Pandák, császárok, Jangce folyó – nagy kínai körutazás

13 napos óriáskörút Kínában

Csengdu 4000 éves történelem és az óriás pandák hazája, a Jangce majd 6400 km-es hosszával a Világ harmadik leghosszabb folyója és Xian 8000 élethű agyagszobrával sehol máshol nem látható csodákat tár a látogató elé. Látogasson Kínába nagy tudású magyar idegenvezetővel csoportos körutazásunkon!

FőoldalÁzsiaKínaPekingPandák, császárok, Jangce folyó – nagy kínai körutazás

Alapár tartalmazza

utazást a leírásban szereplő repülőjáratokkal, Kínán belül expresszvonattal 2. osztályon és légkondicionált autóbusszal, 11 éjszaka szállást a megadott ellátással, a leírt programok a szükséges belépőkkel,  magyar nyelvű idegenvezetés Budapestről az út teljes időtartama alatt.

Alapár nem tartalmazza

adók és illetékek, vízumdíj, helyi borravaló, BBP- és sztornóbiztosítás, fakultatív programok, felárak

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

1. nap - Indulás!
Elutazás a menetrend szerint Sanghajba.

2. nap - A „Thai Chi Köztársaság”
Megérkezés Sanghajba, transzfer a szállodába. Ha a menetrend még engedi, érdemes ellátogatni egy  közeli parkba, ahol a nap minden szakában thai chi, társastánc és egyéb mozgásformák hozzák lendületbe a lelkes lakókat. A kínai nagyvárosokra manapság zöldellő parkok jellemzik, ahol minden korosztály megtalálja a számára legjobb kikapcsolódást. Szívesen sportolnak, mozognak és leginkább a zenével kísért, csoportos programokat kedvelik.

3. nap - A Kelet bűnös Párizsa
A kelet-kínai tengerpart középső részén, a Jangce torkolatvidékén, a folyam Huangpou nevű kis mellékfolyójának két partján elterülő Sanghaj „a Kelet Párizsa”, Kína legnépesebb és egyben gazdaságilag egyik legjelentősebb metropolisza. 1990. után - a Teng Hsziao-ping által bevezetett kínai gazdasági reform nyomán - Sanghai gazdasági virágzásnak indult, és 2005-re a világ legnagyobb teherkikötőjévé vált. Míg a várost kettéosztó Huangpu-folyó nyugati partján a hajdani európai gyarmattartó hatalmak régi épületei sorakoznak, addig a keleti parton a „kínai Manhattan” lélegzetelállító felhőkarcoló-erdeje látható. Városnézés: Yu Kertek, óváros, Francia negyed, Nanjing Road, selyem üzlet. Ebéd a program közben.
Szállás Sanghajban.

4. nap - Baiji hercegnő és a delfinek
Reggeli után a Jade Buddha Templomának meglátogatása, majd transzfer a pályaudvarra és elutazás szuperexpresszel Yichangba, ahol transzfer a kikötőbe, beszállás a hajóba.  A legendát elmeséli a helyszínen az idegenvezető.
Jangce Ázsia leghosszabb folyója, a Világon a negyedik a rangsorban. A körutazás alatt a grandiózus folyó középső szakaszán halad a program.
Szállás a hajón.

5. Nap - Millió, billió és a határtalan
Jangce folyó hajókázás teljes ellátással a hajón (reggeli, ebéd, vacsora): reggel elindulás Yichang kikötőjéből a Világ harmadik leghosszabb folyóján és utazás a Xiling szurdokon keresztül a Három Szurdok Gáthoz, ahol kirándulás. Maga Három-szurdok a Jangce leglátványosabb része, 193 km hosszú és több száz méter magas sziklafalak állnak a folyó mentén. A gát a világ legnagyobb létesítményű erőműve. Áthajózás az 5 lépcsős átengedő rendszeren . Este a kapitány köszönti a hajó utasait üdvözlőitallal.
Szállás a hajón.

6. nap - A víz az úr
Délelőtt parti kirándulás a Shennong folyóhoz. A Shennong a hegyekben ered és Szecsuán tartományban folyik a Jangce vizébe. Délután átutazás a We-szoroson: a 44 km hosszú szoros mély völgyekkel és erdőkkel tarkított, legszebb a Három szoros közül. Kisebb folyók, patakok is színesítik  és akár a tavaszi zöld, akár az őszi piros levélszínekkel borított tájat látja, mindig rabul ejti az utazót.
Szállás és teljes panzió a hajón.

7. nap - Híd az Alvilágba
Délelőtt parti kirándulás Fengdu szellemvárosba, reggeli és ebéd a hajón.
Fengdu a Ming hegységen lévő város 2000 éves történelmével ötvözi a taoizmus, buddhizmus és konfucianizmus kultúráját a szellemek misztériumával. Három próba állja a látogató útját, akinek kedve van végigmehet rajta és megtudja mi vár rá...
Este búcsúrendezvény vacsorával, szállás a hajón.

