Örményország gyöngyszemei: Jereván, Khor Virap, Noravank, Sziszian

5 napos körút Örményországban

Rövid körutazás Örményországban, a legfontosabb látnivalókkal.Többek között ellátogatunk a Matenadaran múzeumba, ami a világ egyik leggazdagabb értéktára az ókori kéziratoknak és könyveknek.

FőoldalÁzsiaÖrményországJerevánÖrményország gyöngyszemei: Jereván, Khor Virap, Noravank, Sziszian

Alapár tartalmazza

megadott szállásokat reggelis ellátással, a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal, a belépőjegyeket és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A vízumdíjat (kb. 7 ,-USD), repülőjegyet (65.000 Ft), a repülőtéri illetéket (kb. 47.000 Ft), az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,5%) és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást
A vízumhoz szükséges 1 db igazolvány kép illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél és két üres oldal.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda

1. nap - Budapest, Jereván
Indulás Budapestről Jerevánba átszállással egy európai városban.

2. nap - Jereván
Városnézés (Matenadaran múzeum, Cascade, Cafesjian központ, Operaház, Köztársaság tér, Ararat Brandy üzem) Garni, Geghard.
Érkezés Jerevánba, transzfer repülőtéről, korai bejelentkezés egy központi fekvésű hotelben. Reggeli, majd indulás a Matenadaran múzeumba, ami a világ egyik leggazdagabb értéktára az ókori kéziratoknak és könyveknek. A gyűjtemény több mint 100 000 kéziratból, értéktárgyból és dokumentumból áll, melyek a 405-ös évekből származnak, amikor Szent Mesrop Mashtots megalkotta az örmény ABC-t. Ezután a Cascade-t látogatjuk meg, ahol egy kellemes sétát teszünk. Itt található a Cafesjian művészeti központot. Ezután az idegenvezető bemutatja a fő utcákat, az Operaházat, a Köztársaság teret, az Ararat Brandy Üzemet, a Geghard Monostort –ami egy egyedülálló építészeti műalkotás, amit a 4. században részben a környező hegyekből faragtak. Az épület része Világörökségnek. Folytatjuk a túránkat Garniba, ami az egyetlen pogány templom Örményországban. Itt megcsodálhatják a mozaikkal borított római kori fürdők és a királyi palota maradványait. Vacsora, visszautazás a szállodába.

3. nap -  Khor Virap, Noravank, Sziszian
Reggeli a szállodában. Az Ararat-völgy síkságain keresztül utazunk Khor Virap csodálatos kolostorába, mely hátterében az Ararat-hegy látható. A kolostor híres zarándokhely, és itt található egy börtön, ahová Szent Gergelyt zárták (aki elhozta a kereszténységet Örményországba Kr. u 301-ben). Folytatjuk az utat Noravankba. A kolostor a kétszintes Szt. Astvatsatsin templomról híres, amely második emeletére a falból kiálló keskeny köveken lehet feljutni. Vacsora után visszaindulás a hotelbe.

4. nap - Tatev kolostor, kötélpálya, Selim átjáró, Sevan (Sevanavank) tó, Aghveran
Reggeli a hotelben. Első állomásunk a Tatev kolostor, amit a 9. században építettek egy imaház helyére. A kolostor csodálatos természeti környezetben fekszik. Lehetőség lesz a világ leghosszabb kötélpályáján utazni („Tatev szárnyai”), és a hegyeket csodálni fentről. A Sziszianba vezető úton Kharahunj-t látogatjuk meg, ami egy ókori csillagvizsgáló, melyet kb 7000 éve építettek. A Selim átjárón keresztül jutunk el Sevanig, ahol a világ legnagyobb hegyi tava található, 1896 méterre a tengerszint felett. Egy napos és tiszta időben a víztükör olyan, mintha az ég egy darabja lenne. Meglátogatjuk a Sevanakvank kolostort, ami a Sevan tó Észak- Nyugati oldalán található. Az „Aghveran Hotel”-ben vacsorázunk és szállunk meg, ami egy felsőkategóriás szálloda az erdő szívében.

5. nap - Jereván, Budapest
Transzfer a reptérre. Hazarepülés átszállással egy európai városban

Szállás

3 éjszaka, kétágyas fürdőszobás 3*-4* európai szintű szállodai szobákban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

megadott szállásokat reggelis ellátással, a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal, a belépőjegyeket és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A vízumdíjat (kb. 7 ,-USD), repülőjegyet (65.000 Ft), a repülőtéri illetéket (kb. 47.000 Ft), az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,5%) és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást
A vízumhoz szükséges 1 db igazolvány kép illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél és két üres oldal.

Kötelező költségek: 

Az örmény vízumdíjat (a repülőtéren intézhető 7USD)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal átszállással egy európai városban.

Szállás: 

3 éjszaka, kétágyas fürdőszobás 3*-4* európai szintű szállodai szobákban

Étkezés: 
Svédasztalos reggeli
A területről: 
Északról Grúzia, keletről Azerbajdzsán, délről Irán és az azerbajdzsáni exklávé Nahicseván, nyugatról pedig Törökország határolja.
Örményország a Szovjetunió széthullását követően lett szuverén állam, és az 1991. szeptember 21-i népszavazást követően, szeptember 23-án nyilvánította ki függetlenségét, amit hazánk 1991. december 26-án ismert el. A két ország 1992. március 30-án vette fel a diplomáciai kapcsolatokat. Hazánkat Örményországban a 2008. október 28-án megnyitott tbiliszi magyar Nagykövetség képviseli. A hárommilliós ország népességének 95%-a örmény nemzetiségű, így Örményország a térség nemzetiségi szempontból leghomogénebb állama.
Időjárás: 
A Kaukázus közelsége miatt hegyvidéki, valamint kontinentális éghajlat jellemző az ország területére. A hőmérsékleti ingadozások jelentősen eltérhetnek a különböző évszakokban. A nyár általában kellemes 25 C, bár az Ararát-völgy hőmérséklete a 40 C-ot is elérheti. A telek hidegek és csapadékosak, Jerevánban -5 C, az Ararát-völgyében -30 C is lehet. Az ország éves csapadékmennyisége kb. 550 mm. Az utazáshoz legszebb és legkellemesebb időszak a tavasz és az ősz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!