Sri Lanka - Maldív-szigetek Körút

15 napos körutazás sri lanka

Sri Lanka a kis trópusi ország Indiától dél-nyugatra terül el, Magyarországnak mindössze kétharmada, de valódi paradicsom a turisták számára és az egyik legszebb sziget a világon a hasonló nagyságú szigetek közül. Csodás tengerpart, gazdag kultúra, hagyományőrző táncok és programok, ősi történelmi emlékek, sokszínű élő-, és növényvilág és nem utolsósorban barátságos emberek várják a Sri Lankára érkező turistákat.

FőoldalÁzsiaSrí LankaColomboSri Lanka - Maldív-szigetek Körút

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet és illetékeit Budapest – Colombo (– Male) – Budapest útvonalra menetrend szerinti járatokkal, átszállással, turista osztályon, transzfereket a körutazás során végig sri lankán légkondicionált járművel helyi idegnevezetővel (10 fő felett magyar csoportkísérővel is, reptéri transzfereket (Srí lankán gépkocsival, Maldív szigeteken gyorshajóval), a programban szereplő kirándulásokat és belépőket a köv. helyekre: Pinnawala elefánt árvaház, Dambulla Sziklatemplom, Polonnaruwa romváros, Elefánt szafari Habarana-ban, Hiriwaduna falu látogatás ebéddel, Sigiriya sziklaerőd, Horton Plains Nemzeti Park belépő és jeep túra, Kandy – Szt. Fog Temploma és folklór program, Kandy – Királyi Botanikus Kert belépő, szállást Srí Lankán 7 éjszakára 4* hotelekben + korai check-intérkezéskor, szállást (5+1)=6 éjszakára Maldív szigeteken 5*, kétágyas elhelyezéssel, félpanziót (reggeli+vacsora).

Alapár nem tartalmazza

fényképezési engedélyeket, borravalót (mindenhol ajánlott), Srí lanka kilépési illeték díját (kb. 1000 LKR=10 USD/fő).

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 10 fő

1.Nap
Elutazás átszállással Colombo-ba. Éjszaka a gépen.

2.Nap  Colombo
Érkezés kora reggel, transzfer Colombo-ba (30 km - kb.45 perc) check-in a hotelbe. Délután pihenés vagy városnézés. Colombo a szigetország üzleti értelemen vett fővárosa, tuk-tukok, piacok, őrült zsibvásár és nyüzsgés jellemzi. A Nemzeti Múzeum és a felszabadulás emlékére épített park mellett több templom és Buddha-szobor is található, melyeket érdemes megnézni. Éjszaka Colombo-ban (vagy körzetében)

3.Nap Colombo /Pinnawala / Sigiriya /Giritale
Reggeli után indulás Giritale-be. Útközben megálló a Pinnawala Elefánt Árvaháznál, mely a megsebesült és az orvvadászok miatt elárvult bébielefántok menedéke. Egy száz év körüli, már teljesen vak öreg bika és egy tamil taposóaknára lépett, azóta háromlábú példány is otthonra talált itt. A kiselefántok bámulatos tempóban isszák a hatalmas cumisüvegből a tejet. A cumisüveget akár mi is tarthatjuk az etetéskor (9:15 és 13:15). Megfelelő vízállás esetén az egész csordát (közel 100 példány) levezetik a közeli folyóhoz. Az elefántok rutinosan ballagnak a szűk utcán, amit különféle boltok és éttermek szegélyeznek. A kicsit csetlő-botló bébiket az anyjuk lelkesen segíti. A fürdetés 10:00-12:00 valamint 14:00-16:00 között látható, a délelőtti időpontot érdemes választani a délután gyakori záporok miatt. Nem mindennapi élményt és fotózási alkalmat kínál az elefántok elégedetten lubickoló csordája. Innen továbbutazás a dzsungelbe a Sigiriya erődhöz, mely egy 200 méter magas szikla csúcsára épült az V. században, és érdekessége, hogy több mint ezer éves sziklafestményeket, óriási kőoroszlán szobrokat és vízi kerteket tár a látogatók elé. A kolostor együttesben sziklatemplomok, fürdők, tavak, barlangok és Ázsia legrégebbi tervezett kertjei találhatók. Itt láthatóak a világörökség részét képező "Sigiriya-i asszonyok" freskók, a tükörfal, az Oroszlán terasz, valamint a Vízikert. Sigiriya a világörökség része. Vacsora és szállás Giritale-ben.

