Skócia - Észak-Írország - Írország

10 napos körutazás

Utazás Edinburghba és városnézés a skót fővárosban. Elhaladunk a Holyroodhouse Palota mellett, mely a brit uralkodók hivatalos skóciai rezidenciája, majd megtekintjük a vulkáni eredetű sziklacsúcson magasodó edinburgh-i várat, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az egész városra. A vár Skócia leghíresebb pontja és egész Britannia egyik leglátogatottabb turista látványossága.

FőoldalEurópaEgyesült KirályságSkóciaEdinburghSkócia - Észak-Írország - Írország

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 395 HUF és 1 USD = 385 HUF árfolyamig érvényesek

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezésig érvényesnek kell lennie.

A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Alapár tartalmazza

- repülőjegyek reptéri illetékekkel
- baleset, betegség és poggyász biztosítás
- közlekedés légkondicionált, kényelmes külön busszal
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelikkel
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Alapár nem tartalmazza

- helyszínen fizetendő belépők és a program szerinti étkezések
- útlemondási biztosítás
- fakultatív programok ára
- borravalók
- 10-15 fő közötti felár
- egyéb személyes kiadások
- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 16 fő,
10-15 fő közötti felár: 32.000 Ft

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest – Dublin (Írország)
Elrepülés menetrend szerinti járattal Dublinba (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs). Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Dublin körzetében

2. nap: Dublin – Glendalough – Powerscourt Estate – Dublin
Reggelit követően félnapos túrát teszünk a Wicklow hegységben és Glengalough felé indulunk, ami Írország legvarázslatosabb helyeinek egyike. Látogatottságát nemcsak természeti szépségének köszönheti, hanem a középkori kolostoregyüttes megmaradt romjainak is. A Szent Kevin kolostort Írország egyik leghangulatosabb kolostoraként tartják számon. A kolostort a világi életet elutasító Szent Kevin alapította a 6. században, miután remeteként ide vonult vissza. Délután továbbutazás Powerscourt vidéki birtoka felé, ahol megcsodálhatjuk a 19 hektáron elterülő házat parkosított kertjével és vízesésével. Fakultatív programlehetőség: kelta folklór show-val egybekötött vacsora. (A program ára: 17.900 Ft) Szállás Dublin körzetében.

3. nap: Dublin – Brú na Bóinne – Belfast (Észak-Írország)
Reggeli után panorámás városnézés az ír fővárosban. Fotóstop a város büszkeségénél, a Szent Patrik Székesegyháznál, mely a legenda szerint ott épült, ahol Szt. Patrik a Poddle-patak partján megkeresztelte a dubliniakat. Utunk során elhaladunk a város fő nevezetességei mellett: dublini vár, Christ Church Cathedral, a Guinness Storehouse sörfőzde épülete, Glasnevin Temető és a híres Jameson Distillery Bow St, ami a Jameson ír whisky gyártásának eredeti helyszíne volt 1971-ig. Ezt követően utazás Brú na Bóinne régészeti együtteséhez. A hozzávetőlegesen 780 hektáros területen negyven neolitikus, körülbelül ötezer éves kamrasír található, közülük a legismertebb a folyosós Newgrange, Knowth és Dowth. A Brú na Bóinne-i komplexum 1993 óta szerepel a UNESCO világörökségi listáján. A komplexum megtekintése után folytatjuk utunkat Belfast felé. A város a Titanic szülőhelyeként is ismert. Elhaladunk a város fő nevezetességei mellett. Láthatjuk a Parlament épületét, a városházát, a Szent György piacot és Titanic Központot, melynek épületét a Titanic inspirálta, a magassága pedig megegyezik a tengerjáróéval. Vacsora és szállás Belfast körzetében.

4. nap: Belfast – Carrick-a-Rede – Óriások Útja – Bushmills – Portrush – Belfast
Reggeli után utazás a Carrick-a-Rede kötélhídhoz, mely a mélység fölött átívelve köti össze az óceán által elválasztott szárazföldet egy apró szigettel. Majd folytatjuk utunkat Az Óriások Útjához, mely egy vulkáni tevékenység eredményeként létrejött és körülbelül 40 000 bazaltoszlopból áll. 1986-ben az UNESCO a világörökség részének nyilvánította. Egy fotó erejéig megtekintjük a 17. században, a Bush folyóra épített vízmalmot, majd Portrush városában tett városnézés után visszaindulunk Belfastba. Vacsora és szállás Belfast körzetében.

5. nap: Belfast – Glasgow (Skócia)
Reggeli után a kikötőbe indulunk és komppal elhajózunk Skócia felé (kb. 2 óra). Glasgow Skócia legnagyobb városa, egyben az Egyesült Királyság harmadik legnépesebb városa. Nevének jelentése gael nyelven: „zöld hely”. Glasgowba való érkezést követően panorámás városnézést teszünk a városban, mely során láthatjuk a Glasgow-i Székesegyházat, a Sóhajok hídját, a nekropoliszt, a Provand Uradalmat, amely a legrégebbi középkori ház a városban. Séta a György téren, Glasgow szívében. Vacsora és szállás Glasgow körzetében.

