Repülj és vezess Skóciában

8 napos whisky túra Skóciában

A különlegesen szép skót tájakon lápvidékek, vad hegyek, gyors hegyi patakok, csöndes tavak és a szárazföldbe benyúló keskeny öblök, szél tépte skót partok váltakoznak egymással. A skót dudák siránkozó-zümmögő hangja, a whisky íze, a pubok forró hangulata, a várak kincsei és a romos apátságok egyaránt hozzátartoznak hangulatához. Azoknak javasoljuk Skóciát, akik vidéki nyugalomra, érintetlen természetre és kristálytiszta levegőre vágynak, és azoknak ezt az utat, akik számára Skócia vonzerejét a whisky (is) jelenti.

FőoldalEurópaEgyesült KirályságSkóciaRepülj és vezess Skóciában

Alapár tartalmazza

a szállást 7 éjszakára vendégházakban, kétágyas fürdőszobás szobában reggelivel egy `B` kategóriájú autót 7 napra Casco jellegű biztosítással 24 órás magyar nyelvű asszisztenciát

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet a belépőket és egyéb személyes kiadásokat baleset, betegség, poggyász biztosítást (4.160 Ft/fő) útlemondási biztosítást

Hossz: 
8 nap

1. nap - Edinburgh
Érkezés Edinburghba, autó felvétele, majd városnézés. Az Edinburgh Vár bejárása után érdemes betérni a közelben található Skót Whisky Központba, ahol megismerkedhetünk az `élet vizének` történetével. A kóstoló természetesen nem marad el! Ezután egy kellemes sétát javaslunk a Royal Mile-on, az egy mérföld hosszú hangulatos utcán, ahol a Szent Egyed Katedrális és a Királynő skóciai palotája is található; illetve Edinburgh Újvárosában és a Princes Streeten, Edinburgh örökké mozgalmas főutcáján. Szállás Edinburghben.

2. nap - Perth, Crieff
Reggeli után Észak felé induljon, a Forth Öblön átívelő hídon át Perthshire területére. Töltsön egy kis időt Perth városában, látogassa meg a Scone Palotát, a skót királyok koronázási helyét. Ezután kövesse az A85-ös utat Crieff felé, ahol megállhat a Glenturret Whisky lepárlónál. Itt gyártják a Famous Grouse Whiskyt és egy interaktív látogatás során megismerheti a legkedveltebb kevert whisky gyártásának folyamatát. Szállás Perth környékén.

3. nap - Blairgowrie, Pitlochry, Royal Deeside
Az A93-as úton autózzon Blairgowrie felé, majd az A924-esen Pitlochry irányába haladjon tovább. A környéken több whisky lepárló is található, például az Aberfeldy, a Blair Atholl, az Edradour, amely Skócia legkisebb lepárlója, és még Tokaji hordóban érlelt whiskyt is kóstolhat! Térjen vissza az A93-as útra és autózzon tovább Észak felé. Az út a Royal Deeside vidékére vezet, ahol a szállása is lesz ezen az éjszakán.

4. nap - Royal Deeside
Ezt a napot a Royal Deeside vidékén érdemes tölteni. A legismertebb whisky lepárló a Royal Lochnagar, amely Albert Herceg 1848-as látogatása után nyerte el a `Királyi` címet és a királyi család számára ez a lepárló szolgáltatta az élet vizét. A környéken található a királyi rezidenciául szolgáló Balmoral Kastély is. Szállása ugyanott lesz, a Royal Deeside vidékén.

5. nap - Tomintoul, Grantown on Spey, Inverness
Folytassa útját a Grampian hegységen át. Az A939-es úton elhagyja Tomintoult, amely a legmagasabban fekvő falu egész Nagy-Britanniában, majd eléri Grantown on Spey-t. Számos whisky lepárló található errefelé és a szakértők kedvenc whiskyjei valószínűleg itt lelhetők fel. Tomintoul, Cardhu, Knockando, Glenlivet, Balvenie, Macallan, a választás az Öné! A whisky lepárló, (vagy lepárlók) bejárása után Nairn felé folytatja útját, amely a tengerparti golf pályáiról és csodás homokos partjairól híres. Érdemes megnézni az itt magasló Cawdor Kastélyt, mielőtt következő szálláshelyére ér, Inverness környékén.

