Nagy őszi USA Keleti-part körutazás egy kis kanadai kitérővel

8 napos csoportos körutazás

Őszi tájakon barangolhatunk az Egyesült Államok keleti partvidékén. Az izgalmas nagyvárosok mellett a természeté lesz a főszerep az út során, megcsodáljuk a Niagara zuhatagát, az őszi színekbe öltözött hegységeket és Maine állam romantikus partvidékét.

FőoldalÉszak-AmerikaAmerikai Egyesült Államok USAMassachusettsBostonNagy őszi USA Keleti-part körutazás egy kis kanadai kitérővel

Alapár tartalmazza

repülőjegy, szállás 7 éjszakára reggelivel (amerikai vagy kontinentális), transzferek, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nevezetességekhez (hajózás a Szabadság szoborhoz, Amish farm látogatás, hajókirándulás a Niagara vízesésnél, Niagara on the Lake borkóstoló), útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illeték, ESTA: 8000 Ft/fő, további fakultatív belépőjegyek, utasbiztosítás, borravalók (kb. 50 USD/fő).

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 25 fő

1. nap: utazás New Yorkba
Indulás Budapestről közvetlen járattal New Yorkba, érkezés a délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás New Yorkban (3 éj).

2. nap: New York
A mai napon New York látnivalóival ismerkedünk, a buszos városnézés során felfedezhetjük a filmekből már jól ismert helyszíneket, mint a Times Square, az Empire State Building, a Rockefeller Center, a St. John székesegyház, a Central Park és a Wall Street. Greenwich Village fasorokkal szegélyezett utcáit és Brooklyn tipikus 19. századi, barna homokkőből épült lakóépületeit is láthatjuk.

3. nap: New York
Délelőtt hajókirándulás a Liberty szigethez, ahol New York jelképe, a Szabadság-szobor áll. Délután szabadidő, lehetőség New York további felfedezésére egyénileg (vásárlási lehetőség, múzeumok, Empire State Building).

4. nap: Philadelphia és Lancaster
Reggel útnak indulunk Washington felé. Első megállónk Philadelphia lesz, ellátogatunk az Independence Hall vöröstéglás épületéhez, ahol a Függetlenségi nyilatkozatot írták alá 1776-ban és itt fogalmazták meg az Egyesült Államok alkotmányát is. Továbbutazunk Lancaster környékére, ahol egy Amish farmon teszünk látogatást, megismerkedhetünk az Amish közösség szokásaival, életmódjával és történelmével. Szállás Washingtonban (1 éj).

5. nap: Washington
Délelőtt városnézés az Amerikai Egyesült Államok fővárosában, láthatjuk az USA legismertebb épületét, a Fehér Házat, valamint a Washington emlékművet, a Lincoln emlékművet és a Capitolium épületét. Rövid szabad program, majd elutazás Pennsylvania államon keresztül Corning környékén fekvő szállásunkra (1 éj).

6. nap: Niagara-vízesés
Délelőtt továbbutazunk a Niagara-vízeséshez és a nap további részét a vízesés és környékének felfedezésével töltjük. Az Egyesült Államok és Kanada határán fekvő Niagara-vízesést Mennydörgő víznek nevezték el az őslakos indiánok, nem csoda, hiszen 54 méter magasról hatalmas robajjal zúdul le percenként kb. 155 millió liternyi víztömeg. Hajóra szállunk és közelebb merészkedünk a híres Patkó-zuhataghoz – garantáltan vizes élmény lesz! Szállás Niagara Falls-ban (1 éj).

7. nap: Niagara on the Lake és Toronto
Reggeli után Ontario tartomány gyümölcstermesztő és bortermelő tájain áthaladva érjük el Niagara-on-the-Lake bájos kis városát. Az egykori Felső-Kanada első fővárosa gyönyörű példája a 19. századi észak-amerikai városnak épen megmaradt épületeivel. A szabadidő során lehetőség nyílik a városka felfedezésére és szuvenír vásárlásra, majd borkóstoló során ismerkedünk meg a környék boraival mielőtt Torontóba utazunk. A délutánt Kanada legnépesebb városában, Torontóban töltjük. Panoráma városnézés során megismerkedünk a legfontosabb látnivalókkal: a régi városháza épülete, az új, modern városháza, a Casa Loma palota, a pénzügyi negyed modern felhőkarcolói és a város jelképévé vált CN torony épülete. Szállás Torontoban (1 éj).

8. nap: Toronto, hazautazás
Szabad nap Torontoban, sétálhatnak a belvárosban, vásárolhatnak Toronto bevásárlóközpontjaiban, élvezhetik az Ontario-tó látványát a Harbour-front part menti sétányról. Kora délután elbúcsúzunk a várostól, varsói átszállással Budapestre utazunk. Érkezés a déli órákban.

Szállás

3*-os és 3*+ szállodákban, motelekben. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

repülőjegy, szállás 7 éjszakára reggelivel (amerikai vagy kontinentális), transzferek, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nevezetességekhez (hajózás a Szabadság szoborhoz, Amish farm látogatás, hajókirándulás a Niagara vízesésnél, Niagara on the Lake borkóstoló), útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illeték, ESTA: 8000 Ft/fő, további fakultatív belépőjegyek, utasbiztosítás, borravalók (kb. 50 USD/fő).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, borravalók (kb. 80 USD/fő).

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók: kb. 80 USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók (kb. 80 USD/fő).
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjáratokkal. Repülési idő Kb. 10 óra

Szállás: 

3*-os és 3*+ szállodákban, motelekben. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Az ország Észak-Amerika középső részén terül el, ahol negyvennyolc állama és a fővárosi kerülete fekszik a Csendes- és az Atlanti-óceán között, északról Kanada és délről Mexikó által határolva. Alaszka állam a kontinens északnyugati részén található Kanada és a Bering-szoroson keresztül Oroszország között, míg Hawaii állam egy szigetcsoport a Csendes-óceán közepén. Az Egyesült Államok birtokol még ezen kívül társult államokat, tengerentúli területeket és van egy bérelt területe is.
Időjárás: 
Az Egyesült Államokban a nagy méret és a földrajzi változatosság miatt többféle éghajlat alakult ki. A nyugati hosszúság 100. fokától keletre az éghajlat nedves kontinentális északon és esős szubtrópusi délen. Florida déli csúcsának éghajlata trópusi, akárcsak Hawaii-é. A nyugati hosszúság 100. fokától nyugatra a préri félsivatagi. Ilyen a nyugati hegyvidék nagy része is. Az éghajlat száraz a Nagy-medencében, sivatagi délnyugaton, mediterrán Kalifornia partvidékén, óceáni Oregon és Washington partvidékén, valamint Dél-Alaszkában. Alaszka legnagyobb része szubarktikus vagy sarkvidéki éghajlatú. A szélsőséges időjárás nem szokatlan - a Mexikói-öböl partján fekvő államokban gyakori a hurrikán, Középnyugaton (Midwest) pedig a tornádó.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!