8. nap - Méregerős a hotpot
Reggeli és kiszállás a hajóból Chongqingnél, ahol városnézés: Ciqikou, Eling Park, majd ebéd és transzfer a pályaudvarra. Chongqing ősi város, manapság modern kikötő metropolisz rohamosan fejlődő gazdasággal. Látogatóit  a környező tájak és a város kulturális élete vonzzák.
Elutazás szuperexpresszel Chengduba, az óriás pandák földjére, transzfer a szállodába, szállás Chengduban.

9. nap - Imádnivalóan édes, piszén-pisze ...
Reggeli után látogatás a Panda Látogató Központban, majd egy teaházban.
Óriás panda: Kína nagy erőfeszítésekkel védte meg a kihalóban lévő állatfajt olyan nagy sikerrel, hogy tudomásunk szerint lekerült a veszélyeztetett fajok listájáról. Szerencsére az emberen kívül nincs természetes ellenségük ezeknek a rokonszenves állatoknak. Ha jól alakul a menetrend, éppen etetéshez ér a csoport a látogató központba.
Ebéd és elutazás szuperexpresszel Xianba, szállás Xianban.

10. nap - A törékeny hadsereg
Xian: A város az egyik legősibb település Kína területén, mintegy 3000 éves múlttal rendelkezik. A Tang-dinasztia idején (Kr. u. 618-906) Csangan néven a császári Kína fővárosa volt. A mai napig megmaradt a 11 km hosszú városfal, amelyre a 8. században egy 13 emeletes pagodát építettek. A híres selyemút is innen indult. A várostól nem messze található az agyaghadsereg és a kínai piramisoknak nevezett ősi temetkezési halmok. Az agyaghadsereg az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét védő agyagkatonák, lovak, kocsik és zenészek elnevezése. A jelenlegi becslések szerint a 3 nagy egységre tagolódó árok- és gödörrendszerben körülbelül 8000 katona, 130 harci szekér 520 lóval, illetve 150 lovas található - többségük még mindig a föld alatt van betemetve.
Délelőtt az Agyaghadsereg meglátogatása, ebéd, majd városnézés Xianban, délután elutazás hálókocsis expressz vonattal Pekingbe, szállás a vonaton 4 fős hálófülkékben.

11. nap - Ez nem kacsa...
Reggel megérkezés Pekingbe, városnézés:a világ legnagyobb tere a Tienanmen tér, a Mennyei Béke Tere -fő látnivalók: Mao Ce-tung mauzóleuma, Népi Gyűlés Háza, Pekingi Nemzeti Múzeum, Népi Hősök Emlékműve-, majd a Tiltott Város megtekintése.
Az 1406. és 1420. között épült komplexum 980 épületből, bennük 8707 szobából áll, és 720 000 négyzetméteren terült el. Végezetül az Ég Templomát látogatják meg.
Ebéd a program közben, szállás Pekingben.

12. nap - Hatezer? Nyolcezer? Milyen hosszú?
Reggeli után elutazás a Nagy Falhoz és a Nyári Palota meglátogatása, valamint vásárlási lehetőség egy gyöngy üzemben. Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb található, látogatható részéhez.
A Nagy Fal az i.e. 3. század és a 17. század eleje között Kína északi határán épített erődítményrendszerek összessége. Hossza közel 7000 km és méretei valóban lenyűgözőek. A kirándulás során a helyőrség helyreállított házainak megtekintése és séta a Nagy Falon.
Ebéd a program közben, szállás Pekingben.

13. nap - Peking, Budapest
Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint. Kína legközelebb is várja új látnivalókkal, útvonallal és nagyszerű magyar idegenvezetéssel!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Egész napos fakultatív kirándulás a Yuntai-hegy Geo Parkba.
Egész napos fakultatív kirándulás a kertjeiről és selyemgyártásáról híres Suzhouba.
 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

utazást a leírásban szereplő repülőjáratokkal, Kínán belül expresszvonattal 2. osztályon és légkondicionált autóbusszal, 11 éjszaka szállást a megadott ellátással, a leírt programok a szükséges belépőkkel,  magyar nyelvű idegenvezetés Budapestről az út teljes időtartama alatt.

Alapár nem tartalmazza: 

adók és illetékek, vízumdíj, helyi borravaló, BBP- és sztornóbiztosítás, fakultatív programok, felárak

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépők, vízumdíj.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, ajánlott borravaló (48 USD/fő), további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

repülő + hajó

Szállás: 

4*-os szállodában + a választott kabinban.

Étkezés: 
9 reggeli, 9 ebéd, 4 vacsora
A területről: 
Peking Magyarországgal közel azonos szélességi körön helyezkedik el, ezért az éghajlat többnyire megegyezik hazánk éghajlatával, de a nagy nyílt területek miatt sokszor szeles az idő. Sanghajban néhány fokkal magasabb a hőmérséklet. Hivatalos fizetőeszköz: kínai yüan (CNY).
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást a részvételi díj tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod. Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és esetleg a B védőoltást. Az oltásokról háziorvosodnál tudsz érdeklődni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!