Óriáskörút a Karib-térség országaiban

17 napos körutazás a Karib-térségben

A csodálatos természeti értékek, a mindig kellemes tengeri klíma, a színes kulturális hagyományok és a helyiek vendégszeretete mellett a turisztikai ipar fejlettsége is jelentős. Itt minden a vendégekről szól!

FőoldalLatin-AmerikaDominikai KöztársaságPunta CanaÓriáskörút a Karib-térség országaiban

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

 közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal, terepjáróval, kishajóval, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, repülőtéri illeték, helyszíni belépők és a program szerinti étkezések, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, útlemondási biztosítást, határoknál fizetendő ki- és belépési illetékeket.

Hossz: 
17 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 18 fő - 11-14 fő közötti felár: 95.000 Ft - 15-17 fő közötti felár: 45.000 Ft

1. nap, 2019. október 16. (szerda): Budapest - Kingston (Jamaika)
Elrepülés a KLM és Delta légitársaságokkal várhatóan 06:30-kor, amszterdami és atlantai átszállásokkal Budapestről Jamaika fővárosába, Kingstonba. Érkezés várhatóan 18:51-kor, majd transzfer a szállodába. Jamaika a Nagy-Antillák szigetcsoporthoz tartozik, a Karib-térség harmadik legnagyobb szigete. A sziget neve az őslakos taíno indiánok "xaymaca" szavából származik, aminek jelentése "A források szigete". Vacsora. Szállás Kingstonban.

2. nap, 2019. október 17. (csütörtök): Kingston - Port Royal - Treasure Beach
Reggeli. Városnézés, mely során megtekintjük többek között a Hősök parkját, ahol az ország nemzeti hőseinek emlékművei láthatók, illetve volt miniszterelnökök temetkezési helye; a Bob Marley múzeumot, mely a reggae legenda egykori lakóházában van berendezve. Utazás Port Royalba, ahol meglátogatjuk a Károly-erődöt. A város egykor a Karib-térség legnagyobb városa volt, fontos hajózási és kereskedelmi központként működött. Továbbutazás a déli parton, a Treasure Beach-en található szállodánkba. Vacsora. Szállás a Treasure Beach-en.

3. nap, 2019. október 18. (péntek): Treasure Beach - Fekete-folyó - YS vízesések - Montego-öböl
Reggelit követően indulunk a Fekete-folyóhoz, ahol hajókázásunk során megismerhetjük a folyó környékének gazdag élővilágát. Ha szerencsénk lesz krokodilokat is láthatunk, de számtalan madárfajjal fogunk találkozni (kócsagok, gémek, pelikánok, stb.). Folytatjuk utunkat az YS vízesésekhez, mely hét vízesésből áll. Közülük több természetes medencékbe ömlik, gyönyörű kertekkel és hatalmas fákkal körülölelve. Folytatjuk utunkat a Montego-öbölhöz, mely a sziget egyik legfontosabb turisztikai célpontja. Vacsora és szállás Montego-öbölben.

4. nap, 2019. október 19. (szombat): Montego-öböl - Ocho Rios - Kingston
Reggeli. Utazás Ocho Riosba. A város nevének jelentése "nyolc folyó”, bár valójában nincs nyolc folyója. Megtekintjük a lélegzetelállító Dunn's River vízesést, mely Jamaika egyik legnépszerűbb látnivalója. Ezt követően tutajozunk a Rio Grande folyón, majd sétálunk a városban és meglátogatunk egy helyi kézműves piacot is. Visszautazunk a fővárosba, Kingstonba. Vacsora és szállás Kingstonban.

5. nap, 2019. október 20. (vasárnap): Kingston - Port-au-Prince (Haiti)
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés várhatóan 8:35-kor átszállással Port-au-Prince-be, Haiti fővárosába. Érkezés 13:00-kor. A tízmilliós lakosú Haiti, a Hispaniola sziget nyugati harmadán fekszik, egyetlen szomszédja a Dominikai Köztársaság. Nevének jelentése "hegyekkel borított". Az egymást követő katonai diktatúrák tönkretették az ország gazdaságát, így Haiti ma egész Amerika legszegényebb állama. Délután megkezdjük városnézésünket: az Elnöki Palota, a Nemzeti Múzeum és a Champs-de-Mars tér megtekintése. Vacsora és szállás Port-au-Prince-ben.

