Peru kalandutazás

19 NAPOS PERUI UTAZÁS

Kalandtúra Dél-Amerika bölcsőjébe, Peru csodás tájaira, ahol az inkák virágzó birodalmat hoztak létre az Andok égig érő csúcsainak árnyékában. Cusco, Machu Picchu, Titicaca-tó, Uros-szigetek, Arequipa, Colca-kanyon, El Misti (5822 méter, opcióban), Nazca, Paracas, Lima... ismerősen hangzik, most már látnod kell!

GARANTÁLT INDULÁS!

FőoldalDél-AmerikaPeruPeru kalandutazás

UTOLSÓ HELYEK!

Alapár tartalmazza

az utazást bérelt autóbusszal Peruban, vonattal, kishajóval a programban kiírtak szerint, a szállásokat egyszerű szállodák, vendégházak két-három ágyas szobáiban, az étkezéseket a program szerint, az engedélyeket, a helyi túravezetők költségét, a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket és illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, a programban nem szereplő étkezéseket, a borravalókat és a utasbiztosítást.

Hossz: 
19 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
9-18 fő

Nehézség:

Inka-ösvény: A Föld egyik legismertebb túraútvonala. Átlagos fizikális erőnléttel végigjárható. A világ minden tájáról érkező turistáknak csak korlátozott számú engedély adnak ki perui hatóságok. Akkor tudod biztosítani a helyed az Inka-ösvény gyalogtúrán, ha időben jelentkezel! Érdemes 4-5 hónappal az út indulása előtt bejelentkezni.

El Misti csúcsmászás: Az El Misti egy csodaszép 5822 méter magas vulkán. Arequipa, a "Fehér város" mellett emelkedik, és uralja a vidéket. A hegyre való feljutás nem igényel hegymászó technikai ismereteket, de mivel csúcsa 5000 méter felett található, megmászása komolyan igénybe veszi a tengerszinten élő emberek szervezetét. A hegy megmászása Arequipa városából két nap alatt történik, így nincs lehetőség helyi akklimatizációs program végrehajtására. Irodánk ezért a teljes perui út programját úgy építette fel, hogy kalandvágyó utasaink megfelelő akklimatizációval érkezzenek a hegy lábához. 

Szállás

 A túra során szállásaink hotelek, vendégházak, panziók 2 ágyas fűrdőszobás, egyszerű, de tiszta szobáiban lesznek.  Egyágyas elhelyezés felár esetén igényelhető.

Az Inka-ösvényen 3 éj­sza­kát két fős sátorban töltünk. Sátrat és matracot irodánk biztosít, de hólózsákról magadnak kell gondoskodni! A tisztálkodni a túra alatt csak igen egyszerű körülmények között lehet. A toaletteket wc sátrak képviselik.

Amantani-szigeten egy éjszakát in­di­án csa­lá­dok­nál töl­tünk. A szobák egyszerűen berendezettek 2-3 ágyasak.

Az El Misti program résztvevőinek 1 éjszakát sátorban kell tölteni. Sátrat, matracot és teljes ellátást biztosítunk, neked csak egy hálózsákról kell gondoskodnod.
 

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletes program
1. nap: Budapest, Lima

A reggeli órákban indulunk Peruba. Egy európai átszállást követően késő délután érkezünk meg Peru fővárosába, Limába. Szállásunk Lima kertvárosi részén Miraflores egyik vendégházában lesz.
Szállás: vendégház

2. nap: Lima, Cusco

A perui országjárás első reggelén a limai repülőtérre utazunk, ahonnan egy belföldi járattal továbbrepülünk Cuscóba. Gépünk az Andok káprázatos csúcsai fölött halad, majd a hosszan elnyúló Cuscói-völgyben landol. Megérkeztünk a Világ köldökébe, ahogy az inkák nevezték városukat, amely az általuk ismert világ központja volt. Az Urubamba-völgy bejáratánál fekvő város az inkák szent állatának, a pumának alakját formázza!

