Normandia-Bretagne kerékpáron

10 napos biciklitúra Franciaországban

Mi jut eszedbe ha azt hallod Normandia és Bretagne? Az északnyugati óceánpart, a középkori történelem, a második világháborús partraszállás. Nos utunk kronológiája pontosan e gondolatmenetet írja körül. Túránk első négy napján megelevenedik a középkor történelme, ódon várak, erődítmények, a breton tengerpart tagolt sziklái, nagy ár-apály változások, fantasztikus templomok. Majd ugrunk és nem csak területileg, hanem az időben is. A normandiai részen szinte minden az egykori partraszállásról szól, csaták helyszínei, háborús múzeumok, bunkerek és katonatemetők...

FőoldalEurópaFranciaországNormandia-Bretagne kerékpáron

Alapár tartalmazza

A franciaországi transzfereket Párizs és a túra helyszínei között, a táborhelyek költségeit, elhelyezést saját sátorban ( a túra idejére 2 személyes sátor bérelhető 7.000 Ft + ÁFA áron ),a saját kerékpár kiszállítását, , túravezetést, ügyeletes szerelőt, csomagszállítást, térképeket.

Alapár nem tartalmazza

Az autóbuszos utazást Budapest - Párizs - Budapest útvonalon ( + 20.000 Ft/fő ), vagy az egyéni repülőgépes utazást, a kerékpár bérlését csomagtáskával együtt ( 7.000 Ft + ÁFA a túra teljes időtartamára) az általános utasbiztosítást (kötelező), étkezést (alkalmanként közös főzést szolid díjtételért azért szervezünk), belépőjegyeket, buszos utazásnál a tranzittáborhelyeket, útlemondási biztosítást.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
minimum 6 fő

Nehézség:

A túra közepes nehézségi szintű. Igazán nagy emelkedők nincsenek, viszont a gyakran előforduló szembeszél teszi közepessé az egyébként inkább könnyebbnek mondható túrát.

1. nap: Indulás Budapestről a kisbuszunkkal, tranzit táborhely Németországban.

2. nap: Érkezés Párizsba, táborverés a campingben, este szabad program. Az ezen a napon érkezőket késő estig várjuk, a velük személyesen egyeztetett helyszínen és időpontban.

3. nap: A kisbusszal érkezetteknek délutánig szabad program, az egyéni utazók érkezése Párizsba az aktuális menetrend alapján vagy egyénileg. Találkozás 16 órakor a Porte Maillotnál. Továbbutazás Dinanba, táborverés.

4. nap: Napközben a kerékpárok üzembe helyezése után több fakultatív lehetőség, a város megismerésén kívül akár a tengerparti St.Briac és Dinard is szóba jöhet, ez utóbbit mégis inkább a következő napra javasoljuk. Ezen a napon is Dinanban táborozunk.

5.nap: A középkori tengerparti erődváros, St.Malo az uticél, egészen pontosan az utána  8 km-re levő camping. Mivel az alaptáv ezen a napon csak 35 km, javasoljuk a Dinard és a tengerparti rész megtekintését.

6.nap: St Malo- Cherrueix 43km, van ugyan egy kicsit rövidebb út is, de mi a Pointe du Gruinig tartó tengerparti utat javasoljuk, páratlan szépsége miatt. Cherrueix egy a tengerparti campingek közül, a partról már rálátunk az elbűvölő Mont-St-Michel apátságra.

7. nap: St-Marcan-Genéts 44km, de ez a csúcs. Először természetesen belátogatunk az apátság-szigetre, amely régebben dagálykor megközelíthetetlen volt. Délután tovább folytatjuk utunkat a tengeröblöt megkerülve, majd Avranches városát meglátogatva érkezünk a campingbe. Érdekesség, hogy ekkor az apátságot a másik oldalról, hátulról látjuk.

8. nap: Ezen a napon csak délután kerékpározunk. Autóbuszra szállunk és Coutanches- St.Lo-Bayeux útvonalon keresztül St. Mére-Église-ig  buszozunk. Ide érkezett az első ejtőernyős és vitorlás egység a partraszálláskor. A templomtornyon látható véres ejtőernyős bábu arra a legendára emlékeztet, amikor is a toronyra felakadt egy ejtőernyős, aki úgy élte túl a dolgot, hogy halottnak tetette magát. A történet folytatását megtudhatjuk a közeli partraszállás múzeumban. Innen egyenesen a közeli Omaha-beachre utazunk, ahol az első amerikai katona francia földre lépett. Innen indulunk a parton kerékpárjainkkal Aromanchesig, a campingünkig.