6. nap, 2019. október 21. (hétfő): Port-au-Prince - Fort Jacques és Fort Alexandre erődök
Reggeli után folytatjuk Port-au-Prince felfedezését, majd utazunk a Fort Jacques és Fort Alexandre erődökhöz, melyek fontos szerepet játszottak abban, hogy megvédjék magukat a francia erők visszatérésétől, miután Haiti elnyerte függetlenségét. Vacsora és szállás Port-au-Prince-ben.

7. nap, 2019. október 22. (kedd): Port-au-Prince - Cap-Haitien
Reggeli után egésznapos utazás az ország északi részébe, az Atlanti-óceán partján fekvő városba, Cap-Haitien-be. Érkezést követően a katedrális megtekintése. Vacsora és szállás Cap-Haitienben.

8. nap, 2019. október 23. (szerda): Cap-Haitien - Monte Cristi (Dominikai Köztársaság)
Reggelit követően utazunk a fontos történelmi jelentőségű városba, Milot-ba, ahol megtekintjük a Sans-Souci Kastély romjait. A kastély I. Henrik királyi rezidenciája volt, majd 1842-ben egy erős földrengés a nagy részét romba döntötte. A palotát sosem építették újra. Folytatjuk utunkat az I. Henrik király által építtetett LaFerriere citadellához, mely az amerikai kontinens legnagyobb erődje. 1982 óta az UNESCO Világörökségek részét képezi. Továbbutazunk a Dominikai Köztársaság határához, Dajabon-ba, majd utazunk San Fernando de Monte Cristibe. Vacsora és szállás Monte Cristiben.

9. nap, 2019. október 24. (csütörtök): Monte Cristi - Puerto Plata
Reggeli után séta a városban, majd utazás Puerto Plata-ba. Érkezést követően megkezdjük városnézésünket: megtekintjük többek között a San Felipe erődöt, mely a 16. században Rafael Trujillo diktatúrája idején börtönként funkcionált. Trujillo uralmának áldozatait 50.000 főre becsülik. 1937-ben Rafael Trujillo parancsot adott a hadseregnek, hogy a határ dominikai oldalán gyilkoljanak le minden haitit. Ez az esemény később a petrezselyem-mészárlás néven vált ismertté - a Dominikai Köztársaságban az El Corte néven említik. Az erőd megtekintése után folytatjuk látogatásunkat a Malecón-nál, mely a városhoz tartozó sugárút az óceánpart mentén, ahol pihenhetünk, sétálhatunk vagy kávézhatunk, miközben az óceán panorámájában gyönyörködhetünk. Vacsora és szállás Puerto Plata-ban.

10. nap, 2019. október 25. (péntek): Santiago de Los Caballeros - Jarabacoa - La Vega
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat La Vega irányába, az ország belső része felé. Útközben meglátogatjuk Santiago de los Caballerosban a Leon Jimenez szivargyárat, majd megcsodálhatjuk a Salto de Jimenoa vízesést Jarabacoa-nál. Utunk során a környező hegyek látványában gyönyörködhetünk. Érkezést követően vacsora és szállás La Vega-ban.

11. nap, 2019. október 26. (szombat): La Vega - San Francisco de Macoris - Samaná
Reggeli után tovább folytatjuk utunkat San Franciso de Macorisba, ahol megismerkedhetünk a kakaótermelés és feldolgozás folyamatával. Továbbutazunk a Samaná-félszigetre, ahol gyönyörű tengerparti üdülőhelyek találhatók. Transzfer Santa Bárbara de Samanába. Vacsora és szállás Samanában.

12. nap, 2019. október 27. (vasárnap): Samaná - Santo Domingo
Reggelit követően meglátogatjuk az El Limón vízesést, mely 52 méteres magasságával a Dominikai Köztársaság egyik legmagasabb vízesése. Ezután továbbindulunk Santo Domingo-ba, a fővárosba, mely egyben az ország legnépesebb városa is. Santo Domingo az ország déli részén, a Karib-tenger partján fekszik. Havanna után a Karib-térség második legnépesebb városa. Az éghajlat itt egész évben meleg, párás, fülledt.  Érkezést követően vacsora és szállás Santo Domingo-ban.