A kecsua indiánok lakta város az Unesco világörökség része, a Peruba látogató utazók legkedveltebb célállomása. A repülőtérről a belvárosba utazunk, elfoglaljuk szállásunkat egy hotelben, majd a nap hátralévő részét a város felfedezésével tölthetjük.
 Este ellátogatunk egy tradicionális perui étterembe, ahol megkóstoljuk a helyi csemegéket.
Szállás: Cusco, hotel, Ellátás: reggeli

3. nap: Cusco, Szent-völgy: Ollantaytambo, Pisaq, Salinas

Elfogyasztjuk reggelinket, majd buszra szállunk, és a szent Urubamba-völgybe utazunk. Csodaszép hegyvidéken kígyózik az út, és apró indián falvakat érintve érkezik meg Ollantaytamboba. Egy olyan kisváros ez az inkák földjén, ahol az idő megállt pihenni - tartja egy perui mondás. A még ma is inka neveket viselő utcákon sétálva számtalan, manapság is lakott inkakori házba, falba botlik a látogató. A szűk utcákon futó több száz éves csatornákat a mai napig használják. Meglátogatjuk a város fölé magasodó teraszokra épült inka erődöt, ahová az inkák visszavonultak a spanyol hódítások idején. A város büszke múlttal rendelkezik: 1537-ben Manco inka uralkodó itt mért komoly csapást Hernando Pizarro spanyol hódító seregére. Ebédelni Pisaq kisváros autentikus indián piacának egyik éttermében fogunk, majd felkeressük Salinas hihetetlen látványt nyújtó külszíni „ sóbányáit”. Az éjszakát ismét Cuscoban töltjük.

Szállás: Cusco, hotel, Ellátás: reggeli

4. nap: . nap: Cusco, Inka-ösvény: Chilca, Wayllabamba

Korán reggel indulunk Cuscoból autóbuszunkkal.
Csodaszép hegyvidéken kígyózik az aszfaltcsík. Apró indián falvakat, és kisebb városokat érintve érkezik meg a hófedte csúcsok árnyékában fekvő Urubamba-völgyébe.Utazásunk egyik legfontosabb erőpróbájára indulunk a mai reggelen. Az Inka-ösvény az Andok és egész Dél-Amerika legismertebb és legérdekesebb gyalogtúrája. A Szent-völgy környékét átszövő úthálózat havas csúcsok árnyékában kígyózik átkelve magas hágókon, buja köderdőkön, misztikus inka kegyhelyek mellett; majd a Napkapun keresztül éri el az inkák ősi városát, Machu Picchut. A túra Chilka település után a Cuscot, Aguas Calientes-szel összekötő vasútvonal 82-es kilométerénél  kezdődik 2600 méter magasan, ahol teherhordóink várnak ránk.

Az ösvényünk a Cusichaca-folyó medrét követi érintve inka romokat, mint Lactapata.Kezdetben enyhén emelkedik az ösvényünk, majd leereszkedik a folyópartra s azt követve éri el mai táborhelyünket Wayllabamba falunál (2750m).Felállítjuk sátrainkat a táborhelyünkön, indián kisérőink pedig ízletes vacsorát készítenek számunkra. A nagyvárosoktól távol vagyunk, béke és nyugalom honol a tájon, az égboltról ezernyi csillag mosolyog le ránk. Szállás: sátor, Ellátás: teljes ellátás, Távolság: 12 km Szint fel: 280 m, le: 200m

5. nap: Inka-ösvény: Wayllabamba, Warmi Wanusca, Pacaymayu

A legnehezebb túranap elé nézünk. A szállásunktól, Wayllabambából indulva meg kell másznunk a Halott Asszony-hágót (Warmi Wanusca). Kezdetben erdei ösvényen emelkedünk, elhaladunk  Llulluchapampa (3,680m) mellett, ahol több táborhely is található. A jelentős magasság (4198m) miatt felfelé haladva a ritkul az oxigén, légzésünk nehézkes lehet, a levegőt száraznak érezzük.

