Nagy Dél-India körutazás pihenéssel Kerala tengerpartján

14 napos csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

India ezerarcú ország, érdemes újra és újra visszatérni, most azért, hogy megtekintsék Tamil Nadu és Kerala államok kulturális és természeti szépségeit Mahabalipuram Parti templomától, Pondicherry francia emlékein és Madurai templomkomplexumán át Kerala gyönyörű partvidékéig.

FőoldalÁzsiaIndiaMaduraiNagy Dél-India körutazás pihenéssel Kerala tengerpartján

Alapár tartalmazza

 Repülőjegy, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték, vízum, borravalók (helyszínen fizetendő), utasbiztosítás.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***+
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

1-2. nap: Chennai, Mahabalipuram
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, utazás dohai átszállással Chennai városába, éjszaka a repülőn. Érkezés az egykori Madrasba a hajnali órákban, utazás Mahabalipuram tengerparti városába, a szobák átvétele, pihenés és akklimatizálódás, majd reggeli a szállodában. A rövid pihenő után első utunk a Dakshinachitra „élő múzeumba” (skanzen) vezet, majd látogatás Mahabalipuram templomainál, ahol csodás domborműveket láthatunk, az úgy nevezett parti templomok pedig az UNESCO Világörökség részét képezik. Szállás Mahabalipuram-ban (2 éj).

3. nap: Auroville, Pondicherry
Reggel útnak indulunk, és rövid megállót teszünk Auroville utópisztikus városában, mely a világ egyik legfontosabb spirituális központja, ahol a földkerekség minden tájáról érkezett lakosok igyekeznek a természettel harmóniában élve egy új berendezkedésű várost létre hozni. Innen Pondicherry-be utazunk tovább. 1954-ig francia uralom alatt állt, ennek hatása a mai napig érződik, főleg a gyarmati stílusú óvárosban. Délután az Aurobindo ashram mindennapjaival ismerkedhetünk meg, majd meglátogatjuk Pondicherry templomát és virágpiacát is. Szállás Pondicherry-ben (1 éj).

4. nap: Tanjore
Reggel Trichy felé indulunk, útközben Tanjore városát fedezhetjük fel. Tanjore nevezetessége a Shiva isten tiszteletére emelt híres Brahadeeswarar templom, az épület a Chola építészet neves emléke, majd ellátogatunk a Tanjore Palotában található múzeumba is. Szállás Trichy-ben (1 éj).

5. nap: Trichy
Délelőtt ismerkedés a Kaveri folyó partján fekvő Trichy-vel. Látogatás a város egyik fő nevezetességénél, a Sziklaerődnél, ahová a több száz sziklába vájt lépcsőfokon juthatunk fel - a fáradalmakért a csodálatos kilátás kárpótol. A város másik jelképe a monumentális Sri Ranganathaswarmy templom, amely az egyik legjelentősebb Visnu isten tiszteletére emelt templom Indiában. Délután utazás a templomok városaként ismert Madurai-ba. Szállás Madurai-ban (2 éj).

6. nap: Madurai
Tamil Nadu állam kulturális központja lenyűgöző építészeti emlékekkel varázsolja el látogatóit. A városnézés során megtekintjük a hatalmas Meenakshi templomkomplexumot és a Thirumalai Nayak palotát. Este megtekintjük a Meenakshi templom hagyományos ceremóniáját, az aartit.

7. nap: Thekkady
Reggel után utazás Periyarba, a Cardamom Hills hegység szívében található természetvédelmi területre. Gyönyörű tájakon, trópusi esőerdőkkel borított hegyoldalak között vezet az út. A szobák elfoglalása után látogatást teszünk Thekkady-ban egy fűszerfarmon, majd a helyi elefántokkal barátkozunk, akár a hátukon ülve is. Szállás Thekkady-ban (1 éj).

8. nap: Periyar, Cochin
Kora reggel hajókirándulásra indulunk a Periyar tavon (alacsony vízállás esetén alternatív programot szervezünk). A környék híres a vadon élő elefántjairól és gazdag madárvilágáról. Ilyen korán nagy esélyünk van szemügyre venni őket a tóparton. A reggelit követően transzfer Cochin városába. Az esti órákban egy kathakali táncelőadást tekinthetünk meg, mely Kerala tartomány klasszikus drámai táncelőadása. Szimbolikus kéztartások, kecses és csábító mozdulatok, összetett koreográfia jellemzik ezt a zenét, táncot és színjátszást egyesítő előadást. A táncosok a hindu mitológiából adnak elő jeleneteket, egy álomvilágot elevenítve meg a színpadon. Szállás Cochin-ban (1 éj).

