Nepál kalandutazás

14 napos utazás az élő Istennő országában

Kalandutazásra indulunk Ázsia csodás országában Nepál legszebb helyeire, az egykori Malla királyok földjére. Királyi városok, paloták, hindu szentélyek és buddhista sztúpák várnak ránk. Gyalogtúrázunk a káprázatos Annapurna-régióba, a Himalája hófedte csúcsai között. Levezetésképp kajakokkal és elefántháton dzsungelszafarira indulunk a Chitwan Nemzeti Parkban.

FőoldalÁzsiaNepálNepál kalandutazás

Alapár tartalmazza

a repülőtéri transzfereket, utazást helyi autóbusszal Kathmandu-Pokhara-Chitwan Nemzeti Park - Kathmandu útvonalon, hat éjszaka szállást hotelben reggelivel Kathmanduban és Pokharában, a hegyi túra alatt menedékházban, a Chitwan Nemzeti Parkban bungalókban napi háromszori étkezéssel, a gyalogtúra alatt a teherhordók és nepáli vezetők költségét, valamint a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet, a programban nem szereplő étkezéseket, a nepáli vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, az Annapurna Nemzeti Park belépőjét, borravalókat és a biztosítást.

Hossz: 
14 nap
Létszám: 
6-18 fő

Nehézség:

Az Annapurna régióban tett túráink közepes nehézségűek, amelyek átlagos erőnléttel könnyen bejárhatóak. Azoknak, akik rendszeresen szoktak túrázni nem okoz majd problémát ezek teljesítése. Ezeken a túrákon főleg a tengerszint feletti magasság hatásával kell számolni. Amennyiben eldöntötted, hogy jelentkezel az útra, javasoljuk, hogy kezdj el valamilyen állóképességi sportot művelni (futás, gyaloglás, kerékpározás vagy úszás).

1. nap – Budapest, Kathmandu
Ferihegyről európai és ázsiai átszállással érkezünk Nepálba.

2. nap – Kathmandu: Thamel, Durbar Square
Délután a főváros látnivalóit keressük fel. Megkóstolhatjuk Ázsia ízeit.

3. nap – Kathmandu: Swayambhunath, Patan
Egész napos barangolás a Kathmandu-völgyben. Látogatás a Majmok templomában és a csodás Patanban.

4. nap – Kathmandu, Pokhara
Reggel buszra szállunk és a Phewa-tó partján fekvő kisvárosba, Pokharába utazunk.

5-8. nap - Túra az Annapurna régióban
Négy napos könnyű gyalogtúrára indulunk az Annapurna-régióba. Káprázatos himalájai táj az útitársunk.

9. nap – Pokhara, Chitwan Nemzeti Park
Pokharából az indiai határvidékre utazunk, a Chitwan Nemzeti Parkba.

10. nap - Chitwan Nemzeti Park
Az egész napot a dzsungelben töltjük. Gyalogosan, kenuval és elefánttal járjuk be a vidéket.

11. nap - Chitwan Nemzeti Park, Kathmandu
Reggel buszra szállunk és visszautazunk a fővárosba. Délután Nepál legnagyobb buddhista kegyhelyéhez ,a Bodhnath-sztúpához látogatunk.

12. nap - Kathmandu: Pashupathinath, Baktapur
Felkeressük az ország legfontosabb hindu templomát Pashupathinathban. Délután a völgy legszebb kisvárosába, Bhaktapurba kirándulunk.

13. nap – Kathmandu - Budapest
Szabadprogram. Vásárlással, a nyüzsgő ázsiai forgatagban való kalandozással tölthetjük a napot. Hazautazás.

14. nap – Budapest
Menetrendtől függően az esti órákban érkezünk Ferihegyre.

További információ

Szállás

Kathmanduban és Pokharában egyszerű hotel, 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük az éjszakákat. A hegyekben menedékházak egyszerűen berendezettek szobáiban leszünk, az ágyakhoz nem jár ágynemű, így feltétlenül hozd magaddal hálózsákot. A Chitwan Nemzeti Parkban bungalók kétfős fürdőszobás szobáiban alszunk.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Nepál: Annapurna-alaptábor gyalogtúra - 16 nap
Részletek

1. nap – Budapest, Kathmandu
Repülőnk menetrendje függvényében a reggeli órákban indulunk Ferihegyről egy európai és egy ázsiai átszállással Kathmanduba. Az éjszakát a repülőn utazással töltjük.

