Nepál: Annapurna-alaptábor gyalogtúra

15 napos gyalogtúra és kulturális utazás a Himalájában

Gyalogtúrára indulunk a káprázatos Annapurna-régióba a Himalája hófedte csúcsai között, célunk az Annapurna-csúcs alaptábora. A hegyi túra mellett kulturális látnivalók is várnak ránk Pokharában és a Kathmandu-völgyben. Pewa-tó, Világbéke sztúpa, Patan, Bakhtapur, Nagarkot, Swayanbunat sztúpa, Bodhanat sztúpa és még egy feledhetetlen raftingtúra is vár rád, ha velünk tartasz. Irány a Himalája!

-9%

kedvezmény egyes
időpontokban!

FőoldalÁzsiaNepálNepál: Annapurna-alaptábor gyalogtúra

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- tapasztalt túravezetők
- kétágyas elhelyezés
- maximális odafigyelés
- hangulatos szállások
- kényelmes, szervezett utazás

Alapár tartalmazza

a repülőtéri transzfereket, utazást Nepálba privát autóbusszal, a városi szállásokat szállodákban reggelivel, a szállásokat a gyalogtúra alatt menedék házakban, a gyalogtúra alatt a teherhordók és nepáli vezetők költségét, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet, a programban nem szereplő étkezéseket, a nepáli vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, borravalókat és a biztosításokat.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
hotel
Létszám: 
10-20 fő

Nehézség:

A legkönnyebb nepáli gyalogtúránk!
Az Annapurna-alaptábor gyalogtúra közepes nehézségű. Azoknak, akik rendszeresen szoktak túrázni nem okoz majd nagy problémát a távok teljesítése, ám néhány nehezebb szakaszra nekik is számítani kell. Kezdő, nem gyakorlott túrázók, nehéznek érezhetik a napi távok végigjárását, ám kitartással, alapos felkészüléssel ők is tudják teljesíteni.  Ha elhatározod, hogy jelentkezel a túrára, érdemes edzeni rá. Állóképességi sportok: túrázás, futás, kerékpározás ajánlott a felkészülés során. Mivel fejben dőlnek el a dolgok, a mentális felkészülés is nagyon fontos!   A gyalogtúra során a tengerszint feletti magasság hatásával kell számolni, mivel a legmagasabb pont amit érintünk 4200 méter. 

1. nap: Budapest
Repülőgéppel utazunk Nepál fővárosába.
2. nap: Kathmandu
A reggeli órákban érkezünk meg,ismerkedés az országgal.
3. nap: Kathmandu-völgy látnivalói
Egész napos kirándulásra indulunk a Kathmandu-völgyben.
4. nap: Kathmandu, Pokhara
Korán reggel Pokharába utazunk, pihenés a Pewa-tó partján.
5. nap: Pokhara, Annapurna régió gyalogtúra: Nayapul, Gandruk
Egy hetes gyalogtúránk első napja.
6. nap: Annapurna régió gyalogtúra: Gandruk, Chomrong
Nepáli kultúrtájon túrázunk.
7. nap: Annapurna régió gyalogtúra: Chomrong, Himalaya hotel
Dzsungelben vezet az utunk a hegyi világ felé.
8.nap. Annapurna régió gyalogtúra: Himalya hotel, Annapurna-alaptábor
Elérjük célunk 4200 méter magasban.
9. nap: Annapurna régió gyalogtúra: Annapurna-alaptábor, Bamboo
Bambuszerdőben vezet gyalogtúránk.
10.nap: Annapurna régió gyalogtúra: Bamboo, Jhinu
A mai nap végén thermál forrásban fürdőzhetünk.
11.nap: Annapurna régió gyalogtúra: Jhinu, Nayapul, Pokhara
Az utolsó túranap végén a pewa-tó partjára utazunk.
12.nap: Pokhara városnézés
Egész napos kirándulás a Pokhara-völgyben.
13.nap: Pokhara, Kathmandu
Pokharából a fővárosba utazunk, útközben rafting lehetőség.
14.nap: Kathmandu
Szabadprogram a fővárosban.
15.nap/16. nap: Kathmandu, Budapest
Hazautazás. Érkezés járat függvényében.

