Schneeberg (2076 méter)

Egynapos gyalogtúra Ausztriába.

A Keleti-Alpok hozzánk legközelebb eső, legmagasabb csúcsa a Schneeberg tömb Klosterwappen nevű csúcsa. 2076 méterével impozánsan uralja a tájat. Izgalmas kihívás a nehezebb túrákat kedvelőknek sziklás gerinceivel, meredek kaptatóival, aminek jutalma végül a pazar kilátás.

FőoldalEurópaAlpokSchneebergSchneeberg (2076 méter)

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, felvonó árát, az utas, valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
20-25 fő

Nehézség:

Nagy szintemelkedésű túra, azoknak ajánljuk akik szoktak mozogni, túrázni, sportolni.

Ferenczi Anita
Anita óvodás kora óta sportol, fut, kerékpározik, és persze rendületlenül túrázik két lábon és/vagy két keréken. Egy- és többnapos gyalogtúráinkon, hótalpas utakon találkozhatsz...
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
1. nap: Budapest, Losenheim (840 méter), Edelweiß hütte (1248 méter), Fadensteig, Klosterwappen (2076 méter), Fadenweg, Budapest

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 05.00-kor  indulás 05.15 órakor.
A kora délelőtti órákban érkezünk Losenheim falucskába. Felszerelésünket magunkhoz véve indulunk útnak és a közeli kis sípálya Salamander ülőliftjével  kényelmesen, csupán percek alatt 840 méterről 1210 méter tengerszint feletti magasságba röppenünk. Innen indulva érintjük az Edelweiß-menedékházat (1248 méter), ahonnan továbbkapaszkodunk a Fadensteig izgalmas sziklás gerincén. Rövid pihenőket tartva fantasztikus panorámával kísérve érkezünk a Klosterwappen (2076 méter) csúcskeresztjéhez ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Alpok végtelenbe nyúló csúcsaira, beláthatjuk a szembközti Rax fennsíkot és az alant elterülő völgyek falvait. A csúcsfotó és csúcscsokink elfogyasztása után a Fadenweg ösvényén indulunk lefelé. Hatalmas fenyveseken keresztül érjük el az 1561 méter magasan álló Krembel-hüttét, ahol megpihenünk innen továbbhaladva érkezünk vissza a felvonóhoz majd völgyben várakozó autóbuszunkhoz. A késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre (22-23 óra). Táv: 15 km, szint: fel 876 méter, le 876 méter, menetidő: 7 óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, felvonó árát, az utas, valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

felvonó: 9 Euro (2022 ár)

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Bejáratott, túrabakancs, kis hátizsák, amibe a a napi felszerelést tesszük, és esetlegesen túrabolt is jó szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.
Aktív utjainkon az autóbusz tisztaságát óvandó, váltócipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük hozz magaddal!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a túrára. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. Menet közben érintünk menedékházat, ahol van lehetőség meleg ételek, szendvicsek, innivaló vásárlására. Minimum 1,5 l. folyadékot hozz magaddal!