9. nap: Ugyancsak Aromanchesben táborozunk. A helyről tudni kell, hogy itt építette fel a szövetséges haderő a partraszállás hadikikötőjét, aminek maradványai ma is láthatók. Érdemes elkerékpározni Bayeauxba, ahol De Gaulle az első hazai beszédét elmondta a francia földre lépése után, de minden kis faluban találunk partraszállással kapcsolatos múzeumot.

10. nap: Aromanches- Courselles-sur-Mer. A távolság nem lenne több 15 kilométernél, de két közeli kastély és néhány partraszállás idejéből való emlékhely miatt kisebb kitérőket javaslunk. Táborhelyünk a tengerparti strandhoz egészen közel, a városka keleti végénél található.

11. nap: Reggel  utazás Párizson keresztül ( a menetrend szerinti járatokkal hazautazókat Párizsban tesszük ki dél körül, aki igényli annak a campingben erre az estére foglalunk   sátorhelyet  a németországi tranzittáborhelyre.

12. nap: Utazás Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

További információ

Szállás

Elhelyezés jó színvonalú campingekben, saját sátorban. 7.000 Ft/2 fő/túra + ÁFA áron kétszemélyes sátor a helyszínen bérelhető

Leskó László
Az első magyarországi raftingos vállalkozás megalapítója volt, de Európa szerte ismerik kenus és kerékpáros túráit is.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A franciaországi transzfereket Párizs és a túra helyszínei között, a táborhelyek költségeit, elhelyezést saját sátorban ( a túra idejére 2 személyes sátor bérelhető 7.000 Ft + ÁFA áron ),a saját kerékpár kiszállítását, , túravezetést, ügyeletes szerelőt, csomagszállítást, térképeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást Budapest - Párizs - Budapest útvonalon ( + 20.000 Ft/fő ), vagy az egyéni repülőgépes utazást, a kerékpár bérlését csomagtáskával együtt ( 7.000 Ft + ÁFA a túra teljes időtartamára) az általános utasbiztosítást (kötelező), étkezést (alkalmanként közös főzést szolid díjtételért azért szervezünk), belépőjegyeket, buszos utazásnál a tranzittáborhelyeket, útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, például Mt.St-Michéle, háborús múzeumok, strandbelépők stb.

Előleg: 

A jelentkezéskor a túra teljes költségének 40%-a fizetendő. Egy hónapon belüli induláskor a teljes összeget kell befizetni.

Hátralék: 

A részvételi díj 60 %-a ami az indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Milyen felszerelést vigyek?

Mindenképpen ajánlott kerékpáros táska vagy kisméretű hátizsák a napi holmik pakolására. Ne feledkezzünk meg arról, hogy az éghajlat itt már erősen óceáni, ami gyakran előforduló esőt jelent, ezért az esőkabát alapfelszerelési tárgy. A legjobb megoldás a kerékpáros poncsó, amit kimondottan a kerékpártúrázók számára fejlesztettek ki és több nagy sportáruházban is kapható. Fontos szempont a kerékpárok lezárhatósága, ezen a vidéken sűrűbben fordulnak elő lopások mint pl. német vagy osztrák területen.

Egyebek
Kiutazás: 

A kiutazás mikrobusszal történik. Az egyénileg érkezőket egy másik kisbusz fogadja, így csak akkor áll módunkban a mikrobusszal utaztatni, ha legalább 6 fő kér utazást.

Szállás: 

Elhelyezés jó színvonalú campingekben, saját sátorban. 7.000 Ft/2 fő/túra + ÁFA áron kétszemélyes sátor a helyszínen bérelhető

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz, de több alkalommal is szervezünk közös főzést. Egy-egy vacsora várható költsége sörrel vagy üdítővel 2.300 Ft vagy 8 EURO. Mindenkinek biztosítjuk az étkezésekhez a fedett étkező sátrunkat sörpaddal és asztalokkal, valamint a reggeli teához, kávéhoz a forró vizet.
A területről: 
Normandia és Bretagne történelmi emlékekben rendkívül gazdag, sajátos hangulatú, páratlan tengerparti tagoltságú területe Franciaországnak. Népsűrűsége viszonylag ritka.
Időjárás: 
Mivel az óceán felől érkező légtömegek itt érik el először a kontinenst, ezért éghajlata a miénknél csapadékosabbnak mondható, de az esős napok száma semmiképpen sem ijesztő.
Csomagolás: 
A túrázók alap felszereltségéhez a kerékpáros táska vagy a kisméretű hátizsák hozzátartozik. Mivel utasaink csomagját az út folyamán szállítjuk, kérünk mindenkit, úgy csomagoljon, hogy csomagolása tartós legyen, de ugyanakkor ne okozzon kárt más csomagjában.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az útlemondási biztosítást az alapár tartalmazza. Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!