2. nap – Kathmandu: Thamel, Durbar Square
A délutáni órákban érkezünk meg a kathmandu-i repülőtérre, ahol már várnak ránk helyi vezetőink, akik a szállásunkra visznek bennünket. Hotelünk a rendkívül népszerű Thamel negyedben található, amely a Nepálba utazó hátizsákosok és kalandkeresők nyüzsgő találkozóhelye. A nap hátralévő részét pihenéssel vagy a városrész felderítésével töltjük. A finom ételek, az új ízek és illatok, az aprócska boltok és a semmihez sem fogható, élettel teli ázsiai forgatag hangulata minket is gyorsan magával ragad. Délután közösen elsétálunk a város főterére, a Durbar Square-re, ahol az Élő Istennő háza is található. Megszerezzük első ismereteinket a nepáli vallásról.
Szállás: hotel; Ellátás: reggeli

3. nap – Kathmandu: Swayambhunath, Patan
Mai nap felkeressük Kathmandu környékének látnivalóit. Először a Majmok Templomához, a Swayambhunath buddhista szentélyhez látogatunk el, amely egyike a legnépszerűbb nepáli szimbólumoknak. A templom már a 13. században is fontos buddhista központ volt, a Malla uralkodók idején pedig tovább fejlődött. A sztúpa fehér lépcsős alakja, a négy alapelemet szimbolizálja (föld, víz, levegő, tűz), míg a 13 koncentrikus gyűrű a hegyes templomtornyon a tudás 13 fokát mutatja. Innen a Kathmandu-völgy második legnagyobb városába, az Asóka által alapított Patanba utazunk. A várost a Bagmati-folyó választja el Kathmandutól, főtere a Durbar Square zsúfolásig telve szebbnél-szebb templomokkal. Ez a leglenyűgözőbb bemutatója a nawari építőművészetnek. A látogatás után visszautazunk a Thamelben lévő szállásunkra.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli

4. nap – Kathmandu, Pokhara
Reggel buszra szállunk, és a Phewa-tó partján fekvő Pokharába utazunk. Utazásunk során szembesülhetünk a nepáli vidéki élet mindennapjaival: a földeken az emberek egyszerű szerszámokkal dolgoznak, az utakon furcsa, ősrégi járgányok pöfögnek, gyakran találkozunk lovas szekerekkel, egy olyan világba cseppenünk, amely idegen, de mégis barátságos számunkra. A déli órákban egy árnyas étteremnél megállunk ebédelni, ahol megkóstolhatjuk a nepáli konyha finomságait. Kora este érkezünk meg pokharai hotelünkbe. Miután elfoglaltuk szállásunkat, felkeressük a város örökké nyüzsgő főutcáját, ahol rengeteg étterem hívogatja az éhes vándort.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli

5-8. nap - Túra az Annapurna-régióban
Pokharából négy napos gyalogtúrára indulunk az Annapurna-régióban. Kisbusszal a kiindulópontra Naya Poolba utazunk, majd elindulunk a rododendron erdőben. Útvonal: Tirkhedhunga, Ulleri, Bantati, Ghorepani, Poon Hill. Fantasztikus vidéken haladunk, túránk nagy része rododendron erdőben vezet, sok apró falut érintünk, szállásaink egyszerű menedékházakban lesznek, amiket teahouse-nak neveznek a helyiek. A napi gyaloglások könnyűek, de látványosak. A harmadik napon Ghorepániból felkapaszkodunk a Poon Hill 3210 méteres csúcsára, ahol felejthetetlen panoráma fogad minket. Láthatunk legalább két nyolcezrest; az Annapurna félelmetes tömbjét és a Dhaulagirit, valamint a nepáliak szent hegyét, a Machapucharét.
Túratávolság a négy nap alatt: kb. 45 km, szint fel-le: 2200 méter.
Szállás: menedékház

 

9. nap – Pokhara, Chitwan Nemzeti Park
Pokharából az indiai határvidékre utazunk, a Chitwan Nemzeti Parkba. Busszal szeljük keresztül a nepáli vidéket, hegyeken-völgyeken vezet az utunk, apró falvakat érintünk. Délben megállunk ebédelni egy étteremnél, kora délután érjük el a nemzeti parkot. Miután elfoglaltuk szállásunkat, helyi vezetőink eligazítást tartanak, és ismertetik az elkövetkezendő napok programját. Estefelé gyalogos kirándulásra indulunk a nemzeti parkban.
Szállás: bungaló
Ellátás: vacsora

