Réunion és Mauritius körutazás

12 napos körutazás Reunionban és Mauritiuson

Két izgalmas és gyönyörű sziget az Indiai-óceánban. Kalandozás vulkáni, holdbéli tájak és mesés vízesések között Réunion szigetén, majd lazulás az idilli szigeten, Mauritiuson.

FőoldalEurópaFranciaországReunionSaint RoseRéunion és Mauritius körutazás

Alapár tartalmazza

1 éjszaka Reunion szigetén Saint Denisben, 3*-os szállodában2 éjszaka Reunion szigetén Saint Pierre környékén, 3*os szállodában 2 éjszaka Reunion szigetén Saint-Gillesben, 3*-os szállodában 5 éjszaka Mauritius szigetén a Grand Baie öbölnél, 4*-os szállodában ellátás: félpanzió, 2 alkalommal ebéd (3. és 12. napon)autóbusz közlekedés a program szerintmagyar idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegy irányára illetékkel, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó  (helyszínen fizetendő)EGYÉB KÖLTSÉGEK, BBP biztosítás, fakultatív program.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Kis létszámú csoport, 10-15 fő. Garantált indulás!

 

1. nap Budapest – Isztambul   
Elutazás Budapestről 20:10 h-kor a Turkish Airlines menetrend szerinti járatával Isztambulba. Érkezész után átszállás és tovább utazás Mauritiusra. Éjszaka a repülőn.

2. nap Mauritius - Réunion – Saint Denis 
Érkezés Mauritius szigetére 12:45 h-kor, majd tovább utazás 15:30 h-kor Réunionra. Érkezés Saint Denis-be 16:15 h-kor. Réunion Franciaország tengerentúli területe, az Európai Unió tagja, euró a fizetőeszköz, ugyanakkor mivel az Egyenlítőtől délre fekszik, így a lakosság nagyobbik része afrikai leszármazott. A formaságok elintézése után transzfer a szállodába, majd szabadprogram. Vacsora a szállodában.

3. nap: Saint Rose – Saint Pierre    
Reggeli után egy helyi termelő vanília ültetvényén teszünk látogatást. Megismerkedünk a burbon vanília termesztésével, majd Saint Rose-ban a Notre Dame templomot látogatjuk meg. Érdekes látnivaló utunk során az Anse les Cascade-ban a (vízesések öblében) az itt őshonos „Elefánt láb” pálmafa. Innen Saint Philippe felé vesszük az irányt. Utunk a sziget egy igen érdekes részén vezet keresztül. Az út kettévágja a Fournaise vulkán domb oldalán lefolyt 2007-es nagy vulkánkitörés még néhol ma is füstölgő nyomait. Sétálunk a láva folyam salakjában, és megcsodáljuk, hogy a természet, hogy állítja helyre a rendet. A látvány valami csodálatos. Elkészítjük a fényképeinket, majd Saint Philippehez érve a sziget talán legszebb láva folyamát, a Puits Arabest tekintjük meg. A fekete lávafolyások és az őshonos, különleges gyökérzetű pálmák egészen páratlan látványt nyújtanak.
Szállás Saint Pierre környékén (2 éj), vacsora a szállodában.

