Peru: Inka-ösvény gyalogtúra/Chachani mászás 6057m!

9 napos kalandutazás Peruban

Egy káprázatos gyalogtúrára indulunk Peruba! Végigjárjuk a titokzatos Inka-ösvényt, majd felkeressük Machu Picchu romvárosát és Cusco varázslatos inka kori emlékeit.
5 napos hosszabbítási lehetőség: Chachani vulkán (6.057 m) megmászása!

FőoldalDél-AmerikaPeruCuscoPeru: Inka-ösvény gyalogtúra/Chachani mászás 6057m!

Alapár tartalmazza

az utazást bérelt autóbusszal és vonattal a programban kiírtak szerint; a szállásokat egyszerű szállodák, vendégházak két ágyas szobáiban, az Inka-ösvény gyalogtúra alatt irodánk által biztosított sátrakban;az étkezéseket a program szerint, az engedélyeket, a helyi túravezetők költségét, a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket és illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, a programban nem szereplő étkezéseket, a borravalókat és a utasbiztosítást.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
6 - 16 fő

Nehézség:

Az Inka-ösvény gyalogtúra nehézsége: a napi távok nem hosszúak 6-16 kilométer, így ha rendszeresen túrázol Magyarország középhegységeiben, nem okoz majd nagy problémát a teljesítésük. A négy napos gyalogtúra során jól kiépített ösvényeken haladunk! A sorozatterhelés, a meredek szakaszok és a jelentős magasságból adódó oxigénhiány, nehezíti a körülményeket. Ha elhatározod, hogy jelentkezel a túrára érdemes heti 2-3 alkalommal, állóképességi sporttal (futás, túrázás, kerékpározás, úszás) készülni a kihívásra.

A Chachani mászás nehézsége: A legkönnyebben megmászható hatezresek között tartják számon! Száraz évszakban előfordul, hogy nem szükséges technikai felszerelés a csúcs megmászásához, mert gleccsere nincs, lejtőit csak alkalomszerűen borítja összefüggő hó és jég. Általában egy-egy havas-jeges szakaszon használjuk hágóvasainkat és jégcsákányunkat, majd elcsomagoljuk, és ha szükséges újra elővesszük.  Jó ha rendelkezel magashegyi túratapasztalattal, de nem feltétel a túra végigjárásához.  Az első nap nem okoz különösebb nehézséget. A túra másnapján igen korán indulunk (hajnal 3 óra), meredek szakaszokon kell feljutnunk, egyszer-egyszer csúszós hegyoldalakban haladunk. Magabiztos koordináció és teljes szédülésmenteség szükséges.  A magasságból adódó oxigénhiány is nehezítheti a körülményeket. Ám mivel rövid időt töltünk négyezer méter felett - és ide az Inka-ösvény gyalogtúra után érkezünk, már lesz egy alap akklimatizációnk-, így a legtöbb embernél ez nem okoz nagy problémát. A fizikális felkészülés nagyon fontos, az állóképességi sportokat javasoljuk! 

1. nap: Budapest, Amsterdam, Lima 

2. nap: Lima, Cusco
 
3. nap: Cusco, Inka-ösvény: Chilca, Wayllabamba 
 
4. nap: Inka-ösvény: Wayllabamba, Warmi Wanusca, Pacaymayu 
 
5. nap: Inka-ösvény: Pacaymayu,  Phuyupatamarca, Winay Wayna 
 
6. nap: Inka-ösvény: Winay Wayna, Machu Picchu
 
7. nap: Machu Picchu, Ollantaytambo, Cusco 
 
8. nap: Cusco, Lima, utazás Európa felé
 
9. nap: Hazaérkezés
 
Hosszabbítás:
 
 8.nap: Cusco
 
 9. nap: Cusco, Arequpa
 
10. nap: Arequipa, Chachani mászás
 
11. nap: Chachani, Arequipa
 
12.nap: Arequipa, Lima
 
13.nap: Lima, utazás Európa felé
 
14.nap: hazaérkezés
 
További információ

Szállás

Szállásaink vendégházak, panziók 2 ágyas, egyszerű, de tiszta szobáiban lesznek. A szobákhoz általában tartozik fürdőszoba, de előfordulhat, hogy a folyosón van.

