Parajdi Töltött Káposzta Fesztivál-Erdélyi kiskörút

5 napos buszos kiskörút

5 nap a csodálatos Erdélyi tájak és emberek megismerésére.

FőoldalEurópaRomániaErdélyParajdParajdi Töltött Káposzta Fesztivál-Erdélyi kiskörút

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Nagykároly-Érdmindszent-Ákos-Erdőd-Nagybánya 
Indulás a korai reggeli órákban Budapestről, határátkelés Vállaján. Első megállónk Nagykároly, a Károlyi család felújított kastélya, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia megismerkedtek. Láthatjuk Kaffka Margit szülőházát, majd Érdmindszenten meglátogatjuk Ady Endre emlékmúzeumát és szülőházát. Következő megállónk Erdőd, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia örök hűséget fogadtak egymásnak. Szatmárnémetiben rövid városnézés, majd az esti órákban érkezünk meg Nagybányára, a szállásunkra.

2. nap: Nagybánya-Koltó-Marosvécs-Parajd 
Reggeli után városnézés Nagybányán, megtekintjük az István tornyot, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. Ellátogatunk az Ásványtani Múzeumba, ahol a környéki bányák ásványainak egyedülálló kiállítását tekinthetjük meg. Majd a Képzőművészeti Múzeumba látogatunk el, ahol a nagybányai festőiskola kiállítása található, a tárlatvezetésen a nagybányai művésztelep történetével ismerkedhetünk meg, a modern magyar festészet elindító mozgalmával, mely 1896-ban a nagybányai művésztelepen bontakozott ki. Koltóra utazunk, ellátogatunk a Teleky kastélyba és megtekintjük a kertjét és a múzeumot. A kora délutáni órákban a Szilágyság dimbes-dombos vidékét érintve a Mezőségen, Marosvécsen látogatjuk meg a Kemény család kastélyát és parkját, ahol Vass Albert síremlékét és a Helikonos asztalt nézzük meg. Az esti órákban érkezünk meg a Parajdra, a szállásunkra.

3. nap: Gyilkos-tó-Békás-szoros-Csíksomlyó-Székelyudvarhely-Korond-Szováta-Parajd
Reggeli után indulunk a Nagyhagymás-hegység két gyöngyszeméhez, a gyönyörű Békás-szoroshoz és Gyilkos-tóhoz, ahol fakultatív ebédeli lehetőség, helyi specialitások megkóstolása. Délután a Marosmenti Fenyveserdő aljában, a Hargita-hegység árnyékában a Maros forrásához, Marosfőre, Madéfalvára, Csíksomlyóra kirándulunk. Majd Székelyudvarhelyre indulunk, ahol séta a városban. Farkaslakán tisztelgünk Tamási Áron sírjánál. Korondon a székelyfazekasság központjában betekintünk egy fazekasműhelybe, ahol ellessük a fazekasmester titkát. Vásárlási lehetőség. Szovátára érkezvén kötelező megállnunk a híres gyógyfürdőhelyen, a Medve-tónál, amely e környék híres tavainak legcsillogóbb ékessége, egyedülálló gyöngyszeme, felbecsülhetetlen természeti értéke. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4. nap: Parajd-Töltött Káposzta Fesztivál-Sóbánya 
Késő reggelink elfogyasztása után indulunk a híres parajdi Töltött Káposzta Fesztiválra, mely Székelyföld és egyben Románia első gasztronómiai fesztiválja, egyedi és jellegzetesen Parajdhoz fűződő eseménye, főzőverseny, koncertek sorozata jellemzi a fesztivált. Megkóstolhatjuk a fenséges töltött káposzta remekműveket. Majd ellátogatunk a Parajdi Sóbányába, mely Székelyföld egyik legkülönlegesebb látványossága a parajdi sóbánya, mely a Parajd környéki Sóvidék Európa egyik legnagyobb sókészletét rejti a föld alatt. A kitermelt só helyén keletkezett egyik termet (50-es szint) szanatóriumi központnak rendezték be, ahol a légúti megbetegedésben szenvedők 120 méter mélyen részesülhetnek kezelésben. Negyven férőhelyes kórház is kialakításra került. A só jótékony klímája nemcsak a betegeknek tesz jót, de segít relaxálni és nagyon jó hatással van a bőrre is. (A bányalátogatást szívbetegeknek, magas várnyomásban szenvedőknek és klausztrofóbiásoknak nem ajánlják. Készüljünk fel lépcsőzésre is a különböző szintek között.)  Vacsora a szállodában, majd este visszatérünk a Fesztiválra, ahol utcabálon vehetünk részt.  

5. nap: Torda-Királyhágó-Nagyvárad-Budapest 
Reggeli után a Mezőségen keresztül érkezünk meg Tordára, ahol egy 3 órás program keretében meglátogatjuk a felújított Tordai sóbányát, ahol óriáskerekezni, ping-pongozni, csónakázni is lehet és élvezni a „sóbányák Plázáját”. Királyhágón rövid megállót teszünk, majd Nagyváradon a felújított főtéren sétálunk, ismerkedünk a szecessziós épületek varázsával. Határátkelés Biharkereszesnél, majd érkezés Budapestre az esti órákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
 

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről: 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Érdmindszent 5 lej
Nagykároly 5 lej
Nagybánya 25 lej, Koltó 5 lej, ,
Szatmárnémeti Székesegyház 5 lej
Erdőd 5 lej
Marosvécs Kemény kastély 15 lej
Tordai sóbánya 35 lej
Parajdi sóbánya( szeptember) 35 lej
Csíksomlyói kegytemplom adomány 5 lej
Töltött káposzta fesztivál ebédjegy- 25 lej

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3*-os szállodákban, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében választható.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás választható.
A területről: 
Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!