Prága & Csehország Világörökségei

6 napos buszos körutazás Csehországban

Ahol az évszázados hagyományok összeolvadnak a modern kultúrával. Utazzon velünk lenyűgöző hegyvidékeken, történelmi jelentőségű városokon keresztül és csodálja meg a cseh építészet remekeit, történelmi nevezetességeit.

FőoldalEurópaCsehországPrágaPrága & Csehország Világörökségei

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők összegét, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Česky Krumlov-České Budĕjovice
Utazás a Moldva parti Česky Krumlovba, a dombokkal körülölelt, kanyargó folyó partján fekvő, életre kelt mesevárosba. Séta a történelmi városközpontban, mely a reneszánsz kastéllyal, várral együtt az UNESCO része. A prágai Hradzsin után Csehország legnagyobb várkomplexuma, öt udvarból és negyven épületből áll, hozzá tartozik egy hét hektáros kastélypark is. Továbbutazás České Budĕjovice-be, a Budweiser hazájába. Dél-Csehország egyik legszebb városában megtekintjük az egykori királyi székváros legfontosabb nevezetességeit: Főtér, Városháza, Fekete torony és az óváros gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületei. Szállás elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Holašovice-Hluboká-České Budĕjovice-Prága
Utazás a népi építészetét hűen őrző, Holašovice bájos falujába. A kis falucska parasztbarokk stílusú épületei ma is magántulajdonban lévő lakóházak, 1998-óta a Világörökséghez tartoznak. Kirándulás a festői környezetben fekvő Hluboká mesebeli kastélyához. A kastély hajdani tulajdonosai, a Schwarzenbergek a vadászkastélyt 1840-71 között a Windsori kastélynak a mintájára alakíttatták át, így született meg a ma látható csodálatos neogótikus épületegyüttes. Utazás a prágai szállásra.

3. nap: Prága
Várnak a város legszebb látnivalói: a Hradzsin, a Szent Vitus-katedrális, az Aranyművesek utcája, a Károly híd, és az Óváros tér a városházával. Gyalogos és buszos városnézésünk után sétálhatunk az ősi utcákon, majd vacsora lehetőség egy hangulatos prágai sörözőben.

4. nap: Kutná Hora-Litomyšl kastély-Olomouc-Brno
Utazás Kutná Hora városába, ahol a csehországi gótikus építészet egyik legértékesebb alkotását a Szent Borbála katedrálist és a Csontkápolnát is megtekintjük, majd rövid utazás után újabb Világörökséghez tartozó helyszín következik. Litomyšl város központjában áll az 1568 és 1581 között épült gyönyörű reneszánsz kastély, mely 1999 óta az UNESCO Világörökség része. Utazás a Morva menti Olomouc felé. Séta Morvaország egykori fővárosában, mely Csehország egyik legszebb városa, fallal körülvett óvárosával, gyönyörű templomával, hangulatos tereivel, barokk szobraival, és szökőkútjaival. Megtekintjük a Világörökség listáján szereplő barokk Szentháromság-szobrot is, majd Brno városába utazunk a szállásra. Esti séta a központban.

5. nap: Kroměříž-Lednice-Valtice-Budapest
Kroměříž városában megtekintjük az olomouci püspökök nyári rezidenciájául szolgáló palotát, mely a Világörökség része. Tavak, patakok, kis épületek teszik teljessé a csodálatos park látképét, melyet a XIX. században építettek ki teljesen. Következő állomásunk a romantikus Lednice kastély, a Lichtenstein hercegek egykori pazar palotája. A Lednice-Valtice kultúrtáj a természet, a művészet és az építészet csodálatos együttese, ahol kastélyokkal, emlékművekkel, obeliszkekkel, halastavakkal tarkított mesebeli tájak, romantikus parkok fogadnak.  A barokk Valticei kastélyba látogatunk, mely közel 700 évig a Liechtensteinek rezidenciája volt és borospincéiről is nevezetes. A monumentális kastély megtekintése után hazautazás. Érkezés az esti órákban.

Szállás

Az elhelyezés Ceské Budéjovice - 3*-os szálloda, Prága - 3*-os szálloda, Olomouc környéki - 3 *-os szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők összegét, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, Audio-guide-ot.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.500,-Ft/fő
Cesky Krumlov 210 CZK
Litomysl 150 CZK
Holasovice 60 CZK
Hluboka 210 CZK
Prágai vár 250 CZK
Kromeriz 170 CZK
Lednice 200 CZK
Valtice 190 CZK
Kutna Hora/Csontkápolna 90 CZK
Szent Borbála Katedrális 120 CZK

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Audio-guide.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Felszállási lehetőségek:

Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő/Shell kút 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché 07:45

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Az elhelyezés Ceské Budéjovice - 3*-os szálloda, Prága - 3*-os szálloda, Olomouc környéki - 3 *-os szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Andrea
Budapest, XIV. kerület
2014. aug. 26
5.0
Nagyon tetszett a Világörökségek Csehországban körút (2014.08.19-24. - TdM Travel Tours Kft.)!
Sok köszönet Schmidt Klára idegenvezetőnek a különösen jó vezetésért, és a rengeteg toleranciáért, melyet irányunkban tanúsított.
Köszönöm, hogy kérésemnek megfelelően biztosították a vegetáriánus menüt, mely nagyon finom volt.
Az egész út hatalmas élmény volt, biztosan fogunk még hasonló körutazásokra jelentkezni!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!