Sport út: A foci temploma, 2 Argentin 1. osztályú labdarúgó mérkőzés! - Buenos Aires

10 napos körutazás és városlátogatás Argentínában, 12 nap Patagóniai kiegészítéssel

Sehol a világon nem sűrűsödik annyi szenvedély egyetlen négyzetkilométeren, mint Buenos Airesben, a tangó szülővárosában, ahol az elveszített nemzeti büszkeséget a foci iránti vallásos rajongással kompenzálják. Maradonának nem csak tízparancsolata, miatyánkja is van!

FőoldalDél-AmerikaArgentínaBuenos AiresSport út: A foci temploma, 2 Argentin 1. osztályú labdarúgó mérkőzés! - Buenos Aires

Alapár tartalmazza

- utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással, turista osztályon,
- 6 éjszaka szállás négycsillagos, belvárosi hotelben reggelivel,
- 1 éjszaka szállás négycsillagos, repülőtér melletti hotelben reggelivel,
- repülőtéri transzferek,
- belépőjegy két argentin első osztályú labdarúgó mérkőzésre,
- transzferek a mérkőzésekre,
- egész napos városnézés Buenos Airesben,
- welcome steakvacsora Buenos Airesben,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- magyar idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek, saját fogyasztások (minibár, telefon, tisztító), étkezések, Patagóniai hosszabbítást, fakultatív kirándulásokat és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
10 nap + 2 nap Patagóniai kiegészítéssel
Szállás: 
szálloda
****

A program része két Buenos Aires-i labdarúgó mérkőzés megtekintése. Az elsődleges cél a Boca Juniors-River Plate superclásico, de a rangadó esetleges kedvezőtlen dátuma miatt más meccs is kerülhet a programba. Egy Boca és / vagy River hazai mérkőzés garantált, mellette pedig egy San Lorenzo / Estudiantes / Vélez Sarsfield / Independiente meccs kerülhet terítékre. Továbbá lehetőség adódik megtekinteni a világ egyik leghíresebb régiójának, Patagóniának a természeti csodáit is négy napos hosszabbításunk alkalmával.

*Mivel a következő szezon menetrendjét csak nyáron hozzák nyilvánosságra, így a napokra lebontott pontos program és a megtekintett meccsek listája augusztus elején kerül kialakításra. A jelenlegi program tájékoztató jellegű!

1. nap
Az esti órákban elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Buenos Airesbe. Az átszállás helyszínén a kényelmesebb utazás kedvéért egy éjszaka szállás egy repülőtér mellett található hotelben. Figyelem, senki ne pakoljon meleg ruhákat! Argentínában a február a nyár végét jelenti.

2. nap
Érkezést követően transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. Az este további részében szabadidő.

Buenos Aires különös hely. Régi, néha túlságosan régi és nosztalgikus, máskor viszont meglepően modern. Mállik szét, mégis egyben van, nem csak a százéves vakolat tartja össze. Tele van energiával és tele van meglepetéssel. Nem kell se tangó, se foci ahhoz, hogy egy látogatás felejthetetlen élmény legyen. Persze azokkal még inkább az lesz.

3. nap
Egész napos vezetett városnézés Buenos Airesben, a város legszebb és legizgalmasabb helyeinek meglátogatásával. Este welcome dinner a csapat részére, egy autentikus ’asado’ vacsora a főváros egyik legjobb ’parrilla’-jában, vagyis steakhouse éttermében!

A gasztronómia szakértői a világ egyik legjobbjaként tekintenek az argentin marhára (egyedül talán a japán Kobe fajta előzi meg). A marhafogyasztás kultusza a pampákon kezdődött a lenézett tehénpásztorok, a gauchók között: a húst egy – függőlegesen a földbe szúrt – alkalmas vasszerkezetre húzva sütötték meg a nyílt tűz mellett. A modern asadók alkalmával a marha szinte összes ínycsiklandozó részét megsütik, s kardélre húzva szolgálják fel a vendégek részére a klasszikus chimichurri mártás és egy testes mendozai vörösbor társaságában.