4. nap Vulkán túra          
Ezen a napon utazásunk legszebb napja vár ránk. Ma olyan látványban lesz részünk, amely emberi szemmel szinte elképzelhetetlen. És mi ma ezt a csodát átéljük, sőt testközelből érezni fogjuk.  A szigeten található Fournaise vulkán a föld egyik legszebb és talán legaktívabb tűzhányója, ami úgy 500.000 évvel ezelőtt jött létre.
A vulkán lábához vezető út egy csodálatos, színpompás holdbéli tájon vezet keresztül. Első állomásunk a Nez de Boeuf (a Bika szarva kilátó). Innen csodálatos a kilátás a Remparts folyó völgyére. Ezután a Commerson Crater egy kialudt, kb. 200–300 m átmérőjű és 150 m mély kráterének megtekintése következik. A kráter fölé benyúló kilátóról fantasztikus a kilátás. Szinte meg lehet érinteni a szemben lévő vulkáni fal képződményeit.
A csodálatos látvány után leereszkedünk a Plaine des Sableshoz, amely egy vulkáni sivatagi terület.  
Maga a Plane des Sables a Calderában évezredek alatt a második vulkán összeomlásából keletkezett. A vidék egy fantasztikus holdbéli tájra emlékeztet.
A Bellecombe kilátóhoz érkezve egy csoda tárul elénk, a 2632 m magas Fournise vulkán teljes panorámája.  Érkezés után egy közel 3 órás gyalogtúrán veszünk részt a vulkánok között.
A túra során 563 lépcsőt megmászva leereszkedünk a 300 m mély kaldera medréhez. Megtekintjük a kis Formica Léo krátert (2218 m).  Lent a kaldera medrében figyelemre méltó láva rakások, vulkanikus salak és kitörés nyomok széles választékával találkozunk.
Az egyik ilyen a Rosemont kápolna kőzetképződés a Piton de la Fournaise kúpja alatt. Maga a vulkán megmászása közel 5–6 órás igen fárasztó program lenne, erre sajnos nincs időnk.
A csodálatos túra után visszamászunk, majd megpihenünk a Bellecombe turista házban. Burg Muratban ellátogatunk a Vulkán Házába, ahol a sziget és a világ legnagyobb vulkánkitörései tekinthetőek meg a 4 D-ben készült videóban.
Késő délután érkezünk vissza a szállásra. Vacsora a szállodában.

5. nap Grande Anse – Cilaos – Saint-Gilles les Bains   
Reggeli után látogatás a sokszínű piacra, ahol gazdag választékát találjuk a helyi zöldség, gyümölcs és kézműves termékeknek.

Ezt követően a bakancsos turisták Mekkájába, Cilaosba utazunk.
Cilaos egy magasan fekvő völgy a 3069 méteres Piton des Neiges csúcs mellett, melyet az 1932-ben épült csodálatos csúcsokkal ölelt, kanyargós,  szerpentines úton közelít meg a busz. Felmegyünk a „La Roche Merveilleuse” (Csodálatos Szikla) kilátóhelyhez, ahonnan belátni az egész Cilaosi Caldérát.  Barátkozunk az ítt élő emberekkel, csodáljuk vendégszeretetüket, akik tudják, hogyan kell élniük. „Tsilaosa „ madagaszkárul azt jelenti, hogy nem hagyja el.
Délben piknik ebéd Cilaosban creol specialitásokkal. Délután a nyugati part felé indulunk.  Útközben megtekintjük a tengerparton található Le Gouffre (Csatorna) sziklaképződményt. Szállás Saint Gilles les Bainsben (2 éj), vacsora a szállodában.

6. nap Piton Maido - Saint-Gilles      
Kora reggel indulás a híres Piton Maido kilátóhoz, amely a maga 2200 m-es magasságával, és 700–800 m-es függőleges falával Réunion legszebb kilátója. Innen a leglátványosabb a titokzatos és ugyanakkor misztikus, a külvilágtól teljesen elzárt Mafate Caldéra. Itt nincsenek utak, csak ősvények. Az itt élőknek csak az állati erő és a helikopter a közlekedési eszközük.
A 27 km hosszú kanyargós út füszernövények és cukornád ültetvények mellett vezet míg kiérünk a Tamarind sűrű erdőn át, a csupasz sziklás fensíkra. A szintemelkedés 2200 m.
Fent gyönyörködni lehet a katlan izgalmasnál izgalmasabb völgyeiben, sziklaalakzataiban, a Piton des Neiges 3069 m magas csúcsában.
Miután mindenki elkészítette a csodálatos élményeket megörökítő fényképeket, lefelé menet St.-Gilles les Hautes településen megnézzük a Madame Debassyns múzeumot, mely a rabszolgaság történetét mutatja be. A szállodába érve, vacsora előtt, fakultatív programként, hajókázást ajánlunk a gyönyörű naplementében, melyet egy finom koktél és creol falatkák tesznek még emlékzetesebbé. Vacsora a szállodában.

7. nap Saint Denis – Mauritius       
Reggeli után Saint Denis-be utazunk. Rövid városnézés, vásárlási lehetőség, majd transzfer a repülőtérre. Idulás 17:30 h-kor, érkezés Mauritiusra 18:15 h-kor. Transzfer a szállodába, szállás a sziget északi részén, a Grand Baie öbölnél.

