Provence-tól Savoyáig körutazás Dél-Franciaországban

8 Napos Körutazás Franciaországban

Franciaországnak olyan vidékeire kalauzoljuk el utasainkat, melyeket a magyar turisták még nem igazán fedeztek fel, holott az itteni nevezetességek a leglátványosabbak közé tartoznak Európában. Ezért is drágábbak errefelé a szállodák, mint az ország más vidékein. Provence legfőbb látnivalói a Rhône folyó deltavidékén találhatóak, hiszen valaha a Rhône volt a legfontosabb összeköttetés az ország középső részei és a világkereskedelem főútvonalának számító Földközi-tenger között.

FőoldalEurópaFranciaországMarseilleProvence-tól Savoyáig

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat,

Alapár nem tartalmazza

Belépődíjakat, fakultatív programok költségeit illetve a biztosításokat.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****

1. nap:
Elutazás Bu­da­pest­ről a Déli pá­lya­ud­vartól reggel 5.30-kor. Székesfe­hér­várról az autó­busz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagy­ka­ni­zsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Verona (a **-gal jelölt időpontnál a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Kla­gen­furt – Udine – Mestre – Verona) út­vo­na­lon. Szállás Észak-Olasz­or­szágban (1 éj).

2. nap: Marseille
Utazás az Olasz és a Francia Riviérán keresztül a gyönyörű fekvésű Marseille-be, Franciaország má­so­dik leg­na­gyobb váro­sába. Séta az óvárosban (ka­ted­rá­lis, régi kikötő, vá­ros­háza, Szent János és Szent Miklós erődök stb.). Ezt követően lehe­tő­ség kis­vo­nat­tal felmenni a város jelképéhez, a Notre-Dame de la Garde bazilikához (káp­rá­za­tos pano­ráma a városra és a város környéki szigetekre). Szállás Orange váro­sában (3 éj).

3. nap: Avignon, Pont du Gard, Orange
Utazás a közeli Avignonba. A Rhône folyó partján fekvő város a XIV. században közel 70 évig a pápák székhelye volt, ebből a korból származnak leg­ér­té­ke­sebb műemlékei, melyek közül kiemelkedik a Pápák Palotája. Hatalmas méretei még a sokat látott turistákat is lenyűgözik. Séta a han­gu­la­tos óvárosban (kö­zép­ko­ri híd, ka­ted­rá­lis, vá­ros­háza stb.), majd lehe­tő­ség a Pápák Palotájának meg­te­kin­té­sé­re. 
Kora délután a Pont du Gard meg­te­kin­té­se a kör­uta­zás egyik leg­na­gyobb élményét jelenti. A valaha 50 km hosszú római kori vízvezeték leg­épeb­ben megmaradt része a Gard folyó völgyét átívelő közel 300 méter hosszú híd, az ókori technika csodája.
Ezután lá­to­ga­tás Orange ókori színházában, melyet Európában a legépebben megmaradt római kori színháznak tartanak, majd fotószünet a város másik nagy nevezetességénél, a római időkből származó diadalívnél.

4. nap: Saint-Rémy, Les Baux, Tarascon vára, Arles
Kirándulás Avignontól délre. St-Rémy mellett fotó­szünet egy ókori diadalív és mauzóleum rom­jai­nál, majd Les Baux városkával is­mer­ke­dünk (a város adta a bauxit nevét). Les Baux Provence egyik leg­nagy­szerűbb látvá­nyossága, két részből áll: a me­re­dek hegytetőn lévő várromok és kö­zép­ko­ri rom­házak együtteséből, valamint a han­gu­la­tos lakott negyed kö­zép­ko­ri sikátoraiból. 
Délután a Rhône mellett álló hatalmas Tarasconi várat nézzük meg (a várak vára), majd séta kö­vet­ke­zik Arles-ban, Van Gogh váro­sában. Lehe­tő­ség a római kori aréna meg­te­kin­té­sé­re.

