Namíbia - Botswana és Zimbabwe (2020.02.22.)

Busmanok földjén, Viktória vízesés, Okavango delta 14 napos afrikai körutazás

Namíbia 1990-től független köztársaság dél-nyugat Afrikában, az Atlanti-óceán partján. Nagyon egyedi tájai és állatvilága miatt a turisták által egyik leglátogatottabb afrikai országnak számít. Azért is közkedvelt, mivel jó közbiztonságú, konszolidált politikai helyzetű ország, mely szinte teljesen mentes a veszélyektők is.

FőoldalAfrikaNamíbiaNamíbia - Botswana és Zimbabwe (2020.02.22.)

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

BBP utasbiztosítás, közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal, terepjáróval, csónakkal, dzsipekkel, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig, idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyek, illetékek, Vízumköltségek, helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek,nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések (helyszínen fizetendő)

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 16 fő - 12-15 fő közötti felár: 35.000 Ft

1. nap: Budapest / Bécs ...
Elrepülés Budapestről vagy Bécsből átszállással Windhoekba, Namíbiába. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: ... Windhoek (Namíbia) - Okahandja - Otjiwarongo
Megérkezés Namíbiába, ahol Afrika legelképesztőbb tájegységeit láthatjuk. Az egykor Délnyugat-Afrika néven ismert ország 1990-től független köztársaság. Fővárosa, amely egyben az ország legnagyobb városa, Windhoek 1650 méter magasan fekszik egy hegyekkel körülzárt völgyben. Északról az Eros-hegység, délről pedig az Auas-hegység határolja. Érkezést követően informális városnézés busszal. Látogatásunk során német stílusú épületekkel szegélyezett utcákat láthatunk, melyek Namíbia gyarmati múltjára emlékeztetnek. Utazás az Etosha Nemzeti Park irányába. Útközben láthatunk egy jellegzetes helyi kisvárost, Okahandját. Okahandja még napjainkban is a legfontosabb központ a Herero nép számára. Továbbutazás Otjiwarongoba. Vacsora. Szállás Otjiwarongoban.

3. nap: Otjiwarongo - Etosha Nemzeti Park - Okaukuejo
Reggeli, majd transzfer az Etosha Nemzeti Parkba. A napot az egyedülláló Etosha Nemzeti Park felfedezésével töltjük. Hatalmas só-sivataggal, változatos növényzettel és gazdag vadvilággal rendelkezik. Vacsora. Szállás Okaukuejo-ban, az Etosha Nemzeti Parkban.

4. nap: Etosha Nemzeti Park - Erongo - Swakopmund
Reggeli után utazás az Erongo régión keresztül a terület székhelyébe, Swakopmundba, az Atlanti-óceán partjára. Útközben láthatjuk a 2350 méter magas gránit hatású Erongo-hegyet. Érkezés délután Swakopmundba. A város a német gyarmati időkben Namíbia legfontosabb kikötővárosa volt, valamint az építészetben is még mindig erős német hatás érezhető. Vacsora. Szállás Swakopmundban.

5. nap: Walvis-öböl - Swakopmund
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egy part közeli úton haladunk a Namíb-sivatag és az Atlanti-óceán közé ékelődött területen, a Walvis-öbölig. Érkezést követően katamáranba szállunk, majd az öbölben csónakázunk a Pelican Point-félsziget irányába. Utazásunk során bálna, delfin vagy fóka lesen vehetünk részt és különböző vizimadarakat csodálhatunk meg. Visszautazás Swakopmundba, majd a város felfedezése. (A program ára: 22.800 Ft.) Vacsora. Szállás Swakopmundban.

6. nap: Swakopmund - Sossusvlei - Solitaire
Reggeli után utazás Sossusvlei-be, mely a világ legrégebbi sivatagja, a Namíb-sivatag déli részén található, óriási vörös homokdűnés terület. A Sossusvlei nevet gyakran az egész területre használják, mely egyike Namíbia legfőbb látványosságainak. Az itt található dűnék a világ legmagasabbjai között vannak; legtöbbjük 200 méter feletti. A legmagasabb a 380 métert is eléri, így kapta a "Big Daddy" becenevet. Utazás Solitaire-be. Vacsora, Szállás Solitaire-ben.

7. nap: Solitaire - Windhoek
Reggeli, majd visszautazunk Windhoekba. Vacsora és szállás Windhoekban.

8. nap: Windhoek - Maun (Botswana)
Reggeli, majd egész napos utazás autóbusszal Botswanába, Maunba, mely az UNESCO Világörökség részét képező Okavango Természetvédelmi Terület fővárosa. Érkezés után a szállás elfoglalása. Vacsora. Szállás Maun-ban.

9. nap: Okavango Delta - Maun
Reggeli után egésznapos kirándulás kenuzással a világ legnagyobb szárazföldi deltájánál, az Okavango-nál. Az Okavango Delta a Kavango-folyóról kapta a nevét, amely 1200 kilométeren keresztül hömpölyög Angola és Namíbia között, aztán belép Botswanába, ahol eltűnik a Kalahári homoksivatagában. A környékén Afrika állatvilágának széles skálája él. Napközben ebéd. Szállás Maun-ban.

