Róma, Itáliai szentek nyomában

6 napos buszos körutazás Olaszorságban

Látogatásunkat Santa Maria degli Angeliben kezdjük, majd a híres Porziuncola kápolna megtekintése után Assisi Szent Ferenc szülővárosában megtekinthetjük a Szent legendás életét elmesélő freskósorozatot a Szent Ferenc Bazilikában.

FőoldalEurópaOlaszországToszkánaSienaRóma, Itáliai szentek nyomában

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, helyszíni belépők összegét, Audio-guide-ot.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap
Budapest-Chianciano Terme

Elutazás a kora reggeli órákban. Szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában az esti órákban.

2. nap
Assisi-Cascia

Délelőtti programunk a Szentek földjén, Umbria festői tartományában kezdődik. Látogatásunkat Santa Maria degli Angeliben kezdjük, majd a híres Porziuncola kápolna megtekintése után Assisi Szent Ferenc szülővárosában megtekinthetjük a Szent legendás életét elmesélő freskósorozatot a Szent Ferenc Bazilikában. Búcsú Olaszország védőszentjének városától és folytatjuk az utunkat Umbria mesés dombvidékén keresztül a reménytelen ügyek védőszentjéhez. Látogatás Cascia városában, ahol Szent Rita, a „Rózsák királynője” élt. A régió és Olaszország egyik legfontosabb szentélyének megtekintése után folytatjuk az utunkat a Róma közeli szállásra.

3. nap
Róma

Az Örök város felfedezését Róma jelképénél, a Colosseumnál kezdjük. Ezután a S.Pietro in Vincoli templomban megcsodálhatjuk Michelangelo híres Mózes szobrát. A városnézés folytatásaként a Forum Romanum, a Kapitólium és a Piazza Venezia látnivalói várnak. (Forum Romanum+Colosseum: 7.900,-Ft/fő*- jelentkezéskor fizetendő!). Késő délután a Trevi kútnál pihenünk meg, majd a Lateráni Szent János Bazilikát és a Szent Lépcsőt tekintjük meg.

4. nap
Vatikán-Róma

Délelőtt részletes tárlatvezetés keretében meglátogatjuk a Vatikáni Múzeumot, majd a Szent Péter tér és a Bazilika felfedezése következik (Ár: 14.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!*). Délután a szökőkutakkal és terekkel teli belváros vár ránk. Megtekintjük az Angyalvárat, a Navona teret és a Pantheont is, majd szabadidő. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.

5. nap
Tivoli-Siena

Vár a kertek városa Tivoli. Utazás a Rómától 30 km-re, az Aniene folyó mentén fekvő Tivoli-ba, ahol a Villa d'Este termeinek megtekintése és a felejthetetlen szökőkutak látványa vár ránk. Kirándulásunk alkalmával a reneszánsz építészet és az olasz kertépítészet csodálatos példáját tekintjük meg. A villa épülete és a hozzá tartozó gyönyörű park a Világörökség része. Délután utazás Szent Katalin városába. Gyalogos városnézés Siena gyönyörű városában. A Piazza del Campo, a gótikus tornyával magasba nyúló Városháza épületével, és a műalkotásokban gazdag Dóm lesznek legfontosabb látnivalóink. Tovább utazás a Montecatini Terme városában található szálláshelyre, ahová az esti órákban érkezünk.

6. nap
Padova-Budapest

A kora reggeli órákban búcsút veszünk Montecatini Terme városától és Szent Antal városába, Padovába utazunk. Belvárosi séta a legfontosabb látnivalókkal (Prato della Valle, Bazilika, Egyetem, Pedrocchi kávéház, Piazza delle Erbe e Frutta), majd hazautazás. Utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül  Magyarországra. Érkezés a késő esti órákban.

Szállás

1-1 éj 3*-os szállodákban Chianciano Terme illetve Montecatini Terme, 3 éj 4*-os szálloda Mentana. 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, helyszíni belépők összegét, Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, Audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.800,- Ft 
Róma tömegközlekedés: 7 EUR/nap
Firenze/S.Croce: 8 EUR
Tivoli / Villa d'Este 11 EUR
Siena / Dóm 4-7 EUR
Idegenforgalmi adó: 0,80 - 1,4 EUR/fő/éj

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó, Audio-guide.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD, büfé. Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz.

Felszállási lehetőségek:

Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30 
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35 
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

1-1 éj 3*-os szállodákban Chianciano Terme illetve Montecatini Terme, 3 éj 4*-os szálloda Mentana. 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Olaszországot mindenki szereti, mert ott minden típusú ember megtalálja a magáét. Rátalálhat a számára legkedvesebb helyre, ahol igazán kikapcsolódhat, Európa legértékesebb múzeumaiban gyönyörködhet, a legszebb vidékeken kirándulhat, romantikus óvárosokban sétálhat, élvezheti a legsajátosabb gasztronómiát és csodás tengerpartokon napozhat. Észak-Olaszország e tekintetben mindenki kedvére jár!
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!