Szafari az Amboseli Nemzeti parkban és Tsavo West-ben, 5 éj óceánparti nyaralás Diani beach-en

11 napos körutazás Kenyában

Kenya: Lenyűgöző vadvilág, fehér homokos partok, világörökségi helyszínek. Ismerje meg ön is ezt a mágikus országot!

FőoldalAfrikaKenyaMombasaSzafari az Amboseli Nemzeti parkban és Tsavo West-ben, 5 éj óceánparti nyaralás Diani beach-en

Alapár tartalmazza

- Budapes/Bécst-Nairobi-Budapest/Bécs repülőjegy, átszállással, repülőtéri illetékkel
- A programban megjelölt transzferek
- Szafari nyitott tetejű Jeep-ben
- Szálláshely a programban megadott táborokban a szafari alatt, teljes panzióval (italok nélkül)
- Belépőjegy a nemzeti parkokba
- Angol beszélő szafari túravezető
- A szafari időtartama alatt ásványvíz bekészítés az autóban
- Mombasa-Nairobi repülőjegy
- 5 éjszaka Diani Beach választott szállodájában 
- Ellátás: Baobab Beach Resort & Spa-all inclusive ellátás, Swahili Beach hotel-félpanziós ellátás, Lepard Beach Hotel-félpanziós ellátás

Alapár nem tartalmazza

- Borravalók
- Italok
- Útlemondási biztosítás
- Baleset, beteg-és poggyászbiztosítás (BBP)
- Vízum
- Egyéb személyes kiadások

Hossz: 
11 nap

1.nap  Nairobi-Amboseli Nemzeti Park
Nairobi repülőterére érkezést követően találkozás a helyi túravezetővel, majd kinyitható tetejű Jeep-pel indulás az Amboseli Nemzeti Park irányába. Ebédidőben érkeznek meg az Amboseli Sentrim táborba, ahol a bejelentkezés után ebéd, majd egy rövid pihenőt követően, kb. 16:00 órakor indulás az első game drive-ra, amelynek során lehetőségük lesz afrikai elefántot, oroszlánt, leopárdot, zsiráfokat, antilopokat akár testközelből is szemrevételezni. Vacsora és éjszaka a Sentrim Amboseli táborban.
A Sentrim Amboseli camp a park bejáratánál található, 60 luxus sátorból álló szálláshely, amelyek némelyikéből csodás kilátás nyílik a Kilimandzsáróra.
Minden szoba mini bárral, zuhanyzóval, tea-, és kávékészítési lehetőséggel, hajszárítóval felszerelt. Széf a recepción bérelhető.
https://www.sentrimamboseli.com/rooms.html

Amboseli nemzeti park: Kenya déli részén, a tanzániai határ közelében található, területe kb. 392 km², a 3. legkedveltebb természetvédelmi terület az országban. A Kilimandzsáró lábánál található füves-mocsaras vidék 50 nagyobb emlős, és közel 400 madárfaj otthona. Elefántok, gnúcsordák, fekete orrszarvúk, gepárdok, impalák, zebrák, gazellák közlekednek komótosan vagy éppen szaladgálnak.
Az itt honos vadakat reggel és késő délután figyelhetjük meg legkönnyebben, vad-, és madárles, kempingezés vagy szafari közben.Az ide látogatók vad- és madárlesekre igyekeznek, kempingeznek, szafariznak.

2. nap. Amboseli Nemzeti Park
Reggeli követően egész napos vadlesre indulnak, ahol –háttérben a Kilimandzsáróval-ragadozókat, zebrákat, zsiráfokat, vízilovakat láthatnak. A táborba visszatérés előtt, fakultatív programként, külön költség ellenében, lehetőség van egy maszáj falu meglátogatására is. A nap során csomagolt ebéd biztosított. Visszatérés a táborba, vacsora és éjszaka a Sentrim Amboseli Camp-ben.

3. nap Amboseli-Tsavo West Nemzeti Park
Reggeli vadles az Amboseliben, majd tovább utaznak a Tsavo West nemzeti parkba. A szálláshely felé tartva folytatódik a game drive. A Saltlick Safari Lodge-ban elköltött ebdédet követően újabb izgalmas vadlessel folytatódik a nap. A csodás naplementét már újra a lodge-ban élvezhetik egy kellemes vacsora közben. Éjszaka a Saltlick Safari Lodge-ban.