A rapszodikus magashegyi időjárás nehezítheti a körülményeket, előfordulhat hóesés is. Feledhetetlen élmény elérni a hágót, és lepillantani a távoli völgyek buja erdőségeire! A hágóról egy jó óra alatt ereszkedünk le a festői környezetben a Pacamayo-folyó völgyébe fekvő táborunkba (3600m). Balra a meredek hegyoldalról alábukó folyó, jobbra havas hegycsúcsok látványa fogad minket. Szállás: sátor, Ellátás: teljes ellátás, Távolság: 11 km Szint fel: 1450 m, le: 650 m

6. nap: Inka-ösvény: Pacaymayu, Phuyupatamarca, Winay Wayna

A kiadós reggeli után egy meredek emelkedővel kezdjük a napot, a Runkuraqay-hágóra. (3998m)
Útközben egy kettős gyűrűt alkotó inka romot érintünk, amely a Machu Picchut védő erődlánc része lehetett, majd két kis tó mellett elhaladva kb. 1 órányi kapaszkodás után érjük el a hágót. Tiszta időben a Cordillera Vilcabamba havas csúcsai elképesztő látvánnyal jutalmaznak minket!

A hágó túloldalán a Sayaqmarca romtelepüléshez érkezünk, amelyet Hiram Bingham 1915-ös kutató expedíciója fedezett fel, és a „Megközelíthetetlen város” nevet adta neki. Innen az ösvényünk egy keveset még ereszkedik egy csodás köderdőben, amely tele van orhideákkal, páfrányokkal, függőmohákkal, és pompásan illatozó virágokkal. Áthaladunk egy lenyűgöző inka alagúton, amelyet a kemény sziklába vájtak, majd emelkedni kezdünk túránk utolsó hágójára, a Phuyupatamarca (3650m) irányába. Az itt lévő természetes teraszokról, fantasztikus körpanoráma tárul a szemünk elé a környező hegycsúcsokra. Láthatjuk a Shalkantay- (6271m) és a Veronika (5750m) csúcsot. Phuyupatamarca után az inka ösvény meredeken lejt, egy hosszú szakaszon, lépcsőn kell leereszkedni a 2240 méter magasan lévő Winay Wayna településig. A kecsua indiánok igazán találó nevet adtak a településnek; Örök Ifjúság. A hófedte csúcsokra néző épületeket a magyar Fejős Pál vezette kutatócsoport fedezte fel 1941-ben. Winay Wayna bár kisebb a Machu Picchunál, ám festői fekvése vetekszik vele. Az itt eredő forrás 15 egyetlen vonalra felfűzött medencét táplál, vize kristálytiszta, mi is feltölthetjük kulacsunkat. Az egykori zarándokok rituális fürdőt vettek a medencék vizében, mielőtt beléptek volna a szent városba.
Szállás: sátor, Ellátás: teljes ellátás, Távolság: 16 km Szint fel: 500 m, le: 1450 m

7. nap: Inka-ösvény: Winay Wayna, Machu Picchu, Aguas Calientes

Kora hajnalban indulunk gyalogtúránk legrövidebb, utolsó szakasza vár ránk a cél felé, hogy a Napkapun (Inti Punku) keresztül haladva megpillantsuk az inkák elveszett városát, Machu Picchut. A 2450 méter magasan az Urubamba-folyó fölött fekvő település a világ egyik legszebb és leghíresebb romvárosa! A településhez egy indián kisfiú vezette el Hiram Bingham régészprofesszort 1911-ben. Machu Picchut egy kiemelkedően fontos kultikus inka városnak tekintjük az Andok és a trópusi esőerdő határán. A tervezése és építése- paloták, templomok, lakóházak, lépcsők, csatornák, kutak, és mezőgazdasági teraszok együttesével -mestermunkának számít. A nap hátralévő részét Machu Picchu felfedezésével töltjük, majd késő délután a közeli völgyben fekvő, Aguas Calientesbe utazunk. Itt lesz a szállásunk egy panzióban. Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli, ebéd, Távolság: 6 km Szint fel: 250 m, le: 400 m

