Szibéria és Bajkál-tó Mongóliával

14 napos körutazás Oroszországban és Mongóliában

Miért érdemes Mongóliába utazni? Mert ... Izgalmas a mongol-tatár történelmi múlt felidézése, megérkezni egy olyan repülőtérre, aminek Dzsingisz kán a neve, egyedi a mongol hétköznapok kultúrája, gyakran egészen időutazásos, nyers, vad sztyeppés tájak és persze a jurták.

FőoldalEurópaOroszországMoszkvaSzibéria és Bajkál-tó Mongóliával

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, közlekedés légkondicionált, komfortos autóbusszal, komppal és a Transzszibériai expresszvonattal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelikkel, 2 éjszaka Olkhon szigetén egyszerű faházakban, 2 éjszaka Mongóliában hagyományos Jurtában (külön helyiségben közös zuhanyzás és WC lehetőség), magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, repülőtéri illeték, vízumköltség, helyszíni belépők és a program szerinti étkezések, fakultatív programok árát, kétágyas kabin felárat, helyi borravalókat, útlemondási biztosítást.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum: 18 fő

Tervezett program:

1.nap: Budapest...Moszkva
Elrepülés Budapestről Moszkvába menetrendszerinti járattal. Érkezés után városnézés Oroszország fővárosában, mely során megtekintjük Moszkva fő nevezetességeit, többek közt a Vörös téren található Vaszilij Blazsennij-székesegyházat, mely az ortodox templomépítészet egyik csodája és a Megváltó Krisztus- székesegyház, mely a világ legmagasabb ortodox temploma. Vacsora és szállás Moszkvában.

2.nap: Moszkva
Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: A Kreml meglátogatása, mely az UNESCO világörökség részét képező, történelmi épületegyüttes. A Kemlben tett túránk során megtekintjük a fő épületeket, mint például a Arhangelszkij-székesegyházat, a Nagy Iván-harangtoronyot, a Szentátus-palotát és a Nagy Kreml Palotát. Majd délután metróval folytatjuk utunkat és bejárjuk Moszkva szemet gyönyörködtető földalatti állomásait (Ploshchad Revolyutsii, Kurskaya, Komsomolskaya...). (A program ára: 21.000 Ft).  Visszatérés a szállodába. Vacsora és szállás Moszkvában.

3.nap: Novoszibirszk
Reggeli után elrepülés Novoszibirszkbe, a híres transzszibériai vasútvonal egyik állomására. Novoszibirszk Oroszország harmadik legnagyobb városa, mely az Ob-folyó partján terül el, melynek létezése szorosan összefügg az Oroszországot átszelő vasútvonal kiépítésével. Érkezés a kora esti órákban. Vacsora és szállás Novoszibirszkbe.

4.nap: Novoszibirszk-Irkutszk
A reggelit követően városnézés. Megtekintjük a város fő nevezetességeit, többek között az Alexander Nyevszkij Székesegyházat, melyet a város első kőépületeként tartanak számon. Az Ob folyót átszelő, a világ leghosszabb fedett, kifejezetten metrónak kiépített hídját, mely a város tömegközlekedésének fontos részét képezi. Túránk során ellátogatunk a Novoszibirszki Víztározóhoz, amit Ob-tengernek is szoktak nevezni. A területen aktív turizmus fejlődött ki, a mesterségesen kialakított homokos part, nyáron vonzza a strandolókat és a kirándulókat. Vacsora, majd elrepülés Irkutszkba menetrendszerinti éjszakai járattal.

5.nap: Irkutszk
Érkezés Irkutszkba a hajnali órákban. Transzfer a szállodába. Szállás elfoglalása, reggeli után pihenés, majd délutáni városnézés Irkutszkban. Irkutszk a cári birodalom idején, Szibéria adminisztrációs központja volt. A város megőrizte történelmi jellegét, régi kék-zöld színű faházak sora díszíti a várost. A számos történelmi épület mellett, a környéken rengeteg a zöld terület, Irkutszkban mintegy negyven park található. Irkutszk 1998 óta szerepel az UNESCO világörökségi javaslati listáján. Vacsora és szállás Irkutszkban.

6.nap: Olkhon-sziget
Reggeli után utazás a Bajkál-tó legnagyobb szigetére, az Olkhon-szigetre, melyet a "Bajkál-tó szíveként" is szoktak emlegetni. A sziget a sámánizmus Mekkája, ahol a monda szerint, az úgynevezett Sámán-sziklánál, maga Dzsingisz kán is meghajolt. Érkezés komppal. Vacsora és szállás a szigeten egyszerű faházakban (2 éjszaka).

7.nap: Olkhon-sziget
Reggeli után egész napos túra a Khoboy barlangnál. A barlang neve burját nyelven agyarat jelent, melyet különleges alakja után kapott. A tó felől szemlélve pedig, a szikla egy női alak képét nyújtja. Egy burját legenda szerint Tengri, bajkál sámán kővé változtatott egy, a férje vagyonára féltékeny nőt, mindaddig, amíg irigység létezik a földön. Vacsora és szállás a szigeten.

