Provence-tól az óceán partig! Languedoc és Aquitania titkai

10 napos buszos körutazás Franciaországban: Avignon, Albi, Lourdes, Biarritz, Bordeaux

A bájos Provence-i borvidéktől az Atlanti-óceánig vezetjük Önöket, miközben útba ejtjük a csodás Cote d'Azur tengerpartját, a Pireneusok egekbe szökellő hegycsúcsait, középkori óvárosok kövezetét koptatva világörökségi helyszínekre érkezünk! Megkóstoljuk a híres Medoc-i borvidék ízeit és zamatát! Vár ránk többek között a Massif Central hegységrendszer kúpjai, Svájc mediterrán tópartja, Lac Léman sétánya.

FőoldalEurópaFranciaországMarseilleProvence-tól az óceán partig! Languedoc és Aquitania titkai

Alapár tartalmazza

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
- 9 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
- 9x reggeli ellátást 
- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint
- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon
- útlemondás biztosítást

Alapár nem tartalmazza

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)
- fakultatív programon való részvételt
-  9x vacsora ellátást
- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit
- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Egyéb fontos információk:
Minimális létszám: 35 fő
Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
*25-34 fő esetén: 25.000 Ft/fő (autóbusszal)
*25-34 fő esetén: 29.000 Ft/fő (repülővel)
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghíidetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Szeged – Budapest – Genova (1080 km)
Kora reggel indulunk Szeged­ről Budapesten át Szlovénia felé (Tornyiszentmiklós határátkelő), majd Olaszországon át többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel érkezünk Genova környékére az esti órákban, ahol elfoglaljuk szál­lásunkat.

2. nap: Nizza – Antibes – Aix-en-Provence (440 km)
Reggeli után az olasz Riviérán, a Genova-San Remo útvonalon uta­zunk tovább. Repülővel csatlakozó utasainkat Nizza repülőterén üdvözöljük, majd Antibes-ba érkezünk. Picasso több mesterművét is itt készítette, a sikátorok hangulata, piaca, kávéházi élete bennünket is megragad... A Fort Carré erőd kö­zelében Európa legnagyobb jacht­kikötője fogad bennünket, a város szívében pedig homokos szabad­strandon engedhetünk a hűs hullá­mok csábításának... Aix-en-Proven­ce Anjou királyaink őseinek városa, ma kecses és kifinomult: szíve, a Cours Mirabeau, platánokkal és tetszetős épületekkel szegélyezett boulevard. Az „öreg” Aix jó álla­potban maradt útvesztőiben mél­tóságteljes terek, elegáns kúriák, tekervényes utcácskák, szökőkutak váltakoznak. Estére Marseille kör­nyéki szálláshelyünkre érkezünk. 

3. nap: Avignon és Marseille. Hajóval IF vára (200 km)
Reggeli után irány Avignon! Meg­tekintjük katedrálisát, a pápai pa­lotát, sétálunk platánfás terein és hallgatjuk a kabócák „zenéjét”. A délutánt Marseille-ben töltjük: első állomásunk a Palais Longchamp épülete, ahol a Szépművészeti és Természettudományi Múzeum is található, majd a Parc Longchamp, mely Franciaország legszebb par­kjainak egyike - felsétálunk lép­csősorán, majd a belvárosba érke­zünk. A kikötőnél beszállunk egy városnéző kisvonatba (vonatjegy!), célunk a Notre Dame de la Garde templom. Innen, a város legma­gasabb pontjáról gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és a tengerre… Később „Panier” városrész szűk ut­cái, meredek lépcsői, már-már ros­kadozó, pasztellszínű házai között élvezzük a város ódon hangulatát. Fakultatív ajánlatunk: Hajóval felkeressük IF várát, melynek falai között Monte Cristo grófjának alakja elevenedik meg emlékeinkből. Vis­szatérünk Marseille környéki szál­láshelyünkre.

