Szaúd-Arábia, a rejtélyes sivatagi ország

12 napos körút Szaúd-Arábiában

Ez a titokzatos ország, Szaúd-Arábia, hosszú ideig zárva tartotta a kapuit a turisták előtt, így igazán különleges úti cél, főképp azoknak, akik már a világ szinte minden táján jártak. Az ország legfőbb kincsei, Mekka a Kába-kővel és Medina városa sajnos továbbra is rejtve marad azok számára, akik nem muszlim hívők, de szerencsére az UNESCO világörökségi helyszíneket így is bejárhatjuk.

FőoldalÁzsiaSzaúd-ArábiaSzaúd-Arábia, a rejtélyes sivatagi ország

Alapár tartalmazza

Az elhelyezést helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)a vonatjegyet, a helyszíni közlekedést autóbusszal és dzsipekkel, a megadott programokat a szükséges belépőkkel, az ajándék SIM kártyát érkezéskora magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyeket illetékekkel, a vízumot, útlemondási biztosítás 1,5% borravaló,  EGYÉB KÖLTSÉGEK BBP biztosítás egyágyas felár

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
max. 20fő

1-2. nap: Budapest – Rijád
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Rijádban (2 éj). Másnap Rijád felfedezésére indulunk. Először az Abdul-Aziz, Szaúd-Arábia első királyáról és megalapítójáról elnevezett Történelmi Központban megnézzük a legfontosabb régészeti leleteket, kéziratokat, festményeket és szobrokat, majd a világörökségi helyszínre, a főváros nyugati részén található Turaif, Dir’ijah régészeti terültre látogatunk. Az Al-Masmak erődben, mely a 18-19. században a Szaudi-dinasztia politikai és vallási központja volt, ma a Nemzeti Történeti Múzeum működik. Vacsora egy helyi étteremben, majd transzfer a szállodába.

3-4. nap: Rijád – Al Ahsa
Vonattal Al Ahsába utazunk, ahol a világ egyik legnagyobb természetes oázisa található. Először az Al Qarah-hegy oldalában lévő barlangokat nézzük meg, majd egy fazekasműhelyben megismerhetjük, hogy készültek a régi agyagedények, majd a múzeumba is ellátogatunk. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Al Ahsában (2 éj). Másnap megnézzük az Ibrahim Palotát, mely az oszmán birodalom idején a helyőrség székhelye volt, manapság pedig már múzeumként működik. Ezután az Almolla házba és Al-Ahsa első iskolájába látogatunk. Megnézzük a Jawatha mecsetet, majd dzsipekkel sivatagi szafarira indulunk. Vacsora egy helyi étteremben.

5-6. nap: Al Ahsa – Dzsidda
Reggeli után az 1915-ben épült Souq Alqaisaria piacra látogatunk, ahol a hangulatos kis boltokban ajándékokat és helyi termékeket vásárolhatunk. Transzfer a repülőtérre, elutazás Dzsiddába. Vacsora és szállás Dzsiddában (2 éj). Másnap az óváros felfedezésére indulunk a Vörös-tenger partján épült kikötővárosban, amely kereskedelmi jelentősége mellett a Mekkába igyekvő hívők utolsó állomása a szent város előtt. Megnézzük a Nasif házat, majd az Abdul Raouf Khalil Múzeumot, ahol az Oszmán Birodalom és a Szaudi-dinasztia emlékei mellett európai leleteket is láthatunk. Ezután megnézzük a páratlan szépségű, Fahd királyról elnevezett szökőkutat, mely 312 m magasra lövi ki a tengervizet és ezzel a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült. Vacsora egy helyi étteremben.

7-8. nap: Dzsidda – Hail
Reggeli után a Művészeti Múzeumba látogatunk, majd rövid szabadidő a Vörös-tenger partján. Transzfer a repülőtérre, elutazás Hailba. A város a környék régészeti lelőhelyein feltárt közel tízezer éves sziklarajzoknak köszönhetően felkerült a világörökségi listára. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Hailban (2 éj). Másnap délelőtt megnézzük az egyszerű kőkalapácsok segítségével sziklába vájt képeket, melyek jól ábrázolják, hogyan éltek az elődeink több ezer évvel ezelőtt. Látogatás a Hail Múzeumban. Délután a 11. század végén épült A’Aref kastélyba látogatunk, majd a 19. század elején épített Barzan palotába. Vacsora egy helyi étteremben.

9-10. nap: Al Ula – Madáin Szálih
Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, elutazás átszállással Al Ulába. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Al Ulában (2 éj). Másnap délelőtt séta Al Ula óvárosában, majd megnézzük a különleges sziklaképződményt, az Elefánt sziklát. Délután a nabateusok városába, a Petrához hasonló sziklasírokkal és templomokkal tarkított Mádáin Szálih világörökségi helyszínre látogatunk. A régészeti területen 111 darab sírhely található, melyek közül 94 Petrához hasonló díszített homlokzattal rendelkezik. Esténket a sivatagban töltjük, ahol sólyombemutatóval és tradicionális táncokkal fűszerezett igazi beduin vacsora vár ránk.

11-12. nap: Al-Ula – Rijád – Budapest
Reggeli után látogatás az Al Hijaz vasútállomásra, mely a hajdani oszmán vasútvonal fontos állomása volt a Damaszkuszt és Medinát összekötő útvonalon. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Érkezés a 12. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
Turaif régészeti terület
Al-Ahsa oázis
Dzsidda történelmi része, Mekka kapu
Hail régió sziklarajzai
Madáin Szálih régészeti terület

Szállás

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az elhelyezést helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)a vonatjegyet, a helyszíni közlekedést autóbusszal és dzsipekkel, a megadott programokat a szükséges belépőkkel, az ajándék SIM kártyát érkezéskora magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyeket illetékekkel, a vízumot, útlemondási biztosítás 1,5% borravaló,  EGYÉB KÖLTSÉGEK BBP biztosítás egyágyas felár

Kötelező költségek: 

repülőjegy
repülőtéri illeték
vízumdíj

Helyszíni költségek leírása: 

borravalók
vízum díj

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Vízum díj (helyszínen fizetendő): kb. 40 Jordán dinár/fő, mely kb. 60 USD/fő, borravalókat kb. 45 USD/fő.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Szállás: 

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós (reggeli és vacsora, italok nélkül) ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Jordánia északon mediterrán, az ország többi részén alapvetően sivatagi éghajlatú, az esősebb időszak decembertől-márciusig tart. A hőmérséklet ebben a téli időszakban –4 C° és +10 C° között ingadozik, nyáron a déli területeken elérheti a 45-50 C°-ot is.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!