 
Az Inka-ösvény gyalogtúra alatt és a Chachani mászás során, sátorban töltünk három éjszakát. Sátrat, matracot és teljes ellátást biztosítunk, neked csak egy hálózsákról kell gondoskodnod. 
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletek

1. nap: Budapest, Amsterdam, Lima
A délutáni órákban érkezünk Peru fővárosába, Limába. A repülőtérről limai szállásunkra utazunk.
Szállás: Lima/Miraflores vendégház

2. nap: Lima, Cusco
A perui országjárás első reggelén a limai repülőtérre utazunk, ahonnan egy belföldi repülőjárattal továbbutazunk Cuscóba. Gépünk az Andok káprázatos csúcsai fölött repül, majd landol a hosszan elnyúló Cuscói-völgyben. Megérkeztünk a Világ köldökébe, ahogy az inkák nevezték városukat, amely az általuk ismert világ központja volt. Az Urubamba-völgy bejáratánál fekvő város az inkák szent állatának, a pumának alakját formázza! A kecsua indiánok lakta város az Unesco világörökség része, a Peruba látogató utazók legkedveltebb célállomása. A repülőtérről a belvárosba utazunk, elfoglaljuk szállásunkat egy vendégházban, majd a nap hátralévő részét a város felfedezésével tölthetjük. Este ellátogatunk egy tradicionális perui étterembe, ahol megkóstoljuk a helyi csemegéket.Szállás: Cusco vendégház, Ellátás: reggeli

3. nap: Cusco, Inka-ösvény: Chilca, Wayllabamba
Korán reggel indulunk Cuscoból autóbuszunkkal.
Csodaszép hegyvidéken kígyózik az aszfaltcsík. Apró indián falvakat, és kisebb városokat érintve érkezik meg a hófedte csúcsok árnyékában fekvő Urubamba-völgyébe.
Utazásunk egyik legfontosabb erőpróbájára indulunk a mai reggelen. Az Inka-ösvény az Andok és egész Dél-Amerika legismertebb és legérdekesebb gyalogtúrája. A Szent-völgy környékét átszövő úthálózat havas csúcsok árnyékában kígyózik átkelve magas hágókon, buja köderdőkön, misztikus inka kegyhelyek mellett; majd a Napkapun keresztül éri el az inkák ősi városát, Machu Picchut. A túra Chilka település után a Cuscot, Aguas Calientes-szel összekötő vasútvonal 82-es kilométerénél  kezdődik 2600 méter magasan, ahol teherhordóink várnak ránk.

Az ösvényünk a Cusichaca-folyó medrét követi érintve inka romokat, mint Lactapata.Kezdetben enyhén emelkedik az ösvényünk, majd leereszkedik a folyópartra s azt követve éri el mai táborhelyünket Wayllabamba falunál (2750m).Felállítjuk sátrainkat a táborhelyünkön, indián kisérőink pedig ízletes vacsorát készítenek számunkra. A nagyvárosoktól távol vagyunk, béke és nyugalom honol a tájon, az égboltról ezernyi csillag mosolyog le ránk. Szállás: sátor, Ellátás: teljes ellátás, Távolság: 12 km Szint fel: 280 m, le: 200m

4. nap: Inka-ösvény: Wayllabamba, Warmi Wanusca, Pacaymayu
A legnehezebb túranap elé nézünk. A szállásunktól, Wayllabambából indulva meg kell másznunk a Halott Asszony-hágót (Warmi Wanusca). Kezdetben erdei ösvényen emelkedünk, elhaladunk  Llulluchapampa (3,680m) mellett, ahol több táborhely is található. A jelentős magasság (4198m) miatt felfelé haladva a ritkul az oxigén, légzésünk nehézkes lehet, a levegőt száraznak érezzük.
A rapszodikus magashegyi időjárás nehezítheti a körülményeket, előfordulhat hóesés is. Feledhetetlen élmény elérni a hágót, és lepillantani a távoli völgyek buja erdőségeire! A hágóról egy jó óra alatt ereszkedünk le a festői környezetben a Pacamayo-folyó völgyébe fekvő táborunkba (3600m). Balra a meredek hegyoldalról alábukó folyó, jobbra havas hegycsúcsok látványa fogad minket. Szállás: sátor, Ellátás: teljes ellátás, Távolság: 11 km Szint fel: 1450 m, le: 650 m