8. nap  Mauritius – szabadprogram
 
9. nap Fakultatív kirándulás a sziget déli részére
Először a Grand Bassin-hez látogatunk. A gyönyörű vulkanikus tó partján található a sziget legfontosabb hindu vallási központja. Ezután a a különleges geológiai képződményhez, a Coloured Eath-höz (Hétszínű föld) utazunk, majd a sziget legnagyobb vízesését, a 90 m-ről aláhulló, Chamarelt csodáljuk meg. Végül az egyedülálló szépségű, UNESCO világörökségi védelem alatt álló Le Morne-hegyhez, és az azonos nevű, fehér homokos strandokkal és kristálytiszta sekély vizzel körbeölelt félszigethez utazunk. Ebéd program közben, egy hangulatos helyi étteremben.

10.nap Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: Pamplemousses - Port Louis – Euréka     
Fakultatív kirándulás a sziget észak-nyugati partvidékére.
Az út első állomása Pamplemousses, a sziget legszebb arborétuma amelyet Pierre Poivre alapitott a 18. században. A 37 hektáros kertben rengeteg helyi és külföldi növény található, a leghíresebbek a hatalmas leveleket növesztő vízililiom és a Talipot pálmafa.
Ezután rövid látogatás Port Louis-ba, a csillogó és zajos fővárosba, mely remek vásárlási lehetőséget biztosít. Megtekintünk egy két gyarmati épületet és a kikötőt. Ellátogatunk Mauritius életét biztosító piacra, ahol több száz gyümölcs, zöldség, hal kereskedő, és kézműves árulja naponta a portékáit. 
Az út következő állomása Euréka, egy kreol stílusban épült ház az 1830-as gyarmati időkből. A birtok közepén álló ház megtekintése felér egy időutazással. Délután érkezünk vissza a szállodába.

11.nap Fakultatív hajókirándulása a Ile aux Cerfs szigetre
Katamarános kirándulás a sziget keleti partvidékén. Reggeli után transzfer Trou d’Eau Douce-ba, ahol a csoport katamaránra száll, hogy a hajóról csodálhassa meg a sziget legszebb partszakaszát, valamint a korallzátonyokkal körülvett paradicsomi kis szigetet, Ile aux  Cerfs-et.  A sekély víz színes élővilágának felfedezése mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt.
Könnyű ebéd a hajón (grillezett ételek, saláták, alkoholos és alkoholmentes italok), majd a katamarán visszaindul, Trou d’Eau Douce-ba. Érkezés a szállodába a késő délutáni órákban.

12-13.nap Mauritius – Isztambul - Budapest   
Délelőtt kijelentkezés a szállodából, majd szabadprogram pihenés, fürdés). Könnyű ebéd a szállodában. Késő délután transzfer a repülőtérre. Elutazás 21:00 h-kor Isztambul felé. Az átszállást követően másnap 08:30 h-kor érkezünk Budapestre.

Unesco Világörökségi helyszinek:
Reunion:
Vulkáni képződmények, hegyek, csúcsok, kráterek, keléderak (természeti/2010)
Mauritius:
Aapravasi Ghat (kulturális/2006)
Le Morne-hegy (kulturális/2008)

További információ

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részletek

1. nap Budapest – Párizs - Reunion
Elutazás Budapestről a déli órákban. Érkezés Párizsba a CDG repülőtérre 15:00 órakor, majd transzfer az Orly repülőtérre. Indulás Reunion szigetére 22:00 órakor. Érkezés Saint Denis-be másnap 10:15 órakor.

