Nyugati part természeti csodáI - magyar idegenvezetéssel

13 napos körutazás az USA-ban

kis létszámú csoportos út, magyar idegenvezetéssel: Los Angeles (Beverly Hills, Hollywood), Mojave Sivatag, Grand Canyon, Monument Valley, Lake Powell, Bryce Canyon, Zion Nemzeti Park, Las Vegas, Yosemite Nemzeti Park, San Francisco, Monterey, Santa Monica Beach

FőoldalÉszak-AmerikaAmerikai Egyesült Államok USAKaliforniaLos AngelesNyugati part természeti csodáI - magyar idegenvezetéssel

Alapár tartalmazza

Retúr repülőjegy Budapestről turista osztályon
Elhelyezés középkategóriás szállodákban/motelekben
Közlekedés klimatizált autóbusszal
Helyi- és állami adók
Magyar idegenvezetés a túra során
Gazdag programajánlat
Transzferek és belépőjegyek a leírás szerint

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, útlemondási biztosítást, ESTA engedélyt.

Étkezés, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap).
Kötelező borravaló helyi szokás szerint napi 5$ / fő, összesen ezen az úton 60$ / fő – melyet idegenvezetőnk az első napon beszed

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda

1. nap: Los Angelesbe érkezés

Reggeli órákban indulunk utunkra, és egy átszállás után megérkezünk Los Angelesbe. Elfoglaljuk szállásunkat, majd estefelé a hallban röviden átbeszéljük a következő napok programját.

2. nap: Los Angeles városnézés, Laughin

Első itt töltött napunkon Los Angeles vár arra, hogy felfedezzük, így bele is csapunk a közepébe. Bejárjuk Hollywoodot, a luxusotthonoknak helyet adó Beverly Hills-t, a fényűző üzleteiről híres Rodeo Drive-ot és a lüktető Sunset Boulevardot

A délutáni órákban  indulás a Mojave sivatagon keresztül Laughinba, a kaszonók és vízi sportok városába, a Colorado folyó partjához, ahol a szállásunk is lesz.

A Mojave sivatag érdekessége, hogy legmagasabb pontja 3633 m, legalacsonyabb pedig Death Valleyben található, 86 m.

3. nap: Grand Canyon, Flagstaff

Ezen a napon Amerikai legikonikusabb természeti látnivalóját, a Grand Canyon déli peremét látogatja meg a csoport. A kilátópontokból több, mint 2000 m-es mélységekbe láthatunk bele. Itt fakultatív program keretein belől lehetőségünk van a helikopterezésre. Az estét Flagstaffban töltjük. A kis város amerika legnagyobb sárgafenyő erdői mellett fekszik, melyre a neve is visszavezethető.

4. nap: Monument Valley, Kanab

Következő állomásunk: Monument Valley. A híres tanúhegyei és lapos fennsíkjai már az országútról jól láthatóak. Az ősi sziklák az amerikai western szimbólumává váltak, a filmrendezők különösen kedvelik ezt a helyet fekvése és környezete miatt.

Majd innen a Powell tó felé (a Colorado folyó egy felduzzasztott mesterséges tava) vesszük az irányt. szállásunk Kanab városában lesz. Kanabot a helyeik „little Hollywoodnak” is hívják. Jogosan, hiszen számos westernfilm forgatási helyszínének adott otthont a környék.

5. nap: Bryce Canyon, Zion Nemzeti Park , Las Vegas

Újabb nap a természeti csodák birodalmában! Ezen a napon az estét már kaszinók városában, Las Vegasban töltjük, de útközben ellátogatunk a Bryce Canyonba és a Zion Nemzeti Parkba is.

A Bryce Canyon főbb látványosságait a vörös sziklaoszlopok adják

A Zion park szívében található a Zion Canyon, alján a ma már csak csendesen kanyargó Virgin River. Gazdag természeti szépségére jellemzőek a vad mezők és pompás fák.

6. nap: Tűz Völgye, Las Vegas

Ma nehéz választás áll előttünk, két remek programlehetőség közül választhatunk: Bejárhatjuk a város híres outlet üzleteit, vagy idegenvezetőnkkel tarthatnak a "Tűz Völgyébe", a Valley of Fire Nemzeti Parkban tapasztalhatjuk meg a természet csodáit.

