Schneeberg hótalpas túra

3 napos téli túra Ausztriába

A Schneeberg és környéke nem csak nyáron, zöldbe burkolva szép, fehér hótakaróval borítva is fantasztikus élményeket tartogat. Behavazott erdei ösvényei, szikrázó hegyoldalai télen is várják a kalandra vágyókat. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.

FőoldalEurópaAusztriaAlsó-AusztriaSchneeberg hótalpas túra

Alapár tartalmazza

a szállást a csoportszálláson, a hótalpak díját, egy vacsorát, a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az utazást, az egyéb étkezéseket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
2-3 napos utazás
Szállás: 
menedékház
Létszám: 
13-18 fő

Nehézség:

A túrák nehézsége: Ez a  hótalpas túránk az  átlagos fizikummal végrehajtható. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A túravezetőknek indokolt esetben lehetőségük van a tervezett útvonal megváltoztatására, szélsőséges esetben a túra elhalasztására!

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják ezt, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

A hótalpakat irodánk  biztosítja. Síbotra vagy túrabotra szükséged lesz, ezt hozd magaddal. Ha nincs korlátozott számban tudunk adni, kérjük ezt a túra előtt jelezd irodánknak.

1. nap : Magyarországról (egyéni utazással), Puchberg , Losenheim
Első napunkon már reggeltől várjuk a résztvevőket! Azokkal akik péntek 11 óráig kiérkeznek már aznap hótalpazunk a környéken, a többiekkel legkésőbb 19.00. órakor találkozunk az Ausztriai Losenheim falucska  síparkolójában. Innen sétálunk fel menedékházunkba. Az estét szállásunk elfoglalásával, és ismerkedéssel töltjük. 

2. nap: Krempel hütte 1561 méter,  Klosterwappen 2076 méter
Reggel  korai indulással nekivágunk a ház fölé magasodó hegyoldalnak. A közeli kis sípálya mellett kanyarogva érjük el az Edelweß menedékházat (1248 m.) ahol rövid pihenőt tartunk, majd innen továbbindulva a  Fadenweg csodálatos erdei ösvényén haladunk egyre feljebb. Fantasztikus behavazott fenyveseken keresztűl érjük el az 1561 méter magasan álló Krempel hüttét ahonnan már láthatjuk Schneeberg csúcsát. Rövid erőgyűjtés után nekivágunk  egy meredek, szeles emelkedőnek amely a Fisher menedékházhoz (2049 m.) vezet. Innen egy lenyűgöző panorámájú  lankás, rövid gerincen érjük el a. 2076 méteres Klosterwappen jégbe burkolt csúcskeresztjét ahonnan csodálatos kilátás  nyílik az Alpok végtelenbe nyúló havas csúcsaira,  beláthatjuk a Rax  fennsíkot és az alant elterülő Höllental völgyet. Ugyanazon az úton térünk vissza szállásunkra. Ezen az esténken van lehetőség a közeli vendéglőben kétfogásos vacsorát rendelni, illetve térítés ellenében ígénybe venni a vendégház szaunáját medencéjét.
Táv: 15 km, szint: fel 1300 m, le 1300 m, menetidő: 7 óra

3. nap: Mamauweise, Menedékház, Budapest
Második nap a Schober csúcs lábánál fekvő gyönyörű völgyeket, hegyoldalakat barangoljuk be. Utunk gyönyörű, hóval borított dombok között, hatalmas fenyveseken keresztül vezet.  Menetközben a fák közül kiérve  tiszta időben láthatjuk előző napi túránk  a Schneeberg fehéren szikrázó csúcsát, impozáns sziklafalait, és gyönyörködhetünk a téli hangulatú alpesi tájban. A Mamauweise menedékházban megpihenünk majd  A délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra, ahol összepakoljuk felszerelésünket és útnak indulunk hazafelé.
Táv: 6 km, szint: fel 300 m, menetidő: 5 óra

További információ

Szállás

Az éjszakát közös szobában emeletes ágyakon töltjük. Melegvizes mosdási, fűrdési lehetőség van. A ház fűtött hállózsák szükséges, menedékházas takarók állnak még rendelkezésre.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Négyesi Miklós
Miklós komoly hegymászási tapasztalatokkal rendelkezik. A via ferrata utak a kedvencei. A hétköznapi munkája a városhoz köti, de sohasem szűnik meg igazi kalandornak lenni.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Alpesi kirándulás, Stuhleck 1783 méter - 1 nap
» Dachstein gyalogtúra - 4 nap
» Ausztria rejtett kincsei - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Ausztria szépségei - 1 nap
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a szállást a csoportszálláson, a hótalpak díját, egy vacsorát, a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az utazást, az egyéb étkezéseket, és az utasbiztosítást.

Várható költőpénz szükséglet: 
30-40 Euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Milyen felszerelést vigyek?

20 - 25 literes hátizsák (amire a hótalpat  fel tudod erősíteni),
Meleg, réteges felső ruházat (síkabát, alá egy vékonyabb polárpulóver,
polármellény, és aláöltözet),
sí vagy softshell nadrág és ez alá aláöltözet, lábszárvédő (azért, hogy a hó ne menjen a bakancsba),
kesztyű (vastag és vékony) valamint sapka nagyon fontos!
napszemüveg vagy síszemüveg, ami a szelesebb időben is jól jön,
szendvicseket napközbenre, valamint csoki, cerbona, szőlőcukor is jól tudja pótolni az elégetett energiát,
minimum 1,5 liter folyadék ajánlott, ha van túratermoszod az a legjobb,
túrabakancs, ami jól impregnált, síbot vagy túrabot hótányérral.

Hótalpakat biztosít irodánk, amelyek bármilyen bakancsra felerősíthetőek.
 

Egyebek
Kiutazás: 

egyénileg, telekocsikat ígény esetén összeszervezzük!
Ajánlott útvonal: Budapest – Hegyeshalom – Bécs előtt az új elkerülőn A2-re Graz felé – W.Neustadtnál,  Neunkirchen felé a 17 útra -  Neunkirchen központban jobbra Puchberg – Puchberg központban balra Losenheim.

Szállás: 

Az éjszakát közös szobában emeletes ágyakon töltjük. Melegvizes mosdási, fűrdési lehetőség van. A ház fűtött hállózsák szükséges, menedékházas takarók állnak még rendelkezésre.

Étkezés: 

Az ár tartalmaz egy vacsorát. A többi étkezés önellátó, az otthonról hozott élelmiszerek tárolására, elkészítésére teljesen felszerelt konyha áll rendelkezésre. Szombaton este a nagy túra után van lehetőség a közeli étteremben 2 fogásos vacsorát rendelni (ennek ára 12 euró) ezt jelentkezéskor kérjük jelezd irodánknak vagy lehetőség van a'la carte rendelni az étlapról.. A házban a vezetékes víz fogyasztható. Ha vegetáriánus vagy a közös vacsora miatt ezt kérjük jelezd irodánknak!

Időjárás: 
a téli Alpok hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Erős szél is lehetséges, ami szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
Úgy pakolj, hogy a felszerelést kézben kell a házhoz felvinni (100 méter) A napi túrákhoz csak kis túrazsákra van szükséged, amibe a napi felszerelést (tartalék melegruházat, élelem, fejlámpa) kell magaddal vinned.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!