9. nap: Cochin, Alleppey
Reggel Cochin felfedezésére indulunk. Megtekintjük az egykori portugál és holland gyarmat fő látnivalóit: zsinagóga, Mattancherry holland palota, óváros, Fort Kochi, a St. Francis templom és a kínai halászhálók. Innen kb. 2 óra alatt érjük el Alleppey kikötőjét, ahol birtokba vesszük a csoport számára kibérelt kettuvallam lakóhajókat és útnak indulunk a hajózásra Kerala csatornáin, lagúnáin. A kettuvallam Kerala gyönyörű partvidékének hagyományos hajója, amit pálmalevelekkel és virágokkal díszítenek. A fedélzeten saját szakácsunknak köszönhetően friss, hagyományos ételeket fogyaszthatunk ebédre és vacsorára, miközben a csatornák-lagúnák-tavak-folyók hálózatának csodálatos tájain és végtelen rizsföldek között hajókázunk. Szállás a hajón kényelmes, kétágyas, légkondicionált, fürdőszobás kabinokban (1 éj).

10. nap: Kerala tengerpartja
Délelőtt a kikötést követően utazás Kerala tengerpartjára. A nap fennmaradó részében szabad program, kikapcsolódás a szálloda medencéjénél, ayurveda központjában, vagy a tengerparton. Szállás Kovalam környékén (3 éj).

11. nap: Kovalam
Délelőtt transzfer Kovalam tengerparti sétányára, szabad program az esti transzferig. Pihenjen a homokos tengerparton, vagy próbálja ki a helyi éttermek egyikét és válogasson a kis üzletsor portékái között.

12 nap: Kerala tengerpartja
Egész napos szabad program a tengerparti szállodában, az érdeklődők főzőlecke során ismerkedhetnek meg a dél-indiai konyha rejtelmeivel.

13-14. nap: Trivandrum, utazás Budapestre
Szabad program estig, majd transzfer Thiruvananthapuram repülőterére éjjel, hazautazás dohai átszállással Budapestre, érkezés a helyi idő szerinti másnap dél körüli órákban.

A programok sorrendje változhat

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

 Repülőjegy, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték, vízum, borravalók (helyszínen fizetendő), utasbiztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, vízum és vízumügyintézés díj, borravalók.

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjáratokkal.

Szállás: 

3+ és 4-csillagos szállodákban, 1 éjszaka lakóhajón

Étkezés: 
A részvételi díj reggeli, 1 ebéd, 1 vacsora ellátást tartalmaz.
A területről: 
Indiai Köztársaság, dél-ázsiai független ország, földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa, fővárosa Újdelhi. A 28 államot és 7 szövetségi területet magába foglaló ország partjait délen az Indiai-óceán, nyugaton az Arab-tenger, keleten a Bengáli-öböl mossa. Tengerpartjának hossza így összesen 7517 kilométer. Nyugaton Pakisztán,[8] északkeleten Kína, Nepál és Bhután, keleten Banglades és Mianmar (Burma) határolja. Az ország a tengeren szomszédos Srí Lankával, a Maldív-szigetekkel és Indonéziával is.
Időjárás: 
India több éghajlati zónára osztható és éghajlatát elsősorban a szélességi fok, a domborzat és a monszun alakítja. Klímája melegebb, mint az a szélességi fekvésénél fogva megilletné, mert a Himalája hatalmas fala mint védőbástya állja útját az északról érkező hideg légtömegek beáramlásának. A nyári monszun júniusban érkezik délnyugat felől, s általában négy hónapon át tart. Ebben a négy hónapban esik le az évi csapadék túlnyomó része. Mennyiségének területi eloszlása erősen változó. A monszunesők hatására a folyók megáradnak, a víztározók megtelnek, s ebből a vízmennyiségből gazdálkodik India a következő monszunig. November végén, december elején kezdődik a hűvös évszak. Az ország nagy részén a legszárazabb időszak november-decembertől április-májusig tart. A hőmérséklet általában december-januárban a legalacsonyabb és tavasszal a legmagasabb; a szárazföld belsejében a monszun beköszönte előtt elérheti az 50 fokot is.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Indiában a közegészségügyi helyzet, illetve tágabb értelemben a tisztaság hiánya jelentheti az utazó számára a legnagyobb kihívást, kockázatot. Érdemes ezért útikönyvekből tájékozódni az adott helyre jellemző körülményekről, ajánlott szállásokról, éttermekről. A vezetékes víz nem alkalmas emberi fogyasztásra, palackozott víz mindenütt kapható. A közegészségügyi követelményekben az európai színvonalhoz közelítő szolgáltatások az Európában megszokottnál is magasabb árfekvésűek, erre javasolt felkészülni, időben tájékozódni. Annak ellenére, hogy a budapesti indiai nagykövetség utazási egészségbiztosítás megléte nélkül is kiállítja a magyar állampolgárok részére az indiai vízumot, valamint tekintettel arra, hogy az európaihoz hasonló orvosi ellátás csak tetemes anyagi ráfordítás mellett vehető igénybe, nyomatékosan javasoljuk, hogy az Indiába utazók teljes körű utas-, baleset- és egészségügyi biztosítást kössenek az utazásukat megelőzően.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!