Namíbia, Botswana és a Viktória-vízesés kiscsoportos körutazás 2024.03.04-20.

FőoldalAfrikaNamíbiaWindhoekNamíbia, Botswana és a Viktória-vízesés kiscsoportos körutazás 2024.03.04-20.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy a Bécs-Windhoek/Victoria Falls-Bécs útvonalon, átszállással
Szállás 14 éjszakára középkategóriás szállodákban, lodge-okban, kétágyas szobákban
Félpanzió a teljes út során
Kirándulások, városnézések, vadlesek program szerint különbusszal, belépőkkel
Nemzeti parkok díjai
Magyar idegenvezető a teljes út során

Alapár nem tartalmazza

Utasbiztosítást
Útlemondási biztosítást
Egyéb személyes kiadásokat
Vízumok és idegenforgalmi adók díját: Namíbiában ~80 USD vízumdíj (érkezéskor a helyszínen felvehető), Kaza Univisa a Botswana és Zimbabwe belépésekhez (50 USD)
Ajánlott borravaló (helyszínen fizetendő): 100 USD/fő

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 9 fő, a fakultatív kirándulásokon 6 fő.
Turistaként mindhárom országban legfeljebb 30 napig tartózkodhat magyar állampolgár. Az útlevélnek a hazautazás napjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és legalább három, egymást követő üres oldalt kell tartalmaznia.
Kötelező védőoltásra nincsen szükség, mindemellett érdemes indulás előtt valamely oltóközpont munkatársával konzultálni (Országos Epidemiológiai Központ, Nemzetközi Oltóközpont) a javasolt lehetőségekről. A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető.
Az utazás teljes hossza kb. 2800 km. Namíbiában az utak minősége bár jó, sok helyen nem aszfaltozott, hanem földút, ami fáradtságosabbá teheti az utazást.
Egy felnőtt foglalása esetén egyágyas felár fizetendő. Az egyágyas felár: 180 000 Ft/fő
A fizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételeinkben rögzítettektől: foglalás után a kötbér mértéke 120 000 Ft/fő, a hátralékfizetés határideje 2024. január 4. A hátralékfizetés után a kötbér mértéke 100%.

Hossz: 
17 nap
***
Létszám: 
Minimum 9 fő

2024. március 4. hétfő
Elutazás Bécsből egy átszállással Windhoekba az Ethiopian Airlines légitársaság menetrend szerinti járataival (Bécs - Addisz Abeba 22:10-06:30, Addisz Abeba - Windhoek 08:35-13:20).

2024. március 5. kedd
Érkezés Namíbia fővárosába kora délután, majd rövid buszos kirándulás a városban: megnézzük a Windhoek jelképeként ismert evangélikus templomot, az 1910-es években épült vasútállomás épületét, a kormányzósági palotát (Tintenpalast) és a Gibeon meteorit eső darabjaiból készült installációt. Szállás a Safari Court Hotelben 3+*.

2024. március 6. szerda
Kezdődik az igazi kaland! Útnak indulunk Földünk második legszárazabb sivataga, a Namib Sivatag felé. Útközben az ezen a vidéken honos nyársas antilopokkal (oryx) találkozhatunk, megállunk a Baktérítőnél, majd elérünk a sivatagban található első szállásunkra.

Este fakultatív naplemente túra és gyalogos esti kirándulás a sivatagban (snack és italfogyasztással). - Részletek és ár hamarosan.

Szállás és vacsora: Namib Desert Lodge.

2024. március 7. csütörtök
Korai reggelink után indulunk a világ legidősebb sivataga felé, hogy négykerék meghajtású terepjáróinkkal a nap reggeli sugaraival együtt érjük el Sossuvlei szikes időszakos tavát és a 150 méter magas 45. dűnét. Szabadidő fotózásra, dűnemászásra, majd átsétálunk a Dead Vlei (halott völgy) csontváz szerű, kiszáradt akáciái közé. Délután rövid túrát teszünk a Sesriem kanyonban: az átlagosan 30-40 méter magas sziklafalakkal övezett keskeny szorosban. Szállás és vacsora: Namib Desert Lodge.

2024. március 8. péntek
Ma továbbutazunk Swakopmund felé: útunk során elhaladunk a tekintélyt parancsoló Rostock-hegy mellett, átkelünk a Kuiseb-szoroson, hogy elérjük az Atlanti-óceán partján fekvő településeket. Első megállónk a flamingó és pelikán kolóniájáról híres Walvis Bay lesz.
Délután fotószünetet tartunk az óceánparti vörös homokdűnéknél, majd a kora esti órákban érünk a koloniális időket idéző épületeivel, pálmafás utcáival, remek éttermeivel és művészeti galériáival büszkélkedő oázisba, Swakopmundba. Szállás a Hansa Hotel szállodában.