6. nap - Loch Ness, Fort Augustus, Fort William, Oban
Inverness környékét elhagyva dél felé haladjon tovább, a szörnyről is világszerte híres Loch Ness partján. A Loch Ness látogatói központban megismerkedhet Nessie nyomaival, a tó partján fekvő Urquhart Vár romjai pedig több órás nézelődésre adnak lehetőséget. A tó legdélebbi pontján álljon meg Fort Augustus-ban, ahol a Caledoniai csatorna egyik zsiliprendszerét tanulmányozhatja. Ezután Fort William felé vegye az irányt, amely Nagy-Britannia legmagasabb hegyének, a Ben Nevis-nek lábánál fekszik. Itt található a Ben Nevis whisky lepárló, amely a hegycsúcsból lerohanó lágy vizekből készíti Skócia kedvenc italát, ragaszkodva a hagyományos gyártási folyamathoz. Haladjon tovább a Loch Linnhe partján, majd Oban környékére él, ahol a szállása lesz.

7. nap - Invererary, Killearn, Trossachs
Reggeli után az Oban whisky lepárlót látogathatja meg, az egyik legrégebbi maláta whisky gyárat. Ezután Loch Awe irányában halad. Invererayben megnézheti a kastélyt, a Campbell Klán székhelyét. Folytassa útját dél felé az A82-es úton, követve a Loch Lomond partjait, amely Skócia talán legszebb tava. Trossachs régión átutazva Killearn-ban látogassa meg a a Glengoyne whisky lepárlót, amelynek egyik különlegessége, hogy tőzegen szárított árpa helyett levegővel szárítottat használnak, ezáltal szabadjára engedve a lágy, finom ízeket. Szállása Trossachs vidékén lesz.

8. nap - Edinburgh
Stirlingen át visz az út vissza Edinburghba. Az autó leadása, majd hazautazás.

Foglalását a helyek függvényében tudjuk véglegesíteni, melyről a jelentkezést követően tudunk bővebb információval szolgálni.

Szállás

Elhelyezés: vendégházakban:
1 éj Edinburgh környékén, 1 éj Perthsire-ben, 2 éj Royal Deeside vidékén, 1 éj Argyll/Oban környékén, 1 éj Trossachs vidékén.

Egy fő utazása esetén az egyágyas felár: 100%
3. fő egyágyas elhelyezése esetén irodánktól kérjen árajánlatot.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a szállást 7 éjszakára vendégházakban, kétágyas fürdőszobás szobában reggelivel egy `B` kategóriájú autót 7 napra Casco jellegű biztosítással 24 órás magyar nyelvű asszisztenciát

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet a belépőket és egyéb személyes kiadásokat baleset, betegség, poggyász biztosítást (4.160 Ft/fő) útlemondási biztosítást

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

 

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg, repülővel. A repülpőjegy foglalásában irodánk is segítséget tud nyújtani, kérje ajánlatunkat.

Az időpontok véletlenszerű kiválasztás alapján kerültek feltüntetésre, a szabad helyek függvényében a program bármikor foglalható:
Augusztus 1 - Augusztus 31 között az alapár: 168.600 Ft/fő + repülőjegy
Szeptember 1 - Október 31 között az alapár: 145.600 Ft/fő + repülőjegy
November 1 - December 20 között az alapár: 130.200 Ft/fő + repülőjegy

Szállás: 

Elhelyezés: vendégházakban:
1 éj Edinburgh környékén, 1 éj Perthsire-ben, 2 éj Royal Deeside vidékén, 1 éj Argyll/Oban környékén, 1 éj Trossachs vidékén.

Egy fő utazása esetén az egyágyas felár: 100%
3. fő egyágyas elhelyezése esetén irodánktól kérjen árajánlatot.

Étkezés: 
A program ára reggelis ellátást foglal magában.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Skóciába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!