2. nap St. Denis - Saint Anne – Grande Anse
Érkezés után utazás a nyugati part felé. Első állomásunk Sainte Suzanna, ahol megtekintjük a „kis Niagara”vízesést, amely bő víz esetén igen látványos.
Ezután tovább utazunk Saint Rose-ba, ahol a Notre Dame templomot látogatjuk meg, mely 1977-ben épen megmenekült a kiömlő lávafolyamtól. A forró láva a templom előtt kettévált és megkerülte az épületet.
Érdekes látnivaló utunk során a Anseles Cascade-ban a (vízesések öblében) az itt őshonos „Elefánt láb” pálmafa, mely különleges alakjáról kapta a nevét.
Innen Saint Philippe felé vesszük az irányt. Utunk a sziget egy igen érdekes részén vezet keresztül. Az út kettévágja a Fournaise vulkán domb oldalán lefolyt vulkánkitörések még néhol ma is füstölgő nyomait. A látvány csodálatos, így két helyen is megállunk fotózni. Ezután tovább utazunk Saint Philippebe, ahol megtekintjük a sziget talán legszebb lávafolyamát.
A Puits Arabes (Arab kutak) a sziget talán legszebb vulkáni képződménye. Itt megcsodálhatjuk az 1986-os nagy kitörés nyomait, amikor több millió köbméter láva folyt a tengerbe.
Ezután a híres Cap Méchant, avagy a „Kalóz lyuk” felé vesszük utunkat.
A Cap Méchant egy természetes vulkáni eredetű bazalt képződmény, amely a tengerpart mentén található.
Délutáni programunkat a sziget legcsodálatosabb vízesésének, a Langevin völgyben található Fátyol vízesés megtekintésével zárjuk.
A Cascada Langevin (Grand Gelat) vízesés a sziget talán legszebb vízesése. Magassága és szélessége miatt, mely a legnagyobbak közé tartozik, méltán kapta a Fátyol vízesés nevet. Érkezés Saint Pierrebe a szállásunkra a késő délutáni órákban.
Ezután elfoglaljuk szobáinkat a szállodában, ahol két éjszakát töltünk el. ( Hotel Le Battant Des Lames )

3. nap Vulkán túra
Reunioni kirándulásunk legszebb napja vár ránk.
A szigeten található Fournaise vulkán a föld egyik legszebb és talán legaktivabb tűzhányója. Megtekintése könnyű, és egyáltalán nem veszélyes. A vulkán lábához vezető út egy csodálatos, színpompás holdbéli tájon vezet keresztül.
Utunk első állomás a Nez de Boeuf (a Bika szarva kilátó). Innen csodálatos panoráma tárul elénk a Remparts folyó völgyére. Következő pihenőnk a Commerson Crater.
A Commerson kráter egy kialudt kb. 200–300 m átmérőjű és 150 m mély kráter. A kráter fölé benyúló kilátóról fantasztikus a kilátás. Szinte meg lehet érinteni a szemben lévő vulkáni fal képződményeit.
A csodálatos látvány után leereszkedünk a Plaine des Sableshoz, hogy elérjük a Bellecombe parkolót.
A Plane des Sables egy vulkáni sivatagi terület, melyet a finom vulkáni hamu és sziklaalakzatok sokasága díszít. A vidék holdbéli tájra emlékeztet csupasz, vöröses szikláival. Tiszta időben lehet csak igazán észrevenni azt a fényjátékot, ahogy a barna homok fokozatosan vörösre vált.
A parkolóhoz érve egy közel 3 órás gyalogtúrán veszünk részt a vulkánok között. Tiszta időben igen szép panoráma tárul elénk.
A túra során 563 lépcsőt megmászva leereszkedünk a kaldera medréhez. Megtekintjük a kis Formica Léo krátert, amely az 1713-as vulkáni kitöréskor jött létre. Lent a kaldera medrében láva rakások,vulkanikus salak és kitörés nyomok széles választékával találkozunk.
A csodálatos túra után visszamászunk az 563 lépcsőn, majd megpihenünk a Bellecombe turista házban, hogy utána a Planedes Sableson keresztül visszatérjünk a La Plaine des Cafres fennsíkra. Burg Muratban ellátogatunk a Vulkán Házába, ahol a sziget és a világ legnagyobb vulkánkitörései tekinthetőek meg. Vacsora a szállodában.

4. nap Grande Anse – Cilaos – Saint-Gilles les Bains
Reggeli után utazás Cilaos felé. Cilaos a bakancsos turisták Mekkája. A legtöbb és talán a legszebb turista utak innen indulnak a Mafate csak gyalogosan megközelíthető településeihez.
Cilaos egy magasan fekvő völgy a 3069 méteres Piton des Neiges csúcs mellett, melyet kanyargós, szerpentines úton közelít meg a busz.
Érkezés után felmegyünk a „La Roche Merveilleuse” (Csodálatos Szikla) kilátóhelyhez, ahonnan belátni az egész Cilaosi kaldérát. Ebéd egy helyi szállodában, majd rövid séta, vásárlás Ciloasban. Délután indulunk le a völgyből, hogy az estét már a nyugati parti szállodában töltsük.  Útközben rövid időre megállunk L'Étang-Salé-les-Bainsben, hogy megtekintsük a tengerparton található Le Gouffre  (Csatorna) sziklaképződményt. Érkezés Saint Gilles les Bainsbe a késő délutáni órákban. Elhelyezés a Hotel Relais de I Hermitage Saint-Gilles szállodában. Vacsora a szállodában.