4. nap: Nimes, majd Pont du Gard-on át Carcassone-ig (320 km)
Franciaország Rómája: két lenyű­göző antik emléke a Maison Carré és az Aréna. A város címere is a régi időkre utal: a pálmafához kikötött krokodil az Egyiptomban szolgáló hajdani római légiókra emlékeztet. Következő állomásunk a Pont du Gard az I. század közepén épült, egy 50 km-es vízvezeték részeként. Naponta 20.000 köbméter vizet szállított, 49 m-es szintkülönbsé­gével ez volt a legmagasabb, ami a római időkben készült! Később Carcassone felé vesszük az irányt, mely kettős falrendszerének tornya­ival szinte bevehetetlen erőd volt. Páratlan hitelességgel helyreállított óvárosa ma a turistaipar kiszolgálá­sára szolgál, üzletekkel, boltokkal, éttermekkel. Itt mi is „elveszünk” egy kicsit. 

5. nap: Albi és Toulouse középkori óvárosai (370 km)
Albi felé haladva a Fekete-hegy szép pihenőhelyén fotószünetet tartunk. Albiban, a Tarn-folyó déli partján emelkedik az ország egyik legkülönösebb katedrálisa. Ellen­tétben a többi francia székesegy­házzal, teljes egészében téglából emelték, szinte minden négyzet­centiméterét festmények borítják. A szomszédban levő Toulouse-Laut­rec Múzeumot egyénileg látogat­hatjuk. A városközpontban közép­kori házakat fényképezhetünk, majd az Öreg Hídhoz érünk, ami az ország legrégebbi, forgalmi célokra használt hídja. Délután érkezünk a rózsaszín városba, Toulouse-ba, mely rózsaszín–vörös épületei után kapta nevét. Bazilikája Fran­ciaország legnagyobb és legtelje­sebb román kori temploma, kő és tégla kombinációja. A templom a Santiago de Compostelába vezető zarándokút fontos megállóhelye volt. Szállásunk Lourdes-ban vagy környékén lesz.

6. nap: A Pireneusok lábánál… Lourdes és Bayonne (260 km)
Lourdes egészen a XIX. század vé­géig csendes kisváros volt, majd csodás gyógyulásokat követően az egyház templomot és kápolnát emeltetett forrására, így világhírű zarándokhellyé vált. Ma a követke­ző programok közül választhatunk: Lourdes-ban töltjük a délelőttöt, vagy tovább utazva irány a Pireneu­sok! Itt a látványosságok látványos­sága a Cirque de Gavarnie, ahova gyalogszerrel érkezünk! Visszaté­rünk Lourdes-ba és Bayonne-ba in­dulunk. Bájos sétálóutcák, színes házak, butikok, borozók, teaházak, amatőr művészek galériái jellemzik, majd a „Petit Bayonne” baszk vá­rosrész romantikusan kopott házai várnak bennünket. Felfedezhetjük a francia csokoládékészítés bölcső­jét: kis csokimanufaktúrákból vásárolhatunk kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú cso­koládét, rövid csokoládét, gömbö­lyű csokoládét… Szállásunk Biarritz környékén lesz.

7. nap: Az óceán part: Biarritz és a Medoc borvidék. Bordeaux (220 km)
Biarritz a francia Baszkföld elegáns üdülővárosa. A XVIII. században fedezték fel a gyógyulást kereső zarándokok, manapság az európai hullámlovasok Mekkája. A fürdő­zők csíkos napernyők védelmében élvezik a napsütést és a hűs sze­let a homokos óceánparton. Mi is csatlakozhatunk hozzájuk. Később Bordeaux felé haladva a híres me­doc borvidék közelében utazunk, ahol kellőképpen kedvet kapunk egy „pohár vöröshöz”… Elfoglaljuk szálláshelyünket, majd a kora esti vacsorát követően ismerkedünk a várossal, ahol estefelé egycsapásra megelevenedik az élet a több száz borozó és teraszos étterem aszta­lainál. Fakultatív ajánlatunk: bor­kóstoló: a rubinvörös, rózsás illatú, fűszeresen kerek medoc vörösbor ízvilágával ismerkedünk, autentikus környezetben.

