Róma, Itáliai szentek nyomában

6 napos buszos körutazás Olaszorságban

Látogatásunkat Santa Maria degli Angeliben kezdjük, majd a híres Porziuncola kápolna megtekintése után Assisi Szent Ferenc szülővárosában megtekinthetjük a Szent legendás életét elmesélő freskósorozatot a Szent Ferenc Bazilikában.

FőoldalEurópaOlaszországToszkánaSienaRóma, Itáliai szentek nyomában

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, helyszíni belépők összegét, Audio-guide-ot.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap
Budapest-Chianciano Terme

Elutazás a kora reggeli órákban. Szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában az esti órákban.

2. nap
Assisi-Cascia

Délelőtti programunk a Szentek földjén, Umbria festői tartományában kezdődik. Látogatásunkat Santa Maria degli Angeliben kezdjük, majd a híres Porziuncola kápolna megtekintése után Assisi Szent Ferenc szülővárosában megtekinthetjük a Szent legendás életét elmesélő freskósorozatot a Szent Ferenc Bazilikában. Búcsú Olaszország védőszentjének városától és folytatjuk az utunkat Umbria mesés dombvidékén keresztül a reménytelen ügyek védőszentjéhez. Látogatás Cascia városában, ahol Szent Rita, a „Rózsák királynője” élt. A régió és Olaszország egyik legfontosabb szentélyének megtekintése után folytatjuk az utunkat a Róma közeli szállásra.

3. nap
Róma

Az Örök város felfedezését Róma jelképénél, a Colosseumnál kezdjük. Ezután a S.Pietro in Vincoli templomban megcsodálhatjuk Michelangelo híres Mózes szobrát. A városnézés folytatásaként a Forum Romanum, a Kapitólium és a Piazza Venezia látnivalói várnak. (Forum Romanum+Colosseum: 7.900,-Ft/fő*- jelentkezéskor fizetendő!). Késő délután a Trevi kútnál pihenünk meg, majd a Lateráni Szent János Bazilikát és a Szent Lépcsőt tekintjük meg.

4. nap
Vatikán-Róma

Délelőtt részletes tárlatvezetés keretében meglátogatjuk a Vatikáni Múzeumot, majd a Szent Péter tér és a Bazilika felfedezése következik (Ár: 14.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!*). Délután a szökőkutakkal és terekkel teli belváros vár ránk. Megtekintjük az Angyalvárat, a Navona teret és a Pantheont is, majd szabadidő. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.

5. nap
Tivoli-Siena

Vár a kertek városa Tivoli. Utazás a Rómától 30 km-re, az Aniene folyó mentén fekvő Tivoli-ba, ahol a Villa d'Este termeinek megtekintése és a felejthetetlen szökőkutak látványa vár ránk. Kirándulásunk alkalmával a reneszánsz építészet és az olasz kertépítészet csodálatos példáját tekintjük meg. A villa épülete és a hozzá tartozó gyönyörű park a Világörökség része. Délután utazás Szent Katalin városába. Gyalogos városnézés Siena gyönyörű városában. A Piazza del Campo, a gótikus tornyával magasba nyúló Városháza épületével, és a műalkotásokban gazdag Dóm lesznek legfontosabb látnivalóink. Tovább utazás a Montecatini Terme városában található szálláshelyre, ahová az esti órákban érkezünk.

6. nap
Padova-Budapest

A kora reggeli órákban búcsút veszünk Montecatini Terme városától és Szent Antal városába, Padovába utazunk. Belvárosi séta a legfontosabb látnivalókkal (Prato della Valle, Bazilika, Egyetem, Pedrocchi kávéház, Piazza delle Erbe e Frutta), majd hazautazás. Utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül  Magyarországra. Érkezés a késő esti órákban.

Szállás

1-1 éj 3*-os szállodákban Chianciano Terme illetve Montecatini Terme, 3 éj 4*-os szálloda Mentana. 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, helyszíni belépők összegét, Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, Audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.800,- Ft 
Róma tömegközlekedés: 7 EUR/nap
Firenze/S.Croce: 8 EUR
Tivoli / Villa d'Este 11 EUR
Siena / Dóm 4-7 EUR
Idegenforgalmi adó: 0,80 - 1,4 EUR/fő/éj

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó, Audio-guide.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD, büfé. Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz.

Felszállási lehetőségek:

Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30 
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35 
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

1-1 éj 3*-os szállodákban Chianciano Terme illetve Montecatini Terme, 3 éj 4*-os szálloda Mentana. 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.

A területről: 
Olaszországot mindenki szereti, mert ott minden típusú ember megtalálja a magáét. Rátalálhat a számára legkedvesebb helyre, ahol igazán kikapcsolódhat, Európa legértékesebb múzeumaiban gyönyörködhet, a legszebb vidékeken kirándulhat, romantikus óvárosokban sétálhat, élvezheti a legsajátosabb gasztronómiát és csodás tengerpartokon napozhat. Észak-Olaszország e tekintetben mindenki kedvére jár!
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!