5. nap Piton Maido
Kora reggeli indulás a híres Piton Maido kilátóhoz.
A Maido kilátó a maga 2200 m-es magasságával, és 700–800 m-es függőleges falával Reunion legszebb kilátója. Talán csak a La Fenétre (Ablak) kilátó vetekszik vele. Innen a leglátványosabb a Mafate kaldéra. Gyönyörködni lehet a katlan izgalmasnál izgalmasabb völgyeiben, sziklaalakzataiban. Tiszta időben átlátni a keleti partvidékre is.
Miután mindenki elkészítette a csodálatos élményeket megörökítő fényképeket, lefelé menet St.-Gilles les Hautes településen megnézzük a Madame Debassyns múzeumot, mely a rabszolgaság történetét mutatja be. Ezután a reunioni túránk utolsó vízesését, a gyönyörű Bassin des Aigrettes (Kócsagok tava) vízesést tekintjük meg, melyet egy 15 perces sétával érünk el.
Kora délután érkezünk vissza a szállásra. A délután hátralévő részét fürdéssel töltjük.

6. nap St. Paul - Saint Denis - Mauritius
Reggeli után St Paulban megtekintjük a hal és zöldség piacot, majd a sziget fővárosába, Saint Denis-be utazunk. Rövid városnézés után lehetőség nyílik souvenir vásárlásra a kézműves piacon, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan tovább utazunk Mauritiusra.
Érkezés Mauritius szigetére a késő délutáni órákban. Transzfer a sziget keleti oldalán található Ravenala Attitude óceánparti szállodába. mely egy órányi útra fekszik a repülőtértől. Vacsora a szállodában. Itt 5 éjszakát töltünk el.

7. nap  Mauritius - szabadprogram
A mai napot a csoport pihenéssel tölti. Napozás, fürdés a szálloda medencéjénél és az óceánparton . Vacsora a szállodában.

8. nap Pamplemousses- Port Louis - Euréka
Egész napos kirándulás a sziget észak-nyugati partvidékére. 
Az út első állomása Pamplemousses, a sziget legszebb arborétuma. A 24 hektáros kertben rengeteg helyi és külföldi növény található, melyek közül a leghíresesebb a hatalmas leveleket növesztő vízililiom. Ezután rövid látogatás Port Louis-ban, a fővárosban, mely remek vásárlási lehetőséget biztosít a modern kikötő körüli elegáns üzletekkel és olcsóbb termékeket kínáló keleti piacával.
Az út következő állomása Euréka, egy kreol stílusban épült ház az 1830-as évekből, a gyarmati időkből. A csodálatos birtok közepén álló ház megtekintése felér egy időutazással,  A tulajdonosnak sikerült a házat és a bútorzat nagy részét épségben megőrizni az utókornak.
Érkezés a szállodába a délutáni órákban. Vacsora a szállodában. 

9. nap Mauritius - szabadprogram
Fakultatív hajókirándulása a Ile aux Cerfs szigetre
Egész napos katamarán kirándulás a sziget keleti részen. Reggeli után transzfer Trou d’Eau Douce-ba, ahol a csoport katamaránra száll, hogy a hajóról csodálhassa meg a sziget legszebb partszakaszát, valamint a korallzátonyokkal körülvett paradicsomi kis szigetet, Ile aux  Cerfs-et. A kirándulás első állomása Grand River dél-keleti torkolata, ahol lehetőség nyílik egy egyszerű búvárkodásra (snorkeling – pipa és szemüveg bérelhető). A sekély víz színes élővilágának felfedezése mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt.
Ezt követően könnyű ebéd a hajón (grillezett ételek, alkohol és alkoholmentes italok fogyasztása). Ebéd után a katamarán visszaindul , Trou d’Eau Douce-ba, ahol a kikötést követően még lehetőség nyílik napozásra. Érkezés a szállodába a késő délutáni órákban. Vacsora a szállodában. 

