Nagy Izlandi körutazás magyar idegenvezetéssel

9 napos körutazás a tűz és jég birodalmába

Az élményekben gazdag út során az ország egészét körbejárjuk. Felfedezzük Reykjavíkot, Akureyrit, a Myvatn-tavat, a keleti fjordokat, Dél-Izland gyönyörű tájait és az Arany Háromszöget; mehetünk bálnalesre Húsavíkban, hajózhatunk kétéltű hajóval a jéghegyek között és fürödhetünk a Kék Lagúnában. Fedezzék fel velünk a világ egyik legszebb országát!

FőoldalEurópaIzlandReykjavíkNagy Izlandi körutazás magyar idegenvezetéssel

Alapár tartalmazza

Oda-vissza repülőjegyet, repülőtéri transzfert Izlandon, szállást 7 éjszakára középkategóriás szállodákban vagy farmszállásokon saját fürdőszobás, kétágyas szobákban, reggelis ellátást, körutazás Izlandon különbusszal, a felsorolt programokat, városnézést és kirándulást, magyar idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítás, BBP biztosítást, további étkezéseket, fakultatív programokat, belépőjegyeket.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 16 fő

Június 21. 
Elutazás Budapestről berlini átszállással az Air Berlin járataival (19.05-20.30, 22.25-23.55). Érkezés után szállás a repülőtér közelében: Gistihús Keflavíkur.

Június 22. 
Reggeli indulás Keflavikból Reykjavíkba. Városnézés a világ legészakibb fővárosában: Perlan (kilátó), Hallgrímskirkjka (templom), Tjörnin (tó Reykjavík központjában), Rádhus (Városháza), Dómkirkja (katedrális), Alþingi (Parlament). Szállás Hafnarfjördurban, Reykjavík közelében: Hótel Hafnarfjördur 3* vagy 7400 Ft/fő felár ellenében a belvárosi a Fosshótel Baron 3* szállodában.

Június 23. 
Utazás Nyugat-Izland alig lakott tájain át Akureyribe. Útközben megnézzük a glaumbæri skanzent, ahol láthatjuk, hogyan éltek az izlandiak néhány száz évvel ezelőtt. Késő délután szabadidő városnézésre Akureyriben. Szállás Akureyri közelében, farmszálláson: Bjarnargerði.

Június 24. 
Reggeli után Húsavíkban lehetőség fakultatív bálnanézésre. Délután meglátogatjuk a Mývatn-tónál a látványosan bugyborékoló Námafjall Hverir geotermikus területet (itt forgatták a Majmok bolygója c. fim egyes részeit). Szállás Kelet-Izlandon, a szép természeti környezetben található Guesthouse Egilsstadir farmon.

Július 25. 
Ma bejárjuk a drámai szépségű keleti fjordokat. Egilsstadir, Reyðafjordur, Faskrúðsfjörður, Stöðvarfjörður, érintésével megyünk el Höfnig. Szállás: Hotel Edda Höfn.

Június 26. 
Eddig sem szenvedtük hiányt pazar látnivalókban, de most következnek csak Izland legkülönlegesebb tájai - utunk a Vatnajökull jégmező mellett halad. Megállunk a Jökulsarlón tónál, amelyen a jégmezőből leszakadó jégdarabok úsznak le a tengerig. Fakultatív hajókirándulás kétéltű hajóval a jéghegyek között. Hofban megnézzük az eredetileg 14. századi, fűtetejű fatemplomot, majd lávaföldökön át Víkig utazunk. Késő délután felkeressük a meredek szikláiról ismert tengerpartot Vík közelében. Szállás a gyönyörű Skógafoss vízesésnél: Hotel Skogafoss és Hotel Skógar.

Június 27. 
Ezen a nagyon tartalmas napon reggel megnézzük a Skógafoss vízezést, majd felkeressük a skálholti katedrálist, a világhírű Gejzírt és a Gullfoss vízesést. Délután elmegyünk a Þingvellir Nemzeti Parkba, ahol a világ legelső parlamentjét tartották 930-ban (!). A hely további érdekessége, hogy itt jól megfigyelhető az Európa és Amerika közötti geológiai törésvonal. Szállás Hafnarfjördurban, Reykjavík közelében: Hótel Hafnarfjördur.

