Salza völgyi extrém hétvége

3 napos klettersteig túra és vadvízi evezés

Különleges hosszú hétvégi túra a Salza folyó csodálatos völgyében. Izgalmas via ferraták, látványos vadvízi evezések tarkítják a hétvége programját, garantálva az igazi kikapcsolódást!

FőoldalEurópaAusztriaSalza völgyi extrém hétvége

Alapár tartalmazza

az utazást, két éjszaka szállást, egy bográcsvacsorát, a vadvízi evezést és a szükséges felszerelések bérleti díját, a via ferrata felszerelés bérleti díját, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, és a biztosítást.

Hossz: 
3 napos túra
Létszám: 
12 -16 fő

Nehézség:

A via ferrata, vagy németül klettersteig mesterségesen kiépített szikla utat jelent, ahol a meredek szakaszokon drótkötelek, fémlétrák és lépések segítik a turisták haladását. A via ferrata során speciális biztosító eszközökkel haladunk előre, melyek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és folyamatosan figyelemmel kísérik. Az általunk bejárt túrák viszonylag könnyűnek számítanak a via ferraták világában (B/C/D nehézségűek). Olyan emberek jelentkezését várjuk, akiknek nincs tériszonyuk. Ha rendszeresen sportolsz (kerékpár, futás, túrázás, sziklamászás), könnyebben tudod teljesíteni a napi adagot. Amennyiben úgy döntesz, a napi távot ki is hagyhatod. A vezetők utasításait a hegyen mindenkinek be kell tartania saját biztonsága érdekében. Túráinkon kizárólag az irodánk által biztosított felszerelés használható.

A klettersteig utak nehézsége ezen a túrán:

Hochkar: C, Salza klettersteig: D, Kaisergams klettersteig: D 

1.nap – Budapest, Palfau, Salza vadvízi evezés.
Találkozó reggel 4.40-kor Budapesten, a Hősök-terén, az Időkeréknél. Indulás 5 órakor. Rövid pihenővel szinte végig autópályán haladva a déli órákban érkezünk meg az ismert Ausztriai evezőshelyre Palfauba. Szállásunk elfoglalása után megkapjuk a vadvízi evezéshez szükséges felszereléseket (sisak, neoprén ruha, stb) majd buszunkkal a folyó beszálláshoz robogunk. Vízre szállás előtt képzett vezetőink oktatást tartanak a szükséges tudnivalókról, ezután 2 személyes hajókban vágunk neki a Salza folyó izgalmas, zúgókkal tarkított szakaszának. A túra során II – III+ vadvízi szakaszokon fogunk haladni, rövid pihenőket tartva. Az evezés befejeztével visszatérünk bázisunkra ahol bográcsvacsora vár minket, majd zene, tánc, teszi színessé az estét.

2. nap: Palfau, Lassing, Hochkar
Reggelink elfogyasztása után buszra pattanunk és rövid utazást követően érkezünk az ismert osztrák síelőhely a Hochkar tövében található kis faluba Lassingbe. Innen felszereléseinket magunkhoz vesszük és útnak indulunk hogy megközelítsük a csúcs alatt található izgalmas ferrata útvonalat. Mai napunkon gyalogtúrázunk és ferratazunk is egyben, amelynek végpontja a fantasztikus panorámát biztosító Hochkar 1808 méteres csúcsa. A C – D nehézségű biztosított út izgalmas kitett sziklatáblákon, dróthidakon keresztül kanyarogva éri el a csúcs előtti gerincet, ahonnan rövid sétával érjük el túránk végpontját. Leereszkedés előtt még megpihenünk a közeli menedékházban majd a már ismert ösvényen térünk vissza a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. Az estét borozgatással, beszélgetéssel töltjük.
Menetidő: 6 óra; szint: fel 1100 méter

3. nap - Palfau, Kaisergams klettersteig, Wasserloch vízesés
Reggel összepakoljuk felszerelésünket szállásunkon és ismét útra kelünk mai napunkon aKaisergams klettersteig D nehézségű ösvényét járjuk végig a Mendlingstein 983 méteres csúcsáig. Bár a biztosított út nem túl hosszú de kitett részei próbára teszik a mászókat, miközben pazar kilátásban gyönyörködhetünk. A csúcsról leereszkedünk a völgybe ahonnan pár perces utazással a Wasserloch vízesés völgyének bejáratához érkezünk. Ausztria egyik legnagyobb vízesésrendszeréhez kiépített útvonalon túrázhatunk fel és gyönyörű látvánnyal jutalmazza a vállalkozókat. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Menetidő: 2,5 óra; távolság: 3 km, szint: fel 250 méter
 

További információ

Szállás

Szállásunkon 6 - 8 ágyas szobákban leszünk elhelyezve, közös vizesblokk áll rendelkezésre. Az otthonról hozott élelmiszereket hűtőben tárolhatod, és teljesen felszerelt konyhában készítheted el. 

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, két éjszaka szállást, egy bográcsvacsorát, a vadvízi evezést és a szükséges felszerelések bérleti díját, a via ferrata felszerelés bérleti díját, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, és a biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
50 - 80 Euro/fő.
Előleg: 

25.000 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

37.500 Ft/fő, ami utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Milyen felszerelést vigyek?

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20 - 25 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad. A vadvízi evezéshez külön zokni és póló szükséges!

Egyebek
Kiutazás: 

Kisbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Szállásunkon 6 - 8 ágyas szobákban leszünk elhelyezve, közös vizesblokk áll rendelkezésre. Az otthonról hozott élelmiszereket hűtőben tárolhatod, és teljesen felszerelt konyhában készítheted el. 

Étkezés: 
Első este bográcsvacsorát kapunk. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. A faluban található kisboltban vásárolhatsz élelmiszereket.
Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
A túrák során a kis, kb. 25 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!