5. nap: Lyon
Utazás a Rhône völgyében északi irányba. Vá­ros­né­zés Lyonban, Franciaország harmadik leg­na­gyobb vá­ro­sában, melynek nagyszerű óvárosa része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek (Bellecour tér, reneszánsz negyed, Vá­ros­háza, Operaház, Notre-Dame de Four­vière bazilika stb.). Ezt követően sza­bad­idő, lehe­tő­ség múzeumlá­to­ga­tásra. Szállás Lyon kör­nyé­kén (1 éj).

6. nap: Pérouges, Grenoble, Grande Chartreuse kolostor
Délelőtt egy időuta­zást teszünk a Lyon melletti Pérouges városkában, mely tökéletes példája a kö­zép­kor­ból szinte érintetlenül ránk maradt francia városoknak (több tör­té­nel­mi film forgatásának hely­szí­ne). Ezután utazás a Francia Alpok főváro­sába, Grenoble-ba. Séta a hatalmas hegyek között fekvő városban, lehe­tő­ség kabinos felvonóval felmenni a város fölé emelkedő Bastille erő­dít­mény­hez (gyö­nyö­rű pano­ráma). 
To­vább­uta­zás a Chartreuse nevű hegységben talál­ható idillikus fekvésű karthauzi kolostorhoz, mely a rend alapító kolostora. A régi kolostorban érdekes múzeum mutatja be az egyik legszigorúbb sza­bá­lyok­kal bíró szerzetesrendet. Lehetőség könnyű tú­rá­zás­ra az új kolostorhoz, mely csak kívülről nézhető meg, hiszen a rend tagjai nem érint­kez­het­nek turistákkal. Szállás Chambéry köz­pont­jában (1 éj).

7. nap: Annecy, Chamonix
Séta a Francia Alpok legbájosabb kisvárosának tar­tott Annecy-ben (alpesi tó, csatornák a partjaikon kö­zép­ko­ri házakkal, temp­lomok, erődítmények, parkok és rengeteg virág). To­vább­uta­zás a Mont Blanc lábainál fekvő Chamonix-ba, is­mer­ke­dés a világhírű alpesi üdülőhellyel és környékével. Le­he­tő­ség könnyű túrázásra, illetve felvonóval egy kilátópont elérésére.
Ezután búcsú Franciaországtól, utazás az Olasz Al­po­kon, majd a Pó-síkságon keresztül. Szállás Észak-Olasz­or­szágban (1 éj).

8. nap:
Hazautazás a Verona – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagy­ka­ni­zsa – Siófok (a **-gal jelölt időpontnál a Verona – Mestre – Udine – Kla­gen­furt – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém) út­vo­na­lon. Érkezés Székesfe­hér­várra és Buda­pest­re a késő esti órákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat,

Alapár nem tartalmazza: 

Belépődíjakat, fakultatív programok költségeit illetve a biztosításokat.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Marseille kisvonat a bazilikához EUR 8,-
Avignon középkori híd + Pápák palotája EUR 11,50
Pont du Gard híd EUR 4,50
Orange ókori színház EUR 7,50
Les Baux várterület EUR 8,50
Tarascon vár EUR 6,50
Arles amfiteátrum EUR 7,-
Lyon sikló a bazilikához EUR 3,-
Grenoble felvonó EUR 5,90
Grande Chartreuse kolostormúzeum EUR 7,-

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata).Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

7 éjszaka (1-1 éjszaka tranzitszállás Olaszországban, 5 éjszaka Franciaországban) kétágyas, fürdőszobás szobákban: Olaszországban, Lyon környékén és Chambéryben 4 csillagos szállodákban, Orange-ban 3 csillagos szállodában.
Megjegyzés: Az aug. 28-i csoportnál az orange-i szálloda is 4 csillagos, tehát ennél a csoportnál minden éjszakára 4 csillagos elhelyezést biztosítunk.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Büféreggeli / fakultatív vacsora a 2. naptól. Figyelem: Odaútban a forgalom függvényében elképzelhető, hogy csak 21 óra körül érnek a csoportok a tranzitszállásra, ezért az első este nem biztosítunk vacsorát (egy autópálya melletti étteremben lesz lehetőség meleg ételt fogyasztani).
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!