Szigetközi barangolás - Tavaszolás, barangolás, zsongás

2 napos vízitúra tengerikajakkal

A Győri-medence közepén található Szigetköz Tájvédelmi Körzet a hazai vízitúrázás egyik legismertebb színtere. Vízre kell szállnunk, mert az már nagyon kell nekünk, nagyon megérdemeljük a hideg tél után. Az év első közös kajakozása, hatalmas tűzrakással téltemető tavaszünneppel. Hóvirág szedős, tőzike nézős tradicionális tavaszolás.

FőoldalSzigetközi barangolás

Alapár tartalmazza

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, a túravezetést és a bográcsos vacsorát.

Alapár nem tartalmazza

a vacsorán kívüli egyéb étkezéseket, a szállásdíjat és az utazást.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
turistaház
Létszám: 
A túra 8 fő részvételével indul.

Nehézség:

 Könnyű túra, bárki számára teljesíthető. Néhány átemeléssel, napi 10-15 km a táv

Vízre kell szállnunk, mert az már nagyon kell nekünk, nagyon megérdemeljük a hideg tél után. Az év első közös kajakozása, hatalmas tűzrakással téltemető tavaszünneppel. Hóvirág szedős, tőzike nézős tradicionális tavaszolás.

A Szigetközt minden vizeskedvű szereti, ismeri, járja. Csapatunk tradicionális helyszíne, minden évben ellátogatunk ide tengeri kajakjainkkal. A tavaszi csapadékból és a hóolvadásból származó magas vízállás miatt az összes holtág, áteresz járható. Az egész folyó egy szövevényes, izgalmas járatrendszerré lesz. Ezen a túrán a cikolai mellékág rendszerben csavargunk Veletek.

További információ

Szállás

 Fűthető kőházban, emeletes ágyakon, csűrrel, fürdőszobák, melegvíz és megannyi luxus... de ha sátraznál, mert szereted a tavasz első leheletét arra is van lehetőség.

Tuboly Ádám
Tuboly Ádám hétpórás tengeri kajak túravezető, igazi freerider és hangulatmenedzser. Vele biztonságban lapátolhatsz Thaiföldtől Korzikáig!... Láv end entertéjment. Telemark, slack...
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
Első nap:

Találkozó a szálláson, bepakolás, gyors átöltözés majd indulás a cikolai ágrendszerbe. Az útvonalunkat a vízállás alakítja. A kisvesszősi táborozóhelyen fogunk vízre szállni és irány a Madári - zárás, Nylon - gát, fel  az ágrendszer északi végében található apró holtágakba. Csavargásunk második felében délkeletnek fordulva megnézzük a Denkpáli - hallépcsőt, majd hazalapátolunk. Az este a gasztronómia jegyében zajlik, bemutatkozik a Nagy Levin szakkör első éves hallgatóinak főzőperformansza. Vacsora, és ami mögötte van. Este természetesen tűz és zene.

Második nap:

Reggeli után, nekivágunk a védett oldali ág felfedezésének. Ez a rész rögtön a ház mögül indul, a vízszintje viszonylag állandó. Nagyon izgalmas, kanyargós, tiszta vizű ág, amelyen kedvünk szerint barangolunk, majd a délutáni órákban hazacsúszunk. Várható hazaindulás  a délutáni órákban, érkezés a nagyvárosba 20 óra körül.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, a túravezetést és a bográcsos vacsorát.

Alapár nem tartalmazza: 

a vacsorán kívüli egyéb étkezéseket, a szállásdíjat és az utazást.

Helyszíni költségek leírása: 

Szállás: 2.500 Ft/fő, ami a helyszínen fizetendő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
2.500 Ft/fő.
Előleg: 

A részvételi 19.900.- Ft/fő, mely a foglaláskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Milyen felszerelést vigyek?

Mit hozz magaddal?

Nappali öltözet: esőkabát, esőnadrág, vízálló szandál, sportcipő, polárkabát, kényelmes, hosszú ujjú világos ing és nadrág, fürdőruha.

Egyéb: napszemüveg, napvédő krém, ajakír, sapka vagy kendő, hálózsák, törölköző, papucs, pipere.

Konyha: bicska, termosz, kulacs, kis nylonzacskó szendvicsnek.
 

Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg, vagy kisbusszal.

A kisbusz utasai 22-én reggel a Római parti bázisunkról (Budapest, III. ker. Nánási út 53.) indulnak. Amennyiben a nagyon vidám kisbuszban szeretnél utazni Budapestről oda-vissza, akkor a korlátozott férőhely miatt igényedet a jelentkezéskor jelezd irodánk felé. A kisbusz ára: 3.900 Ft/fő, ami a helyszínen, induláskor fizetendő.

Találkozó: Dunasziget, március 28. 9:30
 

Szállás: 

 Fűthető kőházban, emeletes ágyakon, csűrrel, fürdőszobák, melegvíz és megannyi luxus... de ha sátraznál, mert szereted a tavasz első leheletét arra is van lehetőség.

Étkezés: 
A bográcsvacsora kivételével egyénileg. Célszerű a két napra szendvicset, innivalót és nem romlandó élelmiszereket hozni (müzliszelet, szőlőcukor, keksz, nassolni való). Javasoljuk, hogy hozz magaddal műanyag tányért, bögrét, evőeszközt, bicskát és kulacsot.
A területről: 
Győr és Mosonmagyaróvár között terül el ez a 63 km hosszú és 8-14 km széles terület.Északról a Szigetköz testvérével, a Csallóközzel érintkezik, melyet a Duna főága és a Kis-Duna fog közre. Délről a Mosoni-síksággal érintkezik, ami szintén a Győri-medence kistája, és szintén a Duna hordalékkúpjának része. Keletről az Igmánd-Kisbéri-medence határolja, ami már a Komárom-Esztergomi-síkság kistája. A Dunának márciusban a jegesár miatt, május-júniusban pedig a zöldár miatt nagyobb a vízállása. A zöldár után a következő áradásig apad. Forrás: szigetkoz.hu
Időjárás: 
Kellemes, tavaszias időre számíthatunk.
Csomagolás: 
Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk. Ajánlott felszerelések: esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép és igazolványok. Szálláson hálózsák szükséges.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!