Nagy Portugál körutazás - kirándulással Santiago de Compostelába

11 napos körutazás Portugáliában

Portugáliában még friss és alig szennyezett a levegő, tiszták az esők, ezért az erdők sem pusztulnak. Napjainkban talán ez a legnagyobb előnye az Európa peremén fekvő Portugáliának. A portugálok komótosan élvezik az élet örömeit, melyek többségükben igen szerények: népünnepélyek, olívaolajban úszó, egyszerű de zamatos ételek, elmúlt szerelmeket és letűnt dicsőséget idéző, szívbe markoló dallamok, no meg a hallal, gyümölccsel és virággal ellepett piacok.

FőoldalEurópaPortugáliaCabo da RocaNagy Portugál körutazás - kirándulással Santiago de Compostelába

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, a bécsi transzfereket, a helyi autóbuszt Portugáliában, a 10 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat, a kísérő ide­gen­ve­ze­tő­t (eluta­zástól hazaérkezésig) és a helyi idegenvezetéseket

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket, belépőjegyeket, BBP biztosítást.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Lisszabon
Kora reggel elutazás a TAP portugál légitársaság menetrend szerinti, közvetlen járatával Lisszabonba. A délelőtti megérkezést követően ismerkedés a portugál fővárossal, látogatás az 1998-as világkiállítás területére, a Nemzetek Parkjába, lehetőség az Óceanárium megtekintésére. Szállás Lisszabonban, metróállomáshoz közeli szállodában (a máj. 25-i, a szept. 14-i és az okt. 26-i csoportok esetében a közeli Setúbalban) - 1 éj.

2. nap: Évora, Vila Viçosa, Marvâo
Délelőtt vá­ros­né­zés Évorában, Portu­gália műem­lék­váro­sában (UNESCO vi­lág­örök­ség): ka­ted­rá­lis, Diana temp­lom – az ország legki­emel­ke­dőbb ókori műem­léke stb. To­vább­uta­zás egy szép kisvá­rosba, Vila Viçosába, mely valaha hercegi szék­hely volt. A hercegi palota meg­te­kin­té­se után utazás a spanyol határ köze­lében lévő Marvâóba. Portu­gália egyik gyöngy­szeme ez a falu, mely egy 860 méter magas meredek hegy­tetőn áll. A hegy gránit­szik­láival össze­ol­vadó várfalak teljesen körbe­zárják a bájos tele­pülést. Szállás a közeli Castelo de Vidében (1 éj).

3. nap: Castelo de Vide, Monsanto, Serra da Estrela hegység
Castelo de Vide egy szép kisváros fehérre meszelt házakkal és egy ősi zsidó­ne­gyeddel. Séta a vá­ros­ban. Utazás északi irányba, párhu­za­mosan a spanyol határral. A kö­vet­ke­ző prog­ra­munk Monsanto, a „legpor­tugálabb" falu. A tele­pülés szinte egybe­olvad a gránit­domb­oldallal, amelyen fekszik. A meredek utakat a gránitba vájták, a házak közt hatalmas szikla­tömbök fek­szenek, egyes házakat a szik­lából faragták ki. 
Ezután felka­pasz­kodunk a Serra da Estrela hegység leg­ma­ga­sabb csúcsára (kb. 2000 méter), mely egész Portu­gália leg­ma­ga­sabb pontja. Szállás Viseu-ben (1 éj).

4. nap: Viseu, Lamego, portói borvidék, Amarante
Délelőtt városnézés Viseu ősi, műemlékekben gazdag városában. Továbbutazás északi irányba egy különleges hangulatú dombvidéken keresztül, ahol szinte mindenhol csak szőlőskertek láthatóak. A portói bor hazája ez. Látogatás Lamego katedrálisában, majd pihenő Peso da Réguában (a borvidék legfontosabb városa). Lehetőség részt venni egy magánbirtokon szervezett borkóstoló programon. Késő délután séta Amarantéban, egy szép kisvárosban. Szállás Bragában vagy környékén (2 éj).

5. nap: Guimarâes, Braga
Is­mer­ke­dés Észak-Portugália két ősi tör­té­nel­mi városával. Guimarâes volt Portu­gália első fővárosa a XII. században, Braga – a „portugál Róma" – pedig Portu­gália vallási fővá­rosa a XII. század óta. Braga mellett talál­ható a Jó Jézus búcsú­járó temp­lom. A szép fekvésű temp­lomhoz egy gaz­dagon diszí­tett barokk lépcső­soron lehet feljutni (az időseb­beket az autó­busz is felviszi).

6. nap: Santiago de Compostela
Egész napos kirándulás a Spanyolországhoz tartozó Santiago de Compostelába, a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyére (itt őrzik Szt. Jakab apostol földi maradványait). A gyönyörű óváros tele van értékes műemlékekkel, de a legfontosabb látnivaló a Szt. Jakab katedrális, ahol az apostol sírja található. Városnézés, rövid szabad program, majd visszautazás Portugáliába, szállás Portóban vagy környékén (2 éj).

