Sítúra a Nagy Fátrában

1 napos túrasi túra Szlovákiában

A Nagy Fátra, mely Szlovákia középső részén terül el, és legmagasabb pontja is csak 1592 méter (Ostredok), télen egy igazi „nagy hegy” élményét nyújthatja kezdő sítúrázók részére. Érdemes bele kóstolni ebbe a csodálatos sportba is!

FőoldalEurópaSzlovákiaSítúra a Nagy Fátrában

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést, és a túrasí felszerelések (síléc, fóka, lavina jeladó) bérleti díját valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket és az utasbiztosítást.

Hossz: 
1 napos túrasí túra
Létszám: 
4 - 8 fő

Nehézség:

A napi túratáv rossz idő esetén komoly erőfeszítést kíván. Ideális viszonyok között a napi távok könnyen teljesíthetőek. A túrasível könnyen haladhatunk a mély, frissen esett hóban, porhóban is, használata minden gyakorlott síző által könnyen elsajátítható, de mindenképpen kell a jó sítudás! Szükséges gyakorlat: fekete pályákon való biztos lesiklás szélsőséges időjárási viszonyok között (köd, esetleges jeges, és keskeny szakaszok)! A túrasí: olyan síléc, melynek kötése oldható, ezáltal felfelé úgy működik, mint a sífutóléc, aljára pedig úgynevezett fókát erősítünk, amely megakadályozza a lécek visszacsúszását meredek terepen, lesiklásnál pedig ugyan úgy használható, mint a hagyományos lesiklóléc.

1. nap: Budapest, Vysna Revuca (720 méter), Magury (1082 méter), Sedlo Ploskej (1200 méter), Ploska (1532 méter), Vysna Revuca, Budapest

Találkozó Budapesten, 4:45-kor a Hősök-terén, az Időkeréknél. Indulás 5 órakor.
Mintegy négy óra utazás után érjük el a Revuca völgyét. Ebben az idilli havasi környezetben, ahol hosszan elnyúlva, majdnem az egész völgyet kitöltve fekszik a névadó település. Elszórt házai között nem ritka az igazi rönkház sem.
Túránkat a felszerelés kiosztása és alapos lavinaismertető után kezdjük meg a falu alsó templomától indulva (720 méter).
Meredeken csoszogunk felfele a bükkös-gyertyános ligeterdőben a Krizna-Ploska látványos kopár gerince felé. A Magury (1082 méter) kiszélesedő, ellaposodó gerincén kicsit kifújhatjuk magunkat, és gyönyörködhetünk a téli behavazott tájban megbúvó nyári pásztorlakokban (salas). Elfogyasztva otthonról hozott ebédünket, folytatjuk utunkat a Ploska nyereg irányába (1200 méter). Ide felérve kóstolhatunk bele igazán a hegység és a sítúrázás igazi szépségeibe. Immár a kopár gerincen fél óra alatt érjük el a Ploska csúcsát (1532 méter) mai túránk célpontját.
A csúcson szép idő esetén igazi körpanorámában csodálhatjuk a körülöttünk magasodó nagyobb hegyeket: Alacsony és, Magas Tátrát, Nyugati Tátrát és a Kis Fátra vonulatait.
Eztán következhet mindenki várva várt álma, a megérdemelt lesiklás ezen a gyönyörű tájon!
Lesuhanva a völgybe egy kiadós étkezést követően indulunk haza. Budapestre este 22 óra körül érkezünk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK A TÚRASÍ VILÁGÁBÓL:

» Mitől tapad a túrasíző?
» Túrasí, valódi kalandok télen is

 

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést, és a túrasí felszerelések (síléc, fóka, lavina jeladó) bérleti díját valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket és az utasbiztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
10 - 20 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Hátizsák: 30-40l
Bakancs: Saját alpesi síbakancs (ezekre állítjuk rá a sí kötéseket, méret megadása nélkülözhetetlen jelentkezéskor!)
Túrabot (hótányérral)
Ruházat: téli túraruházat (nem sí), aláöltözetek alul/felül, polár, szélkabát/nadrág, sapka, kesztyű.
További fontos felszerelések: napszemüveg, sí szemüveg, fejlámpa, napkrém.
Élelem, és folyadék: termoszban tea 1l valamit szendvicsek, keksz, müzli, csoki stb.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít. Menet közben egy autópálya parkolóban tartunk rövid pihenőt. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Az utazásra közös busszal utazik az http://utazom.com/utazas/nagy-fatra-hotalpas-teli-tura csoporttal.

Időjárás: 
Mivel a sítúrázás a pályáktól távol történik, ezért az aktuális időjárás, és a hóviszonyok valamint a lavinaveszély ismeretében a túravezető dönthet a tervezett útvonal módosításáról.
Csomagolás: 
Célszerű a buszban váltóruhát hagyni az oda és visszautazásra.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!