5. nap: Inka-ösvény: Pacaymayu,  Phuyupatamarca, Winay Wayna
A kiadós reggeli után egy meredek emelkedővel kezdjük a napot, a Runkuraqay-hágóra. (3998m)
Útközben egy kettős gyűrűt alkotó inka romot érintünk, amely a Machu Picchut védő erődlánc része lehetett, majd két kis tó mellett elhaladva kb. 1 órányi kapaszkodás után érjük el a hágót. Tiszta időben a Cordillera Vilcabamba havas csúcsai elképesztő látvánnyal jutalmaznak minket!

A hágó túloldalán a Sayaqmarca romtelepüléshez érkezünk, amelyet Hiram Bingham 1915-ös kutató expedíciója fedezett fel, és a „Megközelíthetetlen város” nevet adta neki. Innen az ösvényünk egy keveset még ereszkedik egy csodás köderdőben, amely tele van orhideákkal, páfrányokkal, függőmohákkal, és pompásan illatozó virágokkal. Áthaladunk egy lenyűgöző inka alagúton, amelyet a kemény sziklába vájtak, majd emelkedni kezdünk túránk utolsó hágójára, a Phuyupatamarca (3650m) irányába. Az itt lévő természetes teraszokról, fantasztikus körpanoráma tárul a szemünk elé a környező hegycsúcsokra. Láthatjuk a Shalkantay- (6271m) és a Veronika (5750m) csúcsot. Phuyupatamarca után az inka ösvény meredeken lejt, egy hosszú szakaszon, lépcsőn kell leereszkedni a 2240 méter magasan lévő Winay Wayna településig. A kecsua indiánok igazán találó nevet adtak a településnek; Örök Ifjúság. A hófedte csúcsokra néző épületeket a magyar Fejős Pál vezette kutatócsoport fedezte fel 1941-ben.
Winay Wayna bár kisebb a Machu Picchunál, ám festői fekvése vetekszik vele. Az itt eredő forrás 15 egyetlen vonalra felfűzött medencét táplál, vize kristálytiszta, mi is feltölthetjük kulacsunkat. Az egykori zarándokok rituális fürdőt vettek a medencék vizében, mielőtt beléptek volna a szent városba.
Szállás: sátor, Ellátás: teljes ellátás, Távolság: 16 km Szint fel: 500 m, le: 1450 m

6. nap: Inka-ösvény: Winay Wayna, Machu Picchu
Kora hajnalban indulunk gyalogtúránk legrövidebb, utolsó szakasza vár ránk a cél felé, hogy a Napkapun (Inti Punku) keresztül haladva megpillantsuk az inkák elveszett városát, Machu Picchut. A 2450 méter magasan az Urubamba-folyó fölött fekvő település a világ egyik legszebb és leghíresebb romvárosa! A településhez egy indián kisfiú vezette el Hiram Bingham régészprofesszort 1911-ben.

Machu Picchut egy kiemelkedően fontos kultikus inka városnak tekintjük az Andok és a trópusi esőerdő határán. A tervezése és építése- paloták, templomok, lakóházak, lépcsők, csatornák, kutak, és mezőgazdasági teraszok együttesével -mestermunkának számít. A nap hátralévő részét Machu Picchu felfedezésével töltjük.
Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli, ebéd, Távolság: 6 km Szint fel: 250 m, le: 400 m

7. nap: Machu Picchu, Ollantaytambo, Cusco
Korán reggel újra elindulunk, hogy bejárjuk Dél-Amerika „régészeti fővárosát”.
Bejárjuk a kultikus város minden zugát, amit tegnap nem sikerűl, és felkapaszkodunk a Huayna Picchura, ahonnan káprázatos körpanoráma tárul a szemünk elé.
Délután egy autentikus vonattal Ollantaytamboba utazunk, majd innen busszal Cuscoba, ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli

8. nap: Cusco, Lima, utazás Európa felé/Chachani hosszabbítás

A mai napon két lehetőség között tudsz választani, amit jelentkezéskor el kell döntened! Lima érintésével hazautazol, vagy egy 5 napos hosszabbításon veszel részt.

