Osztálykirándulás és kedvezményes barlangtúra Aggteleken és kirándulás a Szádelői-völgyben

Osztálykirándulás: a Baradla barlang és Szádelő vögy felfedezése

Egy kellemes hétvége a híres Aggteleki karszton, kényelmes szállással, fakultatív programokkal, világraszóló látnivalókkal. Aggtelek és Jósvafő csodáinak felfedezése és egy könnyű túra a látványos Szádelő-völgyben.

FőoldalOsztálykirándulás és kedvezményes barlangtúra Aggteleken és kirándulás a Szádelői-völgyben

Alapár tartalmazza

Az utazást kényelmes autóbusszal és a szállást kétágyas szobákban. A túravezetés és a szervezést az utazom.com utazási iroda vállalja.

Alapár nem tartalmazza

Az étkezések árát.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
30-46 fő.

Utazás + szállásköltség a Határtalanul pályázatban teljesen elszámolható
További információk: Határtalanul program

1. nap: Aggtelek, Baradla barlang
Kora reggel indulunk busszal Aggtelekre. Javasolt indulás 6 órakor Budapest vonzáskörzetéből.

A délelőtti órákban érkezünk az aggteleki barlangbejáratnál található szállásunkra, az új, hangulatos rönkfaházakba, kétágyas szobákban, konyhával, fürdőszobával felszerelve. A szállás elfoglalása után kalandos barlangtúrára indulunk az UNESCO világörökség részét képező Baradla barlangba. A csodálatos cseppkőformák megtekintése után Jósvafőre utazunk, ahol meglátogatjuk a híres hucul ménest, és fakultatív lovaskocsikázásra is lehetőség nyílik. Egy helyi termelőnél sajtokat, mézet és lekvárt kóstolunk, akinek van kedve, az  részt vehet egy vezetett túrán: 6 kilométert sétálhat Jósvafőről Aggtelekre.

A túra leírása itt található. 

Az estét a szállásunktól néhány méterre található étteremben töltjük, vagy a szállásunkhoz tartozó konyhában vacsorát készíthetünk magunknak igényeink szerint akár egy hangulatos bográcsozást is megszervezhetünk.

 

2.nap:  Betlér, Szádelő völgy

Reggel a határ másik oldalán található Szádelő völgyének csodáit fedezzük fel. A turistaút függőleges sziklafalak és a köztük áttörő patak mellett vezet el. A völgy maga 2200 méter hosszú és 300 méter mély, a legkeskenyebb részén 10 méter széles, a közepén kis turistaház üzemel, ahol lehetőségünk nyílik szusszanni és enni-inni.

A pihenő után továbbhaladunk a patak mellett fölfelé, majd pár száz méter múlva élesen jobbra kanyarodunk és felmászunk a fennsíkra. Itt lesz az egyetlen jelentősebb szintemelkedés és elérjük túránk legmagasabb pontját is. A fennsíkon tipikus karsztos réteken és ligeteken hullámvasutazunk, majd jó egy óra múlva megérkezünk ahhoz a kilátóponthoz, ahonnan az egész Szádelői-völgyet beláthatjuk. A kilátás a völgyre és távolabb, dél felé Magyarországra, szavakkal le nem írható látvány.

Ezen a ponton megpihenünk és elfogyasztjuk a magunkkal hozott szendvicseket, csokikat. Az ösvény a völgy keleti oldalán vezet tovább, sokszor a meredek sziklafalaktól alig pár méterre. Olyan vadregényes, hogy azt gondolnánk itt forgatták Az ezüst tó kincsét és az összes Winnetou-s és Old Shatterhand-es történetet.

Utunk végül meredeken visz le a faluba, ahol pár házat elhagyva a késő délutáni órákban érünk vissza a parkolóba. Budapestre az esti órákban érkezünk (22 óra környékén).

A túra után a Betlér falujában található Andrássy kastélyba látogatunk, ahol magyar nyelvű idegenvezetéssel járjuk körbe az eredeti berendezéssel megmaradt grófi hajlékot és a lenyűgöző kastélykertet.

Innen indulunk vissza Budapestre, a várható megérkezés az esti órákban.

Táv: kb. 12 km, Szintkülönbség: kb. 690 méter fel és 690 méter le, Túra nehézsége: A túra könnyű, átlagos erőnléttel is könnyen teljesíthető.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást kényelmes autóbusszal és a szállást kétágyas szobákban. A túravezetés és a szervezést az utazom.com utazási iroda vállalja.

Alapár nem tartalmazza: 

Az étkezések árát.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
2000-3000 forint
Várható költőpénz szükséglet: 
5000 forint
Kiutazási forma: 
busz
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!