Szardínia - tengeri kajak a kék álom szigetén

10 napos tengerikajakos túra a paradicsomban - Maddalena és Cala Luna

A sziget száz mosolyából párat sikerült meglesnünk, de az a pár olyan volt, hogy elkezdtünk szárd nyelvleckéket venni, és azóta komolyan gondolkodunk egy olasz házasságon. 6 nap tengeri kajakozás, kaland Szardínia legszebb részein, legszebb partjain. Kedves kalandorok, félre mindennel, mert ha velünk tartotok, ez az egy hét meg fogja változtatni a világot, amiben úgy gondoljuk, hogy élünk. Kajakos nyaralás Európa egyik legszebb szigetén.

FőoldalEurópaOlaszországSzardíniaSzardínia - tengeri kajak a kék álom szigetén

Alapár tartalmazza

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az utazást, a szállásdíjat, az étkezést, és a biztosítást.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
Minimum 12 főtől

1 - 2. nap:
Pénteken az éjszakai órákban  elindulunk Budapestről, Livorno felé vesszük az irányt. A Vidám Kisbusz utasai Szlovénián keresztül utaznak. Sok zene, helyeskedés az úton. Az éjszakát a kisbusz utasai a buszban töltik. Várható érkezés Livornoba, szombaton az esti órákban. A komp szombaton este 21 órakor indul, a hajnali órákban ér Golfo Aranchiba.  A szállásunk Palau városában lesz.

3. nap: Palau, Cala Casotto, Caprera sziget, Porto Palma öböl, Stagnali, Palau
Vasárnap belekezdünk a kalandba. A délelőtt a biztonságos kajakozás elsajátításáról szól. Vidám gyorstalpalón mindenki elsajátítja a tengeri kajak alapszabályait. (Társmentés, borulás, apró játékos feladatok, cápahajkurászás, stb). Ezután vízre szállunk és útnak indulunk a Maddalena szigetcsoport gyöngyszemei felé. Első utunk a Cala Casotto-n át a csodálatos Caprera szigetre vezet. A Mount Fico alatt elkajakozva Porto Palma öblét vesszük célba, ahol átadhatjuk magunkat a pihenés élvezetének. Az öbölből kifelé Stagnali irányába folytatjuk utunkat. A part menti gránitsziklák formavilága remek játékra ad lehetőséget. Ez meglepetés lesz! A S. Stefan sziget megkerülésével vissza térünk Palauba.

4. nap: - S. Stefan, Maddalena
Reggeli után "járműveinken átkajakozunk a szembe lévő szigetre, amelynek öblei a legszebb fotókon köszönnek vissza az útikönyvekbe. A hatalmas gránitsziklák között, számtalan homokos kis föveny, titkos öböl lapul, várva a tengeri kajakosokat. Fürdőzés, búvározás után tovább állunk Maddalena városába. Kajakjainkat a parton hagyva városnézés, fagyi, ebéd a szigeten. A délutáni órákban hazakajakozunk, fáradtan, lebarnulva. Korai lefekvés mert másnap hajnalban nekivágunk...

5. nap: - Cala Luna
Hajnalban nekivágunk az autónkkal és kis csapatunk három órás kocsikázással megérkezik Cala Gonone kis városába, ahonnan az egész napos kajakozásunk indul. Ellapátolunk a szárd tengerpart talán leghíresebb helyére a Cala Luna-hoz- Hatalmas barlangok a vízben, a szárazföldön, égbetörő mészkősziklák. A Cala Luna öblében egész napos strandolás, napozás, kajakozás. Azok akik jó erővel bírnak tovább állnak Cala Shisine felé. Hatalmas sziklák, és barlangok kísérik utunkat. Az esti órákban kalandunk végeztével hazaindulunk, majd a késő esti órákban érkezünk vissza Palauba.

6. nap :– Cala Polpo
Egy nap aminek a rendezői ti lesztek. Utunkat meghatározza a szél és az időjárás. Terveink szerint elkajakozunk a Cala Polpo izgalmas dűnéihez, öbleihez, ahol egy hamisíthatatlan nyaralós napot tartunk. A tenger festői, a színe leírhatatlan. Apró öblök mindenfelé. A napi táv 15 km lesz. A délutáni órákban hazakajakozunk.

7. nap: – Palau - Cala Soraja
A mai nap kipróbáljuk az evezést a nagyobb hullámok között is. Igazi, élménydús kaland lesz a javából. Aki inkább pihenni és napozni szeretne a tengerparton, azt most is megteheti. Lehetőség nyílik ezenkívül a környező szigetekre történő átlapátolásra is, természetesen vezető segítségével.

