Portugál mozaik

5 napos körutazás Portugáliában

Fedezze fel a csodálatos Portót és környékét - Portugália és Spanyolország legszebb tájait a Chemol Travel csoportos körutazásán! A kirándulókat magyar nyelvű idegenvezető kíséri, aki segít megismerni a környék lenyűgöző és gazdag történelmét valamint hagyományait - és felfedezni a mesés látnivalókat.

FőoldalPortugál mozaik

Alapár tartalmazza

utazást a leírt útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, transzfereket Portugáliában lékondícionált autóbusszal, szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést, utas-, poggyász- és balesetbiztosítást, valamint útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illetékek, felárak és fakultatív programok (belépők díját nem tartalmazzák)

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

1. nap
Első nap a csoport menetrend szerinti járatokkal utazik Portóba, majd buszos transzfer a szállodába. Az első este kötetlen program Portugália második legnagyobb városában.

2. nap
A szállodában elköltött, finom reggelit követően fakultatív* kiránduláson fedezheti fel a csodálatos Portót! A Duoro folyó két partján álló portugál város igazi rejtett gyöngyszemeket kínál az oda látogatóknak. A különleges hangulatú kikötővárosban tett kirándulás során a csoport római, gótikus, barokk és neoklasszikus épületek mellett halad el, hogy a városközpontot megcsodálja. A csoport megtekinti a Rem Koolhaas által megálmodott fantasztikus Casa De Música épületét (kívülről). A Boavista (a város pénzügyi központja) után a Duoro folyó torkolatához vezet az út, ami a Portóban élők kedvelt szórakoztató központja. A 18. században épült C. Clérigos torony után a monumentális Városháza épületet is megnézheti. Majd egy kisebb emelkedőn felkapaszkodva a csoport a 12. században épült székesegyházhoz érkezik, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Duoro torkolatára. A kirándulás a Ribeiránál ér véget, ami az UNESCO Világörökség része - a környéket szabadon fedezheti fel, majd visszatérés a szállodába.

3. nap
A reggelit követően szabadprogram a városban, vagy fakultatív* kiránduláson két gyöngyszemet: az ősi templomairól ismert Braga és az ország bölcsőjének tekintett Guimaraes városokat fedezheti fel. A kirándulók Bragaba először utaznak - a város történelmi központjába érkezve a csoport gyalogosan fedezi fel a környék lenyűgöző barokk épületeit. Braga mélyen vallásos gyökerekkel rendelkezik, a városban számos lenyűgöző templom, katedrális található - de ezek sorából is kiemelkedik a Bom Jesus szentély, melyet egy hegyvidékes térség közepén építettek. A környezet itt igazán éteri nyugalmat áraszt… Majd az ország legidősebb templomát, a bragai székesegyházat is felkeresik a kirándulók. Az ebédidőt követően a portugál nemzet bölcsőjeként ismert Guimaraes városába utazhat tovább. Ezt a települést Portugália első királyainak szülőföldjeként tartja számon a hagyomány. A város történelmi központja a Világörökség része - a csodálatos, középkori utakat járva, a szinte teljes épségben fennmaradt emlékművek árnyékában ez teljesen érthető is. A városban a középkori kastély kihagyhatatlan látványosság - évszázadokkal ezelőtt még az itt élők védelmét,  napjainkban az ide látogatók szórakoztatását garantálják az ódon falak. Az elbűvölő, középkori romantika a Santa Maria út valamint a Senhora da Oliveira tér felkeresésével lesz teljes.

4. nap
Negyedik napon a fakultatív* kirándulás már a szomszédos Spanyolországba vezet. Az egész napos látogatás Európa egyik legjelentősebb zarándokhelyét keresi föl. Santiago de Compostela vallási jelentősége már a középkorban is ismert volt, évszázadok óta ez a település Szentföld és Róma mellett az El Camino, a Szent Jakab-út végpontja. Az érkezést követően az UNESCO Világörökségek listáján is szereplő, történelmi városközpontot barangolhatja be. A gyalogszeres kiránduláson csodálatos látnivalók tárulkoznak fel. A mesés, 11. században épült Szent Jakab Székesegyház a leghatalmasabb spanyol templom, melynek építését még a román korban kezdték meg. Az évszázadok során többször kibővítették és átalakították, így ma már szinte valamennyi letűnt kor keze nyomát magán hordozza... A székesegyházban lehetőség van részt venni egy misén is, az ebédet követően pedig önállóan fedezheti fel a környéket, mielőtt a délutáni órákban a busz Portóba vinne vissza.

5. nap
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából és a szobák elhagyása, majd a repülőjárat menetrendjétől függően még némi szabadidő eltöltésére is van lehetőség. A repülőtérre a csoport buszos transzferrel érkezik, majd visszautazás Budapestre.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

utazást a leírt útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, transzfereket Portugáliában lékondícionált autóbusszal, szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést, utas-, poggyász- és balesetbiztosítást, valamint útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illetékek, felárak és fakultatív programok (belépők díját nem tartalmazzák)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülős utazás, helyben autóbusz.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 
Reggelis ellátás.
A területről: 
Portugália Magyarországgal csaknem azonos területű európai ország, amely az Ibériai-félsziget délnyugati részén található. Egyetlen szomszédja Spanyolország. Az országot Porto kikötővárosról nevezték el. Portugália területéhez tartoznak az Atlanti-óceánban fekvő Azori-szigetek és Madeira. Portugália a Pireneusi-félsziget 1/6 részét foglalja el. Az ország területét a Tejo folyó osztja két részre. Északi részét hegységek uralják, a folyótól dél felé fekvő országrészt alföld és fennsík borítja. A partvidéken homokos és sziklás szakaszok váltakoznak. Az északi, óceáni éghajlatú területeken gabonafélék és burgonya, a déli, mediterrán részeken szőlő és citrusfélék teremnek. A kontinentális Portugália legmagasabb pontja 1993 méter magas (Pico Torre a Serra da Estrela-ban).
Időjárás: 
Időeltolódás: - 1 óra Magyarországhoz képest. Időjárás: az éghajlat egész évben kellemes, még a leghidegebb téli hónapokban is ritkán megy 10 fok alá. Tavasszal változékonyabb, nappal átlagosan 14-16 fok jellemző, emiatt réteges öltözködés javasolt. Este akár 8-10 fokot is lehűl a levegő. Északon, Portóban 2-3 oC-al hűvösebb van a lisszaboni időjáráshoz képest. Hivatalos fizetőeszköz: EUR.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. A csapvíz iható, kötelező védőoltás nincs. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!