Időjárás: 
Mint bármely más hegynél, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.9
50 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.8
Lucia
Budapest, III. kerület
2018. jún. 25
4.8
Negyedszerre jártam a Schneebergen. A szél süvített mint mindig és a köd sem lepett meg és a mínusz nyolc fokos hőérzet sem rontotta el a kedvemet. Köszönöm a személyre szabott túrát és a remek túratársat az egyéni edzésemhez. :)
Gergú
Érd
2018. jún. 25
4.0
A nem mindennapi időjárás ellenére feledhetetlen élményben volt részünk, köszönjük! :)
Ferenc- koma-
Érd
2017. jún. 18
5.0
Szuper csapat-szuper túra-üdv:Koma
Andrea
Budapest, III. kerület
2017. jún. 12
4.8
Nagyszerű és izgalmas túraútvonal a Salamander-felvonó hegyi állomásától a Fadensteig-en a Fischer-hüttét érintve a Klosterwappen (2007m) csúcsára. A túra első része a Fadensteig, amely alapjában is meglehetősen kitett, meredek és kapaszkodós útvonal, a szinte végig tomboló 6-7-es erősségű északi szélben még nehezebb volt teljesíteni, de végül is feljutottunk! A fennsíkon a Fischer menedékházat elérve a szűnni nem akaró szél a felhőket is elfújta, így a csúcskereszthez már napsütésben érkeztünk. A hüttében kellően felmelegedve és védőitalunkat magunkhoz véve indultunk immár lefelé a völgynek, szép törpefenyveseken keresztül, majd egy kanyargós erdei úton érkezve a felvonó hegyi állomásához. Innen a csapat egyik része felvonóval, mi a többséggel a sípályán leereszkedve értük el a parkolóban várakozó buszunkat. Összességében egy nem könnyű és meglehetősen hosszú túra, biztos járás és szédülésmentesség mindenképpen szükséges.
Kardosné Ziegler Anikó
Budapest, XIII. kerület
2017. jún. 12
5.0
Urbanics Magdi, Radics Ákos vezetésével voltam egy Schneebergi túrán. Nagy élmény volt! Már keresem velük a következőt. Látni, hogy szívvel-lélekkel csinálják. Remek emberek! Gyönyörű tájon, vidám társasággal, szép emlék.
Róbert
Budapest, VIII. kerület
2017. jún. 12
5.0
Az erős szél ellenére, kellemes túrázás volt. Nagyon szép kilátással a csúcsról.
Erika
Budapest, XI. kerület
2016. aug. 1
5.0
Köszönök mindent, nagyon jól éreztem Magam ezen a túrán!!!
Anita
Komárom
2016. júl. 11
4.8
Nagyon szép helyen vezetett a túránk. Kellemesen elfáradtam, helyenként csak haladónak éreztem a terepet, de lehet, hogy ez az én edzettlenségem miatt volt. A szervezés, a vezetők teljesen profik, még kedves kis ajándékot is kaptunk ügyességünkért! :)
Lilla
Budapest
2016. júl. 11
4.8
Közepesen nehéz túra volt, nagyon változatos tájon. Megfelelő pihenőidő volt, és külön tetszett, hogy mindig bevártuk a csoport végét, a túravezetők nagyon figyeltek mindenkire. Én nagyon jól éreztem magam, ez volt az első túrám az utazom.com-al, de nem ez volt az utolsó :)
Anikó
Budapest, XXI. kerület
2016. júl. 11
5.0
Remek túra, remek szervezéssel, jó társasággal, mindenkinek csak ajánlani tudom! :) Megérte a fáradtságot fölküzdeni magunkat a hegyre, mert bár erős szél kísért minket, a lenyűgözően szép táj kárpótolt mindenért. Külön kiemelném két túravezetőnk, Anita és Csongor segítőkészségét, hozzáállását a csapat tagjaihoz, és Csongor jó humorát is! Nagyon köszönöm a túrát, nagy élmény volt számomra!
<név nélkül>
Székesfehérvár
2016. júl. 11
5.0
Minden tökéletes volt!!
<név nélkül>
Budapest
2016. júl. 10
4.5
Köszönöm szépen a túrát, nagyon jól éreztem magam! Üdvözlettel, Gréti
Barbi
Budapest, XIV. kerület
2015. okt. 2
5.0
Nagyon jó túra volt, dacára annak, hogy nagyon hideg volt és a látótávolság is minimális volt (újra megpróbáljuk nyáron, hátha :) ). A túra nehézségét azonban javasolnám másképp értékelni, kezdőknek semmiképp nem ajánlanám, hosszú és nagyon meredek kaptatók vannak végig, szinte szusszanásnyi időre sem laposodik el a táj...
Róbert
Kalocsa
2015. szep. 30
4.8
A várakozásomat jelentősen meghaladóan nehéz túra volt ez számomra ( persze ez az én erőnléti állapotomnak volt köszönhető... első ilyen túrám, alábecsültem a kihívásokat... egy biztos, ha lehetőségem lesz még hasonló túrákra, erőnlétileg készülni kell), valószínűleg éppen ezért tettszett. A zordon időjárás sem kényeztetett el minket, végül is ez is tettszett. A szervezés, az utaztatás, profi volt, ez is tetszett. Az pedig, hogy minden az előzőekben felvázolt és egyéb hátráltató körülmény ellenére, még a csúcsra is feljutottam, leírhatatlanul jó érzéssel tölt el, még mindig.
<név nélkül>
Budapest, IX. kerület
2015. szep. 28
5.0
Kár lett volna kihagyni, de azt hiszem, hogy a panorámáért vissza kell menni. :)
Kati
Budapest, III. kerület
2015. szep. 28
5.0
Nagyon jól éreztem magam ! Remélem hogy nem ez volt az egyetlen utam Önökkel !

Köszönök mindent ! Önöknek sok munkát kívánok !

Tisztelettel : Kati

Lucia
Budapest
2015. szep. 28
4.8
Kiváló túravezetők, jól kiválasztott, a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére is biztonságosan teljesíthető útvonal. Kellemes túra volt. Köszönöm.
Tünde
Budapest, VIII. kerület
2015. szep. 28
5.0
Minden rendben volt, pont annyit szenvedtünk a csúcsért, amennyit kellett, tökéletes élmény volt.
(Izomláz játszik azóta is. :-))
Eszter
Pilisborosjenő
2015. szep. 28
5.0
Pontos, hasznos, kielégítő információk szerepeltek a honlapon. A túravezetők jól felkészültek, rugalmasak voltak. A programot hiánytalanul teljesítettük. Nagyon jól éreztem magam.
Renáta
Szentendre
2015. szep. 28
4.8
A túrák nehézségi fokának meghatározása lehetne pontosabb megfogalmazású. Heti 2x-i sportolás mellett is ez a túra számomra nagyon nehéz volt (persze utána boldogság volt, hogy megcsináltam :)).
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!