4. nap
A hotelben elfogyasztott reggeli után egész napos szabadidő Buenos Airesben. Fakultatív csatlakozási lehetőség egy Yerba Mate teakészítési workshopra és szertartásra.

Az argentin történelemben a yerba mate fontos társadalmi szereppel bírt. Kultikus, rituális és fizető eszköz is volt egyben. Egyes legendák szerint, miután az istenek befejezték a világ teremtését, mind összegyűltek és mate teát ittak. A mate szívogatása egyfajta közösségi szertartás, a baráti találkozók, családi beszélgetések, sőt munkahelyi megbeszélések szerves része. Ilyenkor körbeadják a bögrét, és mindenki iszik egy-két kortyot ugyanazzal a bombillával (kanál végű fém szívószál). A szokás egyébként olyannyira részét képezi a szociális életnek, hogy még a repülőre is felengedik a teli termoszt, hiszen a forró víz utántöltése elengedhetetlen a szertartáshoz.

5. nap
A hotelben elfogyasztott reggeli után hangolódás a délutáni mérkőzésre. Transzfer a stadionhoz, majd elmerülés a mérkőzés előtti fantasztikus forgatagban és atmoszférában. Egyesek szerint a foci őshazája Anglia, de a szenvedélyé mindenképpen Argentína: sehol sem imádják úgy a focit, mint ebben a különleges országban. A frenetikus hangulat azokat is magával ragadja majd, akiket nem is érdekel a labdarúgás, vagy egyáltalán semmilyen sportág. Aki viszont kedveli a világ legnépszerűbb játékát, egyszer kötelező élőben átélnie egy argentin rangadót – nem hiányozhat egyetlen fanatikus bakancslistájáról sem! A fővárosban és vonzáskörzetében 12(!) első osztályú csapat van jelenleg: Boca Juniors, River Plate, Estudiantes, Independiente, San Lorenzo, Vélez Sarsfield, Racing, Banfield, Argentinos Juniors, Huracán, Defensa y Justicia és a Gimnasia. A meccs után kilépve a legendás Bombonerából olyan élményekkel gazdagodik az ember, ami teljesen megváltoztatja az életét. Este belvárosi bárok várják a szurkolókat egy after partyra.

Argentínában van a legtöbb egy főre jutó stadion. „Miénk Messi” – dicsekednek gyakran a nemzeti hősként tisztelt sportolóról, de még valakire legalább ennyire büszkék. „Ferenc. Ő más, mint az elődei. Itt nőtt fel, San Lorenzo-drukker ő is” – kérkednek az argentin pápával Buenos Airesben. Maradonát sem lehet kikerülni: annak ellenére, hogy már mindenkinek elege van belőle és a botrányaiból, félisteni státuszát máig sem sikerült elveszítenie. Sőt, már saját vallása is van, a maradonizmus.

6. nap
Reggeli után pihenés, majd fakultatív kirándulás a La Plata folyó másik partján fekvő La Colonia del Sacramentóba. A világörökség részét képező portugál gyarmati város már Uruguay része, így aki felkeresi ezt a kis ékszerdobozt, egy újabb ország pecsétjét is begyűjti útlevelébe. Este visszatérés hajóval Buenos Airesbe, majd szabadprogram.

Az európai ember számára Uruguay valószínűleg egyetlen egy dologgal azonosítható be, ez pedig a foci. Ez a kis ország a XX. század első felének teljes focimezőnyét szinte egyeduralkodóként verte laposra. Hozzáértők egyértelműnek tekintik, hogy az 1934-es és 1938-as Európában tartott focivébét csak azért nem nyerték meg, mert nem indultak el rajta. Colonia del Sacramentóban nem kell különösebben foglalkozni a látnivalókkal, és nem kell fontos dátumokkal és adatokkal megbirkózni, itt csak sétálgatni kell és beszívni az atmoszférát. Megelevenedik a régmúlt Dél-Amerika álmos világa, amit valószínűleg ugyanúgy elfújt a szél, mint egy kontinensnyivel északabbra. Teljes közöny a rohanó világ kapkodásával szemben, rég divatjamúlt autók, csend, csak a folyó és a part menti fák zsongása, a fehérre meszelt régi villák előtt ücsörgő kalapos bácsik, pancho-t eszegető és focilabdával dekázgató kölykök, tökéletes nyugalom, időtlenség és harmónia.

