Spanyol körutazás II.

11 napos buszos körutazás Spanyolországban

Az Ibériai-félszigeten fekvő Spanyolország változatos földrajzával, homokos tengerpartjaival és történelmi emlékeivel még mindig új és újabb meglepetéseket tud okozni. Az Európa legépebben maradt középkori városa - Cáceres, az elbűvölő Granada, Málaga, Gibraltár, Sevilla, Madrid, vagy az El Escorial a világ 8. csodájának tartott kolostorpalota.

FőoldalEurópaSpanyolországCosta Del SolTorremolinosSpanyol körutazás II.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, a helyi autóbuszt Spanyolországban, a 10 éj­sza­kai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat, a kísérő ide­gen­ve­ze­tő­t indulástól érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Figyelem: A részvételi díj 4-5 városban a helyi idegenvezetéseket is tartalmazza, ami elég jelentős költségnövelő tényező (kb. 12.000 Ft/fő), de sajnos Spanyolországban csak így biztosítható, hogy egyes fontos nevezetességeken belül utasaink szakszerű idegenvezetést kapjanak.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépők árát.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****

1. nap: Madrid
Elutazás a Ferihegyi repülőtérről egyszeri átszállással Madridba. Érkezés a déli órákban, majd autóbuszos városnézés a spanyol fővárosban: óváros, a Habsburg és a Bourbon dinasztiák Madridja, a Királyi Palota, a modern Madrid a hivatali negyeddel stb. Szállás Madridban (1 éj).

2. nap: Madrid, Toledo
Autóbuszos vá­ros­né­zés Madridban: óváros, a Habs­burg és a Bourbon dinasz­tiák Madridja, a Királyi Palota, a modern Madrid a hiva­tali negyeddel stb. To­vább­uta­zás Toledóba, a spanyol királyok ősi szék­vá­ro­sába. Vá­ros­né­zés: XIV. sz-i ka­ted­rá­lis, Kincs­tár, El Greco-emlékek, zsina­góga stb. Toledót a világ mű­em­lé­kek­ben egyik leggaz­dagabb váro­sának tart­ják. Szállás Toledóban (1 éj).

3. nap: Granada
A „királyi" várostól délre fekvő La Mancha vidékét, Don Quijote kalandjainak földjét átszelve, majd hatalmas szőlőskertek és olajfaligetek között haladva megérkezés Granadába. Ismerkedés a várossal, majd az utolsó szultáni rezidencia, a világhírű Alhambra palota és a Generalife kertek megtekintése következik. (Az Alhambra belépőfoglalásával kapcsolatos szabályozás szerint a belépők csak két hónappal a látogatás napját megelőzően foglalhatóak. Ezért partnerirodánk is a fenti feltételekkel tudja a csoportbelépőket lekérni, és nagy eséllyel visszaigazolni. Az elmúlt 11 év alatt – a fenti szabályozás bevezetése óta – a több mint 120 spanyolországi körutazásunk során egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna az Alhambrát meglátogatni.)
Szállás Granadában (1 éj).

4. nap: Málaga, Ronda
Utazás Spanyolország szub­tró­pusi tenger­part­jára, a Costa del Solra, a „Napos­part”-ra. Rövid vá­ros­né­zés Málagában, a Costa del Sol „fővá­ro­sában", majd to­vább­uta­zás az egyedül­álló fekvésű Ronda váro­sába, mely nevével ellen­tétben Anda­lú­ziának egyik leg­szebb városa. Az ódon hangu­latú óvárost két részre osztja egy több mint 100 méter mély szurdok. Szállás egy ten­ger­par­ti üdülő­helyen, Torremolinosban (2 éj).

5. nap: Torremolinos, Gibraltár
Pihenés a ten­ger­parton.
Fakultatív program: Kirán­dulás Gibraltárba, az Ibériai-félsziget legdélibb ré­szé­be, amely 1704 óta brit felség­terület. 
A fakultatív program ára: 16 600 Ft, mely tar­tal­maz­za a város­néző kisbusz árát is (garantált indulás).

6. nap: Córdoba, Sevilla
Elutazás Córdobába, a Córdobai Kalifátus egykori fő­vá­ro­sába. A Nagy Mecset meg­te­kin­té­se, mely a város legfőbb látni­va­lója, valaha a nyugati iszlám fő­me­cset­je volt (20.000 négy­zet­méter alap­te­rület, 850 márvány­oszlop). Ezt köve­tően séta az óváros szűk utcáin, illetve a Zsidó negyedben. Délután to­vább­uta­zás Sevillába, Andalúzia fővá­ro­sába, is­mer­ke­dés a várossal. Szállás Sevillában (1 éj).