6. nap: Glasgow – Glencoe – Fort William – Inverness 
Reggeli után Inverness felé indulunk. Rövid sétát teszünk Fort William városában, majd egy fotó erejére megcsodáljuk Nagy-Britannia legmagasabb hegységét, a Ben Navis-t (1343 méter). Megtekintjük a Glencoe-völgyet, ami a rezidens, MacDonald klán mészárlásáról híres. A hiedelem szerint még most is hallani az áldozatok kiáltásait. Érkezés Invernessbe. Vacsora és szállás Inverness körzetében.

7. nap: Inverness – Urquhart Castle - Inverness
Reggeli után városnézés Invernessben, amely a Ness-folyó torkolatánál fekszik. A város elhelyezkedésénél fogva számos közlekedési útvonal természetes csomópontja. A hegytetőn álló Inverness-i kastély udvarából tökéletes látképet kapunk a városról. A kastély épületében jelenleg a bíróság működik. Folytatjuk utunkat a híres Loch Ness-i tó felé, mely 38 kilométeres hosszával és 121 méteres mélységével több édesvíz mennyiséget ölel fel, mint Anglia és Wales tavai együtt. Meglátogatjuk az Urquhart kastélyt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tóra. Vacsora és szállás Inverness körzetében.

8. nap: Inverness – Loch Morlich – Blair kastély – Pitlochry – Edinburgh
Reggelit követően utazás Edinburgh felé. Útközben egy fotó erejéig megállunk a Cairngorms Nemzeti Parkban területén található Loch Morlich tónál, amit az ország legszebb tavaként tartanak számon. Majd a Blair kastélyba látogatunk el, melynek épülete az ország egyik leglátogatottabb emlékműve és állítólag Skócia legismertebb szellemének, a Szürkeruhás Hölgy lakhelye is egyben. Ezt követően séta a festői Pitlochry városában, majd továbbutazás Edinburgh irányába. Szállás és vacsora Edinburgh körzetében.

9. nap: Edinburgh – Melrose Apátság – Rosslyn kápolna – Edinburgh
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: meglátogatjuk a Melrose Apátságot, melynek gótikus romjait Skócia egyik legszebb épületeként tartják számon. A legendák szerint a gyönyörű épület maradványai Robert Bruce, skót király bebalzsamozott szívét rejtik. Út közben megismerkedünk a whisky készítés fortélyaival, meg is kóstolhatjuk ezt a helyiek körében (is) rendkívül közkedvelt italt. Majd folytatjuk utunkat a Rosslyn kápolna felé, mely a Da Vinci-kód című történetből lehet ismerős. A kápolnát a XV. század közepén Sir William St Clair alapította. Halálával együtt az építkezések is leálltak, így a tervezett nagytemplom soha nem készült el. (A program ára: 28.400 Ft.) Vacsora és szállás Edinburgh körzetében.

10. nap: Edinburgh – Budapest 
Reggeli után városnézés a skót fővárosban. Elhaladunk a Holyroodhouse Palota mellett, mely a brit uralkodók hivatalos skóciai rezidenciája, majd megtekintjük a vulkáni eredetű sziklacsúcson magasodó edinburgh-i várat, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az egész városra. A vár Skócia leghíresebb pontja és egész Britannia egyik leglátogatottabb turista látványossága. Szabadidő keretében a vár egyénileg meglátogatható, belépő a helyszínen váltható. Vacsora, majd estre transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs).

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-        Brú na Bóinne régészeti együttese
-        Óriások útja (Giant´s Causeway) és a hozzá tartozó tengerpart
-        Edinburgh ó- és újvárosa

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Szállás

Középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelikkel.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

2. napi fakultatív program: Edinburgh, Ár: 28400 HUF
9. napi fakultatív program: Folklór est, Ár: 17900 HUF

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

- repülőjegyek reptéri illetékekkel
- baleset, betegség és poggyász biztosítás
- közlekedés légkondicionált, kényelmes külön busszal
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelikkel
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Alapár nem tartalmazza: 

- helyszínen fizetendő belépők és a program szerinti étkezések
- útlemondási biztosítás
- fakultatív programok ára
- borravalók
- 10-15 fő közötti felár
- egyéb személyes kiadások
- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 16 fő,
10-15 fő közötti felár: 32.000 Ft

Kötelező költségek: 

Helyszínen fizetendő belépők és a program szerinti étkezések

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépők és a program szerinti étkezések: 255 EUR/fő (helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
A  255 EUR  a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.
Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel.

A várható menetrend:
2022. október 18.  FR 1024 Budapest – Dublin 17:15-19:20
2022. október 27. W6 2226 Edinburgh – Budapest 19:40-23:30

Szállás: 

Középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelikkel.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!