Nyaralás Elba szigetén & Korzika

7 napos buszos körutazás és nyaralás Olaszorszában látogatással Korzika szigetére

Elba: Az Olaszországhoz tartozó Toszkán szigetek közül a legnagyobb. Napóleon száműzetésének színhelye. Egy felejthetetlen körutazás Toszkána hangulatos lankáin, látogatással a vidék legszebb, leghangulatosabb kis városaiba. Kultúra, építészet, költészet és gasztronómia egy csokorba gyűjtve.

FőoldalEurópaOlaszországElbaPortoferraioNyaralás Elba szigetén & Korzika

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, az út­le­mon­dási biztosítást (1,5%), idegenforgalmi adót. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Montecatini Termeben az esti órákban.

2. nap: Piombino-Portoferraio
Reggeli a szállodában, majd utazás Piombino kikötővárosába. Áthajózás a Tirrén-tenger gyöngyszemeként is gyakran emlegetett Elba szigetére (Hajójegy: 45EUR/fő). Komphajónkról már gyönyörködhetünk Elba vadregényes, sziklaszirtekkel, gyönyörű öblökkel tarkított partjaiban és megérezhetjük miért is nevezik ezt a festői szigetet a „zöld szigetnek” is. Kikötésünk után látogatás Portoferraio hangulatos városában, ahol Napóleon egykori rezidenciáját a Villa Mulini-t is megtekintjük. Rövid szabadidő, majd egy fantasztikus panoráma úton utazunk a szállásunkra.

3. nap: Korzika szigete - Bastia
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulási lehetőség a "Szépség szigetére". Marciana Marina városából 2 órás hajóút után érkezünk meg Korzika szigetére. Látogatás Bastia városában Felső-Korzika tartományi székhelyén. Gyalogos belvárosi séta, majd szabadprogram, városnézés folytatása egyénileg vagy fürdőzés Miomo strandján. (Ár: 50EUR/fő). A késő délutáni órákban visszautazás a kikötőbe.

4. nap: Pianosa szigete
Egész napos szabadprogram vagy hajókirándulás Pianosa sík, zöldellő szigetére. A sziget csak 1999 óta látogatható előtte szigorúan őrzött börtönsziget volt 150 éven keresztül. Természeti kincseit tekintve talán a legértékesebb a szigetek közül. A szigeten egy rézkori nekropolisz maradványai, ősi katakombák és egy csodálatos római kori villa (Villa Romana) is megtalálható. Az egykori börtön szigetre érkezve azonnal magával ragadja a látogatót a sziget varázsa, a letűnt idők nyomai, az érintetlen természet, az azúrkék és smaragdzöld öböl… Fürdési lehetőség, majd visszautazás a szállásra. (Ár: 40EUR/fő).

5. nap: Porto Azzurro-sziget körüli hajózás
Látogatás Elba délkeleti partján,  Porto Azzurro hangulatos kisvárosában, ahol betekintést nyerhetünk a sziget gazdag ásványvilágába. Az azúrkék vízű öbölben hajóra szállunk, hogy Elba vadregényes partjainak felfedezésére induljunk. Hajózásunk alkalmával fürdési lehetőség a szárazföldről el nem érhető csodálatos szépségű öblökben (Ár: 20EUR/fő).

6. nap: Giglio szigete
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy hajókirándulás fürdési lehetőséggel a romantikus Giglio szigetére. Hajózásunk alkalmával érdemes lesz figyelni a végtelen tengervizet hiszen a delfinek ezen a tengerszakaszon előszeretettel szegődnek a kiránduló hajók nyomába (Ár: 40EUR/fő). A toszkán szigetvilág legendás történetű kis szigete változatos partjairól is nevezetes, gránit szirtek és homokos partok váltják egymást. Olaszország legtisztább tengervize, gazdag víz alatti világ, apró települések falusi hangulata, a béke és nyugalom szigete fogadja a látogatókat. A sziget egyetlen kikötője a rómaiak idejében épült, festői szépségű hely, színes házait szőlőkertekkel teli dombok veszik körül. Érkezésünk után minibuszokkal felmegyünk a 405m magasan fekvő Castello városrészbe, mely a szűk utcácskáival és jellegzetes boltíveivel a sziget központja. Délután szabadidő, fürdési lehetőség illetve vásárolhatunk a sziget ízletes borából az Ansonaco-ból és az egyéb jellegzetes helyi termékekből is. Délután visszautazás az Elba szigetén található szállásra.

7. nap: Portoferraio-Budapest
Elutazás Elba szigetéről a reggeli komphajóval. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra, érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Szállás

6 éj 3* szállodában, reggelis ellátással. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, az út­le­mon­dási biztosítást (1,5%), idegenforgalmi adót. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi díj, belépők.

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Elba sziget 45 EUR
Elba sziget / Napoleon Villa 5 EUR
Pianosa sziget 40 EUR
Giglio sziget 40 EUR
Korzika 50 EUR
Korzika helyi közlekedés 5 EUR
Porto Azzurro sziget körüli hajózás 20 EUR

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

6 éj 3* szállodában, reggelis ellátással. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díjreggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!