4.nap: Giritale / Habarana / Hiriwaduna / Polonnaruwa / Giritale
Reggeli után egy izgalmas kb. 1 órás elefánt túrát teszünk Habarana-ból. Ezt követően látogatást teszünk egy tipukus Srí Lankai faluban Hiriwaduna-ban, ahol meg is ebédelünk. Ebéd utáni úticélunk Polonnaruwa. Egykor Sri Lanka középkori fővárosa, napjainkban műemlékek, szobrok, régi templomok széles tárháza. A romok között sétálgatva egy időutazáson érzi magát az idelátogató. Rövid de viharos történelme ellenére nagyon sok építészeti emléket hagyott hátra. Gal Vihara (Kőtemplom) komplexuma az egyik legjelentősebb látnivaló, ahol három nagyméretű, egyetlen szikladarabból kifaragott Buddha szoborban gyönyörködhetünk (álló, ülő és fekvő Buddha). További látnivalók: Királyi Palota, Tanácsterem, a kőből épült Lótusz fürdő, a nagy Parakramabahu király által építetett Parakrama Samudraya tó és a király szobra. Polonnaruwaban a történelmi emlékeken kívül számos szakrális hely is található, mint például Síva Temploma, a Lankatilaka-templom, a Vatadaga kör alakú ereklyeház (sztúpa), a Galpotha (Kő Könyv) a 8 méter hosszú és 4,3 méter széles gránit kőtömb és a régi Szent Fog Templom romjai. Vacsora és szállás Giritale-ben.

5.Nap Giritale / Dambulla / Matale / Kandy
Reggeli után utazás tovább Kandy irányába. Útközben Dambulla-ban a Sziklatemplom megtekintése. A sziklába vésett barlang volt a 14 évig száműzetésben élő Walagamba király menedéke. Trónra való visszatérése után (ie. I. század) a király megépítette Dambulla híres sziklatemplomát, ami ma már a világörökség része. Barlangjaiban 2000 méteen számos falfestmény és szobor található. Öt különálló barlangjában mintegy 150 szobor, köztük a 15 méteres Buddha várja évszázadok óta türelemmel az utazót. Továbbutazás, megálló egy fűszerkertben. Matale mindössze 25 km-re helyezkedik el a hegyi fővárostól, Kandy-től. A fűszerek – évszázadokon keresztül Sri Lanka legfontosabb export termékei, a mai napig nagyon sok családi gazdaság foglalkozik a termelésükkel. Fahéj, gyömbér, bors, vanília, szerecsendió, kardámom, gumifa, kakaó a legismertebb itt termő fűszerek. Délután Érkezés Kandy-be, részvétel a helyi folklórprogramon (Kandy táncbemutató: tradicionális, az ősi, királyi időket felelevenítő Sri Lanka-i táncok. A táncosok hagyományos népviseletben adják elő ünnepi táncaikat. A dobok hangja, a fantasztikus forgatag teljesen elvarázsolja a nézőt. Befejezésül, tűznyelők, tűzön járók szórakoztatják a látogatókat.) utána látogatás a buddhista világ legszentebb helyéhez, a Szent Fog Templomhoz (Dalada Maligawa), ahol Buddha fogát őrzik. Szállás és vacsora Kandy-ben.

6.nap Kandy / Nuwara Eliya
Reggeli után Reggeli után Kandy városnézés majd látogatás a peradeniyai Királyi Botanikus kertben. Az 1821-ben alapított Királyi Botanikus Kert most 140 hektáron terül el Sri Lanka leghosszabb folyója, a Mahaweli mellett. A kertet eredetileg azért hozták létre, hogy növénynemesítéssel és honosítással kísérletezzenek. Napjainkban a világ egyik leggazdagabb botanikus kertje, ahol 4000 féle növényt tartanak számon. Legfőbb attrakciója az orchidea-ház, ahol több száz orchidea virágzik és illatozik. Továbbindulás a teültetvények földjére Nuwara Eliya-ba. Nuwara Eliya, a “fények városa”, vagy ahogy manapság nevezik “Kis Anglia”, az ország legmagasabban fekvő városa (1890 méter). A város házai, a golfpályája, a Viktória Park mind a gyarmati időket idézi. Az angol gyarmatosítók kikapcsolódni jártak ide, de a sziget tehetősebb lakossága a mai napig itt tölti szabadságát. Felejthetetlen emléket hagynak az erre járókban az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei, és világhírű teaültetvényei. Nuwara Eliya ideális kiindulópont a hegyvidék megismerésére. Látnivalói között említendő a  Gregory tó, a Hakgala Botanikuskert, a Horton Plans Nemzeti Park félelmetes látványt nyújtó, de egyben gyönyörű  Világvégével (World's End), a Devon vízesés, az Adams Peak (Sri Pada)  zarándokút, a Ceylon-i sörfőzde, a teaültetvények és a teagyár. Sri Lanka Kenyát és Indiát megelőzve ma a világ legnagyobb tea exportőre. A teatermelés körülbelül 200 évvel ezelőtt kezdődött, miután egy járvány miatt tönkrementek a kávéültetvények. A legjobb teaültetvények a 2000 méteres hegyek között találhatók. Itt a levegő mindig tiszta, hűvös (10–15 C), sokszor ködös és esős. Érdemes berakni egy pulóvert és egy esőkabátot is a csomagba. A teaültetvények és egy teagyár látogatást követően vacsora és szállás Nuwara Eliya-ban.