8. nap: - Palau
Strandolás, pihenés, lógás a tengerparton. Egy egész napos strandolás a kempingben, illetve fakultatív kajakozás. Korai fekvéssel, mert másnap könnyes búcsú a szigettől.

9. nap: - Golfo Aranchi - Livorno
A hajnali ébresztő után összepakolunk, majd a kikötőben kompra szállunk. Livornóba a késő esti órákban érkezünk, ahonnan Budapest felé vesszük az irányt. Az éjszakát a kisbusz utasai a buszon töltik.

10. nap: - Budapest
Érkezés Budapestre a kora reggeli órákban.

Jelentkezési határidő: 2015. április 30. - a kompjegy foglalása miatt

Szállás

A túra hat éjszakáját jól felszerelt három csillagos kempingben töltjük (bár, pizzéria, kisbolt helyben található).

Tuboly Ádám
Tuboly Ádám hétpórás tengeri kajak túravezető, igazi freerider és hangulatmenedzser. Vele biztonságban lapátolhatsz Thaiföldtől Korzikáig!... Láv end entertéjment. Telemark, slack...
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az utazást, a szállásdíjat, az étkezést, és a biztosítást.

Kötelező költségek: 

Szállás: 15 Euro/fő/éj, összesen 6 éjszaka,
 

Helyszíni költségek leírása: 

Szállás: kb 15 Euro/fő/éj, összesen 6 éjszaka,
Várható költőpénz szükséglet:  100 - 250 Euro/fő
 

Előleg: 

 Jelentkezés 2015. április 30-ig - a kompjegy foglalása miatt - a részvételi díj 40%-befizetésével.

Hátralék: 

A fennmaradó 60% befizetése legkésőbb az indulás előtt 1 héttel, egyéb költségek a helyszínen fizetendők.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg, vagy kisbusszal.

A kisbusz utasai 5-én, pénteken, 23 órakor a Római parti bázisunkról, a Budapest, III. ker. Nánási út 53.szám alól indulnak. Amennyiben a nagyon vidám kisbuszban szeretnél utazni Budapestről oda-vissza, akkor a korlátozott férőhely miatt igényedet a jelentkezéskor jelezd irodánk felé. A kisbusz ára: 62.900 Ft/fő, ami a helyszínen, induláskor fizetendő. Egy napos utazást követően,6-án felszállunk a 22.00- kor induló Livorno - Golfo Aranchi helyi járatú kompra. Érkezés 6 órakor Palauba. A busszal oda- és visszaúton kb. 3 óránként tartunk negyedórás pihenőket, amikor benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.
Egyéni utazás esetén találkozó 9-én, a kora délelőtti órákban Palau-ban

Szállás: 

A túra hat éjszakáját jól felszerelt három csillagos kempingben töltjük (bár, pizzéria, kisbolt helyben található).

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz. Természetesen diszkontok, boltok vannak Palau szigetén, így minden szükséges élelmiszert be lehet szerezni. Javasoljuk, hogy hozz magaddal műanyag tányért, bögrét, evőeszközt, bicskát és kulacsot.
A területről: 
Szardínia (olaszul Sardegna, szárdul Sardigna vagy Sardinna) Szicília után a Földközi-tenger második legnagyobb szigete. Olaszország és Tunézia között, Korzikától déli irányban fekszik. Olaszország különleges autonómiával rendelkező régiója, amely öt provinciára oszlik. Területe 24 000 km2, lakossága 1,7 millió, fővárosa Cagliari.
Az úgynevezett nurági kor kezdetén, i. e. 1500 táján a mükénéiek a szigetet Hyknusának, a Hükszoszok szigetének nevezték. A hükszoszokat I. Amosis üldözte el Egyiptomból, i. e. 1540-ben. A sziget másik ókori neve Sandalyon, feltehetően egy lábnyomhoz hasonlatos alakja miatt. A mai elnevezés a shardanák népének, a „tengeri embereknek” nevéből ered.
A sziget felszíne tagolt, a hegységeket mediterrán jellegű növényzet, elsősorban dús legelők borítják. A medencékben és a parti síkságokon déligyümölcs-, olíva-, mandula- és szőlőtermesztés folyik. A szárd őslakosok hagyományosan pásztorkodással és halászattal foglalkoznak. A szárd nyelv az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágán belül az újlatin nyelvek közé tartozik. Archaikus folklórjuk egyedülálló Európában. (Forrás: tengerikajak.hu)
Időjárás: 
Ottlétünk alatt kellemes nyári melegre, 25- 30 C fokra számíthatunk, de a nyár eleji időjárás néha szeles napokat is jelenthet a szigeten.
Csomagolás: 
Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk. Ajánlott felszerelések: esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, naptej, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. A sátrazáshoz kiteríthető nylon, ponyva, igény esetén összecsukható szék.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!