További információ

Szállás

Kathmanduban és Pokharában szálloda 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük az éjszakákat. A gyalogtúra során, menedékházak egyszerűen berendezett kétágyas szobáiban leszünk elszállásolva. Az turistaszállásokon az ágyakhoz nem jár ágynemű, így feltétlenül hozd magaddal hálózsákot. 

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Részletes program
0 - 1. nap: Budapest, Kathmandu

Egy késő esti repülőjárattal utazunk Nepál fővárosába. Az éjszakát a repülőn töltjük. Érkezés másnap nepáli idő szerint a déli órákban a kathmandui repülőtérre, ahol már várnak ránk helyi vezetőink, akik a szállásunkra fuvaroznak minket. Szállodánk a rendkívül népszerű Thamel negyedben található, amely a Nepálba látogató turisták nyüzsgő találkozóhelye. A nap hátralévő részét pihenéssel vagy a városrész felderítésével töltjük. A finom ételek, az új ízek és illatok, az aprócska boltok és a semmihez sem fogható, élettel teli ázsiai forgatag hangulata minket is gyorsan magával ragad. Délután közösen elsétálunk a város főterére, a Durbar Square-re, ahol az Élő Istennő háza is található. Megszerezzük első ismereteinket a nepáli vallásról.felderítésére szánjuk. Szállás: hotel

2. nap: Kathmandu-völgy látnivalói

Mai nap felkeressük a Kathmandu-völgy környékének látnivalóit. Először a Bodanath sztúpához látogatunk el. Nepál legnagyobb buddhista szentélyét tibeti menekültek házai szegélyezik. Reggel zarándokok százai mantráznak a szentély környezetében. Innen a Kathmandu-völgy második legnagyobb városába, az Asóka által alapított Patanba utazunk. A várost a Bagmati-folyó választja el Kathmandutól, főtere, a Durbar Square zsúfolásig telve szebbnél-szebb templomokkal. Ez a leglenyűgözőbb bemutatója a nawari építőművészetnek. Patanból a  Majmok Templomához, a Swayambhunath buddhista szentélyhez látogatunk el, amely egyike a legnépszerűbb nepáli szimbólumoknak. A templom már a 13. században is fontos buddhista központ volt, a Malla uralkodók idején pedig továbbfejlődött. A sztúpa fehér lépcsős alakja a négy alapelemet szimbolizálja (föld, víz, levegő, tűz), míg a 13 koncentrikus gyűrű a hegyes templomtornyon a tudás 13 fokát mutatja. Délután visszautazunk a Thamelben lévő szállásunkra.

3. nap: Kathmandu, Besisahar (760 m), Khudi (950 m)

Reggel buszra szállunk, és gyalogtúránk kiindulópontjára, az Annapurna régióba utazunk.  Utazásunk során szembesülhetünk a nepáli vidéki élet mindennapjaival: a földeken az emberek egyszerű szerszámokkal dolgoznak, az utakon furcsa, ősrégi járgányok pöfögnek, gyakran találkozunk lovas szekerekkel, egy olyan világba cseppenünk, amely idegen, de mégis barátságos számunkra. A déli órákban egy árnyas étteremnél megállunk ebédelni, ahol megkóstolhatjuk a nepáli konyha finomságait. A késő délutáni órákban érkezünk meg gyalogtúránk kiinduló pontjára Besisahar településre. Itt találkozunk teherhordóinkkal, akik nélkülözhetetlen segítőink lesznek az elkövetkezendő kalandos napok során.  Összepakoljuk felszerelésünket és elindulunk a himalájai gyalogösvényen. Célpontunk a mintegy órai járásra fekvő Khudi. A faluban káprázatos panoráma fogad minket a Manaslu gerincére. Itt töltjük gyalogtúránk első éjszakáját egy turistaházban. Táv gyalogosan: 3 kilométer, szint fel: 190 méter, menetidő: 1 óra.

