Skandináv fővárosok és a norvég fjordvidék

6 napos körutazás Svédország - Dánia - Norvégia

A Stockholm - Koppenhága körutazás során megismerkedünk Svédországgal, főbb városaival és azok nevezetességeivel, valamint mielőtt hazarepülnénk, egy éjszakát eltöltünk Dánia fővárosában, Koppenhágában is.

FőoldalEurópaNémetországDrezdaSkandináv fővárosok és a norvég fjordvidék

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátást + 1 vacsorát a kompon, útlemondási biztosítást (1,5%), magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Kikötői illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programokat

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Drezda-Berlin
Elutazás a kora reggeli órákban, indulás Berlin felé. Útközben rövid városnézés az "Elba Firenzéjeként" is gyakran emlegetett Drezda elbűvölő városában. Gyalogos és buszos városnézés a legfontosabb látnivalókkal. (Színház tér, Hofkirche, Miasszonyunk temploma stb.)  A város jelképének a Zwinger-nek a külső megtekintése után folytatjuk utunkat a szállásra. A szállás elfoglalása Berlin közelében a késő esti órákban.

2. nap: Sassnitz-Trelleborg-Malmö
Folytatjuk utunkat. Sassnitz-nál átlépés Svédországba. Késő délután érkezés Malmöbe. Rövid városnézés (Skandinávia legnagyobb főtere a Stortoget X. Károly király szobrával, 1546-os Városháza, Malmöhus erőd és Svédország legmagasabb épülete a Turning Torso), majd a szállás elfoglalása.3. nap: Vattern tó- Stockholm
Utazás Svédország fővárosa felé. Útközben megállunk a Vattern-tónál, Svédország 2 legnagyobb tava. Majd folytatjuk utunkat a festői Scania táján, hatalmas erdők, csillogó folyók és a jellegzetes faházak között vezet utunk a szállásra, Stockholm elővárosába.

4. nap: Stockholm
Reggeli után megkezdjük egész napos városnézésünket a svéd fővárosban, amit észak Velencéjének is hívnak, mivel a város 14 szigetre épült. Sétánk során felfedezzük többek között Gamla Stan régi városnegyedét a több száz éves házakkal; a XVIII. században, olasz barokk stílusban épült királyi palotát, ami nem kevesebb, mint 5 múzeumnak ad otthont és aminek az udvarán zajlik az őrségváltás; a városházát, ami Nobel díjkiosztó bankettnek is otthont adott; Djurgarden szigetét, ami a nyugalom oázisa és a város számos neves múzeumának ad otthont, így a híres Vasa múzeumnak is, ahol a régi királyi hajót állították ki. Napközben lehetőség nyílik fakultatív sétahajókázásra. Este visszatérés a szállásra.

5. nap: Svéd tóvidék-Örebro- Karlstad
Reggeli után elindulunk Norvégia felé. Útközben gyönyörű tájakon vezet utunk. Első megállónk Svédország második legnagyobb tava, Malaren, aminek partján az egyik királyi rezidencia Gripsholm kastélya található. Folytatjuk utunkat a Hjalmaren tó partján elterülő Örebro városa felé, ami XIII. századi kastélyáról híres. Hosszú történelme során börtön is volt, királyi rezidencia is, valamint a parlament is székelt itt pár alkalommal. Rövid séta után Karlstad felé vesszük az irányt, ami Svédország legnagyobb tavának, Vanernnek az északi részén fekszik. Rövid séta után, folytatjuk utunkat és átlépünk Norvégiába. Esti érkezés az Oslo környéki szállásra

6. nap: Oslo
Reggeli után megkezdjük egésznapos városnézésünket Oslo-ba, Norvégia fővárosába. Az Oslo fjord partján és a hegyek lábánál elhelyezkedő város gazdag kulturális és szabadidős tevékenységeket nyújt. Sétánk során megtekintjük az operaházat; a városházát; a királyi palotát (kívülről); a Parlamentet; Akershus középkori várkastélyát, ami Norvégia szimbolumává vált, a történelemben betöltött több mint 700 éves szerepe által; a Kon-Tiki múzeumot, ahol többek között a három legnagyobb és leghíresebb vikinghajó, az Oseberg, a Gokstad és a Tune is helyett kapott; és a híres Vigeland szoborparkot. Este visszatérés a szállásra

7. nap: Hallingdal völgye – Sogne fjord
Reggeli után elindulunk a káprázatos Sogne-fjord-hoz, ami Norvégia leghosszabb és legmélyebb fjordja. A gyönyörű Hallingdal völgyén, panoráma úton keresztül vezet az utunk. Flam városából egy fakultatív 2,5 órás sétahajózáson vehetnek részt, ami az UNESCO listás Naeroyfjordon visz (Ár: 9.500,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő). A páratlan látvány ámulatba ejti az utazót. Gudvangen városában kötünk ki, majd onnan folytatjuk utunkat Bergen-be. Esti érkezés a Bergen környéki szállásra.