A Nevada állam déli részén elhelyezkedő park a nevét a Nap sugarait visszaverő, ránézésre szinte égő azték homokkő formációról kapta. A 150 millió éves "izzó" sziklák  mellett olyan látványos alakzatokkal is találkozhatunk, mint az "Elefánt Szikla", a "Tűzvölgy Boltív" és a "Tűzhullám". A sokszor földöntúlinak ható táj mellett a park annak is köszönheti népszerűségét, hogy több hollywoodi kasszasiker (Viva Las Vegas, Emlékmás, Star Trek, stb.) képkockáin is feltűnt.

Fakultatív program keretein belül az estét koronázzák meg egy világhírű Cirque du Soleil előadással.

7. nap: Utazás, Fresno

Ez a nap az utazásról szól. Reggel a Yosemite Nemzeti Park felé vesszük az irányt. Útközben teszünk egy kis kitérőt Calico szellemvárosában, ahol egy 100 évvel ezelőtti kis vadnyugati bányászváros elevenedik meg előttünk. Az esténket Fresnoban töltjük.

8. nap: Yosemite Nemzeti Park, San Francisco

Délelőtt a Nemzeti Park felfedezése, majd a kontinens sokak szerint legszebb városa következik, San Francisco.

Programunk egyik legvarázslatosabb napja következik: élményeink gyűjteménye ma a természeti csodákkal zsúfolt Yosemite Nemzeti Parkkal gazdagodik. Buszunkkal bejárjuk a park területét, és közben megcsodáljuk bámulatos vízeséseit, gránitcsúcsait és óriásfenyőit.

9. nap: San Francisco

Városnézés: Union Square, Lombard street, át a Golden Gate hídon, ebédidő a Fisherman's Wharf hangulatos halászkikötőjében. A város nagy részét gyalog is könnyedén felfedezhetik, de kipróbálhatják a híres piros villamost is! Este fakultatív program: San Francisco by night: sétahajózás az öbölben könnyű vacsorával.

10. nap: San Francisco, Monterey/Carmel, Lompoc

Az óceán part menti főúton újból délnek vesszük az irányt. Menetközben megtekintjük Monterey és Carmel kis városát is.

Utunk a Csendes-óceán legszebb partszakaszain vezet végig, melynek része a világ egyik legismertebb panorámaútja, a 17-Mile Drive is. A partvidéket csodás öblök és sziklaformációk teszik látványossá. Monterey egykori halászkikötőjében kedvünkre csemegézhetünk a helyi fogásokból, a hajdani szardíniakonzerv gyár felújított negyedének utcácskáin pedig múlt századi hangulatban bolyonghatunk. A csodás, fehér homokos partszakaszáról is híres Carmel művészvárosában felfedezzük a helyi galériákat és régiségkereskedéseket

Ezután a szállásunk felé, Lompocba tartunk

11. nap: Utazás, Los Angeles

Következő úti célunk ismét az Angyalok Városa, ahol egyenesen az óceánparti Santa Monica Beachre megyünk. Itt szabadprogram keretei közt fedezhetjük fel a helyet, és ismerhetjük meg a Baywatch sorozatbeli „díszleteket”. Miután jól szemügyre vettük a hullámlovasokat, megéri sétálni egyet a híres 66-os út végpontjánál, a promenádon. Az esti órákban jelentkezünk be a szállodánkba.

12-13. nap: Utazás, Los Angeles

Véget ér az élményekben gazdag utazás, hazautazás átszállással. Érkezés másnap Budapestre.

Fakultatív

San Francsico by night
Tűz völgye kirándulás
Grand Canyon helikopterezés
Las Vegas Show
Cirque du Soleil előadás

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Retúr repülőjegy Budapestről turista osztályon
Elhelyezés középkategóriás szállodákban/motelekben
Közlekedés klimatizált autóbusszal
Helyi- és állami adók
Magyar idegenvezetés a túra során
Gazdag programajánlat
Transzferek és belépőjegyek a leírás szerint

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, útlemondási biztosítást, ESTA engedélyt.

Étkezés, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap).
Kötelező borravaló helyi szokás szerint napi 5$ / fő, összesen ezen az úton 60$ / fő – melyet idegenvezetőnk az első napon beszed

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás, ESTA engedély,  helyi borravalók.

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezés, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb. 20-30 USD/fő/nap).
Kötelező borravaló helyi szokás szerint napi 5 USD/fő, összesen ezen az úton 30 USD/fő – melyet idegenvezetőnk az első napon beszed.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Helyi borravalók.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással, turista osztályon.

Szállás: 

Jó minőségű és elhelyezkedésű 2 ágyas szállodai szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!