7.Nap Nuwara Eliya / Horton Plains / Nuwara Eliya
Reggeli után egész napos kirándulás a Horton Plains Nemzeti Parkba. A Horton Plains az egyetlen Sri Lanka-i nemzeti park, amely a Hegyvidéken található mesés környezetben. Itt található a híres World's End, egy 2000 méteres fennsík, mely egy 700-1000 méteres szakadékban végződik. A Horton Plains számos madárfajnak nyújt otthont, mint például az ékszer bülbül vagy a ceyloni pápaszemes madár. Vacsora és szállás Nuwara Eliya-ban

8.Nap Nuwara Eliya / Kithugala / Negombo
Reggeli után transzfer az Óceánpartra Negombo-ba. Útközben megálló Kithugala-ban, ahol több híres filmet forgattak (pl. Híd a Kwai folyón). Délután érkezés Negombo-ba check-in. Vacsora és szállás Negombo-ban.

9.Nap  Negombo / Colombo - Male
Transzfer a reptérre. Elrepülés a Maldív szk-re.

9-15.Nap  6 éjszaka Maldív-szigeteken.
Szállás félpanzióval, pihenés.

15.Nap Transzfer a nemzetközi reptérre. Hazautazás menetrend szerint.

Szállás

Elhelyezés helyi besorolás szerinti 4 csillagos szállodákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet és illetékeit Budapest – Colombo (– Male) – Budapest útvonalra menetrend szerinti járatokkal, átszállással, turista osztályon, transzfereket a körutazás során végig sri lankán légkondicionált járművel helyi idegnevezetővel (10 fő felett magyar csoportkísérővel is, reptéri transzfereket (Srí lankán gépkocsival, Maldív szigeteken gyorshajóval), a programban szereplő kirándulásokat és belépőket a köv. helyekre: Pinnawala elefánt árvaház, Dambulla Sziklatemplom, Polonnaruwa romváros, Elefánt szafari Habarana-ban, Hiriwaduna falu látogatás ebéddel, Sigiriya sziklaerőd, Horton Plains Nemzeti Park belépő és jeep túra, Kandy – Szt. Fog Temploma és folklór program, Kandy – Királyi Botanikus Kert belépő, szállást Srí Lankán 7 éjszakára 4* hotelekben + korai check-intérkezéskor, szállást (5+1)=6 éjszakára Maldív szigeteken 5*, kétágyas elhelyezéssel, félpanziót (reggeli+vacsora).

Alapár nem tartalmazza: 

fényképezési engedélyeket, borravalót (mindenhol ajánlott), Srí lanka kilépési illeték díját (kb. 1000 LKR=10 USD/fő).

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

menetrend szerinti járatokkal turista osztályon.

Szállás: 

Elhelyezés helyi besorolás szerinti 4 csillagos szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz, felár ellenében teljes illetve all inclusive ellátás igényelhető.
Időjárás: 
Sri Lanka éghajlata tipikusan trópusi. A hőmérséklet és a levegő páratartalma egész évben magas, a hőmérséklet ingadozása elenyésző. Az évi középhőmérséklet az alacsonyabban fekvő területeken, óceánparton 25-30 C°, a hegyekben 14-17 C°. Májustól szeptemberig különösen magas az évi csapadékátlag. A száraz időszak novembertől márciusig tart, viszont előfordulhat ebben az időszakban is esőzés, igaz jellemzően kevés és rendszertelen. A tenger vize egész évben kellemes, átlagosan 27 C°.
Vízum: 
Az útlevélnek érvényességének 6 hónappal meg kell haladnia a Srí Lanka-i tartózkodás végét.2012. január 1-től Sri Lankára történő utazáshoz vízum szükséges. Ezt előre online, az interneten lehet igényelni. Díja: 20 USD / 30 nap maximum kétszeri beutazásra érvényes. A díjat az interneten hitelkártyával lehet kiegyenlíteni. Fontos, hogy a vízumigénylést ne hagyjuk az utolsó pillanatra. Az útlevélnek a beutazástól számítva minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A vízumot a http://www.eta.gov.lk oldalon lehet igényelni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!