10. nap - Chitwan Nemzeti Park
Az egész napot a Chitwan Nemzeti Parkban töltjük, tapasztalt helyi vezetők kalauzolásával. Autentikus kenukon madár- és krokodillesre indulunk a Rapti-folyón. Az egy fatörzsből kivájt vízi járművek fürgén siklanak a folyó vizén. Utunk során sokféle madarat figyelhetünk meg, a folyóparton pedig napozó krokodilokat láthatunk. A vízi kalandot követően gyalogos rinocéroszlesre vagyunk hivatalosak. Délben elefántfürdetés a Rapti-folyóban, majd szafarira indulunk elefántháton, hogy felkutassuk az ázsiai dzsungel királyát, a tigrist. Biztonságos magasságból figyelhetjük az orrszarvúkat, majmokat, szarvasokat, és ha a szerencse mellénk szegődik, megpillanthatjuk a tigrist is. A programok után visszatérünk táborunkba.
Szállás: bungaló
Ellátás: teljes ellátás

 

11. nap - Chitwan Nemzeti Park, Kathmandu
Reggel buszra szállunk, és visszautazunk a fővárosba. Elfoglaljuk szállásunkat a Thamel egyik hotelében, majd szabadprogram keretében töltjük el délutánt. A nap hátralévő részében ellátogatunk Nepál legnagyobb sztúpájához, a Bodhnath sztúpához, ahol fantasztikus hangulat uralkodik. A sztúpa környékén sok tibeti menekült telepedett le. Ez Kathmandu és egyben Nepál buddhista központja. Reggelente és estefelé buddhisták százai keresik fel, imákat mormolva sétálnak a szentély körül.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli

12. nap - Kathmandu: Pashupathinath, Bhaktapur
Szabadprogram.Vásárlással, a nyüzsgő ázsiai forgatagban való kalandozással tölthetjük a napot, vagy ellátogatunk az ország legfontosabb hindu templomához, Pashupathinathba. A Kathmandu-völgyben Sívának, mint Pashupathinathnak, az állatok urának van a legnagyobb kultusza. A Bagmati-folyó partján álló szentélyhez sokan zarándokolnak el, hogy rituális fürdőt vegyenek a folyó vizében. A folyóparton szertartás keretében hamvasztják el a holtakat. A hindu templomok előtt gyakran látni meditáló gurukat (szellemi vezető) és kifestett imádkozó shadukat, azaz spirituális útra tért, magányos útkeresőket. Délután a kultúra kedvelőinek érdemes elzarándokolni a ,, hívek városába”, Bhaktapurba, a Kathmandu-völgy harmadik legnagyobb városába, a mandalakészítés fellegvárába. A városban sétálva felkereshetünk egy kézműves műhelyt, ahol megfigyelhetjük, hogyan készülnek az óriási koncentrációt és türelmet igénylő mesterművek. Ellátogathatunk a Palota térre, amely sokkal nagyobb, mint Kathmanduban vagy Patanban. A templomok nagy része a 17. században épültek a Malla uralkodók idején. A kirándulások után visszatérünk Thamelbe a szállásunkra.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli

13. nap – Kathmandu - Budapest
Szabadprogram keretében sétálhatunk a városban és beszerezhetjük az ajándékainkat szeretteinknek. A kora délutáni órákban a repülőtérre utazunk és elindulunk Európa felé.

14. nap – Budapest
Mentetrendtől függően az esti órákban érkezünk Ferihegyre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a repülőtéri transzfereket, utazást helyi autóbusszal Kathmandu-Pokhara-Chitwan Nemzeti Park - Kathmandu útvonalon, hat éjszaka szállást hotelben reggelivel Kathmanduban és Pokharában, a hegyi túra alatt menedékházban, a Chitwan Nemzeti Parkban bungalókban napi háromszori étkezéssel, a gyalogtúra alatt a teherhordók és nepáli vezetők költségét, valamint a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet, a programban nem szereplő étkezéseket, a nepáli vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, az Annapurna Nemzeti Park belépőjét, borravalókat és a biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Nepál hazánknál olcsóbb ország. Egy ebéd ára Kathmanduban 5-15 USD, a hegyekben a magassággal arányosan emelkednek az árak. Átlagosa háromszori étkezésre, napi 15-20 USD elegendő.
Ajánlott költőpénz: 300 USD, amely az egyéni igényektől eltérhet.
Nepálban fizetendő költségek: Annapurna engedély: 2000 NRP, szükséges hozzá két igazolványkép. Nepáli vízum: 25 USD, egy igazolványkép szükséges hozzá. Kötelező borravaló a helyi vezetőknek, teherhordóknak: 70 USD. Az árak változhatnak.
Belépők: Swayanbhunath: 100 NRP Kathmandu: Durbar Square: 300 NRP Patan, Durbar Square: 200 NRP Pashupatinath: 500 NRP Bodhnath: 100 NRP Baktapur: 750 NRP A fenti árak tájékoztató jellegűek, változásukért irodánk nem vállal felelősséget.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
150 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
150-200 USD/fő
Előleg: 