2024. március 9. szombat
Délelőtt felfedezzük a városka főbb látnivalóit: sétálunk az óceánparti sétányon, megnézzük a drágakő múzeumot és a Martin Luther gőzöst. Ismerkedünk az ország különleges történelmével. Délután fakultatív 4x4 terepjáró túra a Sandwich Harbour környéki dűnék között. - Részletek és ár hamarosan.

2024. március 10. vasárnap
Elhagyjuk a városias környezetet és mielőtt Damaraföld hegyei közé indulnánk, megállunk a Cape Cross fókarezervátumnál. A terület a Dél-afrikai medvefókák egyik legnagyobb kolóniáinak egyike. Neve egy hatalmas kőkeresztből származik, melyet portugál telepesek emeltek a 16. században. Innen Twyfelfonteinbe tartunk: a völgyet őslakói, a damara törzs Uri-Ais, azaz szökkenő forrás néven emlegették, mára a forrás és a folyócska teljesen elapadt, látogatottsága viszont megnőtt az itt található, több, mint 2500 vésett sziklarajz miatt. Mi is felkapaszkodunk a barlangokhoz, hogy megcsodáljuk a páratlan alkotásokat. Szállás és vacsora: Twyfelfontein Lodge.

2024. március 11. hétfő
Az elkövetkező két napot Namíbia fő attrakciójának, az Etosha Nemzeti Parknak szenteljük.  A több, mint 20 000 km² területű park bozótjaiban számtalan antilopfajtával (gnú, nyársas- és vándorantilop, nagykudu), elefánttal, orrszarvúval és oroszlánokkal is találkozhatunk. Az időszak sajátossága a kölykeiket nevelgető anyák, remek fotótémát kínálnak! Szállásaink sajátossága, hogy a nemzeti park határain belül helyezkednek el, így lehetőség nyílik a napnyugta után és előtt vadlesre is. Szállás és vacsora: Okaukuejo Rest Camp.

2024. március 12. kedd
Ma Keletről Nyugatra haladva, zebracsordákat, oroszlánokat, zsiráfokat követve átszeljük a nemzeti parkot, majd búcsút intve a területnek a közelben töltjük az éjszakát. Szállásunk és vacsoránk a park területén található Namutoni Resort lesz. A szállásunk mellett található itatónál a park nyitvatartási idején túl, az esti órákban is gyönyörködhetünk a vadállatok látványában. Felejthetetlen élmény!

2024. március 13. szerda
Elhagyjuk Namíbia sivatagos vidékét, hogy az esténket már az Okavango-folyó körüli dús vegetációban tölthessük. Utunk során megnézzük a Föld legnagyobb ismert, egy darabból álló meteorit tömbjét, a Hoba meteoritot, majd ismerkedünk az angolai határ mentén élő Mbunzák életével. Szállás és vacsora a fantasztikus folyóparti környezetben található Hakusembe River Lodge-ban lesz.

2024. március 14. csütörtök
Délelőtt folytatjuk az utunkat a Caprivi sáv buja vegetációjában Botswana felé, hogy a Kwando-folyó partjára érve elfoglaljuk szállásunkat a Namushasha River Lodge-ban. Délután szabadprogram a fantasztikus fekvésű szálláson, ahol akár a teraszról is gyönyörködhetünk a változatos táj és állatvilág látványában. A Kwando-folyó a szomszédos Okavangóhoz hasonlóan sok apróbb csatornára bomlik és gazdag élővilágú mocsárrendszert alkot, de ahelyett, hogy eltűnne a Kalahári sivatagában, keletnek fordul, majd a Zambézibe torkollik.

2024. március 15. péntek
Ma Botswanába érünk, ahol  Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának otthont adó Chobe Nemzeti Parkba látogatunk. A park legjobban talán hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él, valószínűleg itt található Afrika legnagyobb sűrűségű állománya. Az itt élő elefántok az ismert fajok közül a legnagyobbak. Este hajóra szállva csodáljuk a folyó felett az afrikai naplementét. Szállás és vacsora a vízparti fekvésű Chobe Safari Lodge-ban.

2024 március 16. szombat
Délelőtt szabadprogram a szállás szolgáltatásainak, medencéinek felfedezésére. Délután félnapos vadles a park belső területeinek felfedezésére.