10. nap Mauritius
Szabadprogram

11. nap Saint Aubin – Souillac – Chamarel –Párizs -Budapest
Reggeli után elhagyjuk a szállodát, és a sziget déli partvidékére utazunk.
Utunk első állomása a sziget legnagyobb vízesésének, a 90 m-ről aláhulló, Chamarel vízesés megtekintése. Ezután a közelben található, híres Coloured Earth,vagy más néven hétszínű földhöz látogatunk. Az érdekes geológiai  talajképződmény teljesen természetes jelenség, Mauritiuson több helyen is látható, ám igazán csak Chamarel közelében ilyen látványos a színek különbsége. Szinte minden Mauritiust ábrázoló képeslapon, prospektusban megtalálható a tájról készült fotó. A gyönyörű geológiai képződmény megtekintése után Souillac-ba utazunk, melynek partját folyamatosan csapkodják az óceán hullámai. Szépségét vad, meredek sziklapartjainak köszönheti. Itt található a híres Gris-Gris sziklacsoport, melyet síró sziklának is neveznek.
A sziklacsoport megtekintése után a La Vanille krokodil farmra érkezünk, mely neve ellenére nem krokodil tenyésztő telep, hanem egy hüllőpark gyönyörű trópusi környezetben. A park egyik elkerített részén Seychelles-szigetekről hozott óriás teknőcöket tartanak, ahol az ember háborítatlanul járhat-kelhet a hatalmas élő kősziklák között. Ezen kívül gyönyörű pillangókban és színpompás rovarokban is gyönyörködhetünk, valamint a souvenir shopban helyi, kézzel készített ajándéktárgyakat vásárolhatunk.
Késő délután transzfer a repülőtérre. Elutazás 21:00 órakor az Air France járatával.

12. nap Parizs – Budapest
A Párizs-i átszállást követően reggel 09:50 órakor érkezünk Budapestre.

Fakultatív

6.nap Hajózás a naplementében: 10.000 Ft/fő

9.nap Kirándulás a sziget déli részére ebéddal: 24.000 Ft/fő

10.nap Kirándulás az északi részen: 17.000 Ft/fő

11. nap Hajókirándulás az Ile aux Cerfs szigetre ebéddel: 21.000 Ft/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

1 éjszaka Reunion szigetén Saint Denisben, 3*-os szállodában2 éjszaka Reunion szigetén Saint Pierre környékén, 3*os szállodában 2 éjszaka Reunion szigetén Saint-Gillesben, 3*-os szállodában 5 éjszaka Mauritius szigetén a Grand Baie öbölnél, 4*-os szállodában ellátás: félpanzió, 2 alkalommal ebéd (3. és 12. napon)autóbusz közlekedés a program szerintmagyar idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegy irányára illetékkel, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó  (helyszínen fizetendő)EGYÉB KÖLTSÉGEK, BBP biztosítás, fakultatív program.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy illetékkel, útelmondási biztosítás, 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

utazás repülővel, átszállással Mauritiuson keresztül

Szállás: 

5 éjszaka Reunion szigetén 3*-os szállodákban, 5 éjszaka Mauritiuson 4*-os szállodában.

Étkezés: 
félpanzió + 2 alkalommal ebéd
Időjárás: 
Novembertől áprilisig tart a nyár Mauritiuson, trópusi eső előfordulhat, a levegő hőmérséklete 30 °C körüli. Trópusi ciklon ebben az időszakban szintén előfordulhat a szigeten.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező oltás nincsen.

Mi történik, ha a trópusi nyaraló paradicsom, kulturális öröksége túlságosan csábító.
Ha túlságosan ellenállhatatlanok a természeti színek a festő palattán. Mit tehetünk ha ráadásul egyszerre  két nyaralóparadicsomról beszélünk.  Az egyik sziget területének majd fele UNESCO világörökség védelem alatt áll, a felhőkbe törő tűzhányóinak és dzsungelének köszönhetően. A másik az Indiai óceán legszebb korall zátonyait, fehér homokos strandjait, botanikus kertjeit, és trópusi ültetvényeit vigyázza történelmi UNESCO emlékekkel.
Ismét rálelünk egy paradicsomi szigetvilágra, ahol vétek lenne henyélésre pazarolni napjainkat. Búcsút mondunk tehát az óceánparti napágyaknak, s a koktél bárokban is csak estére kérünk időpontot. 

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!