13. nap, 2019. október 28. (hétfő): Santo Domingo
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egész napos városnézés: megtekintjük többek között az óváros látnivalóit - Casa de Colón, katedrális, Calle el Condé sétálóutca és az út elején található Függetlenség Park. A parkban az országnak több szent helyszíne is fellelhető, mint például a fehér márvány mauzóleum az alapítók sírhelyeivel. A helyiek tiszteletük jeleként életnagyságú szobrokat állítottak róluk.  Vacsora. Szállás Santo Domingo-ban.

14. nap, 2019. október 29. (kedd): Santo Domingo - Punta Cana
Reggelit követően elindulunk Punta Cana-ba, ahol a Karib-tenger legszebb strandjainak valamelyikén pihenhetünk. Utunk a partvidéken vezet egészen az ország keleti csücskéig. Útközben fotóstop San Pedro de Macorisnál. Érkezés után szabad program, pihenés a tengerparton. Vacsora és szállás Punta Cana-n.

15. nap, 2019. október 30. (szerda): Punta Cana
Reggeli után egész napos szabad program, pihenés a tengerparton. Vacsora és szállás Punta Cana-n.

16. nap, 2019. október 31. (csütörtök): Punta Cana ...
Reggeli, majd délelőtt még szabad program, pihenés a tengerparton. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés az Air France légitársasággal, átszállással várhatóan 21:05-kor Párizson keresztül Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

17. nap, 2019. november 1. (péntek): ... Budapest
Hazaérkezés Budapestre várhatóan 15:30-kor.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Citadella, Sans Souci, Ramiers

-          Santo Domingo koloniális városrésze

A változtatás jogát fenntartjuk!

Szállás

3-4*-os, szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

A 13. napi fakultatív program ára: 29.000 Ft

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

 közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal, terepjáróval, kishajóval, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, repülőtéri illeték, helyszíni belépők és a program szerinti étkezések, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, útlemondási biztosítást, határoknál fizetendő ki- és belépési illetékeket.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek, repülőtéri illeték, helyszíni belépők és a program szerinti étkezések, helyi borravalók, útlemondási biztosítás, határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek.

Helyszíni költségek leírása: 

A 385 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor fizetendő.

 

Várható költőpénz szükséglet: 
Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek, turista kártya: egyeztetés alatt. Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő
Előleg: 

Figyelem!  Ezen programunk fizetési és lemondási feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Külön szerződés megkötése szükséges.
Az első részletfizetésből szükséges megvennünk a belső repülőjegyet, amely nem módosítható és nem cserélhető, és depozitálni a nemzetközi repülőjegyet. Mindezek miatt a sztornó biztosítás megkötése kötelező. A biztosító a megfelelő orvosi papírok ellenében a befizetett költség 80%-át visszatéríti.
I. részlet: 350.000 Ft    július 30-ig 

Hátralék: 

II.részlet: 500.000 Ft    augusztus 15-ig
III. részlet: Szeptember 16-ig /a fennmaradó összeg/

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülőgépes utazás.
Ebben a térségben az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét. Esetlegesen dzsipekkel történik az utazás.

Szállás: 

3-4*-os, szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Mi ennyire vonzó Costa Rica-ban, ebben a kicsiny országban, amely fele akkora, mint Magyarország, lakóinak száma pedig nem éri el a négymilliót? Sem ezüstje, sem aranya, de még olaja sincs, mégis évente több mint egymillió külföldi turista látogatja meg. Az ember egy csapásra mindent megért, ha - az időeltolódást kipihenve - elhatározza, hogy a főváros után vidéken is körülnéz. Csodaszép pillangók, bódító illatú virágok, mesés tájak és csillogó szárnyú kolibrik adják meg a választ. Mert pontosan ez az, ami olyan gazdaggá teszi ezt a kis országot.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!