Tsavo West: A Tsavo nemzeti park két részből áll, a Tsavo West kb 10.000 km²-en terül el. Tsavo East-től a Nairobi-Mombasa út, valamint egy vasútvonal választja el. Az ökoszisztémát füves, bozótos területek és akácia fák tarkítják. Jó úthálózatának, változatos élővilágának, orrszarvú állományának, séta-, vagy sziklamászási lehetőségeink, a táj változatosságának köszönhetően igen népszerű terület.
A híres Big Five, azaz oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú és bivaly mellett kudu, zsiráf, víziló, dél-afrikai, zebra antilop vonulását is megtekinthetik.

https://saltlicksafarilodge.com/
A lodge az egyik legnépszerűbb luxus szálláshely amelynek előterében, egy mélyedésben, az állatok számára itatóként funkcionáló mennyiségű víz gyűlt össze. 
Minden szobához teakészítési lehetőség, ajándék kekszek, digitális széf, moszkitóháló, ventilátor, zuhany tartozik. Hajszárítót a recepción lehet igényelni.

4. nap. Tsavo West-Diani Beach
Mivel néhány állattal a kora reggeli órákban lehet leggyakrabban találkozni, így egy korai ébresztőt követően, még a reggeli előtt újabb vadlesre indulnak.  Reggeli után azonban tovább indulnak az Indiai-óceán partjára, Diani Beach-re, ahol a választott szállás elfoglalását követően ki tudják pihenni az elmúlt napok fáradalmait.
Hotel: Swahili Beach vagy Lepard Beach Resort & Spa vagy Baobab Beach Resort & Spa

5-8. nap Pihenés Diani Beach-en a választott szállodában.

9 nap: Diani Beach-Nairobi
Transzfer Mombasa repülőterére, utazás Nairobiba, majd tovább utazás nemzetközi járatukkal Magyarországra.

A járatok érkezésének és indulásának függvényében a programok módosulhatnak!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

- Budapes/Bécst-Nairobi-Budapest/Bécs repülőjegy, átszállással, repülőtéri illetékkel
- A programban megjelölt transzferek
- Szafari nyitott tetejű Jeep-ben
- Szálláshely a programban megadott táborokban a szafari alatt, teljes panzióval (italok nélkül)
- Belépőjegy a nemzeti parkokba
- Angol beszélő szafari túravezető
- A szafari időtartama alatt ásványvíz bekészítés az autóban
- Mombasa-Nairobi repülőjegy
- 5 éjszaka Diani Beach választott szállodájában 
- Ellátás: Baobab Beach Resort & Spa-all inclusive ellátás, Swahili Beach hotel-félpanziós ellátás, Lepard Beach Hotel-félpanziós ellátás

Alapár nem tartalmazza: 

- Borravalók
- Italok
- Útlemondási biztosítás
- Baleset, beteg-és poggyászbiztosítás (BBP)
- Vízum
- Egyéb személyes kiadások

Kötelező költségek: 

Vízum

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend budapesti indulással:
Odaút:

Budapest - Dubai 15:10 - 23:20
Dubai - Nairobi     02:50 - 07:00

Hazaút:
Nairobi - Dubai      23:10 - 05:10
Dubai - Budapest  10:35 - 13:35

Tervezett menetrend bécsi indulással:
Odaút:

Bécs - Párizs         06:15 - 08:30
Párizs - Nairobi     10:10 - 20:15

Hazaút:
Nairobi - Amszterdam  23:59 - 06:25
Amszterdam - Bécs     09:45 - 11:30

A légitársaságok a menetrend változtatás jogát fenntartják!

Időjárás: 
Esős évszakok: március és május között, valamint októbertől decemberig. Nairobi 1700 méteren fekszik, klímája egész évben kellemes. Az Egyenlítő közelsége 06.30-as napfelkeltét és 18.30-as sötétedést eredményez egész évben.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

Kenyába történő belépéshez 2021. január 01-től minden utazó E-vízummal kell rendelkezzen, amelyet indulás előtt online kell megvásárolni, érkezéskor már nincs mód vízumért folyamodni. A vízum meglétét a légitársaságok a járatra történő beszállás előtt ellenőrzik.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

Műanyag zacskó használatának, gyártásának és importálásának tilalma
2017. augusztus 28-tól a kenyai kormányzat a Környezetvédelmi Szabályozási és Koordinálási Törvény (EMCA) hatályánál fogva bevezette valamennyi kereskedelmi és háztartásbeli felhasználásra gyártott műanyag zacskó használatának, gyártásának és importálásának tilalmát. Javasoljuk a Kenyába utazó és a Kenyában tartózkodó magyar állampolgárok számára, hogy bevásárlásaik alkalmával részesítsék előnyben az újrahasznosítható vászonszatyrokat, kosarakat stb. és mellőzzék a műanyag bevásárlószatyrok használatát.

