Szilveszter Koltón

5 napos buszos szilveszteri kiskörút Erdélyben

5 nap a csodálatos Erdélyi tájak és emberek megismerésére, Erdőd, Szatmárnémeti, Misztótfalu, Nagybánya, Koltó, Suior, Gutin-hágó, Desze, Érmindszent, Nagykároly,Kaplony érintésével.

FőoldalEurópaRomániaErdélyDévaSzilveszter Koltón

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást falusi turizmus keretein belül vendégházakban, félpanziós ellátás, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
vendégház

1. nap: Budapest-Erdőd-Szatmárnémeti-Misztótfalu-Koltó
Indulás a korai reggeli órákban Budapestről, határátkelés Csengersima felé. Első megállónk Erdőd,  ahol városnézés keretében megtekintjük a Székesegyházat, a Vécsey házat és a Tűztoronyt. Folytatjuk utunkat Szatmérnémeti felé, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia örök hűséget fogadtak egymásnak. Majd látogatást teszünk Misztótfalun, Misztótfalusi Kis Miklós, a híres betűmetsző, nyomdász, teológus emlékmúzeumában. Szálláshely elfoglalása Koltón, vacsora a vendégfogadóknál.

2. nap: Nagybánya-Koltó
Reggeli után városnézés Nagybányán, megtekintjük az István tornyot, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre, ellátogatunk az Ásványtani Múzeumba, ahol a környéki bányák ásványainak egyedülálló kiállítását tekinthetjük meg. Majd a Képzőművészeti Múzeumba látogatunk el, ahol a nagybányai festőiskola kiállítása található, a tárlatvezetésen a nagybányai művésztelep történetével ismerkedhetünk meg, a modern magyar festészet elindító mozgalmával, mely 1896-ban a nagybányai művésztelepen bontakozott ki. A délutáni órákban Koltóra utazunk, ebéd a vendégfogadóknál (jelentkezéskor fizetendő 1.500,-Ft/fő), majd szabadprogram. Óévbúcsúztató istentiszteleten vehetünk részt a református templomban (fakultatív program). Majd este közös szilveszteri mulatság, több fogásos vacsorával, italfogyasztással, zene, tánc hajnalig.

3. nap: Koltó
Reggeli után szabadprogram, pihenés. Újévi istentisztelet a református templomban ( fakultatív), majd ebéd a vendégfogadóknál (fakultatív), délután ellátogatunk a Teleki kastélyba, Petőfi Sándor és Szendrey Júlia mézesheteinek színhelyére, amely ma múzeumként működik,  majd a szoborpark és a somfa alatti kőasztal megtekintése, ahol a Petőfi versek születtek. Séta a Vajda forráshoz, ezután a református temetőben gróf Teleki Sándor sírját látogatjuk meg. Vacsora a vendégfogadóknál. Este a koltói Somfa néptánccsoport táncbemutatóját tekintjük meg, ezt követően esti buli.

4. nap: Suior-Gutin-hágó-Desze-Koltó
Reggelink elfogyasztása után indulás a hegyekbe, Suior nevű üdülőtelepre, innen libegőzés a Fekete-hegyre, majd a Gutin-hágónál rövid pihenőt teszünk, pisztrángtenyészetet láthatunk a Gutin hegység lábánál, itt egy finom ebédet fogyaszthatunk el, frissen sült pisztrángot, helyben sütött házi kenyérrel és fokhagymás öntettel. Tovább Desze felé vesszük utunkat, megtekintjük az ortodox fatemplomot, ami a Világörökség része. Érkezés Koltóra az esti órákban, vacsora a vendégfogadóknál, majd szabadprogram.

5. nap: Érmindszent-Nagykároly-Kaplony-Budapest
Utazás Érmindszentre, Ady Endre múzeumba, amely Ady Endre szülőháza volt. Majd Nagykárolyban a Károlyi kastélyt látogatjuk meg, ezután Kaplonyban a Károlyi család kriptájához megyünk, majd utazás Magyarországra, Vállaj határátkelőnél. Érkezés a késő esti órákban.

Szállás

Koltón falusi turizmusban, magyar családoknál 2 ágyas szobákban, fürdőszoba használattal (2 szobához tartozik egy fürdőszoba). Egyágyas elhelyezés felár ellenében választható.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást falusi turizmus keretein belül vendégházakban, félpanziós ellátás, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről
Erdődi vár: 2 lej
Misztótfalusi Kis Miklós Emlékház: 3 lej
István torony: 10 lej
Ásványtani Múzeum: 5 lej
Képzőművészeti Múzeum: 7 lej 
Petőfi Múzeum: 5 lej
Libegőzés: 10 lej
Deszei fatemplom: 3 lej
Ady Múzeum: 5 lej
Károlyi kripta: 5 lej
pisztráng ebéd, italfogyasztás nélkül: 35 lej    

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Koltón falusi turizmusban, magyar családoknál 2 ágyas szobákban, fürdőszoba használattal (2 szobához tartozik egy fürdőszoba). Egyágyas elhelyezés felár ellenében választható.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!