7. nap: Porto
Vá­ros­né­zés Portóban, az ország második leg­na­gyobb váro­sában. Törté­nelmi központja része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek. Láto­gatás a Szent Ferenc temp­lomban és a tőzsde­pa­lotában, melynek gyöngy­szeme a lenyű­gözően szép arab szalon. A program végén bete­kintés egy boros­pincébe, kóstoló a híres portó­iból. Délután lehe­tő­ség séta­ha­jó­zásra a Douro folyón.

8. nap: Coimbra, Tomar, Fátima
Utazás Coimbrába, városnézés Portugália ősi egyetemi városában. A város valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től 1911-ig az itteni egyetem volt az egyetlen Portugáliában. Délután Tomarban látogatás egy különös épületegyüttesben, a Krisztus-rendi lovagok egykori várában és kolostorában. A nap befejezéseképpen ismerkedés Fátimával, a zarándokok városával, ahol 1917-ben fél éven keresztül minden hónap 13-án megjelent a Szűzanya. Lehetőség a Magyar Kápolna megtekintésére is. Szállás Fátimában (a máj. 4-i csoportnál Tomarban) - 1 éj.

9. nap: Batalha, Nazaré, Óbidos, Cabo da Roca, Estoril
Először a portugál gótika remekművét, a Batalhai kolostort látogatja meg a csoport (UNESCO világörökség). Az újabb megálló Nazaré, egy bájos halászfalu az Atlanti-óceán partján. Továbbutazás Óbidosba, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisvárosba, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. Ezután rövid pihenő a Cabo da Rocánál, mely az európai szárazföld legnyugatibb pontja. 145 méter magasra emelkedik ki a tengerből ez a szikla, mely az óvilág végét jelenti. Szállás a Lisszabon melletti tengerparti üdülőhelyen, Estorilban (2 éj).

10. nap: Sintra palota, Lisszabon
Délelőtt látogatás egy közeli romantikus kisvárosban, Sintrában, a portugál királyok egykori nyári palotájának megtekintése. Az épületegyüttes Portugália legértékesebb középkori uralkodói palotája. A nap további részét Lisszabonban töltjük. Városnézés: Belém torony, Felfedezők emlékműve, Jeromosok kolostora – Vasco de Gama síremlékével, kilátópontok, Avenida Libertade stb., a városnézés után szabadidő.

11. nap:
Transzfer a lisszaboni repülőtérre, hazautazás közvetlen járattal Budapestre, érkezés a délutáni órákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, a bécsi transzfereket, a helyi autóbuszt Portugáliában, a 10 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat, a kísérő ide­gen­ve­ze­tő­t (eluta­zástól hazaérkezésig) és a helyi idegenvezetéseket

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket, belépőjegyeket, BBP biztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

A belépődíjak összege kb. 125 EUR.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal Budapesttől Lisszabonig és vissza. Portugáliában jó minőségű, korszerű autóbusszal.

Szállás: 

6 éjszaka 4 csillagos, 4 éjszaka 3 csillagos szállodákban, kétágyas, pótágyazható, fürdőszobás, légkondicionált szobákban. A máj. 25-i csoport esetében 4 éjszaka 4 csillagos, 6 éjszaka 3 csillagos szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
Portugália Magyarországgal csaknem azonos területű európai ország, amely az Ibériai-félsziget délnyugati részén található. Északon és keleten egyetlen szárazföldi szomszédjával, Spanyolországgal határos, nyugaton és délen az Atlanti-óceán mossa partjait. Az országot Porto kikötővárosról, az egykori Portói grófság székvárosáról nevezték el. Portugália területéhez tartoznak az Atlanti-óceánban fekvő Azori-szigetek (2335 km²) és a Madeira-szigetek (797 km²). Sokáig portugál fennhatóság alá tartozott Makaó, ami 1999-ben került vissza Kínához. Már jóval ez előtt függetlenné váltak egykori afrikai gyarmatai.
Időjárás: 
Az északi rész éghajlata enyhe, óceáni. Az éves középhőmérséklet 15 °C. A déli partvidéke azonban már mediterrán. Itt az éves középhőmérséklet 18 °C. A csapadék északon több, mint délen; az évi 2500 mm csapadék nagyrészt télen hullik le. A Tejotól délre az évi csapadék már csak 500–700 mm, sőt a déli Algarve tartományban csak 450 mm.

A tengerpartról az ország belseje felé haladva erősödik az éghajlat kontinentális jellege: egyre kevesebb a csapadék, nő mind a napi, mind szezonális hőingás.
Vízum: 
Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be schengeni területre, tehát Portugáliába is. 90 napig tartózkodhatnak mindenféle külön engedély vagy bejelentés nélkül. A személyazonosító igazolványnak és/vagy az útlevélnek az utazás időtartama alatt érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!