Szabadprogram a repülőgép indulásig. A délutáni órákban indulunk Lima érintésével Európa felé.
Ellátás: reggeli

9. nap: Hazaérkezés
Repülőnk menetrendjének függvényében napközben Budapestre érkezünk.

Chachani(6057m) mászás hosszabbítás:

8. nap: Cusco
Az egész napot Cuscoban töltjük. Felkeressük a környék inka emlékeit.
Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli

9.nap: Cusco, Arequipa
Egy menetrendszerinti repülőjárattal Arequipába utazunk. A nap hátralévő részét, pihenéssel a várossal való ismerkedéssel töltjük.
Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli

10. nap: Arequipa, Chachani mászás (6.057 m)
A reggeli elfogyasztása után indulunk el terepjáróinkkal az Aguada Blanca  Nemzeti Parkba.  4800 méter magasra kapaszkodunk fel, majd magunk mögött hagyva autóinkat, gyalogosan indulunk el a Chachani-csúcs irányába. Mintegy 2-2,5 óra gyaloglás után érkezünk meg 5.300 méteren fekvő alaptáborunkba.


Itt felállítjuk sátrainkat, majd a vacsora elfogyasztása után aludni térünk.
Szállás: irodánk által biztosított sátor, Ellátás: vacsora, Szint fel: 400 m, Menetidő: 2,5 óra.

11. nap: Arequipa, Chachani mászás
Hajnalban indulunk a csúcsra! Egy cikk-cakk ösvényén kapaszkodunk fel, majd meredek szakaszokon kígyózik ösvényünk a Fatima hegy oldalában.
Sok esetben ezen a szakaszon hó ás jég található, fel kell rögzítenünk hágóvasainkat, melyek a biztonságos haladást szolgálják.  5 -6 óra mászás során érjük el a Chachani 6.057 méter magas csúcsát!

Itt feledhetetlen panoráma fogad minket: alattunk terpeszkedi Arequipa városa, mellettünk az El Misti magasodik. Egy csúcscsoki , néhány fotó majd indulunk lefelé. 4900 méteren várnak ránk terepjáróink, itt megebédelünk, majd Arequipaba utazunk. A délután hátralévő részét és az estét a városban töltjük. Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli-ebéd, Szint fel: 750 m-le: 1250m, Menetidő: 8-9 óra.

12. nap: Arequipa, Lima, utazás Európa felé
Délelőtt szabadprogram: felkeressük Arequipa látnivalóit, vagy beszerezhetjük ajándékainkat az otthoniaknak. Délután egy menetrendszerinti repülőjárattal, Peru fővárosába repülünk.
Szállás: vendégház, Ellátás: reggeli

13. nap: Lima, utazás Európa felé
Délelőtt szabadprogram Limában, majd egy esti járattal indulunk Európa felé.
Ellátás: reggeli

14. nap: hazaérkezés
 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást bérelt autóbusszal és vonattal a programban kiírtak szerint; a szállásokat egyszerű szállodák, vendégházak két ágyas szobáiban, az Inka-ösvény gyalogtúra alatt irodánk által biztosított sátrakban;az étkezéseket a program szerint, az engedélyeket, a helyi túravezetők költségét, a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket és illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, a programban nem szereplő étkezéseket, a borravalókat és a utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Kötelező helyszínen fizetendő költségek alap program:

- Machu Picchu belépő: 150 Sol
- Machu Picchu-Aguas Calientes busz: 32 Sol
- Nemzetközi repülőtéri kilépési illeték (Peruból): 90 Sol
- Borravaló helyi sofőröknek, hordároknak, vezetőknek: 60 Sol
 
Összesen: 332 Sol
 
Az 5 napos Chachani mászás ára: 129.000 Ft/fő
 
A program ára tartalmazza: a traszfereket, a teljes ellátást a Chachani mászás alatt, a szükséges engedélyeket, a helyi túravezető költségét, a szállásokat Arequipában és Limában, 4 fő fölött a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.
 