8. nap: Bordeaux – Perigord vidéke – Lyon (570 km)
A Massif Central vulkáni kúpjai mel­lett utazunk Lyon felé. Útközben egy festői kistelepülésen megpihenünk, egy nagyobb élelmiszerboltban ajándékokat vásárolunk. Lyonba a késő délutáni órákban érkezünk. Belvárosi sétánk során az Öreg-Lyon szűk utcái a Keresztelő Szt. János Katedrálishoz vezetnek. Fo­gaskerekűvel feljutunk az impozáns fourviere-i Miasszonyunk Baziliká­ba is, mely a város egyik szimbó­luma. Belépve teljes falfelületet bo­rító mozaikok látványa és fenséges üvegablakok élénk színei fogadnak. Megkapó innen a panoráma, alat­tunk a „Félsziget” – ahogy a lyoniak nevezik a területet. A Saint-Antoine rakpart minden délelőtt piaccá ala­kul, mely talán Európa leghíresebb élelmiszerpiaca: végig sétálni min­denképpen nagy élményt jelent! (Ide másnap, reggeli után még visszanézünk.) Szállásunk Lyonban lesz.

9. nap: Lyon – Genf – Montreaux – Chillon vízivára – Bern (420 km)
Reggelit követően továbbutazunk a „kálvinista Rómába”. Genf a Lac Lé­man partján épült, ott, ahol a Rhô­ne kilép a tóból. A parton a virágóra utal a virágos Genfre és a közép­korban Franciaországból menekült hugenotta órásokra. Itt találjuk a középkori Szent Péter Katedrálist, a kálvinista egyház templomát, ahol Kálvin János prédikátor székét őrzik. Genf repülőterén búcsút intünk a repülővel csatlakozó utastársaknak és folytatjuk az Utunkat a több ezer méteres hegyek lábánál fekvő Montreux tópartjára, melynek Bel­le Époque-kori szállodasora zenei rendezvények hangjaitól kel életre. Ezek között a legrangosabb a híres Jazz Fesztivál, a város júliusi attrakciója. A szomszédos Chillon középkori víziváránál pihenőt tartunk, ahol búcsút veszünk a frankofón világ­tól. Szállásunk Bern környékén lesz.

10. nap: Innsbruck – Salzburg – Hegyeshalom – Budapest – Szeged (1150 km)
Reggelit követően hazafelé indu­lunk az Innsbruck-Salzburg-Bécs útvonalon többszöri megállókkal, pihenőkkel. A késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd uta­zunk tovább Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest- Tornyiszentmiklós útvonalon csat­lakozó utasaink kérjük, ezt vegyék figyelembe.)

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Szállás

szálloda *** 2 ágyas tus/wc-s szobában

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Hajókirándulás IF várához: 9.800 Ft (20 főtől)
Medoc autentikus borkóstoló: 13.600 Ft (20 főtől)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
- 9 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
- 9x reggeli ellátást 
- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint
- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon
- útlemondás biztosítást

Alapár nem tartalmazza: 

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)
- fakultatív programon való részvételt
-  9x vacsora ellátást
- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)
- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit
- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)
- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást
- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Egyéb fontos információk:
Minimális létszám: 35 fő
Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:
*25-34 fő esetén: 25.000 Ft/fő (autóbusszal)
*25-34 fő esetén: 29.000 Ft/fő (repülővel)
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghíidetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 70 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 20 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő! 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Csatlakozási lehetőség:
Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-(Veszprém)-M7 autópálya útvonalon.
A változtatás jogát fenntartjuk!

Az autóbuszok típusában és komfort fokozatában egyeznek az egyes programjainkon biztosított autóbuszokkal, azonban színben és kialakításban eltérőek lehetnek!
Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollégáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Transzfercsatlakozási lehetőségek vidéki nagyvárosokból:
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén a VIDÉKI INGYENES TRANSZFER megrendelése minimum (egyeztetés alapján) 10.000 Ft/fő (retur) felár ellenében lehetséges.

Az INGYENES TRANSZFER* szolgáltatás Budapesten belüli utas szállítás tekintetében nem vehető igénybe.
Az INGYENES TRANSZFER további részleteiről keresse kollégáinkat.

Szállás: 

szálloda *** 2 ágyas tus/wc-s szobában

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.8
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Márta
Bóly
2015. szep. 29
4.8
Az utazás során az idegenvezető munkája kimagasló volt .
istván
Budapest, XIII. kerület
2015. okt. 15
4.8
<szöveg nélkül>
Szilvia
Győr
2015. okt. 11
4.8
<szöveg nélkül>
Krisztina
2015. okt. 9
4.8
<szöveg nélkül>
Tímea
Budapest
2015. okt. 4
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!