Nagy Maláj körutazás Szingapúrral, nyaralással Langkawi szigetén

15 napos körutazás Malájziában - nyaralással

Tartson velünk e felejthetetlen utazáson. A 15 nap során a Maláj félsziget legizgalmasabb nevezetességeit ismerheti meg. Két hét leforgása alatt barangolhat Ázsia legnagyobb metropoliszaiban, túrázhat a világ legidősebb őserdejében. Malajzia gyarmati városaiban magába szívhatja a múlt izgalmas évszázadait és végül kipihenheti az út fáradalmait az ország egyik legszebb szigetén! Az út kulináris különlegesség is, hisz a malájok imádnak enni.

FőoldalÁzsiaMalajziaKuala LumpurNagy Maláj körutazás Szingapúrral, nyaralással Langkawi szigetén

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, szállást, az ellátást program szerint, idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Hossz: 
15 nap / 12 éj
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő

1. nap: Budapest–Kuala Lumpur
Indulás Budapestről a menetrendszerinti járattal átszállással Kuala Lumpurba.

2. nap: Kuala Lumpur
Délelőtt megérkezünk Kuala Lumpurba. Transzfer a belvárosba, majd szállás elfoglalása. 

3. nap: Kuala Lumpur, Putrajaya (30 km)
Délelőtt folyamán ellátogatunk Malajzia hipermodern kormányzati negyedébe, a nemrég felépített Putrajaya-ba. 

4. nap: Batu Caves, Taman Negara (280 km)
Reggeli a szállodában, majd útnak indulunk Taman Negara, a Föld legidősebb őserdeje felé.

5. nap: Taman Negara
Egész napunkat a Taman Negara őserdejében töltjük.

6. nap: Cameron Felföld (450 km)
Reggeli után elbúcsúzunk a Taman Negarától, s elindulunk Malajzia legismertebb magashegyi paradicsomába, a Cameron Felföldre. 

7. nap: Cameron Felföld
Reggeli után elindulunk, hogy a mai napunkat teaültetvények és eperföldek között töltsük. 

8. nap: Penang – Georgetown (270 km)
Elbúcsúzunk a Cameron Felföldtől, s útnak indulunk Malajzia egyik világörökségi helyszíneként számon tartott Penang szigetére. 

9. nap: Penang
A mai napunkat a sziget többi látnivalójának a felfedezésével töltjük.

10-11. nap: Langkawi
Reggelink elfogyasztása után Penang kikötőjébe indulunk, hogy hajóra szálljunk, és közel 3 órás tengeri hajókázás után elérjük a paradicsomi szépségű Langkawi szigetét.

12. nap: Langkawi
Délelőtt kirándulás Langkawi egyik legérdekesebb látnivalójához, a Langkawi Égi Kilátóhoz (helyszínen fizetendő). Ehhez a 708 méterrel a tengerszint felett épített kilátóhoz libegővel juthatunk fel, ahonnét 360 fokos lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Szingapúrba.

13. nap: Szingapúr
Egész napunkat e ultramodern nagyvárosban töltjük, melynek során megismerkedünk a város múltjával, s betekintést nyerhetünk a jövőjébe is. 

14. nap: Melakka (150 km)
Korai reggelink elfogyasztása után elhagyjuk Szingapúrt, s visszatértünk Malajziába. 

15. nap: Budapest
Érkezés milliónyi emlékkel gazdagodva Budapestre.

További információ

Szállás

12 éjszaka 3*-4*-os szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletek

1. nap: Budapest–Kuala Lumpur
Indulás Budapestről a menetrendszerinti járattal átszállással Kuala Lumpurba.

2. nap: Kuala Lumpur
Délelőtt megérkezünk Kuala Lumpurba. Transzfer a belvárosba, majd szállás elfoglalása. Este részt veszünk egy látványos, vacsorával egybekötött maláj esten.

