Selmecbánya, Körmöcbánya és Bajmóc: a Felvidék ékszerei

Egynapos városnéző utazás

Egy csodálatos napot töltünk a Felvidéken, ahol megnézzük a leghíresebb bányavárosokat és Bajmóc romantikusan szép várkastélyát. Megismerkedünk a történelmi látnivalókkal, visszatekintünk a múltba, amikor ezek a városok valódi ékszerként ragyogtak.

FőoldalEurópaSzlovákiaSelmecbánya, Körmöcbánya és Bajmóc: a Felvidék ékszerei

Alapár tartalmazza

az autóbuszos utazást, csoportkísérő idegenvezetőt valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az esetleges belépőjegyeket, az étkezést valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
min. 40 fő

Túránk Budapestről indul, majd a 2/a jelű úton északnak haladva érjük el mai első állomásunkat, Selmecbányát. Az autóbuszon megismerkedünk a látnivalók történelmi hátterével, kulturális érdekességeivel. Selmecbányára érve városnézéssel kezdjük a programunk. A következő látnivalókat kereshetjük fel: első állomásunk a város látképét meghatározó Óvár, aztán a domb tetején emelkedő Leányvár vagy Újvár meglátogatása következhet. Ezután megnézhetjük a  Nagyboldogaszony plébániatemplomot, amely a  13. században épült és a gótikus stíulusú Szent Katalin templomot, ami a 15. század végén keletkezett. A látnivalók közül kiemelkedik a Kálvária 22 kápolnája és a híres Klopacska. Selmec híres  bányászati, erdészeti oktatásáról,  illetve a Szentháromság tér csodálatos házairól. Egy óra szabad program után a festői Körmöcbányára indulunk.

Körmöcbánya nem csak csodálatos épségben megmaradt középkori bányaváros, hanem híres búcsújáróhely is, itt található a 13. századi eredetű ferences templom, benne a Lorettói kápolna, egy különleges, 1750 körül festett Mária-képpel. Ugyancsak nagyon szép a  13. századi a Szent András körtemplom, amely a vár egyik régi körbástyájában van. Ez volt a vár eredeti temploma. A városi múzeum a helyi bányászat és pénzverés történetéből nyújt gazdag ismertetést, messze földön híres a város pénzverdéje, ahol 700 éve verik folyamatosan az érméket. A város nevezetességeit fel kereső séta után visszatérünk buszunkhoz, és tovább utazunk Bajmócra.

Bajmóc fő nevezetessége 1899 és 1909 között átalakított vára, mely teljes épségben áll, mely rengeteg filmnek szolgált hátteréül. A kastély romantikus stílusban épült a Pálffy család részére, és csipkés bástyái, gyönyörű tornyai, díszes ablakai miatt éppen olyan, mintha egy mesevilág elevenedne meg. A vár közvetlen közelében állatkert és gyógyfürdő is található. A várkastély bejáratának közelében áll  a Felvidék legöregebb, több mint 700 éves fája, melyet Mátyás király hársfájának neveznek. Innen visszaindulunk Budapestre, ahová várhatóan az esti órákban érkezünk.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kirándulás a Felvidéken - 2 nap
» 2 nap, 2 adventi hangulat: Bécs és Pozsony - 2 nap
» Pozsony-Prága-Bécs - 3 nap
» Tavaszköszöntő Krakkó - Wieliczka - Zakopane - 3 nap
» Tavaszköszöntő Prágában és a Český Krumlovban - 3 nap

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az autóbuszos utazást, csoportkísérő idegenvezetőt valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az esetleges belépőjegyeket, az étkezést valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Várható költőpénz szükséglet: 
20-30 EUR
Előleg: 

A teljes részvételi díj a jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Találkozó 05.45 Budapest Hősök tere / Műcsarnok mögött található Homokóránál. Indulás reggel 6.00-kor Budapestről a Hősök tere mellett található Homokórától. Folyamatos utazás Szlovákiáig, útközben 1 rövid megállóval. Visszaindulás a késő délutáni órákban, érkezés Budapestre az esti órákban.

Étkezés: 
a részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!