Nyárutó Szardínia Szigetén Szardíniai Nagy Körutazás

11 napos buszos utazás a Nuraghék földjén

Ezt az utazást a mediterrán szigetek kedvelőinek ajánljuk. Bolyongásunk során számos történelmi emléket, látnivalót tekinthetünk meg, csodálatos tengerpartokon fürdőzhetünk vagy akár át is ruccanhatunk Korzika egyik legszebb városkájába.

FőoldalEurópaOlaszországSzardíniaÉszak-SzardíniaCastelsardoNyárutó Szardínia Szigetén

Alapár tartalmazza

4 éjszaka szállást Badesiben, a Baia delle Mimose üdülőtelepen apartmanokban, önellátással, 4 éjszaka Porto Coralloban a Porto Corallo üdülőtelepen apartmanokban önellátással, 1-1 éjszaka a komphajón 4 fős kabinokban (2 fős kabin felár ellenében) kompjegy Livorno-Golfo Aranci-livorno, valamint Palau-La Maddalena-palau útvonalakon adókkal, illetékkel együtt, Luxus autóbusz közlekedést, az Idegenvezetőt, és az útlemondási biztosítást: 1,5%

Alapár nem tartalmazza

Étkezéseket, baleset, betegség, poggyász biztosítást. Hotelszolgáltatás: 70 EUR/Fő, útlemondási biztosítás 1,5%

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
apartman
Létszám: 
30 - 45 fő

1.nap: Budapest-Livorno (1030 km)
Kora reggel indulás Budapestről Szlovénián keresztül, Toszkána felé. Útközben rövid pihenők. Érkezés Livornoba az esti órákban. 23:00 órakor behajózás Szardínia felé, Érkezés Golfo Aranciba másnap reggel 07:00 órakor. Éjszaka a hajón 2-4 fős zuhanyzós kabinokban.

2.nap: Golfo Aranci-Costa Smeralda-Castelsardo-Alghero (130 km)
A reggeli érkezést követően a híres Costa Smeralda felé (Smaragd part) utazunk. Autóbusszal végigmegyünk a tengerpart legszebb öblei mentén, majd rövid pihenőt tartunk Porto Cervoban, a világhírű üdülőhelyen. Következő állomásunk a festői fekvésű, hangulatos kisváros, Castelsardo. A tenger fölé magasodó sziklaszirten épült városból csodálatos panoráma nyílik. Az óváros szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. A déli órákban érkezünk meg a sziget legszebb városába, Algheroba. A város Barcelonata néven (kis Barcelona) vált ismertté, és majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető. Könnyű sétát teszünk a műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, melynek során többek között megtekintjük a 14. században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot. Este szabadprogram. Szállás Algheroban.

3.nap Alghero-Nurághék Völgye-Villasimius (300 km)
Egész napos kirándulás a különböző történelmi korok nyomában. Először dél felé utazunk a Nuragék-völgyébe. Első állomásunk Saccargia, ahol a sziget egyik legszebb középkori műemléke, a toszkán stílusban épült Saccargia Bazilika található. Ezt követően rövid pihenő a Borutta-i S. Pietro di Sorres bazilikánál, mely a románkori építészet szép emlékére utal. Kirándulásunk következő állomása Santu Antine. itt található Szardínia második legjelentősebb nuraghe-ja, a Santu Antine, mely a megalit kultúra egyik jeles képviselője. (terméskőből épült csonkolt kúp alakú lakótorony). Ezt követően tovább utazunk, és egy nagyon érdekes sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Grotte di San Andrét. Érkezés Villasimiusba a szállásunkra a kora esti órákban.

4.nap Villasimius
Szabadprogram, pihenés az üdülőtelepen.

5.nap Villasimius-Barumini-Giara fennsík (220 km)
Reggel baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben marad megalit korból származó, ötezer éves uraghe komplexumát tekintjük meg, mely 1996 óta az UNESCO Világörökség része. Érkezés után közel egy órás sétát teszünk az erődítmény belsejében zegzugos folyosókon és lépcsőkön keresztül. Innen a közeli Giara fennsíkra utazunk, amley 600 méter magasan egy kialudt vulkán tetején található, ma Szardínia egyik védett parkja, Sétánk során bemutatjuk a fennsík különleges és ritka növény-és állatvilágát, többek között a kisméretű vadlovak rezervátumát. Mai napi kirándulásunkat Tuiliben zárjuk, ahol eredeti szárd termékek, sajtok, kolbászok, mézek, borok, likőrök, és egyéb kézműves termékek vásárlására van lehetőség. A kora délutáni órákban érkezünk vissza a szállásra. A nap további részében fürdési lehetőség, szabadprogram.

6.nap Villasimius
Szabadprogram, pihenés az üdülőtelepen.

7.nap Villasimius-Pula-Nora-Cagliari (150 km)
Reggel utazás a szige dél-nyugati partján található Pula városába. Rövid séta, majd a közeli Nora városába ,megyünk, mely egy tengerbe nyíló kis félszigeten található, két oldalán hófehér, csodálatos homokos tengerparttal.Itt megtekintjük a kora román kori Szent Efisióról elnevezett templomot. Az ókori főníciai települést i.e. a 8. században alapították, és egyik legjelentősebb városuk volt, majd a rómaiak tovább növelték hírnevét. Sétánk a terjedelmes régészeti területen a korabeli oszlopos, átriumos házak és termek, mozaikpadlóval díszített ásatásai között vezet. Megnézzük a színházat, a füdőt, a fórum és a kikötő maradványait. Kora délután érkezünk a sziget fővárosába Cagliariba. Az óvárosban megtekintjük a római kori Amfiteátrum romjait, a katedrálist és az Elefánt tornyot. A városnézés után szabadprogram. Kora este érkezünk vissza a szállásunkra.

8.nap Villasimius
Szabadprogram, pihenés az üdülőtelepen.

9.nap Villasimius-Orgosolo-Golfo Aranci (270 km)
Reggel a szállást elhagyva, először akeleti part mentén haladunk, majd a sziget legszebb, és legmagasabb hegységén keresztül utazunk Orgosoloba. A kisvárost azok a rajzok és festett képek teszik különlegessé, melyek immár 30 éve díszítik a házfalakat és a környező sziklákat. Az esti órákban érkezünk Golfo Aranciba. Behajózás 21:00 órakor Livorno felé. Éjszaka a hajón 2-4 fős, zuhanyzós kabinokban.

10.nap Livorno-Budapest (1030 km)
Reggel 7 órakor érkezik a komphajó Livornoba. A reggeli kikötés után hazafelé indulunk Olaszországon és Szlovénián keresztül. Több pihenővel az esti órákban érkezünk Budapestre.
 

További információ

Szállás

1 éjszaka Algheroban, 4*-os szállodában reggelivel
- 6 éjszaka Villasimiusban, 3*-os üdülőtelepen 1 vagy 2 szobás apartmanban hotelszolgáltatással
- 1-1 éjszaka a komphajón 4 fős kabinokban (2 fős kabin felár ellenében).

 

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

4 éjszaka szállást Badesiben, a Baia delle Mimose üdülőtelepen apartmanokban, önellátással, 4 éjszaka Porto Coralloban a Porto Corallo üdülőtelepen apartmanokban önellátással, 1-1 éjszaka a komphajón 4 fős kabinokban (2 fős kabin felár ellenében) kompjegy Livorno-Golfo Aranci-livorno, valamint Palau-La Maddalena-palau útvonalakon adókkal, illetékkel együtt, Luxus autóbusz közlekedést, az Idegenvezetőt, és az útlemondási biztosítást: 1,5%

Alapár nem tartalmazza: 

Étkezéseket, baleset, betegség, poggyász biztosítást. Hotelszolgáltatás: 70 EUR/Fő, útlemondási biztosítás 1,5%

Helyszíni költségek leírása: 

- Múzeum belépők: kb. 25-30 EUR/Fő

Várható költőpénz szükséglet: 
100 - 150 Euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely az utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Utazótáska/bőrönd (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kis hátizsák vagy kézitáska (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kényelmes cipő vagy szandál a kirándulásokra. Papucs, ágynemű (ha nem hozol bérelned kell) törölköző (külön a strandra is)

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. 1-1 éjszaka a komphajón 4 fős kabinokban felár ellenében 2 ágyas kabinban.

Szállás: 

1 éjszaka Algheroban, 4*-os szállodában reggelivel
- 6 éjszaka Villasimiusban, 3*-os üdülőtelepen 1 vagy 2 szobás apartmanban hotelszolgáltatással
- 1-1 éjszaka a komphajón 4 fős kabinokban (2 fős kabin felár ellenében).

 

Étkezés: 
Szállodában reggeli biztosított, de az apartmanokban Önellátás van.
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet.
Csomagolás: 
utazó táskába vagy bőröndbe csomagold a felszerelésed azon részét amire nem lesz szükséged a kompon. Egy kis kézitáskába vagy kis hátizsákba tedd az útravaló elemózsiát, innivalót, tisztálkodó cuccot amit felviszel magaddal a hajóra.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!