Schneeberg, Kaiserstein 2061 méter

Túra a Fischerhüttéhez

Ausztria hozzánk legközelebb eső, legmagasabb csúcsa a Schneeberg. A Klosterwappen nevű csúcsa alatt található a Fischerhütte. Az ide vezető út izgalmas kihívás a nehezebb túrákat kedvelőknek sziklás gerinceivel, meredek kaptatóival, aminek jutalma végül a pazar kilátás.

FőoldalEurópaAusztriaAlsó-AusztriaSchneeberg, Kaiserstein 2061 méter

Alapár tartalmazza

az utazást, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, az utasbiztosítást, és a felvonó árát.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Közepesen nehéz hegyi túra azoknak, akik szoktak mozogni, túrázni, sportolni.

1. nap: Budapest, Losenheim (840 méter), Edelweiß hütte (1248 méter), Fadensteig, Fischerhütte (2049 méter), Fadenweg, Losenheim (804 méter), Budapest

Budapestről reggel 5 órakor indulunk. Találkozó 4.40-kor az V. kerület, Március 15. téren, a Mátyás Pincénél
A kora délelőtti órákban érkezünk Losenheim falucskába. Felszerelésünket magunkhoz véve indulunk útnak és a közeli kis sípálya Salamander ülőliftjével  kényelmesen, csupán percek alatt 840 méterről 1210 méter tengerszint feletti magasságba röppenünk. Innen indulva érintjük az Edelweiß-menedékházat (1248 méter), ahonnan továbbkapaszkodunk a Fadensteig izgalmas sziklás gerincén. Rövid pihenőket tartva fantasztikus panorámával kísérve érkezünk a 2049 méter magasan álló Fischerhüttéhez  ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Alpok végtelenbe nyúló csúcsaira, beláthatjuk a szembközti Rax fennsíkot és az alant elterülő völgyek falvait. A csúcsfotó és csúcscsokink elfogyasztása után a Fadenweg ösvényén indulunk lefelé. Hatalmas fenyveseken keresztül érjük el az 1561 méter magasan álló Krembel-hüttét, ahol megpihenünk innen továbbhaladva érkezünk vissza a felvonóhoz majd völgyben várakozó autóbuszunkhoz.
A késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre (22-23 óra).
Táv: 14 km, szint: fel 827 méter, le 876 méter, menetidő: 7 óra
 

További információ

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 5 nap
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, az utasbiztosítást, és a felvonó árát.

Kötelező költségek: 

Salamandra felvonó: 6.5 Euro

Helyszíni költségek leírása: 

Salamandra felvonó: 6.5 Euro

Várható költőpénz szükséglet: 
20-30 Euro/fő.
Előleg: 

10.900 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő (az utazás ára egy összegben fizetendő).

Hátralék: 

az utazás ára egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy 25 - 30 literes hátizsák, amibe a enni- és innivalót tesszük, és esetlegesen túrabolt is jó szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Utazásunk 4,5 - 5 órát vesz igénybe. Menet közben tartunk egy rövid pihenőt benzinkútnál. A pihenőhely mosdóiban  fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. Figyelem! A buszon ültetési rend van aminek kialakítása jelentkezési sorrendben történik, az ezzel kapcsolatos igényeket kérjük a jelentkezésnél jelezd  irodánknak!
Az autóbusz Magyarországi  menetvonalán az alábbi felszállási lehetőségek vannak, ettől eltérni nem áll módunkban:  Budaörs Agip kut/Mc Donalds - Remeteségi pihenőhely 64. km. -  Győr Arrabona pihenőhely Agip benzinkút 119 km. -  Moson pihenőhely Mol benzinkút/Marche 162. km.

Étkezés: 
Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a túrára. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. Menet közben érintünk menedékházat, ahol van lehetőség meleg ételek, szendvicsek, innivaló vásárlására. Minimum 1,5 l. folyadékot hozz magaddal!
Időjárás: 
int bármely más hegynél, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2 - 8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
Egy kisebb 25 - 30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!