3. nap: Kuala Lumpur, Putrajaya (30 km)
Délelőtt folyamán ellátogatunk Malajzia hipermodern kormányzati negyedébe, a nemrég felépített Putrajaya-ba. Rövid buszos és gyalogos városnézés során megtekintjük a Putrajaya mecsetet, és a Miniszterelnöki Palotát is. A nap további részében megismerkedünk Malajzia fővárosának a történelmével: megállót tartunk a város hatalmas parkjában a Lage Gardensben, ahol megtekintjük a Nemzeti Emlékművet, s láthatjuk a maláj Parlamentet is. Továbbhaladva az egykoron volt Királyi Palota díszes bejárata előtt tartunk egy kis pihenőt. Délutánunk egyik csúcspontja, a Petronas Ikertornyok meglátogatása (belépődíj: 50RM), ahol a 41 és 42. emeletek között épült „Skybridge”-ről az egész város belátható. A nap további részében Kuala Lumpur brit gyarmati emlékeivel ismerkedünk egy séta során (Függetlenség tere, Sultan Abdul Samad Building, Royal Selangor Club...), majd a Gombak és Klang folyó kereszteződésénél épült Jamek Mecset mellett elhaladva érkezünk a kínai negyedbe. A védettség alatt álló Central Market épületében megismerkedünk Malajzia legérdekesebb szuvenír tárgyaival, majd szabadidő a kínai negyedben, vásárlási és vacsora lehetőséggel. Este visszatérünk a szállodába.

4. nap: Batu Caves, Taman Negara (280 km)
Reggeli a szállodában, majd útnak indulunk Taman Negara, a Föld legidősebb őserdeje felé. Útközben tartunk egy pihenőt a Batu barlangoknál, mely a maláj indiaiak legszentebb helye. A barlangban lévő szentélyekhez és az ott élő majmokhoz 272 lépcső megtétele után érünk fel. Az őserdő bejáratához érkezve 2-3 órás csónakút után érkezünk meg a Taman Negara Nemzeti Park belsejében található szállodánkhoz, ahol a következő két éjszakát töltjük. Rövid pihenő, majd vacsora után éjszakai dzsungel túrára indulunk helyi túra vezető segítségével. (Az őserdőben piócákkal számolni kell esős időszak esetén!)

5. nap: Taman Negara
Egész napunkat a Taman Negara őserdejében töltjük. Ez az a hely, mely még mindig lakóhelyet nyújt Földünk néhány veszélyeztetett és kihalástól fenyegetett állatfajának. Azonban nagy szerencse kell ahhoz, hogy valaki orrszarvút, ázsiai tigrist, elefántot, vagy fekete leopárdot lásson. Kígyókkal, madarakkal, majmokkal gyakran találkozhatunk. A nap folyamán rövid túrákat teszünk a dzsungel mélyében: meglátogatjuk a helyi orang asli őslakos törzset, akik mind a mai napig őrzik még életformájukat. Végigsétálhatunk a Föld leghosszabb függőhídján, mely 25-30 méter magason húzódik 400 méter hosszan a fák lombkoronájának árnyékában. Ebéd után a Tahan folyón indulunk kalandozásra, élvezhetjük az egyik vízesés hősíti élményét egy dzsungel közepén! Vacsoránkat egy hangulatos úszó étteremben fogyasztjuk el.

6. nap: Cameron Felföld (450 km)
Reggeli után elbúcsúzunk a Taman Negarától, s elindulunk Malajzia legismertebb magashegyi paradicsomába, a Cameron Felföldre. Amerre csak nézünk, teaültetvények fantasztikus látványa kíséri utunkat. Szállásunk egy hagyományos angol stílusú szállodában lesz – a gyarmati időkben ez volt a britek legkedveltebb pihenő helye Malajában. Cameron Felföldön nincs forróság, maximum 20-25 Celsius fok, s körülbelül 1800 méteres magasságban pihenhetünk a szállodánkban és környékén. Este a szállodánkban egy különleges ’steamboat’ vacsorán veszünk részt. Hogy mi is az a steamboat? Malajziában ezt is megtudhatja!

