Spanyolországi szieszta: Barcelona, Madrid, Toledo

12 napos buszos körutazás Spanyolországban

Európát átszelő körutazás részesei lehetnek. Útközben mindennap városnézés majd szállás biztosított. Spanyolországban egész Madridig megyünk. A Costa Bravan egy kis nyaralás (tengerparti fürdési lehetőséggel) biztosított. Javasoljuk ezt az utat azoknak, akik szeretik a művészeti értékeket, és egy úton több ország kultúráját is szeretnék megismerni.

FőoldalEurópaAusztriaTirolInnsbruckSpanyolországi szieszta: Barcelona, Madrid, Toledo

Alapár tartalmazza

Szállást, reggeli és 7 vacsora (3-9. nap) ellátás, az autóbuszos utazás költségeit, a felsorolt programokat az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,5%), belépők árát és a további étkezések díját.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest ­– Szlovénia – Verona (940 km)
Reggeli indulás után Szlovénia érintésével érkezünk Olaszországba. Este 1,5 órás gyalogos városnézés Veronában (ókori aréna, Júlia háza, hangulatos Erbe tér). Városnézés után szállás.

2. nap: Riviéra – Côte d’Azur – Monaco (460 km)
Reggeli után az olasz Riviérán keresztül – melyet a „Virágok Riviérájának” is neveznek – utazás a Côte d’Azurfelé. Bepakolunk a szállodába, kb. 17 órakor indulunk a fakultatív kirándulásra Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Útközben egy parfümgyárba is ellátogatunk. A kb. 4 órás idegenvezetéses programunk során, látjuk a Nagyhercegi palotát, a kikötőt, sőt a Casinoban is kipróbálhatják szerencséjüket a vállalkozó kedvűek. A városnézés után visszautazás a tranzitszállásra.

3. nap: Côte d’Azur – Figueras – Lloret de Mar (610 km)
Reggeli után végighaladunk Provance-on, így érkezünk Spanyolországba. A határ után nem sokkal egyedülálló élményben lesz részünk. Figueras-ban megállunk és egy rövid séta után megtekinthetjük a Salvador Dali Múzeumot. Dali a szürrealizmus egyik legismertebb festője volt. A legnagyobb gyűjteményes kiállítása található ebben a múzeumban. A múzeumot is Dali tervezte, kb. 1 órás nézelődésünk lesz ebben a különleges épületben. A programunk után utazunk Lloret de Marba. Vacsora, szállás. (7 éj)

4. nap: Costa Brava – Andorra – Montserrat – Costa Brava (480 km)
Egész napos pihenés, tengerparti fürdés, vagy fakultatív kirándulás a miniállamba, Andorrába és Montserratba. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2-3000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vella-ba, a fővárosba. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés hegyormaiban és a régi hegyi telepesek kőkunyhóiban. Andorrában megtekintjük a több mint 1000 éves település fontosabb középületeit, a főtemplomot és a Parlamentet, mely Európában az egyik legrégebbi. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség a vámmentes államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegytemplomot keressük fel. Egy több mint 1000 m magas hegyre kapaszkodunk fel. Csodás a kilátás a környékre, megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándokhelyét. Vacsorára érkezünk vissza a szállodába.

5. nap: Costa Brava – Barcelona – Costa Brava (180 km)
Fakultatív kirándulás Barcelonába. A fő látványosságok: Güell park, Sagrada Família bazilika, Gaudí házak, Katalán tér, Gótikus negyed, Szent Eulália katedrális, Városháza tér, Királyi palota tér, Rambla – mely Barcelona ütőere, itt mindig hömpölyög a tömeg-, Kolumbusz-emlékoszlop, Spanyol tér a díszes szökőkútjával és a Montjuic-hegy az Olimpiai stadionnal. Egy ország megismeréséhez a városok és a gasztronómia mellett a zene si hozzátartozik. Ezért egy fakultatív, hangulatos spanyol zenés estre lehet elmenni, vacsora után aki ezt szeretné. Az est során fergeteges flamenco műsort láthatunk.

6. nap: Costa Brava– Zaragoza – Madrid (660 km)
Reggeli után indulunk Madridba. Útközben séta Zaragozában. Az Ebro melletti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a híres Madonna szobrocska található, továbbá a La Seo katedrális, mely a világörökség listán is szerepel. Madridba történő megérkezésünk után szállásfoglalás. A ****-os hotelünk Madrid üzleti negyedében közvetlenül egy metróállomásnál lesz.

