Passau-Budapest hajóval

5 napos buszos, hajós körutazás

Városnézés Duna-menti településeken, megtekintjük Klosterneuburg kolostorát, hangulatos várak és kastélyok.

FőoldalEurópaAusztriaFelső-AusztriaLinzPassau-Budapest hajóval

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Folyami hajóval utazást
Magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, kikötői illeték, audio guide, útlemondási biztosítás.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. NAP: BUDAPEST – MELK – YBBS – LINZ
Indulás Budapestről reggel 6 órakor. Autóbuszos utazás rövid pihenőkkel Melkbe, ahol megnézzük a híres, bencés apátságot: márványterem, könyvtár, templom, múzeum. Továbbutazás Ybbs-be: látogatás az Ybbs-persenbeugi vízlécső erőművé­ben. Következő állomásunk Linz, Felső-Ausztria fővárosa, ahol belvárosi sétát teszünk: a dóm, a városháza, Mozart ház, főtér. Szállás a városban.

2. NAP: LINZ – PASSAU – DONAUSCHLINGE – LINZ
Reggel Passauba utazunk. Városnéző sétát teszünk, majd elin­dulunk hajónkkal a 2225-ös folyamkilométertől. A német-osztrák határszakaszon elérjük a jochensteini vízlépcsőt. Első zsilipelésünk után osztrák területre érve nekivágunk a Duna legfestőibb szakaszának, áthaladunk a „Donauschlingén”, majd még kétszer zsilipelünk: Aschachnál, és az ottensheimi kastély felett. Kora este elérjük Linzet. Szállás az előző napi helyen.

3. NAP: LINZ – WALLSEE – MARIA TAFERL – WACHAU – DÜRNSTEIN – BÉCSI-ERDŐ/KREMS
Reggeli után autóbusszal Wallsee-be utazunk, itt szállunk fel hajónkra. Hamarosan elérjük a Felső-Duna egyik legszebb sza­kaszát, a Struden-t, az egykor hírhedten veszélyes víziutat. Elérjük az első nap már megismert ybbs-i vízlépcsőt, kisvártatva kikötünk, Autóbusszal felmegyünk a Maria Taferl csodálatos kegytemplomához. Emmersdorfból elhajózva elérjük a Duna egyik leghíresebb szakaszát, a Wachau-t. Aggsbachban kikö­tünk, s buszunkkal felmegyünk a hegycsúcson magasló Aggstein várába, ahonnan pazar panoráma tárul elénk. Hajónkra vissza­szállva a híres bortermő vidék szőlős hegyoldalai között hajó­zunk júniusban Dürnsteinig (2008 fkm), ahol kiszállva sétálunk az ódon városkában, majd autóbusszal a Bécsi-erdőbe, szállá­sunkra utazunk. Szeptemberben Kremsig (2002 fkm) hajózunk, városnézés után foglaljuk el a városban lévő szállásunkat.

4. NAP: BÉCSI-ERDŐ/KREMS – KLOSTERNEUBURG – TULLN/KORNEUBURG – HAINBURG – POZSONY
Reggeli után autóbusszal Klosterneuburgba utazunk, megcso­dáljuk az Ágoston-rendi kolostort, majd júniusban Tullnban (1964 fkm), szeptemberben Korneuburgban (1943 fkm) hajóra szállunk. Áthajózunk az osztrák fővároson, ismét zsilipelünk, és a gyorsfolyású „bécsi Dunán” hamar elérjük Hainburgot, ahol kikötünk, és autóbusszal a közeli Scloßhof bámulatosan fel­újított kastély együtteséhez utazunk. Visszatérve Hainburgba visszaszállunk hajónkra és a Porta Hungarica-n áthajózva elér­jük Dévényt, majd Pozsonyt (1868 fkm). Rövid városnéző séta után szállásunkra megyünk.

5. NAP: POZSONY – BŐS – DUNA-KANYAR – BUDAPEST
Reggeli után hajóra szállva nekivágunk az utolsó 220 km-nek. Pozsony alatt hamar elérjük a Bősi duzzasztó felvizét, a tóvá szélesedő folyón, majd az erőmű üzemvíz csatornájában hajó­zunk a zsilipig. Útközben megismerkedünk a Bős-nagymarosi Vízlépcsőrendszer történetével. Utolsó zsilipelésünk után elér­jük a sebes szigetközi Dunát. Budapestig tartó utunkon láthatjuk a komáromi erődöt, Esztergomot, majd a Duna-kanyaron átha­józva Visegrádot. Érkezés Budapestre (1653 fkm) az esti órákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Folyami hajóval utazást
Magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, kikötői illeték, audio guide, útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!