8. nap: Machu Picchu, Aguas Calientes, Ollantaytambo, Cusco

Reggeli után, több lehetőség között tudsz választani. Szállásunktól helyi autóbusszal újra felkapaszkodhatsz egy meredek szerpentinen, hogy folytasd kalandozásodat  Dél-Amerika „régészeti fővárosában”, vagy Aguas Calientesben töltöd az időt. Felfedezed a városka és környékének kulturális és természeti látnivalóit, vagy megpihensz a helyi termálfürdőben.
Délután egy autentikus vonattal Ollantaytamboba utazunk, majd innen busszal Cuscoba, ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli

9. nap: Cusco, Puno

Cuscoból a Titicaca-tó felé vesszük az irányt. Busszal haladunk, az Andok hegység égbe törő csúcsai kísérik utazásunk. Útközben inka szent helyeknél tartunk pihenőket, ebédünket egy útmenti autentikus inka étteremben fogyastjuk el. A kora esti órákban érkezünk meg a majd négyezer méter magasan fekvő Titicaca-tó partjára. Szállásunk  Puno városának egyik vendégházában lesz.
Szállás: Puno vendégház, Ellátás: reggeli, ebéd

10. nap: Puno, Titicaca-tó: Amantani sziget

A perui-bolíviai határvidéken 8000 km2-en elterülő Titicaca-tó óriási vízmennyiségének éghajlat kiegyenlítő hatása van. A Titicaca a világ egyik legmagasabban fekvő (3820 méter) hajózható tava. A legenda szerint az emberek által megkötött puma (titi) könnyeiből született a tó. A punoi kikötőből kishajóval a Titicaca-tóban fekvő Amantani-szigetre utazunk, ahol elzártan élnek az őslakos indiánok. A faluból gyalogosan kapaszkodunk fel a sziget kilátópontjára, hogy megnézzük hogyan nyeli el a vörösen izzó napot a tó kék szája. Az éjszakát helyi családoknál töltjük, akik ízletes vacsorát készítenek számunkra. Szállás: helyi családoknál, Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

11. nap: Titicaca-tó: Amantani-sziget, Uros-szigetek- Puno

Reggeli után, Amantaniból kishajóval indulunk felfedezni a Titicaca-tó leghíresebb látnivalóját, az úszó szigeteket. Az uros indiánok totora nádból készítették szigeteiket, házaikat, és szinte minden használati eszközüket. Az úszó szigeteken mi is bepillanthatunk az indiánok mindennapi életébe, és kipróbálhatjuk totora nádból készült hajóikat. Visszahajózunk a kikötőbe, és a Puno belvárosában lévő szállásunkra utazunk. A nap további része szabadprogram.
Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli, ebéd

12. nap: Puno, Colca-kanyon: Chiway

A reggelit követően elhagyjuk a Titicaca-tó partját és a Colca-kanyon felé vesszük az irányt. Punoban buszra szállunk és az Altiplanot, Peru magasföldjét szeljük keresztül. Káprázatos hegyvidéki táj kíséri utunk, az 5-6000 méter magas hegyek látványa rabul ejti az utazót.  Az Andok hegylánca között kanyarog  mesés útvonalunk káprázatos természeti környezetben. Ebédünket egy lagúna partján fogyasztjuk el, majd folytatjuk utunkat a kanyon szélén fekvő településig. Chiwayban lesz mai szállásunk, amely hőforrásairól híres. Akinek van kedve, megmártózhat a helyi termálfürdő kellemesen meleg medencéiben. Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli

13. nap: Colca-kanyon: Cruz de Condor, Arequipa:

Korán reggel egy feledhetetlen kirándulásra indulunk! A Colca-kanyon peremén futó ösvényen indulunk egy rövid túrára a Cruz de Condor kilátópontig. Az élmény leírhatatlan; alattunk kígyózik a világ egyik legnagyobb kanyonja és fölötte vitorláznak a vidék jellegzetes madarai, a kondorkeselyűk. Táv: 3 km, szint: fel 50 m, le 50 m. A nem mindennapi program után a „Fehér városba”, Arequipába utazunk.
A 2320 méteren fekvő város a Világörökség részét képezi. Besétálunk a város főterére, a Plasa de Armasra, ahol a katedrális is magasodik, hátterében az El Misti vulkán lebilincselő látványával.  Szállásunk a város egyik vendégházában lesz, vacsoránkat a nyüzsgő város egyik éttermében fogyaszthatjuk el. Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli 