7. nap: Cameron Felföld
Reggeli után elindulunk, hogy a mai napunkat teaültetvények és eperföldek között töltsük. Délelőtt meglátogatjuk a BOH teafarmot, ahol röviden megismerkedünk a teakészítés rejtelmeivel, majd gyönyörködhetünk a fantasztikus kilátásban a kávézó teraszáról, miközben elfogyasztunk egy helyi teát egy ízletes epres tortával. A nap további részében megállunk egy eperfarmon, orchidea ültetvénynél, majd rövid pihenőt tartunk Brinchang piacán (ebédelési lehetőség). A délután további részében újabb dzsungel túrára indulunk. A mai nap célja, hogy megtaláljuk a világ legnagyobb virágát, a raffléziát. Virágzástól függően láthatjuk, hiszen néhány napig mutatja meg magát teljes pompájában mielőtt elhervadna. A délután további részét pihenéssel, sétával töltjük a szálloda környékén. Este vacsora a szállodában.

8. nap: Penang – Georgetown (270 km)
Elbúcsúzunk a Cameron Felföldtől, s útnak indulunk Malajzia egyik világörökségi helyszíneként számon tartott Penang szigetére. Útközben megállunk az eco-üdülő komplexumnál, ahol egy rövid séta keretében végre közelről is találkozhatunk az erdei emberekkel, az orángutánokkal. Megérkezve Penang szigetére, a történelmi emlékekkel telezsúfolt Georgetownban lesz a szállásunk, hagyományos, régi kínai kereskedő házakban. A nap hátra levő részében visszautazunk Georgetown fénykorába, s felidézzük egy séta keretében, hogy milyen is volt Ázsia egyik legfontosabb kikötő városa néhány száz évvel ezelőtt. Megismerkedünk e gyarmati város érdekesebb nevezetességeivel: Fort Cornwallis erőd, Esplanade, City és Townhall, Szent-György templom, Penang Múzeum, kínai hagyományos lakó és üzletházak, a Kuan Yin Teng templom, Sri Mahamariamman templom, india és maláj mecsetek, a világ egyik legszebb kínai klán templomának tartott Khoo Khongsi. A sétából nem maradhatnak ki Georgetown örökségének tartott Clan Jettyk sem (vízre települt cölöpházak). Vacsoránkat ajánlott a híres penangi utcai árusoknál elfogyasztani, s megkóstolni a nemrégiben Földünk 7. legízletesebb ételének választott laksa levest.  

9. nap: Penang
A mai napunkat a sziget többi látnivalójának a felfedezésével töltjük: meglátogatjuk a híres Kígyók templomát, ahol a mai napig számos kígyó éli nyugodt életét életét. A templomot egy hálás beteg építette a gyógyító papnak Chor Soo Kongnak. A legenda szerint a templom építését követően kígyók bújtak elő a dzsungelből és beköltöztek a templomba. Azóta a gyógyító pap reinkarnációjaként tisztelik ezeket a szent kígyókat és évente több ezren keresik fel a templomot. A sziget túránkat az egyik legszebb és legnagyobbnak tekintett Kek Lok Si buddhista templomában folytatjuk, majd a délután további részében a Penang Hillre megyünk fel egy igazán hangulatos felvonóval. Este vacsora egy helyi halászfaluban friss, tengeri finomságokkal.

10-11. nap: Langkawi
Reggelink elfogyasztása után Penang kikötőjébe indulunk, hogy hajóra szálljunk, és közel 3 órás tengeri hajókázás után elérjük a paradicsomi szépségű Langkawi szigetét, mely UNESCO védettség alatt áll csodálatos természeti képződményei miatt. Transzfer a szállodába, majd pihenés a hófehér homokos tengerparton.

12. nap: Langkawi
Délelőtt kirándulás Langkawi egyik legérdekesebb látnivalójához, a Langkawi Égi Kilátóhoz (helyszínen fizetendő). Ehhez a 708 méterrel a tengerszint felett épített kilátóhoz libegővel juthatunk fel, ahonnét 360 fokos lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Szingapúrba.