4. nap: Khudi (950 m), Chamje (1430 m)

Vidáman ébredünk! Jót szippantunk a friss hegyi levegőből, elfogyasztjuk himalájai reggelinket. A távolban a Manaslu hófehér gerince drágakőként csillog a felkelő nap fényében, energiával töltve fel testünk, lelkünk. Így indulunk útnak!
Hegyi Marsyangdi-folyó termékeny völgyébe ereszkedünk le. Szépen művelt rizsföldek mellett kanyargunk, egyszer-egyszer megpihenve kapaszkodunk fel a himalájai emelkedőkön. Utunkat félhold alakú teraszos rizsföldek, buja erdők, ég felé törő sziklák és békésen megbúvó farmok látványa kíséri. Kellemes túrázás vár ránk Syange településig. Itt elfogyasztjuk ebédünket egy fantasztikus panoráma étteremben, majd folytatva túránk ösvényünk meredekebb lesz Jangatig. Innen egy kaptatón érjük el mai szállásunkat, Chamje települést.  Táv gyalogosan: 13 kilométer, szint fel: 680-le: 200 méter, menetidő: 6 óra.

5. nap: Chamje (1430 m), Dharapani (1860 m)

Reggeli után magunk mögött hagyjuk a Chamje települést. Utunk a Manang régió apró falvain halad keresztül. Gyakran vezet krumpli, árpa és kukoricaföldek mellett ösvényünk. A falvakat bambuszerdő követi, majd elérjük a folyóparton fekvő festő Tal települést, amely otthona egy óriási vízesésnek.  Megebédelünk, majd folytatjuk utunkat Dharapaniban lévő menedékházunkig.
Táv gyalogosan: 13  kilométer, szint fel: 630-le: 200 méter, menetidő: 6,5 óra.

6. nap: Dharapani (1860 m), Chame (2630 m)

Ma korán indulunk, mert hosszú út vár ránk és majd 1000 méter emelkedővel kell megküzdenünk. Eleinte meredek erdei ösvényen kígyózunk, majd kiérve ez erdőből olyan ikonikus Himalájai csúcsok bújnak elő, mint az Annapurna II és az Annapurna IV. A késő délután folyamán érkezünk meg mai szállásunkra, Chame faluba. A nap végén természetes, meleg vizű forrásokban kényeztethetjük fáradt végtagjainkat. Szállásunk Chame településen lesz. Táv gyalogosan: 15 kilométer, szint fel: 850-le: 100 méter, menetidő: 8 óra.

7. nap: Chame(2630 m), Pisang (3190 m)

A reggelit követően ismét útra kelünk. Utunk első fele keskeny, meredek erdei úton halad, majd óriási sziklák között szegélyezik. Ahogy felfelé haladunk a természetes növénytakaró hirtelen eltűnik, több alkalommal keresztezzük a folyót, amelyen lélegzetelállító függőhidak vezetnek keresztül. Kinyílik a völgy, előttünk káprázatos himalájai csúcsok pompáznak! Ezek látvány kíséri utunk mai szállásunkig, Pisang településig.
Táv gyalogosan: 13 kilométer, szint fel: 750-le: 100 méter, menetidő: 6 óra.

8. nap: Pisang (3190 m), Manang (3520 m)

Alig, hogy elindultunk Pisangból az út két felé ágazik. Mi a felső utat követjük addig, míg azt nem érezzük, hogy szinte vízszintesen gyalogolunk fantasztikus ég felé törő csúcsok erdejében. A látvány lebilincselő! Látjuk az Annapurna-tömbjét a Pisang-csúcsot és sok-sok sziklás-havas csodát. A táj és a vegetáció szöges ellentéte annak, amiből reggel elindultunk. Mielőtt elérnénk mai szállásunkat meglátogatunk egy buddhista kolostort. Buddhizmus területen járunk közel Musztáng határához, az elkövetkezendő napokban egyre több kegyhely és kolostor kerül majd utunkba..  Szállásunk Manangban lesz. 
Táv gyalogosan: 16 kilométer, szint fel: 550-le: 200 méter, menetidő: 8 óra.