7. nap
A szállodában elköltött reggeli után fakultatív kirándulás egy autentikus Gaúcho farmra, ahol a Pampákat uraló helyi cowboyok életébe lehet betekintést nyerni. Az általuk elkészített steak-ebéd elfogyasztása után visszatérés Buenos Airesbe, majd a hipszter Boedo negyed felkeresése, ahol a 2014-es Libertadores-kupa győztese, a San Lorenzo labdarúgócsapata székel. A vörös-kékek szurkolótábora, a La Gloriosa az általános vélekedés szerint az egyik legjobb és legizgalmasabb csoport az egész világon: olyan hangulatot teremtenek a stadionban, ami párját ritkítja. A lelátókon teljes zenekar foglal helyet óriás dobokkal, trombitákkal és egyéb hangszerekkel, amik ritmusára piros-kék csíkos esernyőkkel táncol és énekel a rendkívül színes lelátói kavalkád. Az élmények bezsebelése után visszatérés a belvárosba, majd búcsúzkodás Buenos Airestől egy exkluzív rooftop bar közös meglátogatásával.

Híres szurkolók tekintetében is előrébb jár ellenfelénél a San Lorenzo de Almagro, hiszen a csapat leghíresebb szurkolója nem más, mint Jorge Mario Bergoglio, azaz I. Ferenc pápa. Bejárta a világot az a fotó, amelyen I. Ferenc pápa büszkén mutatja meg mindenkinek kedvenc focicsapata, a San Lorenzo de Almagro címerét.

8. nap
Reggeli után szabadidő az indulásig. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre február 27. csütörtök reggel.

VAGY Patagónia hosszabbítás

Patagónia meseszerű, elképesztően látványos nemzeti parkjairól és szélsőséges időjárásáról híres. Mivel a vidék hihetetlen élményt nyújt, érdemes megküzdeni a kellemetlenségekkel. Magellán nevezte el az itteni őslakosokat patagónoknak, azaz óriásoknak, mivel sokkal nagyobbak voltak, mint az akkori spanyolok. Patagónia Argentína és Chile legdélebbi részeit foglalja magában, és igencsak ritkán lakott vidék. Nemzeti parkjait a világ leghíresebbjei között tartják számon, jogosan. Sziklák, hegyek, gleccserek, óriási puszták uralják a vidéket.

8. nap
Reggeli után szabadidő az indulásig. Délután transzfer a repülőtérre, majd utazás menetrendszerinti repülőjárattal, közvetlenül Patagónia szívének nyüzsgő és bájos fővárosába, El Calafatéba. Érkezés után transzfer a szállodába. Az este további részében szabadidő.

9. nap
Reggeli után egész napos kirándulás az Andok lábánál található lenyűgöző Perito Moreno gleccserhez. A kirándulás alatt részvétel egy autentikus, szabad ég alatt elköltött ebéden. Visszatérés a szállodába késő délután, majd szabadidő az este további részében.

A Perito Moreno-gleccser a Los Glaciares Nemzeti Park hatalmas gleccsere Argentínában, egyike Patagónia legismertebb turistalátványosságainak. Csipkés tetejével, beszakadt jégalagútjaival, jegének tiszta mélykék erezetével maga a földreszállt természeti csoda. Mindössze néhány jégmező van a világon, amelyik a globális felmelegedés ellenére is tovább növekszik, a Perito Moreno gleccser is ilyen.

10. nap
Reggeli után egész napos kirándulás a Torres del Paine nemzeti parkba, az argentin-chilei határon húzódó két ikonikus hegycsoport, a Fitz Roy és a Cerro Torre meghódítására. Gyönyörű út vezet a sziklatornyokat körbe ölelő autentikus patagón vidékre és bájos erdőkbe, ahol a túra kezdetét veszi. Lélegzetelállító helyek, kilátópontok és szemet gyönyörködtető panorámák színesítik a kirándulást, melynek végén egy ízletes vacsora várja az éhes kalandorokat El Chaltén rusztikus kisvárosában. Visszatérés késő este El Calafatéba.