14-15. nap: Arequipa, El Misti túra

A következő két napon több lehetőség közül tudsz választani, amit még az utazás előtt jelezned kell irodánknak, mert a programokat előre le kell szervezi.Az opciók a következők:

1. Az El Misti vulkán megmászása.

2. Arequipából buszos kirándulás a vulkánok vidékén. (helyszínen fizetendő!)

3. Arequipában maradva élvezni a csodaszép város hangulatát, salsa táncot tanulni, vagy megismerkedni a perui konyhával egy főzőiskolában.Érdemes felkeresnünk a Szent Katalin kolostort, ahol egykoron a gazdag spanyol nemesek leánygyermekei tanultak. Ellátás: reggeli.

1. El Misti -mászás:
Ma utunk embert próbáló kalandjára indulunk: megmásszuk a város fölé magasodó El Misti tűzhányó 5822 méter magas csúcsát. Perui utazásunk során többször voltunk már 4000 méter magasan, így az akklimatizációnk megfelelően felépített. Korán reggel indulunk hotelünkből Land Rover terepjárókkal az El Misti csúcs felé. Útközben megállunk vásárolni egy helyi piacon, hogy vezetőink beszerezzék a szükséges friss élelmiszert.  Autóink 4000 méter magasba tudnak eljuttatni minket, itt lesz majd gyalogtúránk kiindulópontja. Innen rövid, de megerőltető gyaloglás vár ránk a 4900 méteren lévő alaptáborig.

Tapasztalt hegyi vezetőink segítségével felállítjuk sátrainkat. A táborból fantasztikus panoráma nyílik Arequipára és a környező vidékre. Vezetőink finom vacsorát készítenek számunkra, majd korán aludni térünk. Másnap hajnali 3 órakor, még sötétben indulunk a csúcsra, miután elfogyasztottuk reggelinket. A túra igen meredek ösvényen halad, de előzetes hegymászó tapasztalat nem szükséges. Kb. 6-7 óra mászással érjük el az El Misti 5822 méter magas csúcsát. A tetőn egy 10 méter magas vaskeresztet emeltek 1907-ben. Beláthatunk a kénesen füstölgő vulkáni kráterbe, a távolban Laguna del Salinas és Arequipa városa látható. A csúcsról a vulkáni hamuban csúszkálva hamar, mintegy 3-4 óra alatt elérjük autóinkat, és visszautazunk Arequipába, ahol találkozunk társainkkal.  Szállás: a hegyen sátor Ellátás: 2 reggeli, 2 tábori ebéd, 1 tábori vacsora

16. nap: Arequipa, Nasca

Délelőtt szabadprogram Arequipában. A dlutánii órákban buszra szállunk és egy távolsági buszjárattal a Nasca-vonalakhoz utazunk. Utunk nagy része a Pan Amerikai sztrádán halad. A késő esti órákban érkezünk meg Nascába. Elfoglaljuk szállásunkat és aludni térünk. Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli

17. nap: Nasca, Huacachina-oázis

Reggeli helyett :-) kisrepülőgépekbe szállunk, hogy egy kalandos utazás során madártávlatból vegyük szemügyre a vidék fura alkotásait. A Nasca-kultúra a sivatag talajába formázott geometriai vonalhálózatáról és érdekes motívumairól vált ismertté.

A 200 km2-en elterülő hálózatot mintegy 1000 vonal, valamint tucatnyi állat- és emberalak alkotja. A kutatók az ábrák korát i.e.200-tól i.sz.600-ig határozták meg, ám készítésük okát és módját csak találgatni tudják. A szinte csak a magasból látható alakzatok precíz mérnöki munkáról tanúskodnak. Délután a homokdűnék ölelésében fekvő Huacachina kis oázisába utazunk, ahol csodaszép pálmafák, egzotikus virágok és antik épületek az egykori perui elit varázslatos üdülőhelyéről regélnek. A környék híres itala a pisco, fehér muskotályos szőlőből készült törkölypálinka. Egy legenda szerint ha eleget iszol a helyi nedűből, megláthatod a lagúna vizében élő sziréneket! Este felsétálunk egy homokdűnére, a vállalkozó szelleműek a homokfutózást és az éjszakai sandboardot (homokboard) is kipróbálhatják, vagy taxival a közeli pezsgő éjszakai életet élő Ica városba is elkirándulhatnak. Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli

18. nap: Huacachina-oázis, Paracas, Lima

Az oázisból a Paracas Nemzeti Park központjába utazunk. A hasonló nevű kis pihenőfalu az Islas Ballestasra (Ballestas-szigetek) induló kirándulóhajók kikötője. A Szegények Galapagosaként is ismert szigetek nagyszámú madárkolóniáknak adnak otthont; pelikánok, szürke mellényes szulák, csérek, vörös fejű keselyűk nagy számban élnek itt. Az emlősöket az oroszlánfókák népes családja képviseli, ha szerencsénk van, delfineket és Humbold-pingvineket is láthatunk. A hajóról egy titokzatos földrajzolatot is megfigyelhetünk: a Candelabrót, azaz a Gyertyatartót, amelyet a Nasca-ábrákhoz hasonlóan készítettek. A hajókirándulás után visszautazunk a fővárosba, ahol szállásunk található.
Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli

19. nap: Lima, hazautazás

Repülőnk menetrendjének függvényében indulunk Budapestre. Várható érkezés Magyarországra másnap reggel.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást bérelt autóbusszal Peruban, vonattal, kishajóval a programban kiírtak szerint, a szállásokat egyszerű szállodák, vendégházak két-három ágyas szobáiban, az étkezéseket a program szerint, az engedélyeket, a helyi túravezetők költségét, a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket és illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, a programban nem szereplő étkezéseket, a borravalókat és a utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Borravaló a helyi idegenvezetőknek és teherhordóknak összesen 120 USD/fő

 

 
 
 
Helyszíni költségek leírása: 

El Misti két napos mászás ára: 68.000 Ft/fő  - Jelentkezéskor fizetendő!

Az ár tartalmazza: az utazást Arequiából terepjáró autókkal a túra kiindulópontjára és vissza, a hivatásos hegyivezető költségét, a teherhordók költségét, a hegyi szakács napidíját, a teljes ellátást a túra során (2 reggeli, 2 ebéd, 1 vacsora), a szállást irodánk által biztosított sátrakban (2 fős sátrak, matrac), a szükséges engedélyeket, valamint az útlemondási biztosítást.
 
Fakultatív belépők:
Nazca-vonalak repülőtéri illeték: 25 sol
Arequipa, Santa Catalina kolostor: 40 sol
Arequipa, Santuarios Andinos Múzeum: 25 sol
Arequipa, Pre Inka Múzeum: 20 sol
Arequipa, La Compania templom: 5 sol
Cusco környéki romok kombinált teljes körű belépő: 130 Sol
Colca-kanyon, termálfürdő: 25 sol
Cuzco, Naptemplom: 15 sol
Cuzco, Katedrális: 25 sol
Cuzco, Inka Múzeum: 20 sol
Uros szigetek, csónaktúra: 10 sol
 
Peruban a Sol  (PEN) a hivatalos fizetőeszköz. 1 Sol ~ 90 Ft
A Sol hazánkban nem szerezhető be, ezért az USD kivitelét javasoljuk! USD-t érdemes magunkkal vinni és inkább kis, 5-10-20-50-es címletekben, Gyakran fizetőeszközként is elfogadják, ezért inkább kisebb címletekben érdemes beszerezni. Mivel sok a hamisítvány, ezért a térségben az enyhén sérült dollárt sem fogadják el, erre váltásnál fordítsunk figyelmet! A városokban fizethetünk bankkártyával is, vagy felvehetünk pénzt ATM készülékből is.
 
Javasolt költőpénz szükséglet kb. 600 - 700 USD
 
Az árak változhatnak, csak tájékoztatú jellegűek. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.
 