Kötelező helyszínen fizetendő költségek Chachani program: 
- Belföldi repülőtéri illleték: 
- Borravaló helyi soföröknek, hordároknak, vezetőknek: 50 Sol
 
Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív belépők:

- Cusco környéki romok kombinált teljes körű belépő: 130 Sol
- Cusco Naptemplom: 13 Sol
- Cusco Katedrális: 30 Sol 
- Cusco, Inka Múzeum: 10 Sol
 
Peruban a Sol a hivatalos fizetőeszköz. 1 Sol ~ 85 Ft
A Sol hazánkban nem szerezhető be, ezért az USD kivitelét javasoljuk! USD-t érdemes magunkkal vinni és inkább kis, 5-10-20-50-es címletekben, Gyakran fizetőeszközként is elfogadják, ezért inkább kisebb címletekben érdemes beszerezni. Mivel sok a hamisítvány, ezért a térségben az enyhén sérült dollárt sem fogadják el, erre váltásnál fordítsunk figyelmet! A városokban fizethetünk bankkártyával is, vagy felvehetünk pénzt ATM készülékből is.
 
Javasolt költőpénz szükséglet kb. 400 - 500 USD
 
Az árak változhatnak!
Várható kötelező költségek a helyszínen: 
312 Sol
Várható költőpénz szükséglet: 
400-500 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Milyen felszerelést vigyek?

Egy nagy sporttáska a legmegfelelõbb (esetleg nagy hátizsák) amelybe belepakoljuk az utazáshoz szükséges dolgainkat. Legyen vízhatlan, vagy a benne lévõ holmikat csomagoljuk vízhatlan szatyrokba, mert a hegyekben előfordulhat eső, hó!  

Hálózsák: Meleg hálózsákra van szükséged, ha részt veszel a hegyi túrákon!, aminek a komfort (nem az extrém!) -tartománya legalább + 5 fok! (Lásd a hálózsákokon feltüntetve!)
Túrabakancs: Kényelmes ,vízálló, bejáratott túrabakancsra van szükség!!! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra elõtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! Ha a túra elõtt új bakancsot vásárolsz, mindenképpen, használd, törd be! 

Napszemüveg: nagyon fontos, hogy jó minõségû legyen!
Egyéb fontos felszerelés: túranadrág, meleg felsőruházat, esőkabát, kesztyű, sapka, napszemüveg.
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülővel a Budapest - Lima útvonalon (európai átszállás).

Célszerű irodánkra bízni a repülőjegyet.
A Nemzetközi repülőjegy aktuális ára: 350.000 Ft/fő (illetékkel)
 
A belföldi repülőjegy ára  Lima - Cusco - Lima útvonalon:  65-85.000 Ft/fő (a foglalás időpontjától függ)
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg!
Peruban belföldi repülőjáratokkal, valamint helyi és bérelt autóbusszal és vonattal utazunk.
 
A Chachani-csúcsmászás során:
Belföldi repülőjegy Cusco-Arequipa: 40.000 Ft/fő, Arequipa: 45.000 Ft/fő. - Az ár változhat!
Szállás: 

Szállásaink vendégházak, panziók 2 ágyas, egyszerű, de tiszta szobáiban lesznek. A szobákhoz általában tartozik fürdőszoba, de előfordulhat, hogy a folyosón van.

 
Az Inka-ösvény gyalogtúra alatt és a Chachani mászás során, sátorban töltünk három éjszakát. Sátrat, matracot és teljes ellátást biztosítunk, neked csak egy hálózsákról kell gondoskodnod. 
Étkezés: 
A programban leírtak szerint biztosítjuk az ellátást. Ahol nem szerepel ebéd vagy vacsora a napi programban, ott mindig van lehetőség a helyszínen étkezni vagy bevásárolni. Az árak hasonlóak az itthon megszokotthoz. Egy átlagos ebéd vagy vacsora 8-15 USD, de egyszerűbb kifőzdékben olcsóbban is étkezhetünk.
Időjárás: 
Napos-változékony időjárásra kell számítani az utazás során. Napközben 18-25 C fok, az esti órákban 5-10 C fok várható. A hegyvidéki területeken eső és hűvös időjárás is előfordulhat. A Chachani-csúcsmászás során hidegebbre kell számítani. Az esti órákban 5 C fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakold! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre. Mivel néha előfordul, hogy a feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra, így javasoljuk, hogy legyen rajtad a túracipőd, valamint vigyél fel magaddal a gépre meleg ruhát, illetve az esőkabátod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak Peruba, vízum nem szükséges. A belépés feltétele, hogy az útlevélnek a hazaérkezést követően még további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség a kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!