8.nap: Olkhon-sziget-Irkutszk
Reggeli után visszaindulunk Irkutszk városába útközben rövid megállókkal. Vacsora és szállás Irkutszkban.

9.nap: Irkutszk - Transzszibériai expressz ...
Reggeli után indulás Mongólia fővárosába, Ulánbátorba a világhírű transzszibériai expresszel. Útközben ismerkedés a végtelen sztyeppék és hegyoldalak változatos látképével. Folyamatos utazás, éjszakázás a vonaton négyágyas kabinokban.

(A vonaton történő étkezések saját költségen.)

10.nap: ... Ulánbátor
Érkezés a kora reggeli órákban Ulánbátorba. Szállás elfoglalása, reggeli a szállodában. Városnézés, mely során látogatás teszünk a Gandan kolostorban, amely az ország legnagyobb láma szenthelye és a mongol buddhizmus központja, majd a Genghis téren álló Parlament és a Nemzeti Múzeum megtekintése. A délután folyamán, a Zaisan-kilátóból az egész városra rálátásunk nyílik. A vacsora során hagyományos mongol ételeket kóstolhatunk. Szállás Ulánbátorban.

11.nap: Terelj Nemzeti Park
Reggeli után utazás a Terelj Nemzeti Parkba, Mongólia leglátogatottabb parkjába, mely természeti szépségeiről, erdős alpesi hegyeiről és különleges sziklaformációiról ismert. A park 80 km-re fekszik Ulánbátortól és Mongóliában található egyik legszebb helyként tartják számon. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.

12.nap: Terelj Nemzeti Park
Reggeli után a nemzeti park további felfedezése. Meglátogatjuk a teknős sziklát és az Ariyabal meditációs templomot. A hegy tetején álló templom csak gyalogosan közelíthető meg, de a lélegzetelállító látvány megéri fáradozást. Szabadidő, helyi fakultatív program lehetőségek. Vacsora és szállás hagyományos jurtákban.

13.nap: Ulánbátor
Reggeli után visszautazás Ulánbátorba. Útközben látogatás a Dzsingisz kán szoborkomplexumnál. A 40 méter magas lovas szobor a világ legnagyobbika. Talapzat alatti múzeum megtekintése. Lehetőség van felmenni a szoborban lévő kilátóba. Délután érkezés Ulánbátorba, majd látogatás a Bogd Khan Palotamúzeumban. Az épületegyüttes a XIX-XX. század fordulóján épült és a mongol vallás fejének ajánlották. Vacsora és szállás Ulánbátorban.

14.nap: Ulánbátor- Budapest
Hajnali transzfer a repülőtérre, és elrepülés átszállással Budapestre. Megérkezés menetrendtől függően.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:
Bajkál-tó
A Kreml és a Vörös tér, Moszkva

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

Moszkva városnézés, Kreml: 21.000 Ft/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, közlekedés légkondicionált, komfortos autóbusszal, komppal és a Transzszibériai expresszvonattal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelikkel, 2 éjszaka Olkhon szigetén egyszerű faházakban, 2 éjszaka Mongóliában hagyományos Jurtában (külön helyiségben közös zuhanyzás és WC lehetőség), magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, repülőtéri illeték, vízumköltség, helyszíni belépők és a program szerinti étkezések, fakultatív programok árát, kétágyas kabin felárat, helyi borravalókat, útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek, repülőtéri illeték, helyszíni belépők és a program szerinti étkezések, helyi borravalók, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 290 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak). A 290 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések, borravaló.
Előleg: 

Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:

I. részlet: előleg jelentkezéskor (a végösszeg 40%-a)

Hátralék: 

II. részlet: kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet: fennmaradó összeg - kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal. 

Szállás: 

Középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, 2 éjszaka Olkhon szigetén egyszerű faházakban, 2 éjszaka Mongóliában hagyományos Jurtában (külön helyiségben közös zuhanyzás és WC lehetőség).

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Kína ma a világ harmadik katonai, második gazdasági potenciálja, a világ legnépesebb állama (1,3 milliárd lakossal), ám a jelenleg működő népességszabályozási program eredményeként rövidesen meg kell válnia ettől a rangjától. Jelentős kínai etnikum él a világ különböző területein, elsősorban Délkelet-Ázsiában és a fejlett nyugati államokban. Mongólia Belső-Ázsiában található köztársaság, északról Oroszország, délről a Kínai Népköztársaság határolja, tengerpartja nincsen. Területének nagy része füves puszta, északon és nyugaton magas hegyekkel, délen a Góbi-sivataggal. Fővárosa Ulánbátor, itt él a népesség egyharmada. Teljes határvonala 8220 km, ebből 3643 km jut Oroszországra és 4677 km Kínára.
Időjárás: 
Az ország déli területein a szubtrópusi monszunéghajlat az uralkodó. Az északi, tengerhez közeli vidékeken a nedves kontinentális, beljebb száraz kontinentális, illetve Belső-Mongólia egyes vidékein a mérsékelt övi sivatag éghajlat jellemző.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Magyar állampolgároknak turista célú beutazáshoz nem kell vízum, ha 30 napnál rövidebb időt töltenek az ázsiai országban. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!