További, a műanyag zacskó tiltását részletező szabályzattal kapcsolatos, NEMA által frissített Gyakran Ismételt Kérdések oldala ide kattintva érhető el.

Pénznem
Kenyai Shilling (KES). Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szállodákban fizetésnél, illetve pénzváltásnál általában nem fogadják el a 2000, néha a 2006 előtti 100 USD bankjegyeket, így ha azt hoznak magukkal, figyeljenek arra, hogy minél újabb széria legyen.

Bankkártyát a nagyobb üzletekben, éttermekben fogadnak el.

Közlekedés
Az országban bal oldali közlekedés van érvényben, az utakon a „balra tarts” szabály érvényesül, ennek megfelelően jobb kormányos gépjárművek közlekednek az utakon. Kenyában alapszabályként járművezetés csak kenyai jogosítvánnyal történhet. Kenyai jogosítvány nemzetközi vezetői engedély bemutatásával is igényelhető, a kérelem elbírálásának átfutási ideje változó, két héttől két hónapig terjedő intervallum közé esik. A gyakorlat azt mutatja, hogy nemzetközi vezetői engedély birtokában három hónapig vezethető gépjármű, ennyi türelmi időt adnak a kenyai hatóságok a nemzetközi engedély kenyai vezetői engedélyre történő átkonvertálására.

A gépjármű vezetési szokások jelentősen eltérnek az Európában megszokottól. Nairobiban és a nagyobb városokban mindennaposak a közlekedési dugók és a személyi sérüléssel járó balesetek. Csak a helyi közlekedési gyakorlat alapos megismerése után javasoljuk a gépjárművezetést. Az országon belüli közlekedést megbízható utazási iroda által szervezett busszal, belföldi repülőjárattal javasoljuk. A Nairobi - Mombasa felújított vasútközlekedés szintén biztonságos.

A kenyai belső légi forgalom megfelelő minőségben nyújt szolgáltatásokat. A Kenya Airways és más fapados légitársaságok (JamboJet, Flight 544, Silverstone) számos útvonalon biztonságosan repülnek az országban. Jelentős késések előfordulhatnak. Ilyen esetekben a légitársaságok nem adnak megfelelő információt, előfordul, hogy nem gondoskodnak az utasok tovább utazásáról. A fapados légitársaságok SMS-ben, illetve e-mailen is tájékoztatják a késésekről, törlésekről az utasokat.

A nagyobb városokban nem javasoljuk helyi tömegközlekedési eszközök használatát (matatut, kisbuszt). Ezek használata nem biztonságos, a járművek többnyire rossz műszaki állapotúak.

A kenyai rendőrség már a legkisebb közlekedési vétségek esetén is különös szigorúsággal jár el a külföldi állampolgárokkal szemben. Ezért javasoljuk, a közlekedési szabályok maradéktalan betartását az ország egész területén. A biztonsági övek használatát még a taxikkal való utazások során is ellenőrzik, illetve szigorúan büntetik a gépjárművezetés közbeni telefonálást. Jellemzőek a rendőri túlkapások, az illegálisan kiszabott magas büntetések és a fenyegetések is.

Ivóvízfogyasztás
A fertőzések elkerülése miatt csak palackos víz fogyasztását javasoljuk, fertőtlenítés nélkül nem ajánlott gyümölcsök és zöldségek fogyasztása.

Dohányzási tilalom Kenya nagyvárosaiban
Nairobiban, Mombasában és Nakuruban a közterületeken és a középületekben egyaránt betiltották a dohányzást. A tilalom ellenére dohányzókat őrizetbe veszik, és eljárás alá vonják, komoly pénzbírságot vetnek ki rájuk. 

A nemzeti parkokban a belépő a legtöbb esetben csak bankkártyával fizethető!

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!