Portugália- Az Atlanti-óceán partvidéke

7 napos körutazás Portugáliában

A portugáliai Fatimában 1917. május 13-án a szokásos rózsafüzér elmondása után, Francisco és Jacinta Martónak, valamint unokanővérüknek, Lucia dos Santosnak megjelent Szűz Mária. Három tanulatlan pásztorgyermek, akik írni, olvasni sem tudnak, mégis a Rózsafüzér Királynőjeként bemutatkozó Szent Szűz általuk szólítja fel a világot megtérésre, imára és engesztelésre az emberiség megmentése érdekében. Mária portugáliai üzenete azóta is állásfoglalásra késztet minden embert a hitről, szeretetről és az élet legfontosabb kérdéseiről.

FőoldalEurópaPortugáliaLisszabonPortugália- Az Atlanti-óceán partvidéke

Alapár tartalmazza

repülőjegy, 5 éj 3* szállodában Fatimában vagy környékén, 5 reggeli, idegenvezetés, helyi autóbuszbérlés Portugáliában.

 

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illeték, 5 vacsora, helyszínen fizetendő belépőjegyek és szervizdíj BBP biztosítás (Irodánkban is köthető).

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő.

1. nap
Lisszabon - Fatima

Elutazás repülővel Lisszabonba, majd utazás autóbusszal a zarándokok városába, Fatimába. Szállás elfoglalása, vacsora. Este lehetőség van szabadprogram keretében felfedezni a csodálatosan kivilágított zarándokvárost, esetlegesen részt venni a fáklyás körmeneten.

2. nap
Fatima

Ismerkedés Fatimával, a jelenések városával. 1917-ben fél éven keresztül hat alkalommal jelent meg a Szűzanya három pásztorgyermeknek Jácintanak, Lúcianak és Franciscónak, és üzeneteket bízott rájuk. A napcsoda után a Fatimai jelenések Portugáliában az általános érdeklődés és figyelem középpontjába kerültek. Ennek a szent helynek a megtekintésére és bejárására indulunk. A magyarok adományából és a Mindszenty bíborosról elnevezett fatimai Magyar Kálvária a jelenések útján halad. A 14 stáció szobraival, az út végén a Szent István kápolnával, a Golgotával és az út menti olajfákkal méltán lett híres világszerte. Délután látogatás Aljustrelben a három látnok gyermek házánál.  Este visszaérkezés a szálláshelyre. Lehetőség szerint részvétel a rózsafüzér imádságon. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje elmélkedésre, nézelődésre.

3. nap
Lisszabon - Cabo de Roca

Reggeli után utazás Lisszabonba. Európa egyik legszebb városa a Tejo-folyó torkolatában hét dombra épült. Sétánk a Felfedezők Emlékműve, Belém torony, Belém Jeromosok kolostor, Szent Antal templom útvonalon halad. Majd rövid megálló a Cabo da Rocánál, „ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik” az európai szárazföld legnyugatibb pontjánál, mely 145 méter magasra emelkedik ki a tengerből. Világítótorony és egy márvány kereszt áll az óceánba meredeken zuhanó sziklafal tetején, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a végtelen óceánra. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora. Lehetőség szerint részvétel a rózsafüzér imádságon és a fáklyás körmeneten.

4. nap
Óbidos, Sitio, Nazaré, Batalha

Reggeli után, utazás az ország déli részére. Óbidos, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisváros, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét.  A Nazare város fölötti sziklafalon található Sítió falucskája, ahol csodálatos kilátás mellett felkeressük a kicsiny Ermida da Memória-kápolnát és a Nossa Senhora da Nazaré-templomot, melyben a Nazaréi Miasszonyunk szobrát őrzik. Ezután Nazaré következik, egy bájos halászfalu az Atlanti-óceán partján, lehetőség szerint séta az óceán partján, vagy fürdőzési lehetőség. Batalhába, érkezve a Győzelmes Szűzanya templomát és a Batalhai Kolostort nézzük meg, mely a Világörökség része. Visszaérkezés a szállásra, vacsora. Este Lehetőség van részt venni a rózsafüzér imádságon és a fáklyás körmeneten.

5. nap
Porto és Coimbra

Reggeli után utazás Portóba, az ország második legnagyobb városába. Történelmi központja, a Douro folyó felett, a Világörökség része. Városnézés, látogatás a Szt. Ferenc templomban és a tőzsdepalotában, melynek gyöngyszeme a lenyűgözően szép arab szalon. Lehetőség van egy kis borkóstolóra a híres portói borból. Továbbutazás Coimbrába, Portugália ősi egyetemi városába. Coimbra valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től 1911-ig az itteni egyetem volt az egyetlen Portugáliában. Az itteni karmelita kolostorban élt Lucia nővér, egészen haláláig. A kolostorban emlékkiállítást tekinthetünk meg a tiszteletére. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora.

6.nap
Mafra - Sintra - Lisszabon

Reggeli után elhagyjuk Fatimát. Mafrában megállunk, ahol betekintést teszünk a Mafra Nemzeti Palotába, melynek Joanina könyvtára a legnagyobb az országban.   A palota melletti ostromkertben, /mely Wersailles-i ihletőségü/ sétálva igazi felüdülés és feltöltődés a pezsgős napok után. Ezután a portugál királyok nyári székhelyévé vált Sintra a következő megállunk. A város gyönyörübbnél gyönyörübb kastéllyal, várral parkkal ékeskedik. Ezt követően a fővárosba, Lisszabonba érkezünk, és itt töltjük szabadprogramunkat. Lehetőség van a híres lisszaboni édesség a Pastel de Belém megkóstolására is. Este transzfer a repülőtérre.

7. nap
Lisszabon, Budapest

A lisszaboni repülőtéren menetrendtől függően hazautazás Budapestre.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

repülőjegy, 5 éj 3* szállodában Fatimában vagy környékén, 5 reggeli, idegenvezetés, helyi autóbuszbérlés Portugáliában.

 

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illeték, 5 vacsora, helyszínen fizetendő belépőjegyek és szervizdíj BBP biztosítás (Irodánkban is köthető).

Kötelező költségek: 

Csoportos, helyi idegenvezetés díja.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek és szervízdíj: kb. 45-50 EUR/fő

Előleg: 

Az utazást 62 000 Ft előleg befizetése ellenében tudjuk foglalni
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj fennmaradó része 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapestről menetrend szerint közlekedő, közvetlen járattal Lisszabonba, helyben autóbusszal.

Szállás: 

5 éjszaka szállást Fatimában 2 fős szállodai szobákban, félpanziós ellátással (reggeli és vacsora). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!