Szafari Tanzániában angol nyelvű vezetéssel

7 napos szafari

Tanzánia nemzeti parkjai méltán érdemelték ki a világhírnevet. Egyedülálló növény- és állatvilága különleges élményt nyújt a résztvevőknek. Nem hagyjuk ki az autentikus maszáj falvakat sem, ahol bepillantást nyerhetünk az igazi Afrikába.

FőoldalSzafari Tanzániában angol nyelvű vezetéssel

Alapár tartalmazza

az utazást kisbuszokkal, és taxival, a szállást, az étkezést a program szerint valamit az angol nyelvű túravezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi és a belföldi repülőjegyet és reptéri illetéket, a programon kívüli étkezéseket, a vízum díját, a borravalókat, az esetleges fakultatív programok árát és az utasbiztosítást.

Hossz: 
7 nap
Létszám: 
min. 1-2 fő

1. nap – Budapest
Egy délutáni menetrendszerinti járattal indulunk Afrikába.

2. nap – Nairobi, Arusha
Érkezés a déluténi órákban a Kilimandzsáró lábánál fekvő Arushába. Pihenés, ismerkedés az afrikai hangulattal.

3. nap –  Arusha, Tarangire Nemzeti Park
A szafaris csapattal elindulunk felderíteni a szavanna állat- és növényvilágát.

4. nap – Karatu, Ngorongoro- kráter, Karatu
Szafarink csúcspontja következik, látogatás a Ngorongoró kráterben.

5. nap – Ngorongoro-kráter, Maszaj emberek
Gyalogos szafarin veszünk részt és meglátogatunk egy maszaj települést.

6. nap – Ngorongoro, Manyara-tó Nemzeti Park, Arusha
A Manyara-tó környékének állatvilágát tanulmányozzuk, majd visszautazunk Arushába.

7. nap – Arusha, Nairobi, Budapest
Kenya fővárosából Magyarországra repülünk.

További információ

Szállás

Arusha városában egyszerű panzió 2 ágyas szobáiban alszunk. A szafari során lodge-ban töltjük az éjszakát.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletek

1 - 2. nap – Budapest, Nairobi, Arusha
Budapestről menetrendszerinti járattal Tanzánia fővárosába, majd átszállással a Kilimanjaro nemzetközi repülőtérre repülünk. Transzferrel a szállodába utazunk, hogy kipihenjük az út fáradalmait. Délután kedvünk szerint felfedezhetjük az afrikai hangulatú Arusha városát.
Szállás: hotel

3. nap – Arusha, Tarangire Nemzeti Park
A reggelit követően azok, akik hazarepülnek, a partnereink segítségével transzferrel jutnak ki az arushai repülőtérre. Azokkal, akik még maradnak elindulunk a több napos kalandra, a világhírű nemzet parkok felfedezésére. A szafari alatt terepjárókkal fogunk közlekedni, ebédünket úközben fogyasztjuk el. A Tarangire Nemzeti Parkban a vadállatok nagy része a száraz évszakban látható, mivel a Tarangire-folyó vadállatok ezreit vonzza ekkor a térségbe. A park jellegzetességét a majomkenyérfák adják. A Tarangire-folyó környezetében sok vadállattal találkozhatunk szafarink során: kudu, gnú, zebra, elefánt, bivaly, leopárd, hiéna, gazella, és jávorantilop. A késő délutáni órákban érjuk el szállásunkat Karatu közelében, ahol elfogyasztjuk jól megérdemelt vacsoránkat.
Szállás: lodge
Ellátás: teljes ellátás