A Cerro Chaltén vagy más néven Monte Fitzroy nevének jelentése füstölő hegy, a csúcsot általában körülvevő felhők miatt. A helyiek még mindig szent hegyként tisztelik. A világ legjobb hegymászóinak igazi kánaánja ez a vidék, de a nemzeti park túraútvonalai – amik meglepően könnyűek és bárki számára járhatóak – párját ritkító szépséggel és látvánnyal várják a felfedezőket.

11. nap
Reggeli után szabadidő El Calafatéban az indulásig. Délután transzfer a repülőtérre, majd indulás Buenos Airesbe menetrendszerinti repülőjárattal. Továbbindulás az esti órákban az argentin fővárosból, érkezés Budapestre március 1-jén vasárnap reggel.

A programváltoztatás jogát partnerünk fenntartjuk!

Szállás

6 éjszaka szállás négycsillagos, belvárosi hotelben reggelivel,
1 éjszaka szállás négycsillagos, repülőtér melletti hotelben reggelivel.

Hotel Boca Juniors by Design ****

Elhelyezkedés: a Hotel Boca Juniors 700 méterre található a főváros egyik központjának számító Plaza de Mayotól. A világ egyik első labdarúgás témájú hotele rengeteg Boca Juniors ereklyét és érdekességet tartalmaz, a szobák is a klub díszítésében készültek. A szállodában spa, fedett medence, szaunavilág, jacuzzi, fitnesz center és egy hangulatos bár található.

Szálloda szolgáltatásai: 24 órás recepció, bár, internet lounge, ajándékbolt, spa, edzőterem.

Szobák felszereltsége: fürdőszoba, légkondicionálás, LCD TV, telefon, minibár, széf, ingyenes WiFi, ülősarok.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Yerba Mate tea workshop: 8.000,- Ft / fő,
Gaucho farm kirándulás ebéddel: 58.000,- Ft / fő.
Egész napos uruguayi kirándulás: 118.000,- Ft / fő.
Patagónia hosszabbítás: 299.000,- Ft / fő.
Patagónia hosszabbítás egyágyas felárral: 347.000,- Ft / fő.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

- utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással, turista osztályon,
- 6 éjszaka szállás négycsillagos, belvárosi hotelben reggelivel,
- 1 éjszaka szállás négycsillagos, repülőtér melletti hotelben reggelivel,
- repülőtéri transzferek,
- belépőjegy két argentin első osztályú labdarúgó mérkőzésre,
- transzferek a mérkőzésekre,
- egész napos városnézés Buenos Airesben,
- welcome steakvacsora Buenos Airesben,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- magyar idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek, saját fogyasztások (minibár, telefon, tisztító), étkezések, Patagóniai hosszabbítást, fakultatív kirándulásokat és az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással, turista osztályon.

Szállás: 

6 éjszaka szállás négycsillagos, belvárosi hotelben reggelivel,
1 éjszaka szállás négycsillagos, repülőtér melletti hotelben reggelivel.

Hotel Boca Juniors by Design ****

Elhelyezkedés: a Hotel Boca Juniors 700 méterre található a főváros egyik központjának számító Plaza de Mayotól. A világ egyik első labdarúgás témájú hotele rengeteg Boca Juniors ereklyét és érdekességet tartalmaz, a szobák is a klub díszítésében készültek. A szállodában spa, fedett medence, szaunavilág, jacuzzi, fitnesz center és egy hangulatos bár található.

Szálloda szolgáltatásai: 24 órás recepció, bár, internet lounge, ajándékbolt, spa, edzőterem.

Szobák felszereltsége: fürdőszoba, légkondicionálás, LCD TV, telefon, minibár, széf, ingyenes WiFi, ülősarok.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot!
Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!