Omán és az Egyesült Arab Emirátusok (Maszkat, Wahiba, Abu Dhabi, Dubai)

11 napos körutazás a Közel-Keleten

Az Arab-félsziget délkeleti részén elterülő ország sivár, lakatlan partszakasszal érintkezik az Arab-tengerrel és az Ománi-öböllel. Az ország északi részén a parttal párhuzamos Ománi-hegység, a déli parton a Kara-hegység keleti nyúlványai húzódnak.

FőoldalKözel-KeletEgyesült Arab EmirátusokDubaiOmán és az Egyesült Arab Emirátusok

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, a 9 éjszaka szállást a körutazás során 8 éjszaka helyi besorolású 3* és 4*-os szállodák kétágyas szobáiban reggelivel (+ 2 alkalommal vacsora) + 1 éjszaka Beduin sátorban.

Alapár nem tartalmazza

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az esetleges fakultatív programok díját, a borravalókat és a leírásban nem szereplő étkezéseket, a repülőtéri illetéket, az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***

1.nap: Elindulás Budapestről menetrendszerinti járattal, isztambuli átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Dubai - Sharjah
Kora reggeli érkezés Dubai-ba. Transzfer a szállodába, majd szállás elfoglalása 12-13 körül. Délután az Emírség kulturális fővárosába, Sharjah-ba látogatunk el; útközben láthatjuk Faisal király mecsetét. Városnézésünket a felújított erőd meglátogatásával kezdjük, ami korábban az uralkodó család rezidenciája volt, majd a Heritage Múzeumba látogatunk el, ahol az iszlám világ életét ismerhetjük meg. Utána megálló az emírségek legrégebbi bazárjában, az Al-Arsa-ban és a az Al Markazi-ban, ahol a helyi kereskedők különböző szőnyegeket, ékszereket és kézműves termékeket kínálnak. Szállás Dubai-ban.

3.nap: Dubai
Egész napos városnézés a kis halászfaluból lett élettel teli metropoliszban. Az égbe törő felhőkarcolók világában. Fényképezés a Jumeirah nagy mecsetnél, és a Burj Al Arab-nál, majd folytatjuk utunkat Jumeirah Beach új városrészén keresztül Bastakya-ba, a régi városrészbe. Ismerkedés a város történelmével a Dubai Múzeumban, mely Al-Fahidi ősi erődjében található. A helyi vizi taxikkal „Abras” átkelünk Deira-ba, miközben gyönyörködünk a város panorámájában. Látogatás az egzotikus fűszerek sokaságát kínáló, híres fűszerpiacon és az arany bazárban, ahol egyedi és megfizethető szuvenírt vásárolhatunk. Ezután ellátogatunk a Heritage Village-ben található Sheikh Saeed al Maktoum házába ahol az arab építészettel, és a világ legkorábbi „légkondicionálási” technológiájával ismerkedhetünk meg. Majd nap végén visszatérünk az új városrészbe és kívülről megcsodáljuk a Dubai Mall-t, a Burj Khalifa-t a táncoló szökőkúttal együtt. A Mall of Emirates-re is vetünk egy pillantást, majd visszatérünk a szállodába. Este fakultatív programként Dhow hajókázás vacsorával a Creek folyón. (Ár: 13.900,-Ft/fő)

4. nap: Dubai – sivatagi jeep túra
Délelőtt szabadidő, fakultatív vásárlási lehetőség a Mall of Emirates-ben vagy fürdési lehetőség a homokos tengerparton, Jumeirah Beach-en. Délután dzsippel indulunk a csodálatos látványt nyújtó végtelen sivatagba. Kalandos túrával a homokdűnéken keresztül érjük el a beduin sátortábort. Naplemente a sivatagban, majd barbecue vacsorával és hagyományos arab zenével, hastánc bemutatóval mulatjuk az időt. Visszatérés a szállásra késő este.