4. nap – Karatu, Ngorongoro Krater, Karatu
Szafarink csúcspontja következik, látogatás a Ngorongoró kráterben. Hírességét többek között annak köszönheti, hogy az egyik legjobb vad megfigyelő hely az egész világon: egy vulkán beszakadásának következményeképpen alakult ki az óriási, 20 kilométer széles kaldera, ahol a bő tápláléknak köszönhetően rengetett védett állatfaj éli háborítatlan életét egymás mellett. Nagy eséllyel láthatunk tehát olyan fajtákat, amelyeket máshol csak sok szerencsével pillanthatunk meg, mint például oroszlánt, vagy gepárot. Emellett számtalan zebrát, kafferbivalyt, antilopot, hiénát és vízimadarakat figyelhetünk meg. Délután visszautazunk karatui szállásunkra.
Szállás: lodge
Ellátás: teljes ellátás

5. nap - Ngorongoro-kráter, Maszaj emberek
Korán reggel egy rövid gyalogos szafarira indulunk a Ngorongoro déli részén, majd ebéd után egy igazi maszáj falut keresünk fel. Izgalmas élmény megfigyelni az autentikus népcsoport életformáját és kultúráját. Az éjszakát egy káprázatos hotelben töltjük a szavanán.
Szállás: hotel
Ellátás: teljes ellátás

6. nap - Ngorongoro, Manyara-tó Nemzeti Park, Arusha
Két órás utazást követően érkezünk meg a Manyara-tó Nemzeti Parkhoz, amely a Nagy Hasadékvölgy sóstavainak egyikét rejti magában. A régen híres vadászparadicsom nagy részét víz borítja, s döbbenetes élményt tartogat a látogatók számára a hasadékvölgy meredek falánál felbukkanó dús erdősáv. Itt él Kelet-Afrika legnagyobb pávián populációja, sok elefánt zsiráf, víziló, kafferbivaly és számos antilop faj. Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosítanak a fára mászó oroszlánnak, a galériaerdő a nagyszámú bivalycsordáknak, flamingóknak és vízilovaknak ad otthont. Az egész napot a nemzeti parkban töltjük, majd éjszakára Arushába utazunk.
Szállás: lodge
Ellátás: teljes ellátás

7. nap – Arusha, Nairobi, Budapest
A reggelit követően a partnereink segítségével transzferrel jutunk ki az arushai repülőtérre, majd Nairobiból egy európai átszállást követően Budapestre repülünk.

 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbuszokkal, és taxival, a szállást, az étkezést a program szerint valamit az angol nyelvű túravezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi és a belföldi repülőjegyet és reptéri illetéket, a programon kívüli étkezéseket, a vízum díját, a borravalókat, az esetleges fakultatív programok árát és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Tanzániai vízum: 50 USD
Borravaló a szafari során a sofőröknek és a szakácsnak, minden utastól: kb. 20 USD
Helyszínen fizetendő, belföldi repülőtéri illeték repülésenként: 10 USD
Helyszínen fizetendő, nemzetközi repülőtéri illeték: 30 USD
Helyszínen fizetendő, repülőtéri biztonsági díj: 8 USD (nem minden esetben kérik)
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
110 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
200 - 300 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a fizetendő előlegként.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 30 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg. Menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Kilimandzsáró útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!
A Budapest - Amszterdam - Nairobi - Arusha és vissza útvonal repülőjegyének várható költsége: 340.000 Ft (illetékkel).

 

Szállás: 

Arusha városában egyszerű panzió 2 ágyas szobáiban alszunk. A szafari során lodge-ban töltjük az éjszakát.

Étkezés: 
A hegy lábánál lévő panziónkban reggelit kapunk, ebédelni és vacsorázni viszonylag olcsón lehet a városban. A szafari alatt teljes ellátást kapunk.
Időjárás: 
Meleg nyári időre kell számítani, éjszaka 18-22 C, napközben 25-30 C várható.
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakolj! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre. Mivel néha előfordul, hogy a feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra, így javasoljuk, hogy legyen rajtad a bakancsod, valamint vigyél fel magaddal a gépre meleg ruhát, illetve az esőkabátod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a helyszínen, a Kilimandzsáró repülőtéren tudják a tanzániai vízumot beszerezni. Ennek díja 50 USD, szükséges hozzá két igazolványkép, valamint a hazautazástól számított hat hónapig érvényes útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!