9. nap: Manang (3520 m): akklimatizációs túra

A mai nap egy aktív pihenőnap az elkövetkezendő kihívást jelentő magashegyi napok előtt. Az emberi szervezetnek időre van szüksége, hogy képes legyen alkalmazkodni a magashegyi körülményekhez (a levegő lecsökkent oxigéntartalmához), ezért a mai napot egy rövid, magasabb tengerszintre vezető akklimatizációs túrára szánjuk. A magasabban fekvő területek jó ráhangolódást jelentenek szervezetünknek. Segítik az akklimatizációnkat, a szervezetünk kezd hozzászokni az oxigénhiányos környezethez. Későn ébredünk, majd a Gangapurna-tó környékére indulunk túrázni. A túra során meglátogatjuk a Vraga faluban lévő buddhista kolostort, majd visszaereszkedünk a szállásunkra, Manangba. 
Táv gyalogosan:  7 kilométer, szint fel: 500-le: 500 méter, menetidő: 4 óra.

10. nap: Manang (3520 m), Yak Kharka (4020 m)

Reggel elhagyjuk Manangot. Átkelünk a folyón, majd egy meredek emelkedő vár ránk Tenki faluig. Itt egy picit megpihenünk, majd folytatjuk a kapaszkodásunkat a  Marshyangdi-völgyben. Észak-nyugat felé fordulunk a Jarsang Khola-völgy irányába, Ghunsa település felé. Itt megebédelünk, majd folytatjuk gyalogtúránk. Elhaladunk néhány szép mező mellett, ahol öszvérek és yakok legelésznek. Ismét átkelünk egy kis folyón, ősi kőfalak mellet lépkedünk, majd elérjük mai szállásunkat, Yak Kharka faluban. Ez lesz az első éjszaka, amit 4000 méter felett töltünk majd. 
Táv gyalogosan:  10 kilométer, szint fel: 600-le: 100 méter, menetidő: 4 óra.

11. nap: Yak Kharka (4020 m), Thorong Phedi (4500 m)

A mai célpontunk a majd Mont Blanc magasságban fekvő, Throng Phedi. Az Annapurna kör gyalogtúrásai ezt a piciny települést használják, mielőtt átkelnének a kéthetes gyalogtúra legmagasabb hágóján. Számunkra is a Thorong La (5416 m) jelenti a legmagasabb pont, amit túránk során érintünk, így a mai nap lassan, kényelmesen araszolunk felfelé. Nem kell sietnünk sehova, jó helyen vagyunk. Körülöttünk káprázatos csúcsok pompáznak, béke és nyugalom honol a tájon. Délután érjük el szállásunkat, majd a nap hátralévő részét pihenéssel töltjük. 
Táv gyalogosan:  7 kilométer, szint fel: 500 méter, menetidő: 3,5 óra.

12. nap: Thorong Phedi (4500 m), Thorong La (5416 m), Muktinath (3800 m)

Nagy nap virrad ránk: Átkelünk az Annapurna-kör emblematikus hágóján. A Thorong La (5416 m) megmászása a legnehezebb napunk lesz a túránk során! Nemcsak az emelkedőkkel kell megküzdenünk, hanem a jelentős tengerszint feletti magassággal. Lassan, lépésről lépésre kell majd araszolnunk. Ám a befektetett munka meghozza majd a gyümölcsét: a hágóban feledhetetlen látvány fogad minket. Megpihenünk, elkészítünk néhány csúcsfotót, elmajszolunk egy csúcscsokit, majd egy hosszú ereszkedés vár ránk a völgybe. Célpontunk Muktinath, amely híres buddhista és hindu zarándokhely. Késő délután, élményekkel megrakottan érkezünk meg mai szállásunkra. Táv gyalogosan:  15 kilométer, szint fel: 950-le: 1600 méter, menetidő: 8 óra.

13. nap: Muktinath (3800 m), Jomsom (2740 m)

Ma megkezdjük a leereszkedésünket a Himalája egyik leghíresebb völgyében, a Kali Gandaki-völgyben. Utunk száraz, hideg területen vezet, szinte Tibetben érezhetjük magunkat. A klíma a tájkép és a kultúra is nagyon hasonló. Nem véletlen, hisz a terület a Tibeti-plató folytatása. Jomson felé túrázva áthaladunk Jharkot és Khingar falvakon, ahol tipikus tibeti építkezést és tibeti kulturális emlékeket találunk. Tulajdonképpen Alsó-Mustángban járunk, amely bár Nepál fennhatóság alatt van, ám az utolsó himalájai királyság.  A mai túra alatt folyamatosan olya fantasztikus hegyóriások látványa varázsol el minket, mint a Dhaulagiri és Nilgiri gerinc. A túra utolsó éjszakáját Jomsonban töltjük, ahol a vidék egyetlen apró reptere is található. 
Táv gyalogosan:  20 kilométer, szint le: 1100-fel: 100 méter, menetidő: 8 óra.