7. nap: Madrid – El Escorial – Elesettek Völgye - Madrid (60 km)
Madridi programunkat buszos városnézéssel kezdjük, majd kirándulás az El Escorialhoz, amit II. Fülöp emeltetett és ma is a királyi családtagok temetkezőhelye. A monumentális épület királyi palota és kolostor egyben, melyet helyi idegenvezető segítségével látogatunk meg. Elcsodálkozhatunk azon, hogy a világ leggazdagabb uralkodója milyen puritán körülmények között élt. Az El Escorial közelében van az Elesettek Völgye. A spanyol polgárháború után építette Franco tábornok ezt a monumentális templomot egy szikla belsejébe. Ezzel kapcsolatban több érdekességet mesél idegenvezetőnk. Programunk után, a kora délutáni órákban érkezünk vissza Madridba, a Cervantes emlékműnél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésével a Plaza Mayor és a Puerta del Sol megtekintése következik, immár gyalogosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol megállapíthatjuk, hogy Madrid rendezett, tiszta és látnivalókban gazdag város. Ezt követően lehetőség lesz megtekinteni a Prado Múzeum fantasztikus gyűjteményét.

8. nap: Madrid – Toledo – Madrid (140 km)
Délelőtt kirándulás Toledóba. A káprázatos fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Hangulatos óváros, keskeny utcácskák, városfal, paloták, templomok, El Greco képek. Katedrálisa az egyik legszebb Spanyolországban. Aki akar, a híres toledói acélból készült terméket is vásárolhat. Madridba visszaérkezés után közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát. A bourbon gazdagság és pompa szép példája ez az épület. Ezt követően szabadprogram,

9. nap: Madrid – Costa Brava
Reggeli után visszaindulás a Costa Brava-ra. Várható érkezés a délutáni órákban. Ezt követően szabadprogram séta lehetőség a tengerparti városban. Este vacsora.

10. nap: Lloret de Mar – Avignon – Lyon (750 km)
Hazaindulás, utazás Avignonba, a volt pápai székhelyre. Gyalogos séta a kellemes, ódon hangulatú város falai között (kb. 1,5 óra). Láthatjuk az „Avignoni fogság” idején a katolikus egyház központját, a pápai palota épületét és a mellette lévő román-gótikus templomot a 7 pápa festett arcképével, valamint a Csonka hidat. Este érkezünk tranzitszállásunk színhelyére.

11. nap: Genf – Bern – Ausztria (750 km)
Reggeli után megyünk Genfbe. Séta az elegancia városában (kb. 1 óra). A Genfi-tó partjánál szállunk ki a buszból. Látjuk a luxusszállodákkal ékesített tópartot, a virágórát és a belvárost. Folytatva utunkat kora délután városnézés Bernben (2 óra): Rózsakert, Medveárok, UNESCO Világörökség Listáján szereplő árkádos belváros, városháza, Óratorony, Münster. A program után továbbutazás Svájcon és Ausztrián keresztül, mely során gyönyörködhetünk a vadregényes, hegyes tájban. Szállás Innsbrucknál.

12. nap: Ausztria – Hegyeshalom – Győr – Budapest (730 km)
Reggeli után városnézés Innsbruckban. Fő látványosságok: Hofkirche, Burg (kívülről), a barokk stílusú Dóm, Várostorony, a híres Aranytetős ház, Aranysas fogadó, mely sok híres ember szálláshelye volt az évszázadok során. Ezt követően hazautazunk Magyarországra. Érkezés az esti órákban. Budapest után Szeged, Pécs, Miskolc – Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Szállás

3*-4*  szállodákban 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Monaco és parfümgyár látogatás: 8 000 Ft/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Szállást, reggeli és 7 vacsora (3-9. nap) ellátás, az autóbuszos utazás költségeit, a felsorolt programokat az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,5%), belépők árát és a további étkezések díját.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítást (1,5%)

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen euroban fizetendő kirándulások:
Barcelona 40 Euro/fő
Andorra és Montserrat 50 Euro/fő
Toledo (3 belépővel): 40 Euro/fő
Spanyol zenés est flamenco műsorral: 35 Euro/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

3*-4*  szállodákban 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Étkezés: 
A részvételi díj reggeli és 7 nap vacsora (3-9. napig) ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről érdeklődjön a Konzuli Szolgálat honlapján: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!