7. nap: Sevilla, Mérida
A sevillai vá­ros­né­zés foly­tatása: Plaza de Espana, Alcázar palota, Santa Cruz negyed (az egykori zsidó ne­gyed), a világ egyik leg­na­gyobb ka­ted­rá­lisa a híres harang­to­ronnyal (a Giraldával). Elutazás Sevillából Méridába, Spanyol­ország római kori emlé­kekben leggaz­dagabb váro­sába. Rövid séta, majd to­vább­uta­zás a cáceresi szállodába (1 éj).

8. nap: Cáceres, Plasencia, Candelario
Városnézés Cáceresben, melynek történelmi belvárosa a középkorba viszi vissza a látogatót (Európa egyik legépebben megmaradt középkori városa). A dombra épült óvárost 12 toronnyal megerősített városfal veszi körül.
Továbbutazás változatos extremadurai és kasztíliai tájakon keresztül Salamanca irányába. Útközben rövid látogatás Plasenciában, melynek katedrálisa impozáns látványt nyújt, majd kitérőt teszünk egy elbűvölő hegyi faluba, Candelarióba. Szállás Salamancában (1 éj).

9. nap: Salamanca, Ávila

Délelőtt városnézés Spanyolország híres egyetemi városában, Salamancában, mely tele van műemlékekkel (gyönyörű főtér, a régi és az új katedrális, a Kagylók háza, az egyetem épületei stb.). Délután Ávilával ismerkedünk, Szent Teréz városával, amely középkori városképét napjainkig megőrizte (2,5 km-es városfalrendszer 88 bástyával). Szállás Ávila mellett (1 éj).

10. nap: Segovia, El Escorial
A segoviai vá­ros­né­zés során megtekintjük a híres római vízve­ze­téket, valamint az óvárost ősi nemesi háza­ival és román stílusú temp­lomaival. Lehe­tőség a csupa torony Alcázar palota meg­te­kin­té­sé­re is. To­vább­uta­zás Madrid irányába a Guadarrama-hegy­sé­gen keresztül. Útközben az El Escorialban, a világ nyolcadik csodá­jának tartott kolos­tor­palotában te­szünk lá­to­ga­tást (II. Fülöp királyi lakosz­tályai, nagy­temp­lom, a spanyol királyok mauzó­leuma stb.). Szállás Madridban (1 éj).

11. nap: Madrid
Szabadidő Madridban, illetve az érdeklődők ide­gen­ve­ze­tőnk­kel egy közös sétát tehetnek a Királyi Palota – Puerta del Sol – Prado út­vo­na­lon. Ezután lehe­tő­ség a Prado (Európa egyik leggaz­dagabb képtára) vagy egyéb más ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re. A késő délutáni órákban transzfer a repülő­térre, elutazás Buda­pest­re.

Figyelem: A programok sorrendje Madridban és környékén a nyitvatartások függvényében felcserélődhet.

Megjegyzések:
- Az ápr. 24-i csoport 2 éjszakát tölt Ávila mellett és nem alszik Salamancában. Ávilától kirándulunk Salamancába.

Fakultatív

Kirándulás Gibraltárba, az Ibé­riai-félsziget legdélibb részébe, amely 1704 óta brit felségterület. A fakultatív program ára: 16 600 Ft, mely tar­tal­maz­za a városnéző kisbusz árát is (garantált indulás).

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, a helyi autóbuszt Spanyolországban, a 10 éj­sza­kai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat, a kísérő ide­gen­ve­ze­tő­t indulástól érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Figyelem: A részvételi díj 4-5 városban a helyi idegenvezetéseket is tartalmazza, ami elég jelentős költségnövelő tényező (kb. 12.000 Ft/fő), de sajnos Spanyolországban csak így biztosítható, hogy egyes fontos nevezetességeken belül utasaink szakszerű idegenvezetést kapjanak.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépők árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Toledo katedrális és kincstár EUR 9,-
zsinagóga EUR 2,80
Santo Tomé EUR 2,80
Granada Alhambra EUR 30,-
Sevilla Alcázar palota EUR 12,50
katedrális EUR 9,-
Córdoba Nagy Mecset EUR 10,-
El Escorial EUR 8,-
Segovia Alcázar palota EUR 3,50
Madrid Prado EUR 15,-
Mérida színház EUR 8,50 
Salamanca katedrális EUR 5,- 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal Mad­rid­ig és vissza, Spanyolországban lég­kon­dicio­nált autóbusszal.

Szállás: 

10 éj­sza­ka 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, kétágyas, für­dő­szo­bás szobákban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!