14. nap: Jomsom (2740 m), Pokhara (827 m)

A korai reggelit követően Jomsonból a Pewa-tó partján fekvő Pokharába repülünk. Garantáltan ez lesz életed egyik legfantasztikusabb, leglátványosabb repülőútja. Kisgépünk a Kali Gandaki-völgy fölött repül, lebilincselő a panoráma a Dhaulagiri-csúcsra, Nilgiri-gerincre és az Annapurna-tömbjére. Miután leszálltunk Pokharában a város egyik kényelmes vendégházába utazunk. Egy kis pihenést követően, délután kisbusszal utazunk a Világbéke sztúpához, amely a Pokhara fölé magasodó hegyen emelkedik. Tiszta időben káprázatos kilátásban lehet részünk az Annapurna régióra és a Pokhara-völgyre. A sztúpától egy rövid gyalogösvényen ereszkedünk le a tópartra, majd csónakokkal kelünk át a Pewa-tavon Pokharába.  Vacsoránkat a hangulatos vidéki városka egyik tóparti éttermében költjük el.

15. nap: Pokhara, Kathmandu

Korán reggel indulunk Pokharából a Kathmandu-völgybe. Többnyire a Trisuri-folyó völgyében haladunk, átszeljük Nepál középső területeit. A késő délutáni órákban érkezünk meg Nepál fővárosába, Kathmanduba. A nap hátralévő részét a város turista negyedében, a Thamelben töltjük. Szállásunk a belváros egyik szállodájában lesz.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a repülőtéri transzfereket, utazást Nepálba privát autóbusszal, a városi szállásokat szállodákban reggelivel, a szállásokat a gyalogtúra alatt menedék házakban, a gyalogtúra alatt a teherhordók és nepáli vezetők költségét, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet, a programban nem szereplő étkezéseket, a nepáli vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, borravalókat és a biztosításokat.

Kötelező költségek: 

Nepáli vízum: 25 USD  (20 euro/fő)
Annapurna Nemzeti Park belépője: 49 euro/fő
Kötelező borravaló a helyi vezetőknek, teherhordóknak: 50 euro/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Nepál hazánknál olcsóbb ország. A nepáli rúpia a hivatalos fizetőeszköz. Árfolyam: 1 euro=kb. 120 NRP.
Egy ebéd ára Kathmanduban 5-15 euro, a hegyekben a magassággal arányosan emelkednek az árak. Átlagosa háromszori étkezésre, napi 15-20 euro elegendő.
Ajánlott költőpénz: 300 euro, amely az egyéni igényektől eltérhet.

Nepálban fizetendő költségek:
Belépők: Swayanbhunath: 300 NRP,  Kathmandu-Durbar Square: 1000 NRP,  Patan-Durbar Square: 1000 NRP,  Pashupatinath: 1500 NRP Bodhnath: 200 NRP, Bhaktapur: 1500 NRP.
Opcionális kirándulás Nagarkotba és Bhaktapurtba: 4000 NRP
A fenti árak tájékoztató jellegűek, változásukért irodánk nem vállal felelősséget.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
110 euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
200-300 euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Táska: Célszerű egy jó minőségű, strapabíró sporttáskába pakolnod ( vagy egy nagy 70-75 literes hátizsákba) a felszerelésed nagy részét, hiszen a gyalogtúra során a teherhordóink ezt viszik majd magukkal. Tekintettel arra, hogy hátizsákod nagy igénybevételnek lesz kitéve, ezért húzz rá egy nagy, műanyag zsákot, valamint a fontosabb holmikat is gondosan csomagold be az eső ellen. Felhívjuk figyelmedet arra, hogy bőröndöt semmi esetre se hozz magaddal! A napi túrák során legyen nálad egy kisebb hátizsák, amelyben meleg ruhát, vizet, a személyes irataidat, illetve a fényképezőgépet tudod tartani.
Hálózsák: Meleg hálózsákra van szükség, aminek a komfort tartománya legalább 0 fok. A menedékházak szobáiban nincs fűtés, az éjszakák hidegek lehetnek, ezért kérünk, hogy megfelelő hálózsákot hozz magaddal.