5.nap: Abu Dhabi
Elsőként a  Sheikh Zayed nagymecsetet, a világ egyik legnagyobb mecsetét tekintjük meg, aminek fehér márványból készült épülete már messziről csodálatos látványt nyújt. Belülről pedig a kézi szővésű szönyegek, a hagyományos iszlám díszítés, valamint a Swarowski kristályből készült csillárok kápráztatnak el. Következő megállónk a Skanzen, melynek múzeumában megismerkedhetünk az arab társadalom mindennapjaival az olaj felfedezése előtti időkből. Végig hajtva a csillogó mecsetekkel, és üveggel borított iroda- ill. lakóházakkal szegélyezett elegáns sétányon, érjük el híres, egymilliárd dollárból épített Emirates Palace-t (fotó szünet). A délután hátralevő részében Saadiyat szigetén, ahol folytatódnak a hatalmas beruházások, amik Abu Dhabi központi kulturális szerepét erősítik a térségben. Ezután fotószünetre megállunk a Yas szigeten található híres Forma-1-es pályánál és a Ferrari parknál (kívülről). Visszautazás Dubai-ba, majd a szálláshely elfoglalása.

6.nap: Keleti part: Dibba - Khor Fakkan – Fujairah
Reggeli után elindulunk kelet felé, átszelve Al Dhaid mezőgazdasági területét, ahol a váltakozó sivatagi és hegyvidék táj kísér végig utunkon. Majd a kis halászfalvakkal szegélyezett keleti partvonalon jutunk el Dibba-ba, a múltban stratégiailag fontos szerepet betöltő falucskából gyönyörű látvány nyújt az India-óceán. Utunkat folytatva meglátogatjuk az ország legrégebbi, 17. sz-i mecsetét, Al Badiya-t. Fakultatív ebédelési lehetőség. Délután megtekintjük az Ománi öbölben meghúzódó  Khor Fakkanhangulatos kikötő városát; majd a Fujairah erődöt. Este szállás elfoglalása Fujairah városában.  

7.nap: Fujairah – Muscat
Korai reggeli után, busszal utazás a határhoz és átkelünk az Ománi Szultánságba. Kora délután érkezés Muscat-ba, a fővárosba, szállás elfoglalása, kis pihenő. Délután Qaboos szultán nagy mecsetével (kívülről) kezdjük városnézésünket Muscat-ban, majd a régi városrészben megtekintjük a 16. sz-i jalali és Mirani erődöket, valamint fotózási lehetőség a szultán reprezentációs palotátájánál (Al Alam). Ezután látogatást teszünk a Bait Al Zubair Múzeumban, ami bepillantást nyújt az ország történelmébe és itt található a szultánság legszebb és legátfogóbb antik gyűjteménye (ománi fegyverek, ékszerek, viselet, használati tárgyak). Este a kikötőbe vezető sétányon át jutunk el a nyüzsgő, élettel teli Muttrah piacra (souk). Vásárlási lehetőség, majd visszatérünk a szállásra.

8.nap: Wadi Tiwi és Bani Khalid – Wahiba sivatag
Utazás Wahiba-ba, Oman egyik legelbűvölőbb és legmisztikusabb régiójába, mely több ezer beduinnak ad otthont immár 7000 év óta. Szállásunkra már terepjárókkal utazunk tovább. Utunk első állomása Bimmah, a természetes tengervízzel feltöltődött vízgyűjtő. Ezután a sivatag felfedezését 2 wadi megtekintésével folytatjuk: Wadi Tiwi és Wadi Bani Khalid, mely Omán egyik legnagyobb völgye. Fotózás a gyönyörű hegyekkel, pálmafákkal övezett tónál, majd folytatjuk utunkat a homok dűnékhez. Vacsora és szállás a sivatagban.