Június 28.
Délelőtt szabadidő, vagy fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel: Skanzen, az Ölfusá-folyó torkolata, Eyrarbakki (tengerparti falu színes házakkal), Hveragerði (kis földrengéskiállítás), Reykjadalur (Füstölgő Völgy geotermikus terület). A program ára belépővel együtt 17 900 Ft/fő (a helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre).
Délután bejárjuk - még mindig világosban - a Reykjanes-félsziget legérdekesebb helyeit: megnézzük a Kleifarvatn tavat, a Krysuvik geotermikus területet és Grindavík halászfalut, majd továbbmegyünk a híres Kék Lagúnához. A fekete lávaföldek között húzódó, természetesen meleg tó (37-39 fokos) vize gőzölög, felejthetetlen élményt biztosítva... (fürdőruhát és törülközőt hozzunk magunkkal!). Utána transzfer a közeli repülőtérre.

Június 29.
Éjfél után elutazás berlini átszállással Budapestre az Air Berlin járataival (01.00-06.25, 08.35-10.00). Érkezés Budapestre délelőtt.

Kedvezmények:
Indulás előtt legalább két hónappal foglalva: -40.000.- Ft/fő kedvezmény
Indulás előtt legalább egy hónappal foglalva:  -20.000.- Ft/fő kedvezmény
A kedvezményeket más kedvezményekkel nem lehet összevonni.

Szállás

Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban vagy farmszállásokon saját fürdőszobás, kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív

Fakultatív programcsomag: 39 000 Ft/fő
Bálnanézés Húsavikban
Kirándulás kétéltű hajóval a jéghegyek között a Jökulsárlón tavon

Félnapos buszos kirándulás magyar idegenvezetővel: Skanzen, az Ölfusá-folyó torkolata, Eyrarbakki (tengerparti falu színes házakkal), Hveragerði (kis földrengéskiállítás), Reykjadalur (Füstölgő Völgy geotermikus terület) 17 900 Ft/fő

Belépőjegy a Kék Lagúnába: 50 euró/felnőtt (helyben fizethető), 25 euró/14-15 éves fiatal, 0 euró/gyerek

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegyet, repülőtéri transzfert Izlandon, szállást 7 éjszakára középkategóriás szállodákban vagy farmszállásokon saját fürdőszobás, kétágyas szobákban, reggelis ellátást, körutazás Izlandon különbusszal, a felsorolt programokat, városnézést és kirándulást, magyar idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítás, BBP biztosítást, további étkezéseket, fakultatív programokat, belépőjegyeket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegy a Kék Lagúnába: 50 euró/felnőtt (helyben fizethető), 25 euró/14-15 éves fiatal, 0 euró/gyerek

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal, helyben különbusszal.

Szállás: 

Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban vagy farmszállásokon saját fürdőszobás, kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető. Félpanzió: kétfogásos vacsorák éttermekben és szállodákban - a félpanziós ellátást a hal- és bárányételek kedvelőinek ajánljuk
A területről: 
Izland, hivatalosan az Izlandi Köztársaság, egy szigetország az Atlanti-óceán északi részén, Grönland és Skócia között. Európa második legnagyobb szigete. Vulkáni sziget, a vulkáni kitöréseknek köszönhetően a sziget területe keletkezése óta állandóan növekszik. A szigeten 140 vulkán van, Legismertebb vulkánja az 1491 m magas Hekla. A települések szinte kizárólag a tengerparton találhatók, mivel az ország belseje nagyon nehezen lakható, kopár, terméketlen vidék. A legnagyobb város a főváros Reykjavík. Izland elnöki köztársaság, az ország nem tagja az Európai Uniónak.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.7
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.5
Utazás értékelése
4.5
Katalin
Bóly
2016. júl. 11
5.0
1 hetes fantasztikus utazásban volt részünk Izlandon. Minden mozzanata profi módon volt szervezve. Az idegenvezetőnk, Oppelt Csaba kivételes tudásával és kommunikációs készségével még varázslatosabbá tette az amúgy is élményekben rendkívűl gazdag utunkat. Külön szerencsénk volt a kedvező időjárással, de ez már csak hab a tortán.
Minden ismerősünknek és barátunknak ajánlani fogjuk, hogy az Önök által szervezett utazáson feltétlenül vegyenek részt!
Köszönjük, nagyon köszönjük!!
<név nélkül>
Debrecen
2015. júl. 29
4.4
Összességében elégedett voltam.
Mivel az utastájékoztatóban azt írták, hogy mindenhol lehet bankkártyával fizetni, így készpénzt nem vittem, pedig jó lett volna párszor (pl.: fakultatív program utolsó nap).
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!