Túrabakancs: Kényelmes, vízálló, bejáratott túrabakancsra van szükség, amelyet már régóta használsz. Ha új bakancsod van, még az utazás előtt járasd be, nehogy az túrázás alatt törje fel a lábad. Pakolj be 3-5 pár vastag túrazoknit, illetve váltócipőt, vagy szandált.
Meleg ruházat: Javasoljuk a réteges öltözködést, a polár pulóver, szélálló ruházat, meleg aláöltözet, vízálló kabát és nadrág, sapka és akár két pár kesztyű használatát.

Egyéb: Fejlámpa, pótelemek, kulacs, napszemüveg, magas faktorú napkrém, túrabot, kamásli, kalap vagy kendő napszúrás ellen, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg. Menetrendszerinti repülőjárattal Budapest-Kathmandu útvonalon.
Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!

Aktuális repülőjegy ár: 220.000 Ft/fő + illeték (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ).
Nepálban bérelt, privát autóbusszal utazunk.

Szállás: 

Kathmanduban és Pokharában szálloda 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük az éjszakákat. A gyalogtúra során, menedékházak egyszerűen berendezett kétágyas szobáiban leszünk elszállásolva. Az turistaszállásokon az ágyakhoz nem jár ágynemű, így feltétlenül hozd magaddal hálózsákot. 

Étkezés: 
Jelentős részben önellátó. Ugyanakkor nem szükséges sok élelmet magaddal hoznod itthonról, mert folyamatosan tudsz vásárolni, még a hegyekben is. Utunkat sok étterem kíséri, így minden nap lesz mód reggelizni, ebédelni, vacsorázni. Az éttermi árak a hegyekben nem magasak, de a magassággal egyenes arányosan nő az árszint. Átlagosan háromszori étkezés a hegyekben 3000-6000 Ft/fő/nap. Amit érdemes hoznod: Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a napi gyalogtúrák során. Jó, ha hozol pezsgőtablettákat, instant italporokat és tea filtert, amit a megvásárolt hideg, vagy meleg vízből könnyen kedvenc italoddá varázsolhatsz. Kizárólag palackos ivóvizet vagy forralt vizet lehet inni az út során, amely szintén mindenhol folyamatosan beszerezhető. A városi hotelekben reggelit kapunk.
Időjárás: 
Nepálban a tavasz (március-május) és az ősz (október-december eleje) a főszezon. Nyáron a monszun idején túl sok a csapadék, a tél pedig túlságosan hideg a túrázáshoz. A városi kirándulások alatt 25-30 C fok várható. A hegyekben napi hőmérséklet reggelente és éjszaka 0 és -5 C fok, napközben 10-20 C fok. Napközben nagy a besugárzás, fontos a megfelelő UV-védelem a bőrnek és a szemnek is!
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakold! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre. Mivel néha előfordul, hogy a feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra, így javasoljuk, hogy legyen rajtad a túracipőd, valamint vigyél fel magaddal a gépre meleg ruhát, illetve az esőkabátod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a helyszínen, a kathmandui repülőtéren tudják a nepáli vízumot beszerezni. A 15 napos vízum díja 25 USD, amelyhez szükséges két igazolványkép, valamint a hazautazástól számított hat hónapig érvényes útlevél. Euróban is fizethető. (20 euro/fő)
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség a kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Hepatitis A és B, tífusz, illetve tetanusz oltásokat javasoljuk a nepáli utazáshoz, illetve malária elleni gyógyszeres védekezést ajánljuk. Kérünk, hogy az utazás előtt legalább egy hónappal keresd fel a Nemzetközi Oltóközpontot ( Budapest, IX. ker. Gyáli út 3/A.; rendelés idő: hétfőtől csütörtökig 09:00-14:00 óra; Telefon: 476-1364), vagy kérd ki háziorvo­sod tanácsát.
Célszerű magaddal hoznod még: Láz-és fájdalomcsillapítót, görcsoldót, hasmenés elleni szert, ragta­paszt, sebfertőtlenítő szert, fáslit. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyúj­tásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!