9.nap: Wahiba – Bahla – Jabreen - Nizwa
Búcsú a sivatagtól, majd utazás Nizwa felé. Útközben a nap fénypontjaként meglátogatjuk Jabreen-t a Szultánság leglátványosabb várát. Utána fotózásBahlan városkában. Az eredetileg védelmi célokat szolgáló, kanyargós fallal körülvett városka híres a kerámiájáról és szerepel az UNESCO világörökségi listáján is. Nizwa, mely Omán régi fővárosa volt, most is a belső régió központja. Szállás Nizwa-ban.

10.nap: Al Hamra - Misfah – Nakhl - Muscat
Reggeli után, indulás Muscat-ba. Útközben megnézzük hegyoldalba épült Al Hamra városát, gyönyörű panorámájával, majd a tipikus ománi Misfah falucskát, ahol a régi típusú sárból és vályogból készült házakban laknak és mezőgazdaságukhoz a híres falaj-rendszer (öntözőrendszer) használják, amivel száraz időjárás ellenére is tudnak növényeket és gyümölcsöket termeszteni. Nakhl városában meglátogatjuk a hatalmas pálmafák közül kiemelkedő erődöt (kívülről), majd a híres gyógyforrást. Este érkezés a Muscat-i szállásra, kis pihenő, majd éjjeli transzfer a reptérre.

11. nap: Utazás menetrendszerinti járattal, érkezés Budapestre az esti órákban.

Reptéri illeték: kb. 69.900,- Ft/fő
6 vacsora felár: 30.900 Ft,-/fő
Egyágyas felár: 117.900,- Ft/fő
Kilépési illeték Emirátusokból: 10 USD/fő
Vízum: 20.900,-Ft/fő
Fakultatív Dhow hajókázás vacsorával: 13.900,-Ft,-/fő

Szállás

Szállás: 8 éj ***/**** szálloda + 1 éj Beduin sátor  Ellátás: büfé reggeli + 2 vacsora Egyágyas felár: 117.000,- Ft

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Dhow hajókázás vacsorával: 13.900,-Ft,-/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, a 9 éjszaka szállást a körutazás során 8 éjszaka helyi besorolású 3* és 4*-os szállodák kétágyas szobáiban reggelivel (+ 2 alkalommal vacsora) + 1 éjszaka Beduin sátorban.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az esetleges fakultatív programok díját, a borravalókat és a leírásban nem szereplő étkezéseket, a repülőtéri illetéket, az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Kilépési illeték Emirátusokból: 10 USD/fő
Vízum: 20.900,-Ft/fő 
Repülőtéri illeték: kb. 69.900.- Ft/fő VÁLTOZHAT!
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Kilépési illték: 10 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a fizetendő előlegként.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 60 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Turkish Airlines menetrend szerinti járatával, Isztambuli átszállással. Transzferek, programok a körút során légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Szállás: 

Szállás: 8 éj ***/**** szálloda + 1 éj Beduin sátor  Ellátás: büfé reggeli + 2 vacsora Egyágyas felár: 117.000,- Ft

Étkezés: 
A körutazás során reggelivel és 2 alkalommal vacsorával. Félpanziós ellátás (6 vacsora) 30.900,- Ft/fő áron igényelhető.
A területről: 
Omán Magyarországnál háromszor nagyobb szultánság az Arab-félsziget délkeleti peremén. Területéhez tartozik a Hormuzi-szorosra „felügyelő”, egykor Kalózpart néven ismert Muszandam-félsziget. Északnyugaton az Egyesült Arab Emírségekkel, délen Jemennel, nyugaton Szaúd-Arábiaval és a Perzsa-öböllel, keleten az Arab-tengerrel, északon az Ománi-öböllel határos.
Időjárás: 
Az időjárás nyáron rendkívül forró, ráadásul a tenger közelében a levegő páratartalma is magas. Az éves csapadékmennyiség a fővárosban 100 mm, a hegyvidéken van hely, ahol eléri a 640 mm-t. A hegyek általában esősebbek, mint a sűrűbben lakott parti síkság, de vannak évek, amikor teljesen elmarad az eső.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele az Arab Emirátus hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, mely irodánkban megköthető.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!