87.000 Ft/fő, amely jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

132.000 Ft/fő, amely az utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Táska: Célszerű egy nagy, 70-75 literes hátizsákba, vagy jó minőségű, strapabíró sporttáskába pakolnod felszerelésed nagy részét, hiszen a túra során a teherhordóink ezt viszik majd magukkal. Tekintettel arra, hogy hátizsákod nagy igénybevételnek lesz kitéve, ezért húzz rá egy nagy, műanyag zsákot, valamint a fontosabb holmikat is gondosan csomagold be az eső ellen. Felhívjuk figyelmedet arra, hogy bőröndöt semmi esetre se hozz magaddal! A napi túrák során legyen nálad egy kisebb, vízhatlan hátizsák, amelyben meleg ruhát, vizet, a személyes irataidat, illetve a fényképezőgépet tudod tartani.

Hálózsák: Meleg hálózsákra van szükség, aminek a komfort tartománya legalább 0 fok. A menedékházak szobáiban nincs fűtés, az éjszakák hidegek lehetnek, ezért kérünk, hogy megfelelő hálózsákot hozz magaddal.

Túrabakancs: Kényelmes, vízálló, bejáratott túrabakancsra van szükség, amelyet már régóta használsz. Ha új bakancsod van, még az utazás előtt járasd be, nehogy az túrázás alatt törje fel a lábad. Pakolj be 3-5 pár vastag túrazoknit, illetve váltócipőt, vagy szandált.

Meleg ruházat: Javasoljuk a réteges öltözködést, a polár pulóver, szélálló ruházat, meleg aláöltözet, vízálló kabát és nadrág, sapka és akár két pár kesztyű használatát.

Egyéb: Fejlámpa, pótelemek, kulacs, napszemüveg, magas faktorú napkrém, túrabot, kamásli, kalap vagy kendő napszúrás ellen, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

 

Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg. Menetrendszerinti repülőjárattal Budapest – Kathmandu útvonalon.
Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!
Aktuális repülőjegy ár: 180.000 Ft/fő + illeték (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ, 2011. februári ár).
Nepálban bérelt autóbusszal utazunk a Kathmandu-Pokhara-Chitwan Nemzeti Park - Kathmandu útvonalon.

Szállás: 

Kathmanduban és Pokharában egyszerű hotel, 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük az éjszakákat. A hegyekben menedékházak egyszerűen berendezettek szobáiban leszünk, az ágyakhoz nem jár ágynemű, így feltétlenül hozd magaddal hálózsákot. A Chitwan Nemzeti Parkban bungalók kétfős fürdőszobás szobáiban alszunk.

Étkezés: 
Jelentős részben önellátó. Ugyanakkor nem szükséges sok élelmet magaddal hoznod itthonról, mert folyamatosan tudsz vásárolni, még a hegyekben is. Utunkat sok étterem kíséri, így minden nap lesz mód reggelizni, ebédelni, vacsorázni. Az éttermi árak a hegyekben nem magasak, de a magassággal egyenes arányosan nő az árszint. Átlagosan háromszori étkezés a hegyekben 2000-4000 Ft/fő/nap. Amit érdemes hoznod: Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a napi gyalogtúrák során. Jó, ha hozol pezsgőtablettákat, instant italporokat és tea filtert, amit a megvásárolt hideg, vagy meleg vízből könnyen kedvenc italoddá varázsolhatsz. Kizárólag palackos ivóvizet vagy forralt vizet lehet inni az út során, amely szintén mindenhol folyamatosan beszerezhető. A városi hotelekben reggelit, a Chitwan Nemzeti Parkban pedig napi háromszori étkezést biztosítunk.
Időjárás: 
Nepálban a tavasz (március-május) és az ősz (október-november) a főszezon. Nyáron a monszun idején túl sok a csapadék, a tél pedig túlságosan hideg a túrázáshoz. A városi kirándulások alatt és a Chitwan Nemzeti Parkban 25-30 C fok várható. A hegyekben napi hőmérséklet reggelente és éjszaka 5 és -1 C fok, napközben 15-20 C fok. Napközben nagy a besugárzás, fontos a megfelelő UV-védelem a bőrnek és a szemnek is!
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakold! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre. Mivel néha előfordul, hogy a feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra, így javasoljuk, hogy legyen rajtad a túracipőd, valamint vigyél fel magaddal a gépre meleg ruhát, illetve az esőkabátod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a helyszínen, a kathmandui repülőtéren tudják a nepáli vízumot beszerezni. A 15 napos vízum díja 25 USD, amelyhez szükséges két igazolványkép, valamint a hazautazástól számított hat hónapig érvényes útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség a kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!