 
Várható kötelező költségek a helyszínen: 
120 USD
Várható költőpénz szükséglet: 
600-700 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Egy nagy sporttáska a legmegfelelőbb (esetleg nagy hátizsák), amelybe belepakoljuk az utazáshoz szükséges dolgainkat.
Fontos, hogy úgy pakolj, hogy rövid távon esetlegesen az összes csogunkat egyszerre kell vinni (általában a busz és a szállás között).
Ha részt veszel az El Misti mászáson, az alábbi felszerelések is szükségesek:
Hálózsák: meleg hálózsákra van szükséged. (Amennyiben nem szeretnél hozni Arequipa városában bérelhető.)
Túrabakancs: Kényelmes, vízálló, bejáratott túrabakancsra van szükség! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra elõt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! Ha a túra elõtt új bakancsot vásárolsz, mindenképpen használd, törd be!

Napszemüveg: nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen!

Egyéb fontos felszerelés a teljesség igénye nélkül: 

Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülővel a Budapest - Lima útvonalon (európai átszállás).
Célszerű irodánkra bízni a repülőjegyet.

A Nemzetközi repülőjegy aktuális ára: 300-350.000 Ft/fő (a foglalás időpontjától függ)

A belföldi repülőjegy ára  Lima - Cusco útvonalon:  52-60.000 Ft/fő (a foglalás időpontjától függ)

 

 

Peruban belföldi repülőjáratokkal, valamint helyi és bérelt autóbusszal, vonattal és kishajóval utazunk.

 

Szállás: 

 A túra során szállásaink hotelek, vendégházak, panziók 2 ágyas fűrdőszobás, egyszerű, de tiszta szobáiban lesznek.  Egyágyas elhelyezés felár esetén igényelhető.

Az Inka-ösvényen 3 éj­sza­kát két fős sátorban töltünk. Sátrat és matracot irodánk biztosít, de hólózsákról magadnak kell gondoskodni! A tisztálkodni a túra alatt csak igen egyszerű körülmények között lehet. A toaletteket wc sátrak képviselik.

Amantani-szigeten egy éjszakát in­di­án csa­lá­dok­nál töl­tünk. A szobák egyszerűen berendezettek 2-3 ágyasak.

Az El Misti program résztvevőinek 1 éjszakát sátorban kell tölteni. Sátrat, matracot és teljes ellátást biztosítunk, neked csak egy hálózsákról kell gondoskodnod.
 

Étkezés: 
A programban leírtak szerint biztosítjuk az ellátást. Ahol nem szerepel ebéd vagy vacsora a napi programban, ott mindig van lehetőség a helyszínen étkezni vagy bevásárolni. Az árak hasonlóak az itthon megszokotthoz. Egy átlagos ebéd vagy vacsora 8-15 USD, de egyszerűbb kifőzdékben olcsóbban is étkezhetünk.
Időjárás: 
Kellemes időjárásra kell számítani az utazás során. Napközben 18-25 C fok várható. A hegyvidéki területeken eső és hűvös időjárás is előfordulhat. Az El Misti csúcsmászás során hidegebbre kell számítani. Az esti órákban 5 C fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 25 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakold! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre. Mivel néha előfordul, hogy a feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra, így javasoljuk, hogy legyen rajtad a túracipőd, valamint vigyél fel magaddal a gépre meleg ruhát, illetve az esőkabátod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak Peruba, vízum nem szükséges. A belépés feltétele, hogy az útlevélnek a hazaérkezést követően még további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Biztosítás: 
Kötelező! Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Ezt az irodánkban kedvezményesen meg tudod kötni. A utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
3 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
Tibor
Sukoró
2018. jún. 19
4.4
Minden nagyon jó volt. El Misti programra lehetne 1 tartaléknapot beiktatni. Köszi
András Komlós
Szentendre
2018. jún. 19
5.0
Turavezetonk, Czinke Istvan, Cini vezetese es a tura is szuper volt
Maskor is orommel megyek Vele.
Koszonettel
Andras
Krisztina Bakos
Szentendre
2018. jún. 18
5.0
Életre szóló élménnyel gazdagodtam. Fantasztikus helyeken jártunk, profi volt a szervezés, a túravezetőnk elképesztő felkészüléssel rendelkezett. Biztosan lesz még következő utunk is vele!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!