10. nap: Maun - Nata - Kasane
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Nata felé. Változatos élőhelyek mentén, a végtelen, száraz homoksivatagtól a füves szavannáig. Továbbutazunk Zimbabwe határának mentén, és kb. még 4-5 óra utazás után elérjük új úticélunkat, Kasane-t, mely Botswana, Namíbia, Zimbabwe és Zambia négyes határának közelében fekszik (egész napos utazás). Vacsora. Szállás Kasane-ban.

11. nap: Chobe Nemzeti Park - Viktória-vízesés (Zimbabwe)
Reggeli után egésznapos kirándulás: a Chobe Nemzeti Park Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának otthont adó park Botswana északi részén. Méretét tekintve az ország harmadik legnagyobb nemzeti parkja, állatvilágát tekintve pedig a legváltozatosabb. A park legjobban talán hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él. Napközben szafarin veszünk részt a nemzeti parkban és rövid csónakázással zárjuk napunkat. Rövid utazás és határátkelés  után érkezünk meg Zimbabwe-be. Vacsora. Szállás a Viktória-vízesésnél.

12. nap: Viktória-vízesés - Zambezi-folyó
Reggelit követően Afrikai utazásunk egyik fénypontja, a Victoria Falls Nemzeti Park meglátogatása. Az  UNESCO Természeti Világörökség részét képező Viktória-vízesés a világ legszélesebb és egyik legszebb zuhataga. Helyi elnevezése a makololóktól származik: Mosi-oa-Tunya, melynek jelentése "mennydörgő gőzölgés" és "robajló füst". A név onnan ered, hogy a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny egészíti ki.  Délután hajózunk a Zambézi-folyón. 1855-ben David Livingstone, a híres felfedező és misszionárius volt az első európai, aki megpillantotta a Zambézi-folyó nagy vízesését, melyet az akkori brit királynőről nevezett el Viktória-vízesésnek. Vacsora. Szállás a Viktória-vízesésnél.

13. nap: Viktória - vízesés ...
Reggeli. Transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

14. nap: ... Bécs / Budapest
Megérkezés Bécsbe vagy Budapestre.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

Dél-namíbi dűnetenger
Okawango Delta
Mosi-oa-Tunya / Viktória-vízesés

További információ

Szállás

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban és lodge-ban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

BBP utasbiztosítás, közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal, terepjáróval, csónakkal, dzsipekkel, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig, idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek, illetékek, Vízumköltségek, helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek,nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések (helyszínen fizetendő)

Kötelező költségek: 

Repülőjegy.
Repülőtéri illeték.
Vízum díja, kilépési illeték
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni vízum kb.: 50 USD (Zimbabwe); Namíb vízum és ügyintézés
amounth: 36000,00 HUF

Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési ill., kb: 25 USD

Továbbá 280 USD, mely a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Előleg: 

Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:

I. részlet:         előleg jelentkezéskor (a végösszeg 40%-a)

Hátralék: 

II. részlet:       kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet:      fennmaradó összeg - kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Pénz: USD-t érdemes vinni. Az árviszonyok a magyarnál olcsóbbak. Közbiztonság: átlagos. Forgalmas helyeken lopásveszély. A meglátogatandó helyek egyébként biztonságosak, európai turisták által rendszeresen látogatottak.
Feszültség: 220 V körül. Európai dugaszok általában használhatók, de javasolt világadapter beszerzése.

Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, helyben bérelt busszal, hajóval.

Afrikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

Szállás: 

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban és lodge-ban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
A vadak mellett azonban egyéb látnivalót is kínál az ország, remek strandok, korallzátonyok, lélegzetelállító hegyek és ősi szuahéli városok várják a turistákat. Sajnos a közbiztonság hagy maga mögött némi kívánnivalót, de ha elővigyázatosak vagyunk, és nem kérkedünk a pénzünkkel, esetleg az aranyóránkkal, akkor csak kellemes élményekkel fogunk hazatérni. A turistákat leginkább érdeklő eseményt a biológia szervezi, a vadak vonulása a leglátványosabb kenyai rendezvény. Az állatok júliusban és augusztusban a Szerengeti Parkból indulnak észak felé legelőt keresve, és októberben indulnak vissza. A vonulást a Masai Mara Nemzeti Parkban lehet a legjobban megcsodálni.
Időjárás: 
Az Indiai-óceán partján, az Egyenlítőn, Szomália, Etiópia, Szudán, Uganda és Tanzánia szomszédságában fekszik az ország. A Rift-völgy, és a központi felföld gyönyörű tájairól nevezetes. Nyugat-Kenya a Viktória-tóval az ország vadakban leggazdagabb területe. Az északkeleti országrész elhagyatott, ide szerencsére még nem ért el a modernizált világ. Az éghajlat, annak ellenére, hogy az országot az Egyenlítő szinte pontosan középen szeli keresztül, meglepően változatos. A legkellemesebb az idő a Rift-völgyben, a félsivatagos, szavannás területeken óriási hőség uralkodik. Nyugat-Kenya és az óceánpart egész évben forró és csapadékos.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség és poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!