13. nap: Szingapúr
Egész napunkat e ultramodern nagyvárosban töltjük, melynek során megismerkedünk a város múltjával, s betekintést nyerhetünk a jövőjébe is. Egész napos sétánk során (pihenőkkel megszakítva) megtekintjük a régi, gyarmati Szingapúr megmaradt emlékeit, és a futurisztikus modern épületeit is: Merlion szobor, Marina Bay kilátással a Marina Bay Sands komplexumra, Fullerton Hotel, Stamford szobor, Boat Quay, régi és új Parlament, Fort Canning, Nemzeti Múzeum, Raffles Hotel, Singapore Flyer). Szabadidő. Fakultatív ajánlatunk: kora este a Mont Faber hegyre megyünk fel, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és vacsoránkat is itt fogyasztjuk el. A hegyről Szingapúr jelképes libegőjével megyünk le Sentosa szigetére, hogy a látványos Songs of the Sea (A tenger dallamai) víz-lézer és tűz elemekkel teletűzdelt showt tekinthessük meg.

14. nap: Melakka (150 km)
Korai reggelink elfogyasztása után elhagyjuk Szingapúrt, s visszatértünk Malajziába. Mai napunk során az ország történelemben egyik leggazdagabb városával, Melakkával ismerkedünk meg. Gyalogosan és virágokkal feldíszített riksákon járjuk be a várost, miközben holland, portugál és angol megszállás alattról itt maradt emlékeivel ismerkedünk: Famosa, Szent Pál templom, Holland tér: Stadhuyst és Christ Church, régi szultáni palota, Melaka folyó, Jonker Street.  Este felé elindulunk vissza Kuala Lumpur repülőterére. Ahonnan hazautazás Budapestre menetrendtől függően.

15. nap: Budapest
Érkezés milliónyi emlékkel gazdagodva Budapestre.

Fakultatív

Fakultatív programok (10 főtől indulnak):
– Mont Faber hegy vacsorával.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, szállást, az ellátást program szerint, idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések, személyes kiadások.

Belépők és jegyek tájékoztató árai:50 USD/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek:120 USD/fő

 

Előleg: 

 A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás: repülővel.

Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat!

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

Szállás: 

12 éjszaka 3*-4*-os szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 

12 alkalommal reggeli, 1 alkalommal ebéd, 7 alkalommal vacsora. További étkezések önellátással.

A területről: 
Nyelv:
Malajziában a hivatalos nyelv a Maláj, bahasza. Az angol nyelvet viszont általában a legtöbb helyen megértik.

Időeltérés:
A magyarországi időhöz képest +7 óra az eltérés.
Hálózati feszültség: 220/240 V. A konnektorok típusa a magyarországitól eltérő, átalakító szükséges. Malajziában bárhol lehet
vásárolni, olcsó!!! (Magyarországon előre elektronikai szaküzletekben beszerezhető).

Valuta, pénzváltás:
Hivatalos fizetőeszköz a Maláj ringgit (MYR). A váltópénz a sen (1 ringgit = 100 sen).
Az USD és más konvertibilis fizetőeszköz bankokban és pénzváltó helyeken bárhol beváltható. Bankkártyánkat a nagyobb turista központokban lévő üzletekben, szállodákban és
vendéglátóhelyeken használhatjuk. Bankjegykiadó automatáknál bankkártyánkkal és hitelkártyával tudunk helyi fizetőeszközt felvenni,általában csak a nagyobb bevásárlóközpontokban, repülőtereken és bankfiókokban. Azonban a banki pénzváltás időigényes lehet, érdemesebb még a repülőtéren (idegenvezetőnk segítségével) vagy a szállodában próbálkozni a pénzváltással.

Közlekedés:
a nagyvárosokban a taxi számunkra megfizethető így érdemes ezt a közlekedési formát választani. A napi programok megtekintése idegenvezetővel autóbuszos utazással elérhető. Egyéb esetben javasoljuk a taxi használatát.