2024. március 17. vasárnap
Ma Zimbabwe földjére lépünk és gyönyörű szavannás tájon át érjük el Victoria Falls városát, ahol utolsó két éjszakánkat töltjük. A Viktória-vízesés (Mosi-oa-Tunya) két ország: Zambia és Zimbabwe határán található. Helyi elnevezése a makololóktól származik: és mennydörgő füstölgést jelent. A név onnan ered, hogy a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny kíséri. A Viktória-vízesés 1708 méter széles vízzuhataga a legszélesebb a világon, közvetlen környékét mindkét ország nemzeti parkká nyilvánította, és 1989 óta az UNESCO-Világörökség részeként nemzetközi védelemben is részesül. A vízesés érkezésünkkor teljes pompáját mutatja: az esős évszak végeztével ilyenkor a legnagyobb a vízállás a folyón. Délután közösen végigsétálunk a zimbabwei oldalon, ahonnan nagyszerű képeket készíthetünk a vízesésről. Szállás Cresta Sprayview Hotelben.

2024. március 18. hétfő
Egész napos szabadprogram a Viktória-vízesés környékén fakultatív programlehetőségekkel. A város számtalan kellemes kis kávézóval, remek éttermekkel és hatalmas kézműves piaccal várja az utazókat.

15 perces fakulatív helikopter túra a vízesés felett. - Részletek és ár hamarosan.

Fakultatív lovaglás a Viktória-vízesés körüli nemzeti parkban - Részletek és ár hamarosan.
A kora reggeli kb. 2,5-3 órás program során felfedezzük a vízesés körüli nemzeti park kevésbé ismert, távolabbi területeit is. Előzetes lovaglási tapasztalat nem szükséges.

Elérkeztünk afrikai kalandunk utolsó estéjéhez. Mi is lehetne méltóbb zárása kirándulásunknak, minthogy az utolsó afrikai naplementénket a Zambézi folyón hajózva csodáljuk meg!

2024. március 19. kedd
Délelőtti pihenőnk után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Bécsbe (Victoria Falls 13.00 – 21.30 Addis Abeba 23.55 – Bécs 05.15.).

2024. március 20. szerda
Érkezés Bécsbe a kora reggeli órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelkedő értékei:

  • Utazás az Ethiopian Airlines légitársaság kényelmes menetrendű járataival
  • Kis létszámú csoport
  • Utazás légkondcionált privát busszal
  • UNESCO Világörökségek az út során: Namíb-sivatag dűnetengere és Twyfelfontein sziklarajzai Namíbiában, a Viktória-vízesés Zimbabwében
  • Jó minőségű és elhelyezkedésű szállások
  • Látogatás a Viktória-vízesésnél a legbővizűbb, leglátványosabb időszakban
  • Lehetőség a BIG5 (elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán, leopárd) való találkozásra
  • Tapasztalt magyar idegenvezető a teljes út során

Szállás

Szállás 14 éjszakára középkategóriás szállodákban, lodge-okban, kétágyas szobákban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy a Bécs-Windhoek/Victoria Falls-Bécs útvonalon, átszállással
Szállás 14 éjszakára középkategóriás szállodákban, lodge-okban, kétágyas szobákban
Félpanzió a teljes út során
Kirándulások, városnézések, vadlesek program szerint különbusszal, belépőkkel
Nemzeti parkok díjai
Magyar idegenvezető a teljes út során

Alapár nem tartalmazza: 

Utasbiztosítást
Útlemondási biztosítást
Egyéb személyes kiadásokat
Vízumok és idegenforgalmi adók díját: Namíbiában ~80 USD vízumdíj (érkezéskor a helyszínen felvehető), Kaza Univisa a Botswana és Zimbabwe belépésekhez (50 USD)
Ajánlott borravaló (helyszínen fizetendő): 100 USD/fő

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 9 fő, a fakultatív kirándulásokon 6 fő.
Turistaként mindhárom országban legfeljebb 30 napig tartózkodhat magyar állampolgár. Az útlevélnek a hazautazás napjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és legalább három, egymást követő üres oldalt kell tartalmaznia.
Kötelező védőoltásra nincsen szükség, mindemellett érdemes indulás előtt valamely oltóközpont munkatársával konzultálni (Országos Epidemiológiai Központ, Nemzetközi Oltóközpont) a javasolt lehetőségekről. A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető.
Az utazás teljes hossza kb. 2800 km. Namíbiában az utak minősége bár jó, sok helyen nem aszfaltozott, hanem földút, ami fáradtságosabbá teheti az utazást.
Egy felnőtt foglalása esetén egyágyas felár fizetendő. Az egyágyas felár: 180 000 Ft/fő
A fizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételeinkben rögzítettektől: foglalás után a kötbér mértéke 120 000 Ft/fő, a hátralékfizetés határideje 2024. január 4. A hátralékfizetés után a kötbér mértéke 100%.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülőjegy a Bécs-Windhoek/Victoria Falls-Bécs útvonalon, átszállással

Szállás: 

Szállás 14 éjszakára középkategóriás szállodákban, lodge-okban, kétágyas szobákban

Étkezés: 

Félpanzió a teljes út során

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!