8. nap: Bergen – Hardanger fjord
A délelőtt folyamán felfedezzük a hegyek és vizek szorításában fekvő káprázatos fekvésű, régi Hanza kereskedővárost, Bergen-t: az UNESCO listás régi kikötő Bryggen faházas kereskedőnegyeddel; halpiac; Rosenkratz-torony, Dóm. A délután folyamán utunk a Hardanger-hídon át vezet a Hardanger fjordhoz, ami gyümölcsöseiről és számos vízeséséről ismert. Az egyik leghíresebb vízesést, Vöringfossent csodálhatjuk meg. Este szállás elfoglalása Eidfjord környékén

9. nap: Hardanger fjord – Hallingdal völgye
Reggeli után, a nemzeti turistaútnak minősített, lenyűgöző tájon haladó 7. számú főúton folytatjuk utunkat, a Hardangervidda Nemzeti Park szélén, és Hallingdal-völgyében fotószünetekkel. Rövid megálló a XIII. sz. árbóctemplomáról ismert Torpo-nál. Délután kihajózás Oslo kikötőjéből Koppenhágába. A hajóról fantasztikus kilátás nyílik a svéd partokra és a Kronborg kastélyra. Éjszaka a kompon, négyágyas belső kabinokban. (Kétágyas belső kabin felár: 12.900,-Ft/fő)

10. nap:  Koppenhága-Roskilde
Reggel kikötünk a dán fővárosban és megkezdjük városnéző túránkat. A királyi városban, ami a világ legrégebbi monarchiája, többek között az alábbi nevezetességeket nézzük meg: Amalienborg rokokó dán királyi palota; városháza; Storget bevásárló utca, Christiania hippinegyed; dán parlament; a kis hableány szobra a kikötővel, ami Dánia jelképe; a 17. sz-i körtorony, ami európa legrégebbi csillagvizsgálója, Nyhavn csatorna. Délután meglátogatjuk Roskilde-t ami több mint ezer évvel ezelőtt viking kereskedelmi csomópont volt. A kikötőben található Viking hajó múzeumban 11. sz-i hajómaradványok vannak kiállítva. Katedrálisa a dán királyok és királynők temetkezési helye, és francia gótikus építészete miatt felkerült az UNESCO világörökségi listára. Szállás Koppenhága környékén.

11. nap: Koppenhága-Rostock
A komp indulásától függően reggeli után rövid szabadidő Koppenhágában. Délután átkompolás Rostock-ba, szállás elfoglalása Berlin környékén az esti órákban.

12. nap: Berlin-Budapest
Utazás Magyarországra, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Szállás

A körút során 3* - 4*-os szállodákban +1 éj hajón, reggelis ellátással +1 vacsora a kompon. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátást + 1 vacsorát a kompon, útlemondási biztosítást (1,5%), magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Kikötői illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programokat

Kötelező költségek: 

Kikötői illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Stockholm, Vasa museum: 130 SEK
Stockholm, Riddarholmen templom: 50 SEK
Stockholm, skanzen: 180 SEK
Stockholm , Királyi palota: 150 SEK
Gripsholm kastély: 150 SEK
Oslo, Akershus kastély: 70 NOK
Oslo, Kon-tiki múzeum: 90 NOK
Oslo, Vigeland szoborpark: ingyenes
Oslo, símúzeum és kilátó: 130 NOK
Koppenhága, Amalienborg palota: DKK 90
Koppenhága 1 órás fak. sétahajózás: 80 DKK

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Szállás: 

A körút során 3* - 4*-os szállodákban +1 éj hajón, reggelis ellátással +1 vacsora a kompon. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében lehetőség van félpanziós ellátás igénylésére.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!