Ivóvíz, étkezés:
az utcai étkezés teljesen biztonságos. Frissen főzik az ételeket, nagyon magas hőfokon (wokban). A problémát inkább az erős chili (fűszeres, csípős) ételek okozhatják. De mindig fokozottan ügyeljen a higiéniára. Étkezés előtt, de lehetőség szerint napközben is többször mosson kezet. Ajánlható kéztisztító/fertőtlenítő kendő beszerzése még itthoni patikából. Csak palackozott vizet szabad fogyasztani! Győződjön meg a lezáró fólia sértetlenségéről. Még a szállodai étkezésnél ajánlott kancsós vizet is idejében hárítsa el, bárhogy ajánlják! Ne engedjen italába jeget sem rakni, mert a készítéséhez használt víz tisztasága sem szavatolt. Kerülje a nyers zöldséget, szeletelt nyers gyümölcsöt bármilyen formában, akármilyen kápráztatóan kínálják. Csak saját maga által megmosott és meghámozott gyümölcsöt fogyasszon. Mindig gondoljon arra, hogy nem önmagában rosszak a helybeliek által fogyasztott ételek, csak az európai ember szervezetének nincs kellő ellenálló képessége az ismeretlen baktériumok stb. ellen. A programunkon biztosított szervezett étkezéseknél az étkezések biztonságosak, de a higiénia, kézmosás itt is fontos. Enyhébb hasmenésre tartson magánál széntablettát, bélfertőtlenítő gyógyszert, Bolus Adstringens (receptre), Immodium használata javasolt. Napközben innivaló mindig legyen kéznél!
Malajziában három nép, a maláj, a kínai és az indiai él együtt hosszabb-rövidebb ideje, a népcsoportok az utóbbi időkig nem is nagyon keveredtek, de konyhájuk hatott egymásra.
Mindhárom nép konyháját nemzeti konyhának nevezhetjük, mert sok nemrég betelepült kisebbség űzi vállalkozását, széles népréteg mindennapi táplálékát készítik napról-napra, kínálják azt helybelieknek és idelátogatónak. A maláj konyha sokban hasonlítható az indiaihoz, mert szintén sok száraz fűszert használ, curryszerű mártásokat főz, kedveli a kókuszdiót.

Fotó, video:
Malajziában a helyiek szívesen fotózkodnak az európai emberekkel, örömből és kedvességből teszik azt, nem pénzért.

Telefonálás:
Malajziából külföldre telefonálni leginkább a szállodák recepciójáról ajánlott. Érdemes magunkkal hozni egy kártya-független mobiltelefont, mert feltöltő kártyát bárhol nagyon olcsón lehet vásárolni, s lényegesen olcsóbb erről telefonálni Magyarországra!

Vallási helyek:
bizonyos helyeket (mecsetek csak megfelelő ruhában lehet látogatni, de ezeken a helyeken biztosítanak köpenyt), többi vallási helyek látogathatóak szabadon Közbiztonság, kapcsolat emberekkel: a malájok roppant nyitottak kedvesek egymással és a turistákkal.
Időjárás: 
Várhatóan 30°C feletti (éjszaka 15°C feletti) meleg idő várható, magas páratartalommal. Kerülje a műszálas ruha használatát, lehetőleg szellős, természetes ruhaneműt, rétegesen használjon. Legyen kéznél fejfedőnek kendő, napvédő is. Öltözködésével tartsa tiszteletben az muszlim szokásokat. Hölgyeknek sem ajánlott kihívóan öltözködni, ezzel kellemetlen pillanatokat előzhetnek meg. Érdemes sót és cukrot tartani készletben. Napnyugta után hosszú ujjú, zártabb ruhát viseljen. Rovarcsípés hatását csökkentő szer és rovarriasztó táskába tartása javasolt (nem a kellemesebb illatú, hanem a jobb hatóanyagot tartalmazó fajtából). Javasolt használni UV szűrős napszemüveget és napozókrémet fedetlen testrészeire, arcára, orrára a leégés elkerülésére. A nagy páratartalom miatt törölközőt mindig érdemes magunknál tartani (nedves törlő semmit sem ér, csak vizesebb lesz tőle az ember).
Az autóbuszok, repülők, kompok, épületek erősen klimatizáltak, melyek egy szál pólóban igencsak hűvösek, ezért egy kardigánt, pulóvert mindig érdemes magunknál tartani! A dzsungeltúrákhoz érdemes kényelmes, lehetőleg magas szárú cipőt és hosszú nadrágot viselni!!!
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!