Nyaralás Elba szigetén & Korzika

7 napos buszos körutazás és nyaralás Olaszorszában látogatással Korzika szigetére

Elba: Az Olaszországhoz tartozó Toszkán szigetek közül a legnagyobb. Napóleon száműzetésének színhelye. Egy felejthetetlen körutazás Toszkána hangulatos lankáin, látogatással a vidék legszebb, leghangulatosabb kis városaiba. Kultúra, építészet, költészet és gasztronómia egy csokorba gyűjtve.

FőoldalEurópaOlaszországElbaPortoferraioNyaralás Elba szigetén & Korzika

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, az út­le­mon­dási biztosítást (1,5%), idegenforgalmi adót. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Montecatini Termeben az esti órákban.

2. nap: Piombino-Portoferraio
Reggeli a szállodában, majd utazás Piombino kikötővárosába. Áthajózás a Tirrén-tenger gyöngyszemeként is gyakran emlegetett Elba szigetére (Hajójegy: 45EUR/fő). Komphajónkról már gyönyörködhetünk Elba vadregényes, sziklaszirtekkel, gyönyörű öblökkel tarkított partjaiban és megérezhetjük miért is nevezik ezt a festői szigetet a „zöld szigetnek” is. Kikötésünk után látogatás Portoferraio hangulatos városában, ahol Napóleon egykori rezidenciáját a Villa Mulini-t is megtekintjük. Rövid szabadidő, majd egy fantasztikus panoráma úton utazunk a szállásunkra.

3. nap: Korzika szigete - Bastia
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulási lehetőség a "Szépség szigetére". Marciana Marina városából 2 órás hajóút után érkezünk meg Korzika szigetére. Látogatás Bastia városában Felső-Korzika tartományi székhelyén. Gyalogos belvárosi séta, majd szabadprogram, városnézés folytatása egyénileg vagy fürdőzés Miomo strandján. (Ár: 50EUR/fő). A késő délutáni órákban visszautazás a kikötőbe.

4. nap: Pianosa szigete
Egész napos szabadprogram vagy hajókirándulás Pianosa sík, zöldellő szigetére. A sziget csak 1999 óta látogatható előtte szigorúan őrzött börtönsziget volt 150 éven keresztül. Természeti kincseit tekintve talán a legértékesebb a szigetek közül. A szigeten egy rézkori nekropolisz maradványai, ősi katakombák és egy csodálatos római kori villa (Villa Romana) is megtalálható. Az egykori börtön szigetre érkezve azonnal magával ragadja a látogatót a sziget varázsa, a letűnt idők nyomai, az érintetlen természet, az azúrkék és smaragdzöld öböl… Fürdési lehetőség, majd visszautazás a szállásra. (Ár: 40EUR/fő).

5. nap: Porto Azzurro-sziget körüli hajózás
Látogatás Elba délkeleti partján,  Porto Azzurro hangulatos kisvárosában, ahol betekintést nyerhetünk a sziget gazdag ásványvilágába. Az azúrkék vízű öbölben hajóra szállunk, hogy Elba vadregényes partjainak felfedezésére induljunk. Hajózásunk alkalmával fürdési lehetőség a szárazföldről el nem érhető csodálatos szépségű öblökben (Ár: 20EUR/fő).

6. nap: Giglio szigete
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy hajókirándulás fürdési lehetőséggel a romantikus Giglio szigetére. Hajózásunk alkalmával érdemes lesz figyelni a végtelen tengervizet hiszen a delfinek ezen a tengerszakaszon előszeretettel szegődnek a kiránduló hajók nyomába (Ár: 40EUR/fő). A toszkán szigetvilág legendás történetű kis szigete változatos partjairól is nevezetes, gránit szirtek és homokos partok váltják egymást. Olaszország legtisztább tengervize, gazdag víz alatti világ, apró települések falusi hangulata, a béke és nyugalom szigete fogadja a látogatókat. A sziget egyetlen kikötője a rómaiak idejében épült, festői szépségű hely, színes házait szőlőkertekkel teli dombok veszik körül. Érkezésünk után minibuszokkal felmegyünk a 405m magasan fekvő Castello városrészbe, mely a szűk utcácskáival és jellegzetes boltíveivel a sziget központja. Délután szabadidő, fürdési lehetőség illetve vásárolhatunk a sziget ízletes borából az Ansonaco-ból és az egyéb jellegzetes helyi termékekből is. Délután visszautazás az Elba szigetén található szállásra.

7. nap: Portoferraio-Budapest
Elutazás Elba szigetéről a reggeli komphajóval. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra, érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Szállás

6 éj 3* szállodában, reggelis ellátással. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, az út­le­mon­dási biztosítást (1,5%), idegenforgalmi adót. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi díj, belépők.

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Elba sziget 45 EUR
Elba sziget / Napoleon Villa 5 EUR
Pianosa sziget 40 EUR
Giglio sziget 40 EUR
Korzika 50 EUR
Korzika helyi közlekedés 5 EUR
Porto Azzurro sziget körüli hajózás 20 EUR

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

6 éj 3* szállodában, reggelis ellátással. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díjreggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!