Over Magazin - Ridehouse hótalpas túra

Hótalpas kirándulás a Dachstein legszebb részein

Ausztria talán legszebb részén eredünk a yeti nyomába. Fantasztikus behavazott hegyoldalakon, hóval borított fenyvesekben bolyongunk a 2000 méter magas fehér csúcsok között. Nagyszerű élmény és panoráma vár minket a Dachstein 2000 méter feletti gleccserén, ahonnan elképesztő kilátás nyílik az Alpok végtelenbe nyúló havas csúcsaira és a völgyekben megbúvó fehérbe öltözött falvakra. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.

FőoldalEurópaAusztriaFelső-AusztriaOver Magazin - Ridehouse hótalpas túra

Alapár tartalmazza

az utazást, a 3 éjszaka szállást vendégházban, a hótalpak bérleti díját, a magyar nyelvű túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket (5 euróért reggeli kérhető a Ridehouseban) a felvonó díjakat valamint az utasbiztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
22-26 fő

Nehézség:

A túrák nehézsége: A hótalpas túra átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A programváltozás jogát fenntartjuk.

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják ezt, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

A hótalpakat irodánk  biztosítja. Síbotra vagy túrabotra szükséged lesz, ezt hozd magaddal. Ha nincs korlátozott számban tudunk adni, kérjük ezt a túra előtt jelezd irodánknak.

1. nap: Budapest, Hallstatt, Schladming
Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 5.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 6.00 órakor. Felszállási lehetőség a győri Arrabona Pihenőhely (Agip kút).A  déli órákban érkezünk Ausztria egyik talán legszebb tóparti településére, Hallstattba. Fantasztikus látvánnyal tárul elénk a hóval borított hegyek között megbúvó festői környezetben álló városka. Sétálhatunk  szűk utcácskáin, meglátogathatjuk a város bizarr látványosságát a Csontházat.  Városlátogatásunk végeztével ismét buszra pattanunk és egy órás utazással érkezünk meg  a Dachstein alatt húzódó Schladming városkájának szélén álló szállásunkra. Az estét a kisváros szép utcáinak bebarangolásával vagy valamelyik helyi, hangulatos étterem felfedezésével tölthetjük. 

2. nap: Schladming, Dachstein 2687 méter vagy  Hochwurzen 1849 méter
Reggelink elfogyasztása után útra kelünk, mai napunkon két program között választhatunk. Egyik túránk a Dachstein gleccserére indul. 2600 méterre repít minket a fizetős felvonó (32 Euro) ahol fantasztikus panoráma fogad minket a Sky Walk nevű kilátóból. Miután kigyönyörködtük magunkat útnak indulunk hogy bebarangoljuk a Dachstein gleccser biztonságosan járható havas lejtőit. Utunkat végig kíséri a kilátás az alpok távolba nyúló csúcsaira, az alant húzódó völgyekre. Másik túránk a Hochwurzen 1919 méteren kanyargó gerincét járja végig. Miután felvonóval a felső állomásra utazunk gyönyörű behavazott hegyoldalakon, hóval borított erdőkön keresztül kanyarog utunk, rövid pihenőket tartva járjuk be a környező hegyoldalakat. Menetközben nagyszerű kilátás nyílik a Dachstein 2000 méternél magasabb, fehérbe öltözött tömbjére. Mindkét esetben felvonóval térünk  vissza a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. Este sétálhatunk, vagy vacsorázhatunk a városban. A nap hátralevő részét Schladmingban töltjük. 
Menetidő: 4-5 óra, szint: 300m fel/le.

 

3. nap: Schladming, Planai 1906 méter
Reggel ismét útra kelünk, mai célunk a környék legszebb felvonóval megközelíthető csúcsa a Planai. A sípályáknak is helyt adó hegycsúcs közvetlen a város felett magasodik így pár perces utazással érkezünk meg a felvonó állomáshoz.
Menetidő: 4-5 óra, szint: 300m fel/le.

4. nap: Schladming, Villach, Budapest
Miután megreggeliztünk összepakoljuk felszerelésünket és hazafelé vesszük az irányt. De hogy ez a nap se múljon el látnivaló nélkül betérünk Villachba, és felmászunk a Dobratsch csúcsára, ahonnan megnézzük 3 ország panorámáját. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.

 

További információ

Szállás

 

Ridehouse Schladming vendégház

Déli fekvése miatt napos, csodálatos kilátással a Tauern régió csúcsaira.
A földszinten konyha, étkező és társalgó szoba található. A reggeli igény szerint kérhető (5 euró/nap/fő), a vacsora önellátó rendszerben megoldható, vagy érdemes a közeli Schladming városában körülnézni, remek osztrák, olasz, mexikói és pakisztáni étterem is található. A házban ingyenes WIFI elérhetőség van.

Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 3 éjszaka szállást vendégházban, a hótalpak bérleti díját, a magyar nyelvű túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket (5 euróért reggeli kérhető a Ridehouseban) a felvonó díjakat valamint az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

2. napi választható túra esetén a Dachstein felvonó: 32 euro
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
15 euro
Várható költőpénz szükséglet: 
80-100 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

20 - 25 literes hátizsák (amire a hótalpat  fel tudod erősíteni),
Meleg, réteges felső ruházat (síkabát, alá egy vékonyabb polárpulóver,
polármellény, és aláöltözet),
sí vagy softshell nadrág és ez alá aláöltözet, lábszárvédő (azért, hogy a hó ne menjen a bakancsba),
kesztyű (vastag és vékony) valamint sapka nagyon fontos!
napszemüveg vagy síszemüveg, ami a szelesebb időben is jól jön,
szendvicseket napközbenre, valamint csoki, cerbona, szőlőcukor is jól tudja pótolni az elégetett energiát,
a túrákra minimum 1,5 liter folyadék ajánlott, ha van túratermoszod az a legjobb,
túrabakancs, ami jól impregnált, síbot vagy túrabot hótányérral.

Hótalpakat biztosít irodánk, amelyek bármilyen bakancsra felerősíthetőek.

 

Egyebek
Kiutazás: 

30 fős autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

 

Ridehouse Schladming vendégház

Déli fekvése miatt napos, csodálatos kilátással a Tauern régió csúcsaira.
A földszinten konyha, étkező és társalgó szoba található. A reggeli igény szerint kérhető (5 euró/nap/fő), a vacsora önellátó rendszerben megoldható, vagy érdemes a közeli Schladming városában körülnézni, remek osztrák, olasz, mexikói és pakisztáni étterem is található. A házban ingyenes WIFI elérhetőség van.

Étkezés: 
A túra önellátó, de mindennap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a mászások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nejlonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.
A területről: 
A Dachstein-hegység az Északi-Mészkő-Alpok egyik vonulata, ami délen a Tauernnel északon a Salzkammerguti tóvidékkel szomszédos. Felső-Ausztria és Stájerország határánál emelkedik a Hoher Dachstein csúcs, a Dachstein csoport legmagasabb, valamint második legmagasabb csúcsa az Északi Mészkő-Alpoknak a Parseierspitze (3036 méter) után. segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Időjárás: 
A téli Alpok hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Erős szél is lehetséges, ami szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
A csomagok az autóbusz utánfutójába kerülnek, amihez csak a szállásra érkezéskor fogsz hozzáférni. Azokat a dolgokat amikre szükséged lesz a buszon rakd egy kisebb hátizsákba amit fel tudsz magaddal vinni a buszra. A túrákra is ez a hátizsák